• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Göğüs küçültme Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

Merhaba arkadaşım bende 3 hafta sonra Burak Beye ameliyat olucam cok iyi e ilgili bir insan. ama görüşmeden kafama takılan seyler oldu. Ben ameliyat olmuş sarkık bir meme gösterdim oda normal olduğunu söyledi. bu aklımdan hiç çıkmıyor. Sizin göğsünüz nasıl oldu sarkıklık var mı? Dikişleriniz var mı? Birde yeterince küçüldü mü sizce ? Lütfen bana cevap verir misiniz günüm az kaldı cok stresliyim. sizce sakıncası yoksa fotoğraflarınıza bakabilrmiyim? Benim için çok önemli. Çok teşekkür ederim.
Bu arada devlet ve özel diye ayırmak istemiyorum ama devlet hastanelerinde özellikle de raporla ücretsiz yapılan meme ameliyatlarında sadece küçültme yapılıyor, başta ödemden dik gibi duran memeler 1 ayda aşağıya düşüyor. Bir de sanırım yanlış bir bilgi olabilir bilen varsa düzeltsin devlet öyle karşıladığından sadece lolipop olarak yapıyormuş doktor, lolipopta da baya büzük kalıyor alt kısım, yani maalesef ki küçülmüş ama estetik durmayan bir meme ortaya çıkıyor. Tabi iyi ameliyatları tenzih ediyorum eminim devlette olup çok estetik meme sahibi olan da vardır, ben kötü örneklerle karşılaştım uyarmak isterim
Doktor nasıl normal dedi bir açıklama yaptı mı peki? O resim doktorun eski hastası mıydı?

Merhaba arkadaşlar,,
Bende meme küçültme ameliyatı oldum.Olmadan öncede tecrübelerini paylaşan arkadaşları okudum bol bol:)Öncelikle ben Ankara Tıp Fakültesine gittim ölçümlerim yapıldı, bir göğsüm için 29 bir göğsüm içinde 30,5 cm uzunluk çıktı.(bu ölçüm göğüs ucumuz ile tam boynumuzun bittiği noktadan yapılıyor) Ücretsiz ameliyat olabileceğim söyledi, sıraya aldılar fakat ben hemen olmak istediğim için yine aynı hastane de bir doktora extra ücret vererek ameliyat oldum.(1350 ameliyat ücreti+120 lira iki gece özel oda parası+180 lira medikal sutyen parası) Eğer sıramı bekleseydim ücretsiz ameliyatta olabilecektim.Ultrason çektirdim, doktorum elle muayene etti ve ameliyattan bir gün önce sırayla kan tahlili, ekg ve akciğer filmim çekildi.Ameliyat günü ilk önce göğsümün üstünde çizim yapıldı, 10 buçukta ameliyata girdim.yaklaşık narkoz verilmesi tekrar ayılmam 4 saati buldu.İlk gün narkoz etkisi ile ağrım olmadı ama çok başım döndü ve ayağa kalkamadım doğru düzgün.İkinci gün ağrım vardı ayağa üç dört kere kalktım tuvalet için, sürekli yattığım ve sırt üstü yatmaya hiç alışkın olmadığım için çok huzursuzdum. Salı günü ameliyat oldum perşembeye kadar dren vardı. Drenleri çıkartırken de ağrım oldu. Perşembe günü sabah hastaneden çıktım, evde ki ilk gün de çok ağrılı oldu.Ama bir hafta sonunda ağrılarım sona erdi şimdi 13. günüm bitiyor ve çok mutluyum sürekli ayna da kendime bakıp iyi ki olmuşum diyorum:)Aklınız da soru varsa sorabilirsiniz:)
Merhabalar, sizin doktorunuza ameliyat olacak bir arkadaş var ve endişeli. Kendisine son durumunuz hakkında bilgi verebilir misiniz?
Çok teşekkürler

Ben kullanıyorum, doktorum kendi edindiği tecrübeler doğrultusunda en çok faydayı artık bantlardan aldığını söyledi, krem tam sürülemiyor, fazla ya da az sürülüyor, sürme aksatılabiliyor dedi,
Bant kullanmanın bir dezavantajını yaşamadım, duş alınca izlerin üstüne yapıştırıyorum, bir sonraki duşa kadar kalıyor zaten,
Benden başka burda bant kullanana rastlamadım, daha çok yurtdışındaki bloglarda yazıyor, türkiyede bir çok doktorun da haberi yok
Nerden aldınız bantları, markası nedir? Bir de ben fotoğraf yüklemeyi bilmiyormuşum onu farkettim :)

Bu arada devlet ve özel diye ayırmak istemiyorum ama devlet hastanelerinde özellikle de raporla ücretsiz yapılan meme ameliyatlarında sadece küçültme yapılıyor, başta ödemden dik gibi duran memeler 1 ayda aşağıya düşüyor. Bir de sanırım yanlış bir bilgi olabilir bilen varsa düzeltsin devlet öyle karşıladığından sadece lolipop olarak yapıyormuş doktor, lolipopta da baya büzük kalıyor alt kısım, yani maalesef ki küçülmüş ama estetik durmayan bir meme ortaya çıkıyor. Tabi iyi ameliyatları tenzih ediyorum eminim devlette olup çok estetik meme sahibi olan da vardır, ben kötü örneklerle karşılaştım uyarmak isterim
Doktor nasıl normal dedi bir açıklama yaptı mı peki? O resim doktorun eski hastası mıydı?

MRB ilgin için çok teşekkür ederim arkadaşım. ters t e lolipop yapılacak. Hakan Uzun, Orhan Aydın ve birde bayan vardı. En son Burak Kaya ya gittim yaklaşımını beğendim. Neyse onu söylüyor. Gittiğim doktorlardan dediklerimin hepsine evet diyen ama sonucunu beğenmediğim doktorda oldu. diklik konusunun hem doktor hemde göğüs yapısına bağlı olduğunu düşünüyorum. hücre yoğunluklu göğüsler fazla sarkmıyor. sizin fotolarınızı gördüm çok teşekkür ederim doktorada göstercem. Sizde protez yoktu değilmi? Siz Özel de olmuştunuz hatırladığım kadarıyla. Doç Burak Beye ameliyat olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Hoca ücreti vericem bende sadece.

Merhaba arkadaşlar,,
Bende meme küçültme ameliyatı oldum.Olmadan öncede tecrübelerini paylaşan arkadaşları okudum bol bol:)Öncelikle ben Ankara Tıp Fakültesine gittim ölçümlerim yapıldı, bir göğsüm için 29 bir göğsüm içinde 30,5 cm uzunluk çıktı.(bu ölçüm göğüs ucumuz ile tam boynumuzun bittiği noktadan yapılıyor) Ücretsiz ameliyat olabileceğim söyledi, sıraya aldılar fakat ben hemen olmak istediğim için yine aynı hastane de bir doktora extra ücret vererek ameliyat oldum.(1350 ameliyat ücreti+120 lira iki gece özel oda parası+180 lira medikal sutyen parası) Eğer sıramı bekleseydim ücretsiz ameliyatta olabilecektim.Ultrason çektirdim, doktorum elle muayene etti ve ameliyattan bir gün önce sırayla kan tahlili, ekg ve akciğer filmim çekildi.Ameliyat günü ilk önce göğsümün üstünde çizim yapıldı, 10 buçukta ameliyata girdim.yaklaşık narkoz verilmesi tekrar ayılmam 4 saati buldu.İlk gün narkoz etkisi ile ağrım olmadı ama çok başım döndü ve ayağa kalkamadım doğru düzgün.İkinci gün ağrım vardı ayağa üç dört kere kalktım tuvalet için, sürekli yattığım ve sırt üstü yatmaya hiç alışkın olmadığım için çok huzursuzdum. Salı günü ameliyat oldum perşembeye kadar dren vardı. Drenleri çıkartırken de ağrım oldu. Perşembe günü sabah hastaneden çıktım, evde ki ilk gün de çok ağrılı oldu.Ama bir hafta sonunda ağrılarım sona erdi şimdi 13. günüm bitiyor ve çok mutluyum sürekli ayna da kendime bakıp iyi ki olmuşum diyorum:)Aklınız da soru varsa sorabilirsiniz:)

Mrb Pirem 58 sizde Burak Beye mi oldunuz ameliyatı. şimdi durumunuz nedir. dikişlerinizde sertlik var mı arkadaşim oldu dikişleri rahatsız ediyor. dikleştirme yapıldımı suan nasıl sarkma oldu mu? izlerinizde büzüşme oldumu? Lütfen sesimi duyun :((

Bandın markası Siltape, doktorum kliniğinde satıyordu 200 liraya. Ben ingiltereden 90 liraya aldım. Sanırım sadece medikalcilerde satılıyor.
Sizin doktorun iz için önerisi var mı?
Doktorum yüzümdeki benleri de aldı, yüzümdeki izler için dermatix önerdi. Göğsümdekiler için silikon bant kullanabilirsin dedi

MRB ilgin için çok teşekkür ederim arkadaşım. ters t e lolipop yapılacak. Hakan Uzun, Orhan Aydın ve birde bayan vardı. En son Burak Kaya ya gittim yaklaşımını beğendim. Neyse onu söylüyor. Gittiğim doktorlardan dediklerimin hepsine evet diyen ama sonucunu beğenmediğim doktorda oldu. diklik konusunun hem doktor hemde göğüs yapısına bağlı olduğunu düşünüyorum. hücre yoğunluklu göğüsler fazla sarkmıyor. sizin fotolarınızı gördüm çok teşekkür ederim doktorada göstercem. Sizde protez yoktu değilmi? Siz Özel de olmuştunuz hatırladığım kadarıyla. Doç Burak Beye ameliyat olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Hoca ücreti vericem bende sadece.
Özelde oldum canım, protez yok, meme dokum fazlaydı, doktor hiç önermedi,

A gerçekten küçük,

her doktor farklı söylüyor, teyzemin doktoru da bilumum yağlarla devamlı masaj yapmasını söylemişti, günde 3-4 kez yağlanıp masaj yapıyordu, şekli iyi mi derseniz benim istediğim gibi değil aşağıya doğru duruyor. Yine de kendi doktorunuzu dinlemekte fayda var, ilerde allah korusun bir sıkıntı olursa senin dediğini yaptım demek daha mantıklı. Ben o yüzden kendi doktorumun dediğinden çıkmıyorum
doğru canım.benimkiilerde gittikçe sarkıyo sanki banamı öyle geliyor bilmiyorum ama eski memelerime göre tabiki çok çok iyi.1 ay on gün oldu ameliyat olalı.ama sarkacak korkusu var bende.

Hakan uzun da cok iyi bir cerrahtir, eger hala karar vermediyseniz aklinizda bulinsun

Merhabalar Ben ameliyat olali uc hafta oldu genel olarak iyi Ben çok büyük doku alinfi ve uclar serbest olarak tasindi simdi uclarda kabuklanma var ve bu kabuklar cikiyor gibi ayrica sol tarafin at dikislerinden sizinti seklinde kanama oluyor doktorum normal dedi ama endiseleniyorum birde gerginlik ve șișlik var ozellikle sol tarafta
Bu ameliyat tan sonra son derece rahatladim Insallah bu sorunlarda duzelir

Tam bilmiyorum benim 3 ay oldu, gerek yok gibi duruyor ama potlugun yag tabakasiyla ilgili oldugunu dusunuyorum bikac kilo aldin sanki o kisim daha gorunur oldu
hmm, bahsettiğiniz şey potluksa o dikişle ilgili bir durum bende potluk hiç yok, dikişlerim dümdüz
aslında foto paylaşabilseniz daha iyi yorum yapabiliriz.

Back