Gögüs ucu yarası..

Alittlesunshine

Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2021
282
131
23
30
Merhaba arkadaşlar. 2 gün önce sezeryenla doğum yaptım. Sütüm hala gelmedi.. Hatta süt namına bişey yok. Memeyi verdim ama sündürmekten mahvetti. O kadar çok canım yanıyor ki.. Ne tavsiye edersiniz? Sütüm için ne yapabilirim.. Şuan mama veriyorum

Kakao yağı canım. Ben neler neler kullanmadım ki... Aklına gelebilecek her şey... Kakao yağı iki günde iyileştirdi,arada bir de zeytinyağı sürmüştüm,çok rahatlamıştım.

Sütün içinse bol bol emzirmekten başka çare yok. Bebeğin emdikçe gelecek inşallah. Süt arttırıcı doğal besinler tüket ama piyasadaki çaylar vs hikaye onu söyliyim. Sağlıkla büyüsün inşallah yavrun...

ilik bi dus aldinmi acaba. sonra ztn sut olmadigi halde bebekler emiyo emerek de sut geliyo. yara icin ben.bisey kullanmadim.eczaneden silikon baslik falan aldilar bizim kizlar gumus kapak sute karismayan kremler fayda etmemisti. dayandim bende

Merhaba bende ilkinde baya yara olmuştu göğsüm ,bundada olacak diye korkuyorm tahın yagı ıyı dediler onu suruyorm ara ara şimdiden . ama kakao yagı mı kullansam ya çok korkuyorm göğüs yarasından

Bol bol emzirmek ve ılık duş iyi gelir sanırım ,bıde stres yapma canım Allah rızkını verır elbet sen elınden gelenı yapıyosun sonucta . ama höğüs yarası bende korkuyrm yorumları merakla beklıyrm zıra ben ılkınde çözüm bulamdm 4 ay yara oldu

Çok teşekkür ederim acı duymasaam aslında emzirmekyen gocunmam ama acı mahvediyor

Benimki 4. Gün gelmişti. Philips süt sağma makinesi ile sağdık bol bol çok işe yaradı. Emziremicem diye korkuyordum. Şimdi 17 aylık nasıl bıraktırıcam diye düşünüyorum
Bol bol emzirin. Ben kullanmadım gümüş kapak tavsiye ediyorlardı.çok yara olmadı. Lansionash krem kullanmıştım bi ara. Ayva çekirdeği de öneriliyor. Tebrik ederim sağlıkla büyütün

Yara için zeytinyağı öneririm

Merhaba, siz süt gelmese de memenizi vermeye devam edin, o emdikçe gelecek, sezeryan için bantlar var eczanede onu alin yapistirip duş alın, almadiginiz sürece sütünüz hemen gelmez. Bol sıvı için. Yara konusuna gelince ben 15 gün ağlamış tim yaradan, acidan. Annelik sabır işi.

Utuleyip sicak bez koymayi denednz mi gogsnze? Sicak su torbasi da olur. Bi de sut yapan icecekler var.e bebekte de oluyor. Uyku,bol su,duş bunlar da sut yapyor. Bir de emzirirken gogsun sadece ucunu degil disindaki kahverengi halkanin da bebegin agzna girmesne dikkat etmk gerekiyormus. Okuduklarim, gorduklerim boyle..gumus kalkan ve lansinoh kremler de ise yariyorms. Saglikla buyutun insallah kolaylklar dlyorm

Hayırlı uğurlu olsun öncelikle. Göğüs ucu yarası için lansinoh krem ve gümüş göğüs ucu kapakları kullanmıştım ben. Acıyı büyük ölçüde azaltıyor. İlk dogumumda gümüş kapak kullanmadım epey acı çekmiştim resmen kanlı yara olmuştu. 2.dogumda daha rahat geçti emzirme diyebilirim.

Süt artırmak için de bol bol emzirin eğer bebeğin emmesinde sıkıntı varsa -ki yenidoganlarda genelde sıkıntı var, emip gibi yapıp sütü cekemiyorlar dolayısıyla süt artmiyor- bol bol sağım yapın. 3-4 saatte bir mutlaka sağın göreceksiniz zamanla süt artıyor. Bebeğin emisi güçlendikçe bırakırsınız sonra. Ve bol bol su ve yeşillik. Ve dengeli beslenme. Bildiklerim bu kadar sağlıkla büyütün

Tahinin ustundeki yagi surun emzirmeden once gogsunuzu temizleyin.
Her emzirme islemi sonrasi tekrarlayin.
Bir kac gune toparlar.
Birde dogru emzirme yontemi videolari izleyin.
Cocuk meme ucunu yanlis tuttugundan sadece meme ucunu agzina aldigindan oluyor.
Mem ucunu elinizle hafif sundurup kahve rengi kisimlariyla birlikte vermeniz lazim agzina

Birde kolostrum (ilk sut) zor gelir sagim yapip ziyan etmeden cocuga o sekilde verirseniz sutunuzde bir kac gune normal formuna gecer.
Bende sezeryanliyim benim sutumde gec geldi bu sekilde hallettim

Canım göğsüne krem, ilaç, yağ vs sürersin tamam da kıyafet, sütyen o yaraya yapışır. Meme ucunu kıyafet vs gibi etkenlerden korumak inçin göğüs bariyeri diye bir şey var göğüs ucuna hiçbir şey değemiyor onu takınca. Göğüs ucu hava alıyor ve yara çabuk iyileşiyor. Eczaneden göğüs bariyeri diye sordur göğsüne değmeyen kapak gibi bir şey.

Bu krem harika bir iki güne geçiriyor. Bende çatlaklar kanamalar olmuştu bu çok iyi gelmişti. Benden sonra bir arkadaşım doğum yaptı onada hediye ettim çok memnundu oda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…