gögüslerim çok yumşak acaba sütümmü azalıyor

yasel

utkum iiki varsin
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2008
207
0
slm arkadaşlar gögüslerim çok yumuşaK ACABA SÜTÜMMÜ AZALIYOR 1 SAAT ARA İLE EMDİRİYORUM AMA YİNEDE DOLMUYOR 4 SAAT EMMESE OZAMAN SERTLEŞİYOR BOL SIVI TÜKETİYORUM GÜNDE 3LİTRE SU İÇİYORUM BEBİŞİM DOYMUYOR PSİKOLOJİSİNE GİRDİM LÜTFEN YARDIM BEBEĞİM1 AYLIK

Canım strese girme 1 aylık bebek zaten 3- 4 saat arayla acıkır seninde sütün ancak göğüslerine birikir. doymayan çocuk ağlar sürekli dudağıyla aranır , eğer böyle bir sorun yoksa endişelenecek birşey yok . Sütünü artırmak için sadece su değil kuru incir ve kayısı kompostosu + yoğurt çorbası içmeni tavsiye ederim çok faydasını görürsün. Bebeğini İnşallah sağlık ve huzur içinde büyütürsün..

bebeğim süürekli ağzıylqa arnıyor hiç ağzımdan çıkmasın diyorbazen emdikten sonra çıkarıyor bazen su şeklinde bazende çökelik şeklinde çıkarıyor

canım benmde gündüzleri yumuşuyor bol sıvı tüketmeme ve yememe rağmen korkuyorum sütümmü yok diye ama emdikçe geliyo çok şükür yumuşak diye korkma gelir

bebeğim süürekli ağzıylqa arnıyor hiç ağzımdan çıkmasın diyorbazen emdikten sonra çıkarıyor bazen su şeklinde bazende çökelik şeklinde çıkarıyor

benim bebeğim de sürekli meme emmek istiyor ama arkasından kusuyordu..
aç olduğundan değil emmekten hoşlandığı için..
ben emziğe alıştırdım..
önce çok direndim ama dediğim gibi hiç durmadan meme vermek imkansız...
karışmak istemem ama bebeğiniz sadece şap şup emmek istiyorsa, emzikle de mutlu oluyorlar, acıktığında da tükürüyor ağzında tutmuyor zaten..

yalnız ben ne şekerli su ne şu bu, boş emziğe alıştırdım..
annem bile böyle olmaz, şekerli suya bandır falan diyordu.. he he dedim bildiğimi yaptım

gece de emzikle uyuyor.
:teytey:

Benimde bebeğim saatlerce emmek istiyor, 1 aylık daha, bana hiç doymuyor gibi geliyor, sanırım da doymuyor devamlı aranıyor, bende artık sütüm kalmadığını düşünüp mama veriyorum ve mamayıda şapır şupur yutuyor, demek ki doymamış diyorum, memişlerim yumuşakken oluyor bunlar, sertlerken zaten ikisinide şapır şupur emip uyuyor:KK43:

kızlar bebeğinizin doyup doymadığını altını ne kadar kirlettiğiyle ve kilosundan anlarsınız bizde de oluyordu yumuşama ama sütüm hep vardı süt emzirdikçe gelir mama vermeyin annenin memesinden uzaklaşır aman ha tecrube konuşuyor bol bol sıvı tüketin rezene tohumu alın kaynatın hem bebeğin gazını alıyor hemde anneye bol süt yapıyor haberiniz olsun..

sevgili ecesena bence mama verme benimki 4.5 aylık ilk iki ay benimde öyleydi bi dakka bile bırakmıyordu bırakınca ağlıyordu doymuyor sanıp mama verecektim neredeyse mama verirsen sütün azalır ne kadar çok emerse süt kanalları o kadar açılıyo sütün artıyo yumuşak olması da çok normal benim sadece ilk günler sert oluyodu sonra hep yumuşaktı ama her ay 900 gr civarında kilo alıyodu kaygılanma emzirmeye ve sıvı tüketmeye devam et sevgiler..

kızlar dün televizyonda izledim bol sıvı tüketmek sütün sulu olmasına ve bebeğin doymamasına sebep oluyormuş benim göğüslerimde acayip yumuşak ve sütüm sulu kızımı hiç doyuramıyorum yanlız bulgur çok süt yapıyor denedim göğüslerim baya şişti bizde çok zorlanıyoruz mama ile destekliyoruz

yalnız arkadaşlar ben naçizane bi tavsiyede bulunmak istiyorum benim bebeğim ailenin dördüncü torunu üç tane daha büyüttük hepsi de çok uzun süre emdiler ilk altı ay sadece anne sütü aldılar, gelişimleri çok iyiyidi. Bu yüzden zorluk çekmiyorum bu konuda Sütün bebeği beslemesi için
1. Biraz kalorili olması gerekiyor, yani siz kilolardan çabuk kurtulayım diye az yeyip bol sıvı tüketirseniz süt sulu oluyo bol oluyo ama kalorili olmuyo yani yağlı olmuyo, bu yüzden bebek hem iyi doymuyo hemde kilo alımı az oluyo
2. Bebeğe doymuyo diye mama vermek sorunu çözmüyo aksine büyütüyo çünkü mama ile doymaya başlayan bebek emme de daha az istekli oluyo ve süt yapımı biliyosunuz arz talep meselesi yani ne kadar emilirse o kadar süt olur böylece süt yavaş yavaş azalıyo, sonuç= bebeği uzun süre emzirememek
*** Lütfen arkadaşlar panik olmayın doymuyo diye düşünüyosanız gerçekten de doymuyosa emdiği halde huzursuz ve kilo artışı aylık olarak yavaş ise(benimki her ay 900 gr alıyo mesela) yediklerinizi biraz daha besleyici olmak üzere arttırın siz kuvvetli beslenince süt de kalorili olur ve bebek doyar varsın kilolarınız sizi bir kaç ay geç terk etsin önemli olan bebeklerimizin sağlığı ve anne sütünü iyi alan çocuk hasta olmuyo inanın
***Bir de mama vermek yerine biraz mücadele edin dediğim gibi sıkı beslenin ve anne sütünü arttıran gıdalar var ibrahim saraçoğlunun sitesinde de yazıyo mesela rezene tohumunu kaynatıp için bol bol hem sütü arttırıyo hem sütün tadı daha güzel oluyo hem de bebeğin gaz sorununa iyi geliyo denedim.
*** Bir de beyaz dut kurusu var ya acaip iyi bi anne sütü arttırıcısı onu bir iki taşım kaynatıp için suyunu lapasını da atmak yerine yeyin bence acayip besleyici bişey anne sütü yapıyo denedim
****Arkadaşlar alınmayın ama mama vermek bence kolaya kaçmak biraz, anne sütüne devam etmekte kararlılık çok önemli yoksa bebeğiniz uzun süre anne sütü alamaz ben 2 sene emzirmeyi düünüyorum Allahın izniyle, bence biraz mücadele edin bununla
****Bir de stresten uzak durmak ve kendini yormamak da önemli bunlarda sütü azaltıyo bütün gün iş yapanlar varsa bu alışkanlığını bıraksın mesela, stres gerçi biraz zor çevredekilere de biraz iş düşüyo bu konuda emziren anneleri üzmeyiiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnn
Lütfen ilk altı ay mama vermeyin çocuğu zaten yeterince beslemiyo kabız yapıyo en iyi mamalar bile, biraz daha gayret arkadaşlar sağlıklı nesiller anne sütüyle biliyosunuz ben de 3 ay emmişim sadece :1no2:

bi de son bi not sadece anne sütü alan bebeklerin gelişimi gayet iyi oluyo ama öyle mayalı poğaça gibi her yanları pofuduk pofuduk olmuyo çevrenizdekiler hatta hıımmmmmmmm bu zayıfmış falan derseler aldırmayın diyolar zaten onların normal sandığı bebekler aslında kilolu grubuna giriyo böyle böyle obezlik yayıldı gitti zaten mesela benim oğlum 4 aylıkken 66 cm boyu kilosu da 7300 gr geldi yani ne zayıf ne şişman zaten gelişim eğrisinden takip ediyorum ideal kilosu şu an 4ay 12 günlük
yani millet ne derse desin boşverin benimkine de zayıf falan diyolar ama değil...

ya en önemlisini unuttum
geceleri sütüm azalınca (malum oğlan bütün gece iş başında oluyo)dut pekmezini iki bardak suda şerbet yapıyodum kola rengi oluyo sütüm çeşme gibi akıyodu yerlere
dut zaten anne sütünü arttırdığı kanıtlanmış bi ürün, çaylara falan para yatırmaya gerek yok

merhaba arkadaslar aynı sorun bendede var oğlum 1 aylık göğüslerim aşırı yumuşak kaldı.çok emiyor sıvıda çok tüketiyorum ama bir türlü çözemedim

slm.ben de bu problemden muzdaribim.ben bebeğim doyuyor sanıyordum ama bugün doktora gittik kilo almadığını söyledi ve mama yedirmem gerektiğini söyledi ama benimö hiç içime sinmedi ne yapacağımı şaşırdım

gerçi en son mesaj yazılalı 2 ay olmuş ama aynı şeyi yaşadığım için tecrübemi aktarmak istedim. biz de 1.ayın sonunda gittiğimizde oğlumun neredeyse hiç kilo alamadığını (200-250gr) öğrenmiştik. benim şaşkınlığım, korkum ve doktorların tavrı(bebeğe neden iyi bakamadığımı sorguladılar) çok kötü hissettirmişti ve küçücük oğlumdan ağlata ağlata 3 tüp kan almışlardı bir hastalık var mı diye. ben mamayı düşünürken annem şiddetle karşı çıktı. Allah razı olsun ondan. "yiyeceksin" dedi kısaca. her emzirmeden sonra yedim ve genelde kalorisi yüksek yiyeceklerdi. o ay en az 3 kilo almışımdır; ama değdi! Oğlum 1700 gr kadar almıştı.(Maşallah:)))))şimdi 5 ayı bitirdi ve Allaha şükür gelişimi normal. mamaya artık geçebilirim diye düşünüyorum. bütün annelere kolay gelsin; bebeklerimizi sağlıkla ve mutlulukla büyütebiliriz inşallah!

Selamlar!
Benim kizim suan 2Ay3Haftalik ikincii aya dogru benimde öyle olmustu ama emzirmeye devam ve yilma sakin cogalir, ikinci aya dogru bir azalma oluyor ama inan bana cogalir!! Sen emmeye ve saglikli beslenmeye devam et , yukarida bir arkaadsimizin dedigi gibi tek su icerek süt olur ama su gibi süt olur onun icin saglikli ve düzenli beslen egerki kilolari aklina takiyorsan!
Doktorun tavsiye etmedigi sürece erken zamanda mamaya baslama ve bir tavsiye benden: cörek otu yagi kullan ben dört gündür sabahlari bir tatli kasigi dolusu iciyorum üstüne bir bardak su ve aksamlari ayni seyi uyguluyorum ve inan bana gögüslerim dört gündür doluyorlar :nazar:

canım öyle düşünme bende öyle sanıyordum ama bebeğimin sert olan göğsümden daha az yumuşak olan göğsümden daha fazla emdiğini keşfettim ve 5 ay sadece anne sütü aldım zaldığını farkediyorsan emzirdikten sonra göğsünü pompayla sağ boşalt yeni süt gelsin bulgur ve helva dene tatlım acayip süt yapıyorrr

ilk zamanlar hepsini emememdikleri için göğüsler sert oluyor..şimdi kızım 2 ay 3 haftalık göğüslerim yumuşadı ama hala süt var çektikçe geliyor korkma yani
bu arada kalorili yemek zorunda değilsiniz..tatlı yemek hemen enerjiye dönüştüğünden çabuk süt yapıyor ama kalorileri size kalıyor..dengeli beslenin..her öğününüzde salata olsun..yoğurt yiyin,geceleri süt için..meyve dehşet süt yapıyor özellikle armut..ben kalorili şeylerden kesinlikle uzak duruyorum..bahsettiğim gibi besleniyorum günde 1 dilim kepek ekmeği yiyorum...az bi kilom kaldı bu şelikde çok güzel verdim..eski halime döndüm görünüş olarak...üstelik sütümde sulu değil..yağlı..sağdığım zaman üstünden sapsarı kaymak tutuyor...kızım her ay yaklaşık 1 kilo alıyor.maşallah diyeyim nazar değmesin..inşallah hep böyle devam eder...
mama vermeyin..mamayla beslenenlerde kof şişmanlık oluyor..şişman bebek sağlıklı bebek demek değildir...ama sütünüz hiç yaramıyorsa elbette mama verin..ben sütü gelipte takviye verenler için söylüyorum...sırf daha kilolu olsun diye verenlere...rezene ve ısırgan için...

benimde öle oluoy kimi zaman sert kimi zaman yumuşak sert olduğunda daha çok var ama yumuşak oluncada süt geliyor
sende kendini göğüslerim yumuşak sütüm yok die sakın şartlandırma çünkü süt oluyor
zaten süt çektikçe gelir nasıl biriksin o kadar süt küçücük memede

merhabalar,
ayni dertten ben de muzdaribim.
kayinvalidemde misafir olarak kaliyorum ve moralman cökügüm. her meme emzirisimde mememi kontrol eden bir kadin düsünün. yumusaksa süt yokmus!!!!!
halbuki siktigimda süt geliyor kendi de görüyor ama onunkisi isgüzarlik.

kizim 40 günlük. 3-4 gündür cok ama cok sik uyaniyor. en fazla 1 ya da 2 saat uyuyor. gece uykulari allahtan daha düzgün ama gündüz cok sikinti cekiyoruz. yani moralman cok zorluk cekiyorum. gögüslerim yumusak süt var ama yumusak. ekstra fazladan bir sey de yemiyorum acikcasi. yemeli miyim? ne yemeliyim?
10 günde 200-300 gram arasi bir kilo almis kizim. ilk ay aldigi kilo epey yüksek. 2.600 dogdu su anda 4.300.
kizimin bu kadar sik uyanmasini ve gögüslerimin yumusak olmasini, sütün yaramadigina yahut sütümün olmamasina baglayabilir miyiz?
kayinvalidemden dolayi cocuk her uyandiginda ve agladiginda agzina memeyi tikiyorum. cocugun gaz problemi de var. of napacagimi sasirdim. kac saatte bir emzirmeliyim?

X