göğüs ucu yaraları.. yardım lütfen

erguvan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2007
79
4
kızlar bugün doğum yapalı 25 gün oldu ama gögüslerimin ucu değişik kremler kullanmama rağmen hala yaralı aldığım kremler hep kaliteli ama tamamen geçirmiyor bu yaralar kaç ay daha devam ediyor yoksa hep emzirdiğim sürece devammı edecek?

canım geçmiş olsun benim tavsiyem çeşit çeşit kremler sürmek yerine emzirdikten sonra bi damla sütünü meme başına sürmen temizlerken tahriş edici sabunlarla yıkamamaya çalış sdc su kullan bir süre bebeği memeden ayırırken damağına küçük parmağını koy tabi elii yıkamalısın emzirmeye başlamadan önce böylece vakum etkisi yapmaz

benim hiiiç yara olmadı çünkü emzirmeden önce karbonatlı suyla siliyodum hem bebegin agzı pamuklanmadı hemde yaram olmadı

:teytey:canım bende yaşadım ama bunun çaresi yok bir süre sonra geçiyor herkesin farklı farklı
annem bana 35 günden sonra bir ilaç yaptı biraz koca karı işi ama geçti:tanıdığın birinin evinden onun haberi olmadan bılaşık süngerini alacak birisi ve senin göğsüne sürecek benimki böle geçti inanmakmı yoksa psikolojikmi bilmiyorum benim çözümüm buydu

selam canım ben hamileyim daha doğum yapmadım ama 6 ay önce doğum yapan bir arkadaşım bana emziren annelerdeki göüğüs ucu yaraları için kalan kremini verdi ismi LANSİNOH arkadaşımda hiç yara olmamış.. bu krem bitkisel olduğu için sürdükten sonra bebeği emzirirkende silmeye gerek yokmuş..şimdiden geçmiş olsun sana..
oğlunuzu güle güle büyütün..

benim kullandığım kremde o fakat sürdüğün sürece iyi bıraktınmı başlıyor yine

canım en iyi bepanthen benim annem bile onu kullanmıs bide bebişini emzirdiken sonra gogsunu silme bırak sut üstünde kurusun.Bu doktorumun tavsiyesi dir
istersen sende danıs ilk bir ay bende acı cektim ama sonra gecti.Lansinoh sadece kullandıgın surece işe yarıyor sonra gene aynı bide 30 ytl falan yani verdigine degmez.
en fazla 15 gün daha sürer canının yanmasına üzüldüm canım ama hepimiz yasadık ne yazıkki..

ilk doğumumdan sonra benim de olmuştu ve gerçekten dayanılmaz bir acı;bebek acıkacak diye yüreğim sızlardı:çok üzgünüm:bu yüzden yavrumu yeterince emziremediğimi düşünüp vicdan azabı çekerimsenağlama

ikincide duyduğum bir yöntemi uyguladım;doğumdan hemen sonra 1 kuru soğanı ortadan kesip göğsüme koydum,emzirme vakti geldiğinde karbonatlı su ile sildim...bunu 3 gün falan sürdürdüm..:bbo:kokusu biraz tedirgin etse de yara olmasından daha iyidira.s

bir de acısa da emzirmeye devam etmek aslında daha çabuk iyileştiriyor:1closedeyes:

canım geçmiş olsun benim tavsiyem çeşit çeşit kremler sürmek yerine emzirdikten sonra bi damla sütünü meme başına sürmen temizlerken tahriş edici sabunlarla yıkamamaya çalış sdc su kullan bir süre bebeği memeden ayırırken damağına küçük parmağını koy tabi elii yıkamalısın emzirmeye başlamadan önce böylece vakum etkisi yapmaz

ya kızlrrrr bvenimde çok fenaaaaa yardım lütfen

benim kullandığım kremde o fakat sürdüğün sürece iyi bıraktınmı başlıyor yine

Merhaba arkadaşlar benim oğlum 23 aylık ve halada emziriyorum 1-2 defa yara oldu ama okadar birdaha olmadı;
1.si sütle silin
2.kantoron (ama mutlaka gerçek olanı)ben kardeleninkini sürdüm internettede sitesi var
emzirince sürün emzirmeden yıkayın inanamayacaksınız yaranın nasıl kapandığına
3. bebeğin altımı pişti sürün pişikten eser kalmıyor zeytinyağı bile bu kadar çabuk geçirmez ama gerçek olması çok önemli denediğimde gözlerime inanamadım..!

ben 2 aylık bebek sahibi biriryim benimde göğüs uçlarım aşırı derecede yaraydı 1.5 ay çektim ağlaya ağlaya hiç bir ilaç iyi gelmedi sonunda çok şükür akrabamızın verdiği 2 ilaç karışımı sürdüm hemen etkisini gösterdi sırf bunu sizlerle paylaşmak için buraya üye oldum mutlaka deneyin,steril novuxol pomad kremi ile bepanthen kremini karıştırıp emzirdikten sonra göğsünüze sürün sık sık bende işe yaradı inşallah sizede faydası olur.

arkadaslar oglum 23 günlük bugun ama hala gögsüm yara ve kemiklerimi sızlatıyo resmen.emzirmediğim zamanlarda zonkluyo.
sanki jiletle kesiliyomus gibi.her emzirmeden sonra krem sürüyorum ama nafile.cok daha etkili birşey yokmuki.GOLD diye lanolin bir krem var eczanede en iyisi budur diye veriler 2.krem oldu hala gecmedi.
şimdide LANSıNOH aldım ama oda faydasız.
lütfen yardım edin
zeytinagı nı deniycem simdide
23 günlük ve hala gögüs ucu yaram gecmedi
ne zaman gecer bilmem
ilk cocugumda bukadar uzun sürmemişti.hatta aldıgım krem bitmemişti benim yaralar gecmişti.
bu cocugumda 3.kermi kullanmama ragmen gecmedi
ne yapmalı

merhaba arkadaşlar..bende 2.5 aylık hamileyim,araştırma yaparken göğüs ucu yaraları için bir arkadaşım
buzdolabı poşetini küçük kare kare kes göğüs ucuna koy o ucunu yumuşatıyor yara olmuyor demişti kendisi denemiş ve çok rahat şimdi isterseniz sizde deneyin..

bende çok çektim doğumun daha ilk günü başladı ve artıkça arttı derin yarıklar oluştu ağlamaktan helak oldum bir çok şey denedim garmestan zeytinyağ bademyağı hametan bebanten hiç biri iyi gelmedi sonunda genel cerraha gittim o da antibiyotik kullanmadan geçmez dedi çünkü bebeğin agzındaki pamukçuk mikrop ypıyormuş yaranın geçmesine engel oluyormuş bununla birlikte merhem ve tentürdiyot verdi geçti genel cerraha gidin mutlaka

21 günlük bebeğim var ben de aynı dertten müzdaribim işin kötü yanı benim kenardan yırtılma olmaya başladı ve gitgide de büyüyor :S ne yapmalıyım carbosol diye bi krem kullanıyorum ama hiç bi işe yaramıyor...

ooooo benim denemedigim sey kalmamisti zeytin yagi bepanten ayva cekirdegi susam yagi 3 ay cektim tek care sudyen takmamak ve evde resmen goguslerim acik gezdim :KK1:boylece kurudu yaralar ve gecti

ooooo benim denemedigim sey kalmamisti zeytin yagi bepanten ayva cekirdegi susam yagi 3 ay cektim tek care sudyen takmamak ve evde resmen goguslerim acik gezdim :KK1:boylece kurudu yaralar ve gecti

Kesinlikle Katılıyorum..

İnanın Başka Yapacak Bir Şey Yok..
Açık ve Hava Alması Lazım Gögüslerinizin..

Zeytinyağı da Deneyebilirsiniz..
Ama Hakiki Olması ve Sürmeden Önce Ocakta Isıtmanız Lazım..
Soğuduktan Sonra Uçlarına Sürünüz.. :KK34:

Kesinlikle Katılıyorum..

İnanın Başka Yapacak Bir Şey Yok..
Açık ve Hava Alması Lazım Gögüslerinizin..

Zeytinyağı da Deneyebilirsiniz..
Ama Hakiki Olması ve Sürmeden Önce Ocakta Isıtmanız Lazım..
Soğuduktan Sonra Uçlarına Sürünüz.. :KK34:
valla ben 2.5 aydır her yolu denedim hatta göğüslerim açık bile gezdim ..fayda etmedi halada çekiyorum..sende durumlar ne alemde...

X