Bu son sorduğun çok değişken mune , cemaat okullarında okuyan ve abi evlerinde kalan bir kısım tanıdığım , bize sadece kendilerinin doğru olduklarını anlatıyorlar ama bunu anlatırken karşı tarafı kötüleyen cümleler seçmiyorlar diye anlatıyorlar .
Bir başka kısım da , yine aynı evlerde gece uyanıp kahhar zikri çektirip , çekmeyeneerle özel olarak ilgilenildiğini (!) anlatıyor .
Bir de ev toplantıları vardı ya cemaatlerin , geçen hafta yapılan bir toplantıda aynen Melih Gökçeğin helallik vermemesi gibi , bir ablamız ağlayarak fenalaştı , size asla hakkımızı helal etmeyiz dedi oy verirseniz .
Ben kendimi bildim bileli eşim de dahil herkesle cemaat oluşumları ile ilgili kavga ederim . Yani ben bu oluşumla dünde dost değildim bugünde . Ama yakın çevremde içinde olan çok kişi var , o sebeple birinci ağızdan dinlediğim çok olay var .
Nasıl etkileniyorlar dersen , o kadar karma ki ? Bir gece de okul parasını vs.. hiçe sayıp çocuğunu cemaat okullarından hemen alan tanıdıklarımda var ve şuan nefretle anan bu oluşumu , cemaate desteğine devam edip Akp den yana çekilen de . BU çekilenlerde çok bölünmüş durumda , kimisi diyor oy kullanmayacağım , kimisi Akp nin karşısında kim güçlü ise ona destek vereceğiz hangi parti olursa olsun kimi de saadete dönüş yapıyor . Bunların hepsini yaşayan yakın tanıdıklarım benim , hemen her fırsatta siyaset konuştuğum isimler .
Soruyorum onlara , yıllarca İslam dini adı altında yer aldığınız cemaat ; kendi dogmaları ile size dininizi öğretirken , yanlışına yanlış demediniz de , işin işine siyaset girince mi adamlar yanlış oldu ? Bu sorunun cevabını cidden merak ediyorum . Konu çok dallanıp budaklanıyor ama aklımdayken yazayım istedim bende , yani dini doğru işaret etmezken ses yok AKP ye düşman olunca tü kaka , eee senin için hangisi daha öncelikli be arkadaşım diyorum ?
Tabii yanlışın neresinden dönülürse kardır diye benim işime geliyor bu dönüş ama sorgulamadan da edemiyorum .