Merhaba, çok geçmiş olsun umarım bir daha böyle bir şeyle karşılaşmazsınız. Ben de çok uzun yıllardır sürekli araştırma halinde olup, ameliyata henüz cesaret edemeyenlerdenim. Komplikasyonlar, kapsül kontraktürü vs den elbette az da olsa bahsediyor doktorlar. Fakat ben de
BII'dan bahseden doktora denk gelemedim. Bence bu durum da yeni yeni anlaşılan -ama resmi olarak kabul edilmemiş- implantların vücuda bir etkisi. Nitekim çok iyi protez olduğu iddia edilen allergan ların seneler sonra piyasadan toplatılması gibi. Yani şu an kabul edilmiş bir durum olmaması bu hastalıkların yaşandığının yok sayılabileceği anlamına gelmiyor bence.
Elbette herkeste olmuyor. Özellikle immün sistemi hastalığı olan yakınlarınız varsa bu durumla ilişkili olabileceği gibi yorumlar var henüz. Bu tabi sadece onlarda oluyor demek değil, sadece riskin onlarda daha fazla olabileceği düşünülüyor.
Ama youtube da araştırır veya instagrama da
#explant veya
#bii etiketleriyle yazıp bakarsanız, vücutta çok çeşitli rahatsızlıkların oluşmasına sebep olan bir durumun ve bundan muzdarip insanların implantlarını çıkarttıktan sonra iyileşme hikayelerine denk gelebilirsiniz. Kimisinde 6 ay sonra olmuş, kimisinde 8 yıl sonra.
Kimisi de yaşadığı bu sıkıntıların(psikolojik rahatsızlıklar bile var) implantlardan kaynaklı olabileceğini bilmiyor bile. Henüz bu kadar farkındalık oluşmamasındaki en büyük sıkıntının bu olduğunu düşünüyorum ben.
Türkiye'de hiç mi yaşanmamış diye araştırdığımda pek örnek bulamamıştım açıkçası. Bu da yine bahsettiğim gibi implantların, aynı anda yaşanmaya başlanan vücuttaki birçok sıkıntının sebebi olabileceğinin düşünülmemesi ve doktorların da bunu henüz
teşhis edemiyor olması diye düşünüyorum. O nedenle bunu paylaştığınız için ayrıca teşekkür ederim
banuares33 Umarım kimsenin başına gelmez ve umarım belki de Türkiye'de daha az yaşanıyordur ve bunun sebebi de doktorlarımızın belki daha bilgili ve bilinçli olmalarıdır ve umarım ki şanslıyızdır.
Bunları bildiğim halde yine de tabi ki düşünüyorum, kafamda ölçüp biçiyorum ameliyat olma meselesini. Keşke ihtiyacım olmasa. Ama bunları bilip öyle göze alabilmek, sonradan bu gerçeklerle yüzleşmek zorunda kalmaktan iyidir. Belki yeterince meme dokusu olmasına rağmen sadece büyütmek için ameliyat olmayı düşünenler için bir vazgeçiş sebebi bile olabilir bu yan etkiler.
Herkese sağlıklı günler dilerim.