• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Göğüs küçültme Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

ben de 2 kez sezeryan oldum aslında ikisi de kendi arasında zor fakat meme ameliyatında rahat yürüyorsun günlük hayatına çabuk dönebiliyorsun sezeryanda yürüme olayı çok zordu memede beni en çok zorlayan yatış şekli (ilk günler hep sırtüstü yatış çok zor), dikişlerden dolayı ilk 1 ay filan dik duramama bunlar zor geldi bir de memede dikiş sayısı daha fazla her gün pansuman zor kan görmeye gelemem bayılacak gibi olmuştum pansumanı hep eşim yapmıştı.. yani meme ameliyatı kolay değil ama sezeryana göre bi tık daha rahat sanırım

atladığım bir fark da şu sezeryanda bağırsaklar filan dışarı çıkıyor çok fazla gaz ağrısı olmuştu bunda öyle bir durum yok :) seeryan kısa sürüyor bu 3 saat gibi.. yani elma ile armut kıyaslaması aslında kıyaslamak çok da doğru değil sanki

Merhaba. İstanbul'da özelde yaptırmak istiyorum. Önereceğiniz isimler kimlerdir acaba?
Şu an 34 D cup giyiyorum, ufak tefek, ince bir kadınım. Çocuklarım büyüdü. Doğum, emzirme vs artık gündemimde yok. Ve D giymekten bıktım usandım... Yeni büyüklüğü konusunda doktor sizi ne ölçüde dinliyor, karar neye göre veriliyor?

büyüklük belirlemesinde boy-kilo orantısına bakıyor mesela ben 1,73 boyundayım 65 kiloydum b istememe rağmen ben ayarlıcam sen merak etme dedi olabildiğince en küçük yapın dedim. C yapmış boyun uzun sana B çok küçük olur dedi. amalieyattan ilk çıktım gözüme öyle küçük geldilerki acaba dedim çok mu küçüldü diye panikledm fakat zamanla sütyen de giyince tabi büyüklüğü gayet iyi hatta şuan gözüme büyük geliyorlar.. (eskisi ile kıyaslanamaz güzellikte tabiki :) eğer boyunuz biraz daha kıs zayıf bir yapınız varsa B yapar uzunsanız C yapar diye düşünüyorum

Benim kafam çok karışık.6 doktor dolaştım,3 ü silikon takıp küçültcem derken diğer üçü meme küçültmede silikona gerek yok direk küçültüyoruz dedi.Silikon takarak küçültücem diyenler,silikonsuz dekolte dolgunluğu olmaz ve sarkma olur dediler.Kafam çok karışık.Aranızda silikon impant yerleştirilerek meme küçültme ameliyatı olan var mı?

meme yapınızla alakalı, eğer deforme yoksa yaşınız genç dokularınız da genç ise silikona gerek yok fakat ileri yaştaysanız dokula bozulduysa silikonla yapıyorlar. bana gittiği doktoralar yaşın daha genç dokuların iyi silikona gerek yok demişlerdi kendi dokumla harika memişler oldu :)

merhaba şu an için ne kadar oldu siz ameliyat olalı kaç gün oldu yani benim 2 ay olacak Ben de kullansam mı acaba
20 gün oldu, bence doktorunuza danışsanız daha iyi olur.Her doktorun tedavi şekli farklı gecmiş sayfalarda okuduğum kadarıyla kimisinede sadece batikon veriyor bana akıntı falan olursa kullan dedi batikonu
Iki ayda uzun bir süre daha geçmedi mi yaa korktum şimdi
Benimde ödemler inmedi bir türlü özellikle sol taraf sanki taş var içinde birde alt dikişlerde kızarıklık var sanırım sıcaktan yinede çok şükür

20 gün oldu, bence doktorunuza danışsanız daha iyi olur.Her doktorun tedavi şekli farklı gecmiş sayfalarda okuduğum kadarıyla kimisinede sadece batikon veriyor bana akıntı falan olursa kullan dedi batikonu
Benimde ödemler inmedi bir türlü özellikle sol taraf sanki taş var içinde birde alt dikişlerde kızarıklık var sanırım sıcaktan yinede çok şükür
Aynen benimde sol tarafta ödem çok sağa göre. Doktora danıştım bugün evde pansuman yapın dedi.

Şu ana kadar çok iyiydi. Sonradan gelişti. Olabiliyor maalesef. Havalar sıcak. Nem fazla

Meme küçültme ve toparlama ameliyatı oldum. 2 ay oldu. Şu ana kadar iyi gidiyordu. 1 haftadır meme altı dikişlerimde yaralar oluştu pansuman yapıyorum doktor pansuman yapmamı ve teramisini kullanmamı önerdi. Bu şekilde sıkıntı yaşayan oldu mu benimle paylaşabilir mi acaba

Biraz önce de biriyle konuştum. Fatma hanım sizin dediğiniz gibi iki ay sonra akıntı olmuş altı ayda zor iyileşmiş. Bunları duysam olmazdım her halde

Biraz önce de biriyle konuştum. Fatma hanım sizin dediğiniz gibi iki ay sonra akıntı olmuş altı ayda zor iyileşmiş. Bunları duysam olmazdım her halde
Canım herkesin bir değil ki bünyesi, ben biriyle konuştum 1 yıl önce olmuş, 1 aya sanki ameliyat olmamış gibiydi demişti o kadar çabuk iyileşmiş;)
Herkesin kanama süresi, yara kapanma süresi farklıdır canım.

doğru söylüyorsunuz herkesin iyileşme süresi farklı olabiliyor herkesin vücut yapısı olumlu veya olumsuz tepki verebiliyor Ben sezeryan ile 3 doğum yaptım hiçbir şekilde sıkıntı yaşamadım belki yaşa bağlı olabilir diye düşünüyorum Bir de kan oranım çok düşmüş ameliyatta tüm değerlerini düşmüş daha doğrusu çünkü ameliyat sonrası kan verdiler bana şu an hala kan ilacı kullanıyorum belki bundan dolayı da olabilir iyileşme sürecinin uzaması

doğru söylüyorsunuz herkesin iyileşme süresi farklı olabiliyor herkesin vücut yapısı olumlu veya olumsuz tepki verebiliyor Ben sezeryan ile 3 doğum yaptım hiçbir şekilde sıkıntı yaşamadım belki yaşa bağlı olabilir diye düşünüyorum Bir de kan oranım çok düşmüş ameliyatta tüm değerlerini düşmüş daha doğrusu çünkü ameliyat sonrası kan verdiler bana şu an hala kan ilacı kullanıyorum belki bundan dolayı da olabilir iyileşme sürecinin uzaması

Kanama süreniz kaç çıkmıştı testte?

Kanama süresi nedir net anlayamadım ameliyatla ilgili olan kanama mı
Bu canım, ameliyat öncesi bakıyorlar
20200814_170210.jpg

Back