• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gögüs uçlarım taş gibi,feci ağrıyor ne yapmalıyım??

kralichee

hayırlarla gel miniğim :)
Kayıtlı Üye
7 Mart 2010
393
5
96
Diğer
merhaba arkadaşlar.5 gün önce doğum yaptım.
2 gündür göğüs uçlarım taş gibi.önce çatlak zannediyordum ama çatlak falan yok.
feci ağrıyor.bağıra bağıra emziriyorum.
inanın sezeryan ağrısnından kötü.ameliyat ağrımı unutturdu.
bana göre süt kanallarının bazıları tıkandı.hepsi tıkansa süt gelmezdi.
sizce kendi kadın doğum doktoruna mı gitmeliyim yoksa hangi doktora gitmeliyim?mesela cildiye mi??
pazartesi gününe kadar-yani doktora gidene kadar- ne yapmalıyım?
fikri olan var mı??
başına böyle bir durum gelen var mı?

süt kanallarınmı tıkandı acaba?

süt pompan varsa önce sıcak duşa girip sonra masaj yaparak sütü sağman önerebileceğim tek şey.

geçmiş olsun arkadaşım.

cnm öncelikle şunu sölim aynını hatta fazlasını yaşadım. göğüs acısı 10 doğuma bedelmiş... benimki öyleydi... bebeğim 3 aylık şükür artık alıştı göğüslerim ve geçti ama çoooookkk çektim..kanlı kanlı emzirdim. her çekişte hıçkırarak bağırarak ağlıyordım.dişlerimi sıka sıka dişlerim ağğrırdı..şunuda sölim hiçbir melhem faydasız cnm..bebeğin için dayanacaksın asla mamayı düşünme aslaaaaa.. ben kanlı emzirdim ama vermedim mama.bu bir dönem 2.-3. aya doğru bitecek ne yapsanda o acı az veya çok yaşanaacak.. eğer kanallarında iltihap varsa veya kanalların açık değilse daha çok ağğrır.yapman gereeken; doktora git iltihat varmı baktır ve kanalların açıkmı emin ol,kanal açık değilse hem bol bol emzircen hemde sağacaksın evt çok acıycak ama hem kanallarının açılmasına yardımcı olacak hemde ucunun alışmasına yardımcı olacak.daha sonra,emzirdikten sonra kendi sütünü meme ucuna sür.sora hakiki zeytinyağ sür yedir,en son ve en önemlisi hüccre yenileyici evigen. aczanede satılıyor ampul halinde. şırıngaya çek ve her emzirmeden sonra asla üşenme her emzirmeden sonra bikaç damla ile yedir ..en son olarak meme ucun asla penyeye kıyafetine deymeyecek.medeladan göğüs kafesi alacakksın.40 tl ama en iyisi o fazla sütünde içine akıyo. işte böyle bunları yaptığında acın azalacak. ama geçmesi 2 ayı bulur. o yüzden korkmadan sık sık emzir. acıycak ama nappalım anne olmak kolay değil..

göğüs kalkanını öneririm bende chicconun 20 tl ye var. göğüs ucu hava alacak ki iyileşecek. eczaneden sıcak kompres için jeller var onlardan alıp biraz kaynar suda beklet sıcak sıcak göğüsüne koy sonra emzir. emzirme işin bitincede bir tülbenti soğuk çeşme suyundan geçir soğuk soğuk göğüslerine koy.bunlar 9 eylül emzirme hemşirelerinden öğrendiklerim. ben de çok çektim. yalnız ateşin çıkarsa hemen doktorunu ara o zaman iltahablı bir durum olabiliyor.

sıcak suda havluyu ıslat ve üstüne koy..hem göğsün rahatlar hemde yumuşar...olmasa merhemleri var doktoruna danış..

Son düzenleme:
bebek ilk zamanlar çok ememez o yüden süt birikmesi yüzünden olmuştur pompa ile asgarak rahatlata bilirsin sıcak su da iyi gelir. ama benim canım birşey çektigindede gögüslerim şişiyo emzirirkende normaldede dokunamıyorum. ama onu yiyince geçiyo tabi ne istedigimi bilebilirsem çünkü durmadan birşeyler istiyo canım:56:

zamanla alışıyo ama çok zor tabi başlarda benim oglum 20 aylık ben hala emziriyorum ama gögüs uçlarımı artık hiç hissetmiyorum nerdeyse :58:

benimde doğumdan sonra bir gögsümde aynı sorun olmuştu ilk bebeğim olduğu için kanalları açılmamış emzirdikçe açılıyor ama açılana kadar içine biriken sütten dolayı sızlıyordu. bide üstüne uçları yara olunca hayatımın en kötü 2 ayını geçirdim. artık gögsümün üstünden etler ayrılıyordu ya resmen iltihap akıyordu ama neden? nedenini söylim göğsümü ilk emzirmeye başladığımda kullandığım gögüs pedleri nemli bir ortam oluşturduğundan yaralar krem, zeytin yağı kendi sütüm vb.vb bir sürü şey kullanmama rağmen gittikçe arttı. tam kuruyacak gibi oluyordu emziriyordum tekrar yaralarım soyuluyordu.doğuma gitmeden bir arkadaşım demişti sakın unutma ayva çekirdeğini bi çay bardağı suda kaynat jöle gibi oluyor onu mutlaka götür sür doğumdan sonra die. ciddiye almamıştım hiçbir teknik işe yaramayınca 2 ay sonunda mecbur denedim. 2 gün sürdüm ve tshirt ümün göğüs uçlarına denk gelen yerlerini kestim. evdede kimse yoktu öyle gezdim:) ve geçti.. denemenizi tavsiye ederim..

cvp yazan herkese tek tek çooooooooook teşekkür ederim :71: :71: :71:
daha yeni giridm nete kusura bakmayın.önerilerinizi deneyeceğim.

2-3 gün önce göğüs kalkanını kullandım ama faydası olmadı.sıcak kompres de fayda etmedi.

dün acil nöbetçi kadın doğum doktoruna gittim.garmastan diye bir krem verdi.önemli birşey yok dedi.
ama ben hala bağıra bağıra emziriyorum :(

cvp yazan herkese tek tek çooooooooook teşekkür ederim :71: :71: :71:
daha yeni giridm nete kusura bakmayın.önerilerinizi deneyeceğim.

2-3 gün önce göğüs kalkanını kullandım ama faydası olmadı.sıcak kompres de fayda etmedi.

dün acil nöbetçi kadın doğum doktoruna gittim.garmastan diye bir krem verdi.önemli birşey yok dedi.
ama ben hala bağıra bağıra emziriyorum :(

bak cnm tahmin ediyorum. inan tek sen değilsin benim arkadaşım dişlerinin arasına tahta alıp öyle ağlıyordu dişleri zarar görmesin diye. bende aynı hıçkırarak ağladım inan annemde yanımda kalıyordu oda benle ağlıyordu. uyusada emmese diyordum.ama emdikçe meme ucun alışacak ve geçecek ama 2 ay cnm. ama dediklerimi yaparsan acın azalır özellikle evigen inan çok faydasını gördüm. birde memeyi verirken kahverengi bölümünüde ağzına ver.sadece ucunu tutturma.kolaylıklar diliyorum evt kolay değil inanılmaz bir acı ama yapabilecek bişey yok istiyorsan mama ver tabi gönlün razı gelirse. bak benim göğüs ucum yarıldı kan akıyo yaa düşün ama bebeğim aç mecbur kanlı veriyordum. bebeğimde kustuğunda kırmızı kusuyordu. tabi bi zararı yok doktoro sölemiştim kan eliyo diye gelsin demişti. ya böyle işte. bizi düşün bizde böyle emzirdik bitanem dayan annesin bebeğiini düşü. ben ağlarken bebeğim etkilenmesin diye kafamı çevirip hıçkırıyordum. annem keşke sütüm gelsede ben emzirsem diyordu oooo neler neler yaşadımmm inan ama şimdş uyansada emzirsem diyorum.. geçti bunu düşün o bebek o sütle korunacak vereceksin cnm. ok yaz bana yine ve sıkma kendini üzüntüden acıdan sütün azalabilir benim azalmıştı... dikkat et kendine ve sölediklerimi evigeni kendi sütünü ve zeytinyağını mutlaka sür. ve koruma kalkanını koy..inş. acın azalır.2 ay dayan cnm...

Back