• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gögüslerim çok yumşak acaba sütümmü azalıyor

Meaningless kendini bu stressten kurtarmaya calis unutma sütünle besledigin bir cocugun var ve stress sütün geri cekilmesini saglayabiliyor...
Benim oglum suan 8 haftalik oda gece uyuyor ama aksamlari hep uyanik..Bunun aclikla alakasi oldugunu zannetmiyorum artik yavas yavas uyku düzenlerini bulmaya calisiyorlar..

Ben oglumu 3-4 saatte bir emzirmeye calisiyorum bana doktorlarimin söyledigi zaman bu ama bazen her saat basi emmek istiyor..Bunun icinde evimize gelen ebe "cocugun belli basli zamanlarda fazla geslitigini ve bu yüzden daha fazla süte ihtiyaci oldugunu söyledi..

Süt icin ben burda rezene,kimyon ve anason cayi aliyorum..Hepsi karisik bir cay olarak satiliyor.günde 1,5 litre sekersiz ondan ve yaklasik 2 litre su iciyorum...Onun haricinde vitamin,mineral bakimindan zengin beslenmeye calisiyorum..Tatlilardan ve hamur islerin uzak duruyorum...
Kizin masallah cok güzel kilo almis ama eger hala icine sinmiyorsa almanyada uygulanan baska bir methotdan bahsedeyim..Burda cocuklari emzirmeden önce ve sonra tartiyorlar..ve cocugun ne kadar emdigini görüyorlar..yani emmeden önce 3 kilo ise emdikten sonra 3kilo 60 gr ...Baslarda bende emin degilken doktorum ve ebemiz bunu tavsiye etti,kayinvaldem ve kizida eskiden öyle yapiyorlarmis..Sana yakin bir eczaneye sor cocugu tartmak icin tarti kiralayabiliyormusun..Burda kiralaniyor ama türkiyeyi bilemicem...
Umarim en kisa zamanda huzura kavusursun,hepinize bol sütlü ve mutlu günler diliyorum..

ahh ahh bu konu çok hassas olduğum bi konudur.
benim şanssızlığım ilk üçgün bir damla bile sütümün gelmemiş olması.mecburen biberon verdik sonra süt yavaş yavaş geldi ama bu seferde emmek istemedi hiç hep zorladım.biberona alıştı onun unucu verince hemen yapışıyodu memeyi verince itiyodu.zar zor bi sürü mücadeleyle 6. aya kadar mama takviyeli bi biçimde emzirebildim ancak.ee emmeyince sütümde azaldı haliyle.sağıyodumda ama emmek gibi olmuyodu yinede azaldı ve sonunda o hiç emmek istememeye başladı benimde gücüm tükendi ve bitti.eğer ilk günden sütüm olsaydı hiç mamaya başlamazdım ve hiç biberon vermemiş olurdum.ama kısmet işte onun içeceğide oakdarmış.şimdi 11 ayın içinde gayet sağlıklı çok şükür.

Iste belki türkiyede yapilan hata bu hemen biberon vermek,ben 3 gün hastanede kaldim,sütüm gelmedi ama doktorlar yinede mama verdirtmedi..3 gün masaj yaptik,sicak sularla dus aldim,bol bol su ictim ve her saat basi yada her bebek istediginde gögsümü verdim..Bebegi ve beni cirilciplak soyup yatirdi hemsireler vücut isimizla aramizdaki bag gelissin diye( süte faydasi oluyormus, duygular degisince beyindeki sinyalde degisiyormuymus neymis neyse)..Yani sütümün gelmesi icin herseyi yaptik..Bebegim ilk 3 gün 300 gr kilo verdi ama sonunda sütüm geldi ve eve döndükten 2 hafta sonra tekrar tartildi 1200 gr kilo almisti...
Benimde sütüm suan düzenli gelmiyor,özellikle az su ictigimde sütün azaldigini farkediyorum...

gerçekten o kadar zor durumda kalıyorsunuzki mamaya baslıyorsunuz ben sütümü sağıyorum bildiğiniz su nasıl doyuracak çok sasırıyorum

benim bebeğim de sürekli meme emmek istiyor ama arkasından kusuyordu..
aç olduğundan değil emmekten hoşlandığı için..
ben emziğe alıştırdım..
önce çok direndim ama dediğim gibi hiç durmadan meme vermek imkansız...
karışmak istemem ama bebeğiniz sadece şap şup emmek istiyorsa, emzikle de mutlu oluyorlar, acıktığında da tükürüyor ağzında tutmuyor zaten..

yalnız ben ne şekerli su ne şu bu, boş emziğe alıştırdım..
annem bile böyle olmaz, şekerli suya bandır falan diyordu.. he he dedim bildiğimi yaptım

gece de emzikle uyuyor.
:teytey:

Canım benim kızda göğsümden ayrılmakistemiyordu.
Bende çareyi emzik vermekte buldum.

Eğer göğsünden hiç ayrılmıyorsa emziği deneyebilirsin.

Ama biz çok zor alıştırabildik.40-50 günlükken felan anca alıştı.Öncede çok denedik ama almadı.

Göğüslerinn yumuşak olması içinde süt olmadığı demek değil canım.Bir süre sonra taş gibi sert olmuyor .

Birde bebeğin çok sık emdiğinden sütün birikmiyo galiba.
benim göğüslerde 4 sattte dolardı.

Walla ben 3. günden itibaren mama takviyeli emzirdim.inşlalh seninki sadece emer.

ya arkasdaşlar çok mücadele ediyorum aralıksız 4 sa emiyo yine mama yiyo yoksa uyumuyo bende boş emdiği için çok acı çekiyorum 7 kg aldım her bulduğumu yiyip içiyorum bebişim 44 günlük çok kötüyüm yardım!!!sütümde gittikçe azalıyo.kızım gittikçe daha çok mama istiyo...dayanamıyorum artıııkk

seni çok iyi anlıyorum benimde bebeğim boş memeyi emerek üç günlükken 450 gram kaybederek bir gecede küvezde yatmak zorunda kaldı.hala aç kaldığı günlerdeki ağlamasını unutamıyorum ve içim sızlıyor.ama doktorumuzun tavsiyesiyle her gün 1 öğün anne sütüne karıştırıp mama verdik şimdi 2,5 aylığız ve hala devam ediyoruz. ne kadar emdiğini anlamak içinde el pompası aldım bazı öğünler biberonla anne sütünü veriyorum. sende pompa yardımıyla sütünün bir öğünde ne kadar geldiğini anlayabilirsin. moralini yüksek tutmaya çalış her şey yoluna daha kolay giriyor inan buna

Back