Golden köpeğimizi eğitimemiz konusunda yardım lütfen..

armyarmagan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2010
104
0
arkadaşlar iki gün önce 2 aylık golden aldık ancak tuvalet alışkanlığını nasıl vericem bilmiyorum birde geceleri çok ağlıyor uyutmuyor kesinlikle ayrılmak istemiyorum tecrübeli arkadaşlar lütfen yardım edin :18:

Öncelikle nerede tutuyorsunuz da ağlıyor?

Golden'lar çok zeki hayvanlardır şimdilik çok küçük ve dışarıya çıkarmanız tehlikeli
O yüzden tuvalet ya da balkon gibi bir yer belirleyip oraya gazete koyun
Hayvanın ihtiyaç anında ulaşabilmesi kolay olsun
Daha sonra tuvaletini bir yere yaptıktan sonra hayvanı her seferinde oraya götürün ve buraya yapması gerektiğini söyleyin
Ayrıca petshoplarda tuvalet alışkanlığı kazanması için bir ürün var onu o koyduğunuz gazeteye az miktar döktüğünüzde hayvan onun kokusunu alıp tuvaletini oraya yapmaya gider
Onu da alabilirsin
Ben bu dediğim yöntemle 1-1buçuk hafta içinde köpeğime tuvalet alışkanlığı kazandırmıştım
Büyüdükten sonra da artık dışarıda gideriyor ihtiyacını
Hatta ilerde çatlasa siz dışarıya çıkarmadan içeriye yapmaz

Son düzenleme:

ona bir yer tahsil ettim etrafı kapalı ama rahat geniş bir yerkoridorda heryerine gazete koydum minderinin hemen yanında gazeteler var oraya yapıyor hemen temizliyorum ama dışarı çıkardığımda evin heryerine yapıyor ne bileyimbir türlü olmadı orada kaldığı sürece oraya yapıyor ama çıkınca halıya yapıyor gecede yanımızda uyumak istiyor tuvaletini yapmasa alıcam ama her yeri mahvetti alamıyorum yatakodamıza

bu arada bahsettiğiniz o ürünün adı nedir öğrenebilirmiyim

bu arada bahsettiğiniz o ürünün adı nedir öğrenebilirmiyim

Daha çok küçük,normal
Dediğim gibi gazeteden başka bir yere yaptığında hemen onu gazeteye götürün ve buraya yapmasını söyleyin
Otoriter olmanız çok önemli kesin komutlar verin ama sert olmayın
Bahsettiğim ürünün adını hiç hatırlamıyorum neredeyse kullanalı 6 yıl oluyor köpeğim 6 yaşına girecek :)
Petshopa sorun mutlaka vardır her yerde
Bir de kaldığı ortamın sıcak olmasına dikkat edin üşüyor olabilir
Bütün gün orada tutmayın sizinle olmasına izin verin tuvaletini yapıyor diye bir yere hapsetmeyin
Öğrenmesi zor olur zaten o şekilde
İlk evcilinizse bir kitap almanızı öneririm bakımı ve eğitimi ile ilgili her şeyi kitaplarda bulabilirsiniz

Son düzenleme:

çok teşekkür ederim

çok teşekkür ederim

Rica ederim
Başka sorunuz olursa cevaplarım
Hayvanlar yalnız kalmayı ve bir odada tutulmayı sevmezler,özellikle Golden'lar çok insan canlısıdır tek başına bırakıldığında mutsuz olur
Ayrıca daha çok küçük ve hareketli zamanları,evin içinde oynamasına izin verin
Hatta siz oynatın size daha çok bağlanır o zaman
Aşıları tamamlanmadan dışarıya çıkarmayın,hastalanabilir

düzenli aralıklarla oynuyorum mesela az önce oynadım deli gibi yordum onu mamasını suyunu verdim yatırdım aşılar bitmeden çıkarmıcam zaten aşılar bitince dışarı alıştırmayı düşünüyorum tuvalet olayını umarım kısa sürede düzene girer bademle başlayan yeni hayatımız oğluşumuz okadar şekerki kıyamıyoruz zaten herşeyine katlanıyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…