Göğüs küçültme Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

Evr38 canim sen 2. Ameliyatimi oldun. Cok gecmis olsu. Neden oldu ya memnundun sanki. Ben cok uzun zamandir giremiyordum daha yeni okumaya basladim formu.

Cok gecmis olsun tekrar. Gordum geriye dogru okuyorum suan.. bende kendi bunyemle ilgili bi kac sorun yasadim ama gecti şükür. Kesinlikle tum yasananlara deger.

Ben serbest meme uçu tekniği ile olmadım.. süt bezlerim yerinde duruyor. Meme basında kan toplanması gibi bir yara vardı ıkısınde de.. ama şimdi gecti. 1,5 ay oldu. sarı kantoran kullandım yara islerim için.meme başına da sürdum.. sadece kabuk baglamıs gibi kalan mem basım zamanla benimde rahat durmamamdan oturu kotu. (kopardım da denebilir. ) acık yara gibi oldu.. Doktorum antibiyorıklı bir krem verdi onu kullandım 10 gun.. simdi gecti bise kalmadı.

Ameliyat oldunuz ve süt geliyor , doğru mu anladım. Eğer öyleyse bu çok iyi değil mi ?
Evet 2 yıl oldu ameliyat olalı. Şu an 7 aylık hamileyim ve goguslerimi sağar gibi sıktıgımda sarı süt benzeri sıvı geliyor. Ben de iyiye işaret olduğunu umuyorum inşallah

Heyecan dorukta kızlar cuma günü Ameliyatim olcam tavsiyeleriniz varmı medikal sütyenden 1 tane yetiyormu kaç gün takacağız onu

öncelikle herkese merhaba ve teşekkür ederim, bu ameliyatı olmadan önce buradaki yorumları defalarca okudum. bu ameliyatı olalı 14 ay geçti. o yüzden aklımda bir kaç soru var aranızda benim gibi olanlar var mı merak ediyorum. göğsüm aşırı büyük değildi ama minyon bir yapım olduğu için ve 36 beden olduğumdan göğüslerim alt bedenime göre büyüktü. özellikle kilo alıp verdikten sonra bir göğsümde aşırı bir büyüme oldu yine de 34c sanırım 85- 90 bedene daha çok 90 bedene denk geliyor çünkü 34c'ye sığıyorlardı fakat baya taşıyorlardı. Bazı belli başlı şeyleri giymekte zorlanıyordum alt beden ve üst beden farkım yüzünden ve biz büyük göğüslüler bilirler ki herkes sanki göğsüme bakıyor gibi geliyordu bu durum beni uzunca bir süre mutsuz etti ve göğüslerimi yaptırmaya karar verdim. zayıf olduğum için göğüslerimin kilo verdikçe küçülme durumu yoktu fakat ben kilomu daha çok göğüs ve göbek kol üçlemesinden de alıyorum. Sonuç olarak bu ameliyatı oldum fakat benim göğüslerim istediğim ölçüde küçülmediler halbuki doktora en küçüğünü istediğimi belirttim. Sütyen bakmaya gittiğimde yine ne yazık ki 34c beden alıyorum üçgen bikini bedenim 40-42. eskiden üçgen bikini bile giyemezdim ama bu ölçüler yine de beni üzüyor. herkes eskisine göre çok güzel ve tam olmuş dese de ben tatmin olmadım ya kilo alırsam ve aynı şeyleri yaşarsam diye korkuyorum üstene daha çocuğum da yok. anladığım kadarıyla çocuktan sonra yine büyüme ve sarkma olabiliyor. Göğüslerimin altına kalem koyduğumda göğüslerim kalemi tutuyor. Bir küçülme var ama neden hala aynı sütyen bedenini giyiyorum anlayamadım benim gibi bu sorunu ve korkuları yaşayan var mı acaba? piyasının baya üstünde bir miktar verdim ve göğsüm zaten d,dd ve e cup gibi büyük değildi, bu durum psikolojimi bozuyor kilo alırsam, çocuk yaparsam yine aynı mı olacak ameliyat oldum ama neden hala küçük durmasına rağmen aynı ölçülü sütyeni giyiyorum vb. doktorumla 1 sene randevusuna gitmedim hala bu durumla yüzleşmek istemiyorum şu an ama en iyisi gidip onla yüzleşmek ama sinirlenip ağlamaktan korkuyorum. bunun dışında bir de, meme başımın biri diğerine göre daha çok kesilmiş, diğerine göre daha küçük ve ve meme başının alt kısmı daha kısa yani farklı duruyor ameliyat yüzünden aynı durmayacağını biliyorum ama herkes de bu meme başı farklılığı oldu mu acaba? şimdiden yanıtlarınız için teşekkür ederim.

Merhaba , şunu söyleyebilirim ki bizim gibi aşırı büyük ölçülerde olmadığı halde ameliyat olanlar genelde sonuçtan memnun değil.Ben birinci yıl kontrolümde doktoruma ifade ettim durumu , nedeninin süt bezlerini korumak olduğunu söyledi. İleri yaşlardaki hastalarda maksimum küçültme daha kolayken hem süt bezini korumak hem de memeyi çok küçültmek mümkün olmuyormuş. Doktorum , sütyensiz kesinlikle dolaşmamam konusunda uyardı.
Sütyen ölçüsü konusu da biraz karmaşık açıkçası , bir modelde c cup bol geliyor diğerinde b cup tam oluyor filan .
Büyük küçük meme başı da sanıyorum sinirlerin tam düzelmemesiyle ilgili.
Ölçü konusundaki son tespitim de şöyle : memenin göğüsle birleştiği alandaki genişlik ameliyattan sonraki ölçüyü belirliyor bence .
Bu ameliyata tekrar ihtiyacımız olacak ya da bu ölçüyle barışık yaşayacağız .

merhaba corall cevap için teşekkür ederim, ben de süt beziyle mi alakalı acaba diye düşündüm ama yine de yaptırmış ve bu kadar acı çekmişken insan biraz üzülüyor sonuçta ve verilen paralar özelde baya yüksek bunun yanı sıra hamile kalınca yine aynı zorlukları mı yaşayacağım düşüncesi beni gerçekten çok huzursuz ediyor, kilom olsa ya veririm oradan da gider diyebilirdim ama zaten zayıfım öyle bir seçeneğim yok, anladığım kadarıyla sen de daha önce doğum yapmadın? senin de sanırım benim gibi fazla büyük değildi? Meme başıyla ilgili sinirlerin tam düzelmemesi demişsin tam olarak bunu anlamadım. Başta o diğerine göre daha küçük kesilmiş meme başım hissizdi his yeni yeni geldi diyebilirim hatta korkmuştum gelmeyecek diye. Peki senin ameliyatın da lolipop şeklinde mi oldu? ve ne kadar bir süre önce oldun ameliyatı? ve herhangi bir potluk oldu mu dikişlerinde benim bir tanesinde çok hafif bir potluk var ama çok belli belirsiz diğer iki sorun yüzünden onu dert etmedim bile. umarım çok soru sorup yormamışımdır seni.
Bu arada aynı sorunları yaşayan ve burada paylaşan herkese teşekkür ederim, insan kendini yalnız hissetmiyor bu şekilde ya da bende mi bu aksilikler oldu sadece diye üzülmüyor.

Benim ameliyatım ters t şeklindeydi , hiç potluk olmadı o yüzden . Ters t ‘de daha fazla kesi oluyor tabi maalesef. Meme başındaki farklı büyüklükleri şöyle test edebilirsin , meme ucuna dokunduğunda malum sertleşir. Bu sertleşme durumu ikisinde de aynı anda olduğunda ölçü eşitleniyorsa sıkıntı yok . Çünkü aerola denen renkli bölüm genişleyip daralabiliyor.
Benim ameliyatımdan da 14 ay geçti . Ertelemeden doktora görünmende fayda var . Ben de hiç mutlu değildim , doktorla görüşünce daha rahatım artık .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…