gögüsten kan geliyor, emzirmelimiyim ?

kelebek1979

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2020
1.447
1.301
83
45
kızlar acil bir sorunum oluştu :(
bebek 1 aylık olacak. az önce gögsümü pompa ile sağıyordum, ne kadar süt geldiğini görmek için. pompaya 4-5 damla kan bulaşmış. gögsüm yara halinde ve zaten kanadı kanayacak diye korkuyordum. pompa ile çıkan sütü korkup döktüm. acaba ben bu halimle emzirebilir miyim ? bebek emerken ister istemez kan alma riski olacak. emzirmesem de gögüslerimi boşaltmam lazım, çünkü geçen haftalarda mastit'e doğru gitmişti.
ne yapmalıyım acaba ?

kızlar acil bir sorunum oluştu :KK43:
bebek 1 aylık olacak. az önce gögsümü pompa ile sağıyordum, ne kadar süt geldiğini görmek için. pompaya 4-5 damla kan bulaşmış. gögsüm yara halinde ve zaten kanadı kanayacak diye korkuyordum. pompa ile çıkan sütü korkup döktüm. acaba ben bu halimle emzirebilir miyim ? bebek emerken ister istemez kan alma riski olacak. emzirmesem de gögüslerimi boşaltmam lazım, çünkü geçen haftalarda mastit'e doğru gitmişti.
ne yapmalıyım acaba ?
Emzir canım emzir ama canın yanacak emzirmezsen sütün gider. Silikon göğüs uçları var ben onlardan aldım emzirip sütümü sürüp kapattım bir süre sonra evde üstsüz dolaşıp meme uclarimi kremliyodum. Emzirirken yıkayıp tekrar krem suruyodum . Bu süreç en fazla iki hafta sürdü sonra herşey yoluna girdi. Geçmiş olsun

Krem kullanın pompalar maalesef iyice yara yapıyor çünkü deriyi gerdiriyor ve daha yarayı her seferinde geçmesi daha zor oluyor.

Bence emzirin emzirmediğiniz zamanda krem kullanın ve göğüs ucu ile koruyun yara tekrar olabilir. Göğüs pedleri yara varsa daha çok tahriş yapıyor. Göğüs ne kadar hava alırsa o kadar çabuk iyileşir.

Back