yıllardır olmayı aklımdan geçirdiğim
göğüs küçültme ameliyatını, buradaki yazılardan ve daha önce ameliyat olan bir arkadaşımdan aldığım cesaretle nihayet 14 kasım'da oldum. üç doktorla görüştüm toplamda ve en güven vereninde karar kaldım. birinin fiyatı diğer ikisinden çok düşüktü ve yakın zamanda ona ameliyat olup çok memnun olan biriyle konuşmama rağmen görüşmede bana güven vermediğinden onu tercih etmedim (gösterdiği ameliyat sonrası resimlerden birinde bir memenin altı daha düz gibiydi, sordum ben de haliyle neden öyle olduğunu ve bunun en iyi sonuçlardn biri olduğunu ve buradaki asimetriyi görüyorsam belki de ameliyat olmamam gerektiğini, her ameliyatta yüzde yüz asimetri olacağını üzerine basa basa defalarca tekrar ettikten sonra onu seçmem mümkün olmadı maalesef.) doktorumu seçtikten 2 hafta sonra ameliyatımı oldum. hastanede 1 gece yattım sadece. ilk 2 gün kolları kullanırken biraz zorlansam da şu an gayet iyiyim. sadece tansiyon sorunu yaşadım bir kaç kez, baş dönmesi, soğuk terleme, baygınlık hissi gibi ama kısa süren ataklardı. üzerimde doktorun ameliyatta yaptığı sargılar var hala ve cuma günü çıkarılacak. dren takılmadı ve ilk gün tek göğüsten küçük bir sızıntı geldi sadece. ağrım ilk günden itibaren yok denecek kadar az. yine de duş almayı, yatma şeklini ve az da olsa hareketi kısıtlayan bir şey olduğundan insanı rahatsız eden tarafları var elbette, ameliyat neticede, ama beklediğimden daha iyi her şey. bu kadarını göze alıyor insan zaten. bugün tek başıma hiçbir rahatsızlık duymadan, ayakta hafifçe eğilerek saçlarımı yıkayabildim. şimdi izlerimin ne kadar sürede ne ölçüde iyileşeceğini merak ediyorum. sonuçları merakla bekliyorum. ameliyatı olmayı isteyen herkese cesaret ve bol şans diliyorum.