Göğüs küçültme Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

Ameliyat sonrası sonda takılan oldu mu acaba, çıkarılırken çok can acıtıyor mu

Ameliyat sonrası sonda takılan oldu mu acaba, çıkarılırken çok can acıtıyor mu
Bana takmislardi dr sabaha kadar kalsın demişti akşam 6 da ameliyattan çıktım hiç bir zorluğu yok saniyelik bisey çıkması korkmayın ameliyat bittikten 5 saat sonra yuruyebilirsin demişti doktorum ondan izin vermedi heralde

Bende bes saat sonra yurudum kalkana kadar tuvaletim gelmedi sansa saat basi giden biri olmama ramen narkozdan dolayimi nedir ne aciktim nede tuvaletim geldi taksalarda bosuna takcaklardi

Merhaba, hayır aynen yapıldığı gibi, his kaybı ilk zamanlar oluyor sonra geliyor.Benim 80D idi 80b oldu, göğsüm hariç 38 bedendim şimdi tüm vucudum 38 beden
Çok teşekkür ederim cevap için ben henüz evli değilim haliyle cocuk ihtimalide var sanırım riske atmamam gerekecek

Çok teşekkür ederim cevap için ben henüz evli değilim haliyle cocuk ihtimalide var sanırım riske atmamam gerekecek
Ben de evli değilim, haliyle çocuk ihtimalim de yoktu yakın zamanda fakat bütün riskleri alarak dün sabah saatlerinde ameliyat oldum. Süreç şimdilik sorunsuz geçiyor, ben şimdiden mutluyum

Çok geçmiş olsun. Ben başka çocuk istemediğim halde dr kanalların güzelce bağlandı istersen yine emzirebilirsin demişti. Acaba sorun olur mu diye yıllarca beklemek çok zor, inşallah rahatça süreci geçirir, çocuğunuz olduğu zamanda rahatça emzirirsniz

İnşallah çok teşekkür ediyorum

Kızlar yıllar sonra hayalimin ilk adımını gerçekleştiriyorum uludağ üniversitesinde aylar önce bugüne randevu almıştım ilk görüşmeme gidiyorum dua edin kısa bir süreye ameliyat günü versinler

Merhaba bende dün yeşim hocaya muayene oldum subata ameliyat günü verdiler ameliyatınızdan memnunmusunuz doktordan

Selam tukendim diyebilirim hic kalkamiyorum bu agridan kalktihim anda bucak gibi saplaniyo hic bise yapamaz oldum yataga baglandim resmen fizik tedavi randevuyu 18 ine atti emar cekilcek oda 14 uc tane doktora gittim ama igne vurup yolladilar hic bir etkiside yok bukadar uzun surmesine dayancak gucum kalmadi esinizdede bukadar siddetli agri oluyormu boyun fitigindan dolayi

Merhaba eşimde pek agri olmuyor sadece ust bedeni yorarsa bi sekilde oluyor. Ameliyatinizla ilgili mo degil mi bisey demedi mi fizik dr u.

Çok yakın zamanda bu ameliyatı yaptırmış biri olarak tecrübelerimi paylaşmak ve benim gibi bu başlığı takip ederek ameliyat konusunu araştırmak isteyen arkadaşlar için ben de yazmak istiyorum.
Geçtiğimiz hafta çok hızlı bir şekilde muayene olduğum hekimin boşluğu olması sebebiyle ani bir ameliyat günü verildi. Cuma günü erkenden kalkıp kan tahlillerimi verdim, kontrollerim yapıldı ve anestezi onayım verildi, böylece pazartesi günü ilk vaka olacak şekilde ameliyat saatim ayarlandı. 29 yaşında ve halihazırda evli ve çocuk sahibi değilim, 85 e ve bazen 85 d şeklinde değişen ölçülerde çamaşır kullandığım oldukça sarkık memelere sahiptim. Kendimi mutlu hissetmeden geçirdiğim uzun yıllar sonrasında bu ani kararla ameliyatı oldum. Pazartesi erkenden hekimle görüştüm, meme üzerinde çizimlerim yapıldı ve doğruca ameliyata alındım. Uyutulduğum anı bile hatırlamıyorum bu sebeple korkacak bir an bile bulamadım. 8de girdiğim ameliyathaneden 12.30 itibariyle çıkmışım, ayılmam saat 13.30u buldu. Yine de anestezi ve gün içinde verilen ilaçların etkisi ile neredeyse gün içinde hep baygın durumda ve uyku halindeydim. İlk gün sağ ve sol yanımda direnler ve tuvalet ihtiyacım için sonda takılı durumdaydı. İlk günün akşamında yürüyüş yapmam istendi, doğrulamak için mutlaka bir yardıma ihtiyacınız oluyor haliyle. Ve yine ilaçların da etkisiyle çok yoğun veya korkunç diye tanımlanabilir bir ağrı yaşamadım. Yürüyüşleri ara ara tekrar etmem istendi, bu sebeple de 2. Gün sondam çıkarıldı. Sondanın çıkarılması işleminden oldukça çekiniyordum fakat neredeyse hiç hissetmedim diyebilirim. Sonda çıktıktan sonra tuvalet kullanma konusunda yine bir yardıma ihtiyaç duyuluyor çünkü eğilmek çok mümkün değil. 24 saatin sonunda yara ve dikişler kontrol edildi, 48 saatin sonunda direnlerde biriken doku sıvısı kontrol edilerek çıkarılması uygun görüldü ve ilk pansuman yapıldı. Direnler konusunda da tedirginlik yaşamıştım, benim gibi tedirginlik yaşayan arkadaşlar için söyleyebilirim ki yine korkulacak bir durum olmadı, direnleri tutan dikiş açıldı ve 2-3 saniye bile sürmeyen bir şekilde direnler çekildi. Ufak bir yaraya dokunma hissi yaşadım sadece. Fakat direnlerin çıkması ile tam anlamıyla nefes aldığımı söyleyebilirim, çünkü yürümek, doğrulmak, tuvalet ihtiyacımı gidermek vs. Gibi noktalarda yan taraflara direnleri yaptığı baskılar canımı acıtıyordu. Direnler de çıktıktan sonra ameliyat bölgesi ve dikişlere temiz pansuman yapıldı, korsem kademeli olarak daraltıldı ve yeniden yürümem istendi. 3. Günün sonunda taburcu işlemlerim yapıldı ve ben kendi evimde dinlenmeye geçtim. Kişiden kişiye değişiklik gösteriyordur mutlaka fakat 3-4 günde normal hayata dönmek çok mümkün diyemem. Ağrı sızı konusunda minimal hislerim olmasına rağmen omuz bölgemde yoğun kas ağrısı hissine sahibim ve yataktan doğrulmak konusunda hala yardıma ihtiyaç duyuyorum. Bu ameliyattan sonra çok yoğun ağrılar olmasa da en az 10 gün minimal zorlama ile istirahat edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Konu ile ilgili yardıma ihtiyacınız olursa yardımcı olmak için elimden geleni yaparım

Şimdiki bedeniniz nedir ve süt verme ile alakalo bişe dendimi ? Geçmiş olsun bu arada ne kadar güzel atlatmışsınız süreci özeldemi ameliyat oldunuz

Merhaba eşimde pek agri olmuyor sadece ust bedeni yorarsa bi sekilde oluyor. Ameliyatinizla ilgili mo degil mi bisey demedi mi fizik dr u.
Bugun dikisleri aldirmaya gittim doktora tekrar soyledim tendon eklem iltihabi olabilcegini soyledi kolumu sardi alci gibi hic kimildatma dedi bakalim saliya tekrar gidicem

Omuz agriniz gectimi simdi o kisma takildim benim cok siddetli omuz kol agrim var 14 gundur ameliyattan bir gun sonra basladi ve hala gecmedi tendon iltihabi olabilcegini soyledi ama kesin demedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…