• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Göğüs küçültme Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

Hareketli bir bayanım hiç dinlenmedim 2 cocugum var biri 2 yasında ve hep kucagımda kaldırdım indirdim yatmadım ondan açıldı
Bakacak kimsem yoktu hastane odasında bile tek başıma kaldım twk başıma wcye gittim kalktım gezdim
Birde bu aşamaya gelene kadar bişey yapılmadı mi ? Ilk açıklığı gördüğünüz anda müdahale olduğu halde mi bu hale geldi?

Pazarresi cıktı drenler bugun 3cu gün ama dren yerim sürekli sızlıyor yaa, cok garip dikiş yerlerim hic agrımıyor ama dren deligi acıyor. Eşim pansuman yaparken cok kucuk bir delik buyuk degilmiş dedi ama neden surekli sızlar ki dikişlerim tatli tatlı kaşınıyor ilk muayene ne yapiyor cuma muayenem var 1 hafta olmuş olacak ameliyat olalı ama cöker gögüsüme diye korkuyorum cunku yandan dokununca acıyor hala gögüslerim
Orası açık bi delik çünkü. Yavaş yavaş kapanıp kabuk bagliyo. Baticon sürün hem mikrop kalmasını hemde çabuk iyileşmesini saglaycaktir. Kaynamaya basliyordur o yuzden kaşınıyor. Benimde kaşınma oldu. Hatta delirtiyodu beni. Şuan geçti. Ilk kontrolumde üzerindeki bantları çıkardı. Durumuna vs baktı. Sol göğsümde birleşim yerinde hafif açıklık vardı oraya bant yapıştırdı. Diğer yerlere pansuman yapıp sargi bezi koydu. Bi aksilik olmazsa 1 ay sonra kontrole çağırdı. Ama benim o açıklık hala kapanmadigi icin tarin tekrar gidicem kontrole. O aciklik disinda bi problemim acı vs yok. Sizinde geçecektir. Dikkatli olun enfeksiyon kapmasın ve hareketlerinizi kısıtlayın dikiş acilmsin yeter. Hoş ben hiç hareket etmedigim halde açıldı ama yinede tedbirinizi alın.

Mecburiyet insana herşeyi yaptırıyor bazen haklisiniz. Neyseki geçmiş o günler. Benim 3 haftadır annem kaliyo yanimda. Pek iş falanda yapmıyorum. Sanırım dikerken problem olduğu için açıldı benimki. Inşallah Bi çözüm bulur doktorum.
Umarım en kısa zamanda iyileşirsiniz süreç zor ben zorlandım atlatırken ağrım sızım olmadı ama bu acılma problem oldu cok

Birde bu aşamaya gelene kadar bişey yapılmadı mi ? Ilk açıklığı gördüğünüz anda müdahale olduğu halde mi bu hale geldi?
Doktor hep stafine yi sür dedi 2 günde bir doktor bu kadar açılacağını tahmin etmiyordum dedi sadece müdahale edilmedi kremini sür kafii dedi ama olmadı acıldı

Merhaba arkadaşlar bende Pazartesi günü dikleştirme ve protez ameliyatı oldum bugün 3.günüm uzun yıllar sarkık göğüslerimle mutsuz bir hayat yaşadım diyebilirim erken Doğum ve sonrasında yaşadıklarımdan dolayı baya göbeğimdeydi göğüslerim şuanda dimdik henüz taktıkları sütyeni ben çıkarmadım Pazartesi günü doktorum pansuman için çağırdı beni umarım herşey yolunda gider ben bu süreci hiç bilmiyorum açıkçası

Merhaba arkadaşlar bende Pazartesi günü dikleştirme ve protez ameliyatı oldum bugün 3.günüm uzun yıllar sarkık göğüslerimle mutsuz bir hayat yaşadım diyebilirim erken Doğum ve sonrasında yaşadıklarımdan dolayı baya göbeğimdeydi göğüslerim şuanda dimdik henüz taktıkları sütyeni ben çıkarmadım Pazartesi günü doktorum pansuman için çağırdı beni umarım herşey yolunda gider ben bu süreci hiç bilmiyorum açıkçası
Kafana takılanları sorarsın elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız canım.

Estetik dikişse alınmıyor canım. Benim alınan dikisim olmadi. Doktorun bilgi vermiş olması lazım sana.

Malasef bilgi verilmedi benim doktorum yoktu, baska plastik cerahi cıkışımı verdim baktı ödem yok dedi drendede kan gelmeyince cıkış verildi 4 gün yattım hastanede sadece dren cıkarken cuma gunu muayeneye gel dedi.

Insallah öyledir yaa bu virüs salgınında gitmek istemiyorum yaa ilk kontrolum cuma günü gidip gitmeme konusunda cok çekiniyorum ilk muayenede ne oluyor
Benim serbest meme ucu teknigiyle oldugu icin 10 gün sonra gitmistim muayeneye onu da meme ucunun sepetini cikarmak icin gitmistim

Malasef bilgi verilmedi benim doktorum yoktu, baska plastik cerahi cıkışımı verdim baktı ödem yok dedi drendede kan gelmeyince cıkış verildi 4 gün yattım hastanede sadece dren cıkarken cuma gunu muayeneye gel dedi.
Evet virüs bi risk önlem şart ama kontrollerinide aksatma bence canım. Kolay bi ameliyat degil. Sonrasi bakim vs cok onemli. Doktorunla kordine git bence.

Arkadaslar merhaba hastaneden cıkalı 4 gun oldu istersen 3 gun sonra banyo yapabilirsin dediler ama ben korkuyorum banyo yapmaya enfeksiyon falan alırım diyee yarında kontrolüm var yapsam mi bilemedim 1 hafta oldu gecen hafta bugun ameliyat olmuştum ama dren yeri hala sızlıyor bu nezaman gececek eski hallerimi özledim yaa bian önce iyi olmak istiyorum pansumani ne aralıkla yaptınız biz birgun yaptik birgun yapmadık ama hala dikis yerlerim gergin hissediyorum

Arkadaslar merhaba hastaneden cıkalı 4 gun oldu istersen 3 gun sonra banyo yapabilirsin dediler ama ben korkuyorum banyo yapmaya enfeksiyon falan alırım diyee yarında kontrolüm var yapsam mi bilemedim 1 hafta oldu gecen hafta bugun ameliyat olmuştum ama dren yeri hala sızlıyor bu nezaman gececek eski hallerimi özledim yaa bian önce iyi olmak istiyorum pansumani ne aralıkla yaptınız biz birgun yaptik birgun yapmadık ama hala dikis yerlerim gergin hissediyorum
Nerede ameliyat oldunuz bilmiyorum ama özelle devlet farklı oluyor biraz. Özelde oldum ben 3 günde bir banyomu yaptım ilk ikisini banyo bantları kullanarak yaptım. Hiç korkmayın antibiyotik krem kullanıyorsunuz. Doktor ne diyorsa onu uygulayın kendi kendinize endişe duymayın. Kulaktan dolma bilgileri boşverin. Burası güzel bir platform burada tecrübelerimizi paylaşıyoruz.

Bantlar duruyorsa üzerinde hiç korkma canım Zaten şu geçirmiyorlar. Bantlar yoksada enfeksiyon almazsınız korkmayın. En büyük antibakteriyel şu ve sabun. Enfeksiyon kapmaması icin hatta sık sık banyo öneriyorlar. Duşunuzu alın kreminizi sürün biraz bekleyin kuru kalması için sonra korsenizi giyin. Benim 21. Gun bugün şükür iyiyim. Ağrı falan kalmadi. Doktor kontrolume bile kendim gittim geldim. Biraz sabır ve zamanla herşey daha güzel oluyor.

Back