Gögüs ucu yarası..

Garmastan pomat mutlaka alın. Emzirdikçe süt gelecek. Emzirmeye devam. Ama mutlaka garmastan alın. 2 güne kesiyor acıyı.

Tecrübem yok henüz ama arkadaşlarım göğüs masajı öğren doğuma yakın yap dediler. Süt daha erken gelirmiş. Göğüs yaranız içinde gümüş kapak, kantaron yağı iyi gelebilir.

Merhaba arkadaşlar. 2 gün önce sezeryenla doğum yaptım. Sütüm hala gelmedi.. Hatta süt namına bişey yok. Memeyi verdim ama sündürmekten mahvetti. O kadar çok canım yanıyor ki.. Ne tavsiye edersiniz? Sütüm için ne yapabilirim.. Şuan mama veriyorum :KK43:
Sırtınıza hafif masaj yapsınlar ve sezeryansa duş alamdgnz için sannrm ılık bezle silinin iyice. Göğüs uclariniza da çok hafif masaj ve makine varsa sağım yapın ama çok çok hafif konumda. Ucuna zeytinyagi sürün ve hep açık kalsın kapatmayın memelerinizi hava alsın. Bol bol su için ve sakin müzik açın bebeğinize odaklanın.
Ve sütüm gelmedi değil şunu tekrar edin hep içinizden sütüm bol bol maşallah, çünkü süt memeden değil hipofiz bezinden salgilnp geliyor. Gözünüz aydın

Ilk ay aglaya aglaya emzirmistim kizimi. Yara bere catlak mahvetmisti beni. Kizim her emdiginde canimdan can cikiyordu. Tahin yagi ozel gogus ucu kremlerri kullandim ama nafile. En cok fayda eden silikon baslik olmustu bende. Sut icin bol sivi, yesillik, et/kiyma, kuruyemis (ozellikle findik) bulgur pilavi, sut caylari ve en onemlisi uyku! bunlar cok guzel sut yapmisti bende.

Bebeginiz hayirli olsun. Gonlunuzce buyutun insallah. Ne guzel ya, simdiden ozledim o gunleri 😍

Sutu bollastiran tek sey su ve yuksek moral. Sakir sakir sutum var, yavruma yetiyor deyin. Gak dese verin, guk dese verin memeyi.

Gogus ucu icin lansinoh krem ve gumus kapak kullanmistim. Tavsiye ederim.

Benim icin de koklayin guzel yavrunuzu. 🌸💕🍒

Ilk ay aglaya aglaya emzirmistim kizimi. Yara bere catlak mahvetmisti beni. Kizim her emdiginde canimdan can cikiyordu. Tahin yagi ozel gogus ucu kremlerri kullandim ama nafile. En cok fayda eden silikon baslik olmustu bende. Sut icin bol sivi, yesillik, et/kiyma, kuruyemis (ozellikle findik) bulgur pilavi, sut caylari ve en onemlisi uyku! bunlar cok guzel sut yapmisti bende.
Peki nasıl kullandınız silikon başlığı bebek aldı mı

Bebeginiz hayirli olsun. Gonlunuzce buyutun insallah. Ne guzel ya, simdiden ozledim o gunleri 😍

Sutu bollastiran tek sey su ve yuksek moral. Sakir sakir sutum var, yavruma yetiyor deyin. Gak dese verin, guk dese verin memeyi.

Gogus ucu icin lansinoh krem ve gumus kapak kullanmistim. Tavsiye ederim.

Benim icin de koklayin guzel yavrunuzu. 🌸💕🍒
Çok teşekkür ederim çok sağolun

Garmastan pomat çok iyi bir de göğüs pedi veya kalkanı kullanin ki memeye kıyafet değmesin. Bol bol su ve bol bol uyku uyuyun. Bebeğin beslenmesine dikkat edin sarılık olmasın. Sağlıkla büyütün

süt gebeliğin 2. trimesterinden beri memede var :) Yoğun kıvamlı olduğu için yok gibi geliyor, anneler şakır şakır aksın istiyor ama ilk günlerde öyle olmuyor, kolostrum geliyor. sonrasında normal süte dönüyor.
Emzik, biberon, silikon uç kullanmayın. Bu da bebeğin yanlış kavramasına ve memeyi yara yapmasına yol açabilir. Ayrıca meme reddine de sebep olabilir. Mamayı verdiyseniz finger feedingle besleyebilirsiniz. Mamayı azaltmak ve bırakmak için emzirme danışmanlarıyla görüşün, facebookta emzirme akademisi var oraya yazabilirsiniz.
Lanolinli krem sürüp meme uçlarını açıkta bırakın, yaralara faydası olacaktır.

Merhaba arkadaşlar. 2 gün önce sezeryenla doğum yaptım. Sütüm hala gelmedi.. Hatta süt namına bişey yok. Memeyi verdim ama sündürmekten mahvetti. O kadar çok canım yanıyor ki.. Ne tavsiye edersiniz? Sütüm için ne yapabilirim.. Şuan mama veriyorum :KK43:
Ben de 9 gün önce sezeryanla doğum yaptım. İlk 3 gun sütüm çok azdı, mama takviyesi yaptık. Ben hem emzirdim, ardından biberonla mama verdim. Fakat sağ gogsum yanlış emzirmeden mastite doğru gidiyodu. Sağlık ocağındaki hemşire sıcak kompres ve masaj yap sonra da emzir dedi. Eve gelince sıcak kompres yaptım ve acıyan göğsümü dayanabildigim kadar emzirdim. Ertesi gün resmen sütüm yetti, mamayı bıraktık. Şuan sadece emziriyorum ve üç gündür de sagmaya başladım. Ne var ki göğüs ucu acısına bı çare bulamadim. Lansinoh sürüyorum vs ama onların bi faydasi yok bana. İlk 10 dk acidan bayilasim geliyo. Gümüş göğüs kalkanı almayı düşünüyorum ama emin olamadım. Garmastan önerilmiş, onu da deneyebilirim.

Emzirmek gibi olağanüstü bir deneyimin bu kadar acılı olmamasi lazımdı:(

Ben de lansinoh krem ve gümüş kapak ikilisi ile güzel atlatmıştım o dönemi. Tabi bebeğin memeyi doğru kavraması en önemli nokta. Sütün gelmesi için ise duş almak yeterli olmuştu.

Ayva Çekirdeği bulabilirsen.Saf suya yada saf gül suyuna koy.İki günde jel kıvamına gelir.Göğsüne sür,doğal olduğu için bebeğe bi zararı da olmaz.Benim göğüs ucum kopacak duruma gelmişti.Bu şekilde kurtuldum.İnşaallah sana da şifa olur...

Ben de 9 gün önce sezeryanla doğum yaptım. İlk 3 gun sütüm çok azdı, mama takviyesi yaptık. Ben hem emzirdim, ardından biberonla mama verdim. Fakat sağ gogsum yanlış emzirmeden mastite doğru gidiyodu. Sağlık ocağındaki hemşire sıcak kompres ve masaj yap sonra da emzir dedi. Eve gelince sıcak kompres yaptım ve acıyan göğsümü dayanabildigim kadar emzirdim. Ertesi gün resmen sütüm yetti, mamayı bıraktık. Şuan sadece emziriyorum ve üç gündür de sagmaya başladım. Ne var ki göğüs ucu acısına bı çare bulamadim. Lansinoh sürüyorum vs ama onların bi faydasi yok bana. İlk 10 dk acidan bayilasim geliyo. Gümüş göğüs kalkanı almayı düşünüyorum ama emin olamadım. Garmastan önerilmiş, onu da deneyebilirim.

Emzirmek gibi olağanüstü bir deneyimin bu kadar acılı olmamasi lazımdı:KK43:
bebek emiyorsa sağım yapmayın.
sütü gereksiz artırıp tazyiğe sebep olabilir.
zeytinyağı ya da lansinoh sürüp memeleri açık bırakın.
ayrıca bebek tam kavrayamıyor da olabilir.
emzik biberon da yanlış kavramaya sebep olabilir.
plastik varsa arada onlardan kurtulun.
zaten emiyormuş.

bebek emiyorsa sağım yapmayın.
sütü gereksiz artırıp tazyiğe sebep olabilir.
zeytinyağı ya da lansinoh sürüp memeleri açık bırakın.
ayrıca bebek tam kavrayamıyor da olabilir.
emzik biberon da yanlış kavramaya sebep olabilir.
plastik varsa arada onlardan kurtulun.
zaten emiyormuş.
Sağım yapmak su anlamda işime yaradı, gece bikac kez uyanıyor ve ben çok uykusuz oluyorum. Sagdigim sütten bir miktar biberonla veriyorum. Günde sadece bir sefer biberonla vermiş oluyorum. Lansinoh sürüyorum ama açıkta bırakamadım bı turlu. Annem var evde, istemiyorum onun yanında öyle.gezmek😬😬

Bunun en iyi kurtarıcısı gümüş kapak bence. Ben doğumdan birkaç gün önce kullanmaya başladım. 22 aydır emziiryorum. Yoksa o yara ile mutlaka bir yerde keserdim emzirmeyi. Gümüş kapak pahalı gelebilir ama emzirwmezseniz zaten o para mama parası olur. Sağlıkla büyütün Bebişinizi inşallah

Gümüş kapak tavsiye ederim işe yaradı bende. Bir de kıyafete sürtünce göğüs ucu daha çok acıyor o yüzden ilk zamanlar hep gümüş kapak kullandım ya da silikon kapaklar var onları da öneriyorlar

Back