göğüs ucu yaraları.. yardım lütfen

ceviz kabuğunu düzgünce ikiye ayırın ve içlerini çıkarın...
içinlerine ocakta benmari usulü erittiğiniz balmumu (isterseniz içine biraz saf zeytinyağı da karıştırabilirsiniz) dökün ...
bırakın orada donsunlar ...
sonra göğüs uçlarınıza takın ... sürekli onlarla gezmek zor olsa da işe yarıyor hanımlar...

ayrıca bu benmari usulü erittiğiniz balmumu zeytinyağı karışımını bir kaba koyup çocuğunuz pişik olduğunda poposuna da sürebilirsiniz...

Son düzenleme:
susam yağının faydası oluyor tavsiye ederim ama sonunda zamanla geçiyor dişimizi sıkalım kızlar...

lansinohun lanolin kremini kullan bitkisel yada ayvanın çekirdeğini suda bikaçgün beklet jel kıvamına gelince meme ne sür

ne krem kullandıysam hiç fayda etmedi karbonat sürdüm bana mısın demedi ta ki kendi kendime bulduğum yönteme kadar yaralar iyileşmeye başladı denemenizde fayda var ben gün gün iyileştiğini yaranın geçtiğini net fark ediyorum HAMETAN krem var eczaneden satın aldım çocuğun pişiği için ( kendim kullanıyorum çocuğa kullanmıyorum) onu her emzirmeden sonra illa ki meme ucuna sürdüm yaraya sürdüm gece yatarken de sürdüm fakat gece hem kremi sürdüm hem de memeyi açıkta bıraktım her emzirmeden önce yıkadım ve sonrasında yine sürdüm şimdi artık ağlamadan veriyorum memeyi bebeğime az sızı var geçmek üzere artık belki birilerine faydam olur 5 güne bir şeyim kalmaz diye tahmin ediyorum geçmiş olsun herkese

o acıyı çok iyi bilirim, emzirirken kan damlıyordu...of ne günlerdi..doktorum sayesinde 45. gün iyileşti. her emzirme sonrası lansinoh sür mutlaka, ama en iyi ilaç hava! açık bırakacaksın.. en afrikalı yerliler gibi dolaşıyordum, her yer şıp şıp süt :) olsun, bu sayede geçti

Merhaba arkadaşlar. Bu göğüs ucu yaraları çok fena,bende çok sıkıntı çektim, yarılıyor kanıyordu ama yinede emzirmekten vazgeçmedim. Lansinoh kullanıyordum ama tek başına faydalı olmadı.Göğüsün hava alması lazım.
Philips Avent %0 BPA Göğüs Koruyucu Kalkan 2`li sinden kullandım.hem kremi sürüyordum hemde göğüslerim çamaşırıma değmeden hava alıyordu inanmazsınız 1 haftada iyileşti.Bir müddet kalkanı kullanmaya devam ettim sonra zaten alıştılar ve yara olmadılar.2,5 ay o yaraları boşuna çekmişim.3 aylık olduktan sonra hiç birşey kalmadı.Herkese tavsiye ederim.

Bende lanolin krenm kullandim bir hafta sonra gecmisti kizimda. Birde hakiki zeytinyagi cok iyi geliyor gercekten deneyin..

benimde açık yara olmuştu ilk bebeğimde sonra silikon gögüs ucu koruyucu alıp öyle emzirmeye başladım acayip rahatlattı ve yara geçti hemde daha çok süt emebiliyordu koruyucu uç sayesinde

Arkadaslar ne denediysem geçmedi. Kalkan kullandım pisti içinde resmen.koruyucu üç almıyor ağzına. .20 gün oldu dayanamıyorum artık yardım lfn

Arkadaslar ne denediysem geçmedi. Kalkan kullandım pisti içinde resmen.koruyucu üç almıyor ağzına. .20 gün oldu dayanamıyorum artık yardım lfn
Laleomer arkadaşım inşallah geç kalmamışımdır ve sen de birçok anne gibi bu acı yüzünden emzirmeyi bırakmamışsındır. Bu yaraların en etkili çaresi kantaron yağı ve zeytinyağı karışımının göğüs ucuna sürülmesi. Sürekli sür ve emzirme öncesi silmene gerek de yok. 1 günde rahatlarsın 2 günde de tamamen geçer. Bu yaraları yaşamayan anne yokmuş. Ben de çok acı çektim, kremler denedim hiçbiri işe yaramadı. Kadın doğum doktoruma dikişlerimi aldırmaya gittiğimde kendisi bunu tavsiye etti, Allah razı olsun bu kadar çabuk geçeceğine inanmamıştım. Biz doğal olsun diye özellikle Zeytinciden aldık saf zeytinyağı ve kantoron yağını, ikisini karıştırıp sürdük. Kantoron yağı aktarlarda da vardır mutlaka dene.

Garmastan pomad. Bir arkadaşım doğumdan önce kullanmaya başlasan daha rahat edersin demişti. Normalde de hassasiyet yaşıyorum çünkü. Ben de denedim, çok iyi geldi. Eczanelerde satılıyor, bitkisel içerikli ve bebeğe zararı yok, doktorunuza sorup kullanabilirsiniz. Bir de temiz tutmaya özen gösterip, meme kalkanını da bir süre kullanmak faydalı oluyor. geçmiş olsun.

Laleomer arkadaşım inşallah geç kalmamışımdır ve sen de birçok anne gibi bu acı yüzünden emzirmeyi bırakmamışsındır. Bu yaraların en etkili çaresi kantaron yağı ve zeytinyağı karışımının göğüs ucuna sürülmesi. Sürekli sür ve emzirme öncesi silmene gerek de yok. 1 günde rahatlarsın 2 günde de tamamen geçer. Bu yaraları yaşamayan anne yokmuş. Ben de çok acı çektim, kremler denedim hiçbiri işe yaramadı. Kadın doğum doktoruma dikişlerimi aldırmaya gittiğimde kendisi bunu tavsiye etti, Allah razı olsun bu kadar çabuk geçeceğine inanmamıştım. Biz doğal olsun diye özellikle Zeytinciden aldık saf zeytinyağı ve kantoron yağını, ikisini karıştırıp sürdük. Kantoron yağı aktarlarda da vardır mutlaka dene.

Canım çok tsk ederim.hala geçmedi zaten

=(( sarı kantoron yağı mi? Kırmızı mi? Temizliğini nasıl sagliyordunuz?sabunlami yoksa karbonatla mi?

Garmastan pomad. Bir arkadaşım doğumdan önce kullanmaya başlasan daha rahat edersin demişti. Normalde de hassasiyet yaşıyorum çünkü. Ben de denedim, çok iyi geldi. Eczanelerde satılıyor, bitkisel içerikli ve bebeğe zararı yok, doktorunuza sorup kullanabilirsiniz. Bir de temiz tutmaya özen gösterip, meme kalkanını da bir süre kullanmak faydalı oluyor. geçmiş olsun.

Garmastani denedim hiç fayda etmedi=(

Garmastani denedim hiç fayda etmedi=(

Hımm, herkeste aynı etki olmayabiliyor tabii... Bir de bitkisel bir kür vardı, ayva çekirdeğini az bir su ile kaynatıp sonra o suda 1 gün bekletiyoruz daha sonra o jelleşiyor, jelleşen kısmı da zeytinyağı ile karıştırıp krem haline getiriyoruz ve göğüse sürüyoruz. Bu da epey yumuşatıp rahatlatıyor diye biliyorum.
Göğüs temizliğinde ise bence sudan başka bir şey kullanılmamalı, sabunlar asidik yapılı kurutuyor, karbonat da aynı şekilde, sadece ılık suyla temizlemek en doğrusu.

=(( sarı kantoron yağı mi? Kırmızı mi? Temizliğini nasıl sagliyordunuz?sabunlami yoksa karbonatla mi?
Sarı kantoron. Zeytinyağı ile karıştırıp sür kesinlikle geçirecek. Bu karışımı silmene gerek yok bebeğin emmesi sakıncalı değil. Göğüs ucu temizliğini karbonatlı suyla yaptım. Göğüs pedi de hiç tavsiye etmem çünkü bu pedleri kullanabilmek için sütyen takmak gerekiyor ancak emzirme döneminde sütyen takmak mümkün değil zaten iyi de değil. İlla göğüs ucuma birşey koyacağım diyorsan da tülbent koy, tülbent bebek ağız mendilleri varya onlardan al kendine onları koy. Ben hiçbirşey koymadım bazı tişörtlerimde kantoron ve zeytinysğının lekeleri kaldı ama olsun hiç önemi yok yaralarım 2 günde geçti ve bebeğimi rahatça emzirdim sonrasında.

Garmastan Pomad tavsiye etmiş bir arkadaşımız ancak ben denedim hiçbir faydasını görmedim.

Hımm, herkeste aynı etki olmayabiliyor tabii... Bir de bitkisel bir kür vardı, ayva çekirdeğini az bir su ile kaynatıp sonra o suda 1 gün bekletiyoruz daha sonra o jelleşiyor, jelleşen kısmı da zeytinyağı ile karıştırıp krem haline getiriyoruz ve göğüse sürüyoruz. Bu da epey yumuşatıp rahatlatıyor diye biliyorum.
Göğüs temizliğinde ise bence sudan başka bir şey kullanılmamalı, sabunlar asidik yapılı kurutuyor, karbonat da aynı şekilde, sadece ılık suyla temizlemek en doğrusu.

Çok teşekkür ederim ayva çekirdeğini suda bekletip jel haline geldikten sonra sürmüştüm fayda etmemişti.birde bunu deneyeyim
Sarı kantoron. Zeytinyağı ile karıştırıp sür kesinlikle geçirecek. Bu karışımı silmene gerek yok bebeğin emmesi sakıncalı değil. Göğüs ucu temizliğini karbonatlı suyla yaptım. Göğüs pedi de hiç tavsiye etmem çünkü bu pedleri kullanabilmek için sütyen takmak gerekiyor ancak emzirme döneminde sütyen takmak mümkün değil zaten iyi de değil. İlla göğüs ucuma birşey koyacağım diyorsan da tülbent koy, tülbent bebek ağız mendilleri varya onlardan al kendine onları koy. Ben hiçbirşey koymadım bazı tişörtlerimde kantoron ve zeytinysğının lekeleri kaldı ama olsun hiç önemi yok yaralarım 2 günde geçti ve bebeğimi rahatça emzirdim sonrasında.

Garmastan Pomad tavsiye etmiş bir arkadaşımız ancak ben denedim hiçbir faydasını görmedim.

Sarı olandan aldirdim eşime deneyecegim burdan yazarım. İnş iyi gelir şimdiden Allah razı olsun tavsiyelerin icin

Çok teşekkür ederim ayva çekirdeğini suda bekletip jel haline geldikten sonra sürmüştüm fayda etmemişti.birde bunu deneyeyim

Sarı olandan aldirdim eşime deneyecegim burdan yazarım. İnş iyi gelir şimdiden Allah razı olsun tavsiyelerin icin
Sık duş alın ve Emzirme öncesi biraz sütü sağıp ucuna sürün emzirme sonrası kaynamış ılık suya pamuk batırıp silip temizleyin evde fırsat buldukça havalandirın göğsünüzu kremler fayda etmiyo ama 2 ayda geçiyo Allah şifa versin

Bir de bana da büyükle

Bir de ziyarete gelen büyükler sen geç kalmışsın doğumdan önce krem kullanman gerekirdi gibi yorumlar yapmıştı çok üzülmüştüm neden böyle bir hata ettim de bebeğimi emziremeyeceğim diye ancak bu tür yorumlara kulağını tamamen tıka. Zaten loğusalığın en zor kısmı bebeğin bakımından çok herkesin bilmişlik taslayıp saçma sapan yorumlar yapması. sarı kantoron yağı ve zeytinyağı karışımını kullan mutlaka. Sana tavsiyem özellilkle zeytincilerden gidip alman doğal olsun diye, mümkün değilse aktardan al.

Bir de bana da büyükle

Bir de ziyarete gelen büyükler sen geç kalmışsın doğumdan önce krem kullanman gerekirdi gibi yorumlar yapmıştı çok üzülmüştüm neden böyle bir hata ettim de bebeğimi emziremeyeceğim diye ancak bu tür yorumlara kulağını tamamen tıka. Zaten loğusalığın en zor kısmı bebeğin bakımından çok herkesin bilmişlik taslayıp saçma sapan yorumlar yapması. sarı kantoron yağı ve zeytinyağı karışımını kullan mutlaka. Sana tavsiyem özellilkle zeytincilerden gidip alman doğal olsun diye, mümkün değilse aktardan al.
Evde özel aldigimiz zeytinyağı var ama aktaran saf olandan aldirdim.dogumumda lohusaligimda zor geçti mastıt bile oldum yeni yeni geçiyor sanki ..Allah yardımcımız olsun.

Karbonat kurutuyor doktorda silme.dedi kaynağı suyla mi silsem bilemedim.ikisinide deniycem.bebeğim kolik durmuyor çok zor yemek bile yemek sık duş almam zor canım. Allah yardımcımız olsun

X