yalnız arkadaşlar ben naçizane bi tavsiyede bulunmak istiyorum benim bebeğim ailenin dördüncü torunu üç tane daha büyüttük hepsi de çok uzun süre emdiler ilk altı ay sadece anne sütü aldılar, gelişimleri çok iyiyidi. Bu yüzden zorluk çekmiyorum bu konuda Sütün bebeği beslemesi için
1. Biraz kalorili olması gerekiyor, yani siz kilolardan çabuk kurtulayım diye az yeyip bol sıvı tüketirseniz süt sulu oluyo bol oluyo ama kalorili olmuyo yani yağlı olmuyo, bu yüzden bebek hem iyi doymuyo hemde kilo alımı az oluyo
2. Bebeğe doymuyo diye mama vermek sorunu çözmüyo aksine büyütüyo çünkü mama ile doymaya başlayan bebek emme de daha az istekli oluyo ve süt yapımı biliyosunuz arz talep meselesi yani ne kadar emilirse o kadar süt olur böylece süt yavaş yavaş azalıyo, sonuç= bebeği uzun süre emzirememek
*** Lütfen arkadaşlar panik olmayın doymuyo diye düşünüyosanız gerçekten de doymuyosa emdiği halde huzursuz ve kilo artışı aylık olarak yavaş ise(benimki her ay 900 gr alıyo mesela) yediklerinizi biraz daha besleyici olmak üzere arttırın siz kuvvetli beslenince süt de kalorili olur ve bebek doyar varsın kilolarınız sizi bir kaç ay geç terk etsin önemli olan bebeklerimizin sağlığı ve anne sütünü iyi alan çocuk hasta olmuyo inanın
***Bir de mama vermek yerine biraz mücadele edin dediğim gibi sıkı beslenin ve anne sütünü arttıran gıdalar var ibrahim saraçoğlunun sitesinde de yazıyo mesela rezene tohumunu kaynatıp için bol bol hem sütü arttırıyo hem sütün tadı daha güzel oluyo hem de bebeğin gaz sorununa iyi geliyo denedim.
*** Bir de beyaz dut kurusu var ya acaip iyi bi anne sütü arttırıcısı onu bir iki taşım kaynatıp için suyunu lapasını da atmak yerine yeyin bence acayip besleyici bişey anne sütü yapıyo denedim
****Arkadaşlar alınmayın ama mama vermek bence kolaya kaçmak biraz, anne sütüne devam etmekte kararlılık çok önemli yoksa bebeğiniz uzun süre anne sütü alamaz ben 2 sene emzirmeyi düünüyorum Allahın izniyle, bence biraz mücadele edin bununla
****Bir de stresten uzak durmak ve kendini yormamak da önemli bunlarda sütü azaltıyo bütün gün iş yapanlar varsa bu alışkanlığını bıraksın mesela, stres gerçi biraz zor çevredekilere de biraz iş düşüyo bu konuda emziren anneleri üzmeyiiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnn
Lütfen ilk altı ay mama vermeyin çocuğu zaten yeterince beslemiyo kabız yapıyo en iyi mamalar bile, biraz daha gayret arkadaşlar sağlıklı nesiller anne sütüyle biliyosunuz ben de 3 ay emmişim sadece :1no2: