• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

göğüsümde elle hissedilen şişlik ne?

minek35

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2009
1.182
0
116
İzmir
slm kızlar ben yeni üye oldum kulübe 6 günlük bebişim var emzirirken sol gögsümde elle hissedilen düğümler var korktum bu durum emzirmemden dolayı normalmi?yoksa doktora gitmelimiyim cevpalarınız içn teşekürler

canim bence mutlaka doktoruna danis. zaten dogumdan sonra muayeneye gitmen gerek degil mi? buyuk ihtimalle hormonaldir ama doktorunun gormesinde fayda var.

a.s.

teşekürlerr cevap için
hangi bölüme gitmeliyim kendi kadın doğum doktorum bakmaz heralde

muhtemelen süt bezesidir çünkü emziriyorsunuz. eğer sütünüz fazlayse bu bezelerin olması normal, emzirdikçe azalacaktır. sık emzirmeye çalışın, olmadı çekin biraz. allah korusun süt ateşi yapabilir. kadın doğumcunuza görünün bence.
geçmiş olsun...

yok acımaz korkutmak gibi olmasın ama süt beze olarak orda kitleleşirse emzirmek bile fenalık getirir. bence çekin rahatlasın biraz göğsünüz. allah korusun ateş yapar dediğim gibi

annem birasdan yapıcak ben 7 gün önce sezeryanla doğum yaptım gülünce bile acıo allah yardımcım olsun:1no2: ilgilendiğin için teşekürler canım

Ooo bu durum birascık tehlikeli. ılerlerse mastit'e yol açar. Ateş yapabilir. Kitle sertleşebilir.
Benim de başıma gelmişti. Göğsünü pompayla çekip iyice boşaltman gerek bi-iki gün. Bebiş küçük çünkü tam boşaltamıyordur daha.
Bır de sıcak havlu koy göğsüne sütün aksın. Ya da duşta ılık suyla masaj yap.
Ama en kesim çözüm sağıp boşaltman. Çünkü zamanla emzirmen acı vermeye de başlayabilir.
Ben gitmiştim doktora, kadın doğumcular bakıyor. Mastit değilse, pompa ile çekmeyi tavsiye ediyorlar. Mastite dönüşürse antibiyotik tedavisi veriyorlar.

7 günlük bebişim var göğüslerim yanıo ağrıo sağıma soluma yatamıyorum dün gece annem çekti onada dayanamdım sadece sol gögsümü çektirdim inşallah gecer nediyim geçmesse yine çektireyim :1no2:senağlama

pompayla çekiyorum bebişim şimdiden göğüslerimi yara yaptı ve kanıyo pompayla çekerken acayip bi acı verio dediğin gibi bide sıcak havlu koymayı deniyeyim teşekürler canım

yazını okuyunca derin bi ahhh çekesim geldi....
benim doğumdan itibaren ilk 4 ay sütüm çok fazlaydı ve şilk zamanlar gögüslerimde dediğin gibi bezeler oluşuyordu ne oluyo diye korkuyodum ama dr um sütüm fazla olduğu için süt bezesi olduğunu bunun için endişe değilde sevinmemi söylemişti....
şimdi kızım 9aylık ve sütüm bitti bitcek öyle çok isterdim ki eskisi gibi dolu dolu olmasını...
korkma canım bi süre sonra kaybolucak bezeler...

bende hala oluyor kızım 11 aylık öyle oldunda çok acıyor ve devamlı emzirmeye çaılşıyorum ayrıca sıcak suyla banyo çok ii geliyor ilk olduğunda doktora gittim normal dedi

benim oğlum 5 aylık bitti bitecek sütüm sürekli emzirmeye çalışıyorum oğlum da çok iştahlı maşallah olsa içecek ama olmuyor o kadar çok üzülüyorum ki sütümün azalmasına :(( keşke dolu olsa da acısa bebeğim fazla fazla içsemafoldumben şöyle bir önerim olabilir canım sana ardo diye bir bitkisel krem vermişti bana doktorum onu sürüyordum emzirmeden hemen önce hem bebeğin ağzındaki pamukcuk olmasını engelliyor hemde göğsün acımyor benim ne çatladı nede kanadı dene derim ben eczanelerde var biraz pahalı ama dua ediceksin inanki ben doktoruma dua etmiştim hiç bir yan etkisi yok bebeğe gold ardo idi sanırım ismi bi araştır... sütünle kal diyim ben azalmasın:teselli:

Back