• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Göğüs küçültme Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

Evet verirler ama hastane olması lazım muayenehane değil. Ben doğumdan sonra başka bir doktordan heyet raporu almıştm bir ay, kendi doktorum muayenehanedeydi doğumuda anlaşmalı olduğu hastanede yaptırmıştı rapor verememişti o yüzden.

Merhaba, benim de bugün 2. Ayım bitti. 10 gündür de doktorumun onayıyla denize giriyorum.
Bahsettiğiniz sancılar benim 3. Haftaya kadar devam etmişti. Ayrıca sırtıma da ağrı giriyordu. 4. Haftadan sonra ise birden geçti diyebilirim.
Sertlikler ise şurda 2 haftadır yok. Ondan önce taş gibiydi ama benim o sert hali hoşuma gittiğinden hiç rahatsızlık hissetmedim. Şimdi daha doğal ama dolgunluğu da gitmedi şükür :)
Benim doktorum ise kesinlikle masaj yapmamamı memenin kendisinin zamanla şekil alacağını söylüyor. Dediği gibi de oldu, zamanla herşey yoluna giriyor.
Herkesin iyileşme süreci çok farklı, o yüzden canınızı sıkmayın derim. Kendinizi ihmal etmeyin ama kendinizi yine çok dinlerseniz moraliniz daha çok bozulur.
Örneğin arkadaşımın annesi çok iyi bir doktora aralıkta ameliyat oldu ama kendi yapısından dolayı dikiş yerleri hala iyileşmiyor ve hala sütyen giyemiyormuş. Bense 1. Aydan beri istediğim her sütyeni çok rahat giyiyorum.
Bir an önce iyileşmeniz dileğiyle
Fotolarınız var mıydı bu arada?
teşekkürler canım.foto koymadım daha.ama koymayı düşünüyorum.masaj benimde aklıma çok yatmadı deforme olut şekli bozulur diye düşünüyorum

Herkese merhaba arkadaşlar ben 23 gün önce İstanbul’da ameliyat ameliyat oldum. İstanbul’da yaşamıyorum. İyileşme sürecim iyi gidiyor ancak farklı bi ilde çalıştığım icin rapor almak istiyorum. İstanbula gidip kendi doktorumdan rapor alamayacak kadar uzağım. öğretmenim ben. aramızda öğretmen olan arkadaşlar bilirler ben en fazla kaç gün rapor alabilirim seminerler 3 ünde başlıyor bir de rapor aldığımızda hangi ameliyat olduğumuz orda belli oluyor mu hiç rapor almadım daha önce
Merhaba ,
Ameliyatınızın bilinmesini istemiyorsanız herhangi bir doktordan 10 günlük rapor alabilirsiniz . Bunun için ikna edebileceginiz bir doktor bulmalısınız ama.

Herkese merhaba arkadaşlar ben 23 gün önce İstanbul’da ameliyat ameliyat oldum. İstanbul’da yaşamıyorum. İyileşme sürecim iyi gidiyor ancak farklı bi ilde çalıştığım icin rapor almak istiyorum. İstanbula gidip kendi doktorumdan rapor alamayacak kadar uzağım. öğretmenim ben. aramızda öğretmen olan arkadaşlar bilirler ben en fazla kaç gün rapor alabilirim seminerler 3 ünde başlıyor bir de rapor aldığımızda hangi ameliyat olduğumuz orda belli oluyor mu hiç rapor almadım daha önce
. Tıbbi terim yazıyor raporda heyet raporu bile yazarlar ama farklı il olunca skntı olabilir doktor 10 güne kadar rapor yazar on günden sonrası heyet oluyor

yanlar derken ameliyatınızda yanlar yani koltuk altlarınızdan alınmadımı acaba.foto atmanız mümkünmü.bende yanlar alındı çünkü.
Bu cuma bandajlarimdan kurtuluyorum , o zaman fotoğraf atacağım. Koltuk altımda meme dokusu yoktu aslında benim fazla. Liposaction mı yapıldı size?

Yaralar için silikon bantlardan kullanan var mı aramızda? Ben o bantlardan kullanmak istiyorum daha konforlu olur diye. Dezavantajları nedir acaba?

Bu cuma bandajlarimdan kurtuluyorum , o zaman fotoğraf atacağım. Koltuk altımda meme dokusu yoktu aslında benim fazla. Liposaction mı yapıldı size?
evet canım yapıldı.koltuk altıma kadar dikiş uzantısı var hatta.iri memelerde koltuk altı meme dokusu genelde olur ve drlar alır sende yoksa niye dert ediyorsunki.

evet canım yapıldı.koltuk altıma kadar dikiş uzantısı var hatta.iri memelerde koltuk altı meme dokusu genelde olur ve drlar alır sende yoksa niye dert ediyorsunki.
Karşıdan bakınca yanlara doğru geniş görünüyor sanki göğsüm , anlam veremedim. Doktorla tüm bu detayları konuşayım ben en iyisi.

Benzer kaygıları taşıyoruz aslında . Ben özelde oldum ameliyatı ve ölçü konusunda doktorumla pek uzlaşamadık . Ben a cup istedim o "sonra o boyuttan memnun kalmazsın " dedi ve b cup a razı etti beni. Ölçü olarak çok da şikayetçi değilim, şu an 75 b tam oluyor ama yanlara doğru geniş görüntü beni rahatsız ediyor. Cuma kontrolümde dile getireyim bakalım ne diyecek. Dikligi filan gayet iyi duruyor şimdilik.
A gerçekten küçük,
teşekkürler canım.foto koymadım daha.ama koymayı düşünüyorum.masaj benimde aklıma çok yatmadı deforme olut şekli bozulur diye düşünüyorum
her doktor farklı söylüyor, teyzemin doktoru da bilumum yağlarla devamlı masaj yapmasını söylemişti, günde 3-4 kez yağlanıp masaj yapıyordu, şekli iyi mi derseniz benim istediğim gibi değil aşağıya doğru duruyor. Yine de kendi doktorunuzu dinlemekte fayda var, ilerde allah korusun bir sıkıntı olursa senin dediğini yaptım demek daha mantıklı. Ben o yüzden kendi doktorumun dediğinden çıkmıyorum

Yaralar için silikon bantlardan kullanan var mı aramızda? Ben o bantlardan kullanmak istiyorum daha konforlu olur diye. Dezavantajları nedir acaba?
Ben kullanıyorum, doktorum kendi edindiği tecrübeler doğrultusunda en çok faydayı artık bantlardan aldığını söyledi, krem tam sürülemiyor, fazla ya da az sürülüyor, sürme aksatılabiliyor dedi,
Bant kullanmanın bir dezavantajını yaşamadım, duş alınca izlerin üstüne yapıştırıyorum, bir sonraki duşa kadar kalıyor zaten,
Benden başka burda bant kullanana rastlamadım, daha çok yurtdışındaki bloglarda yazıyor, türkiyede bir çok doktorun da haberi yok

Selamlar,2 ay önce Ankara’da meme küçültme ameliyatı oldum,daha önce bu forumdan çok fikir aldığım oldu,ben de bu ameliyatı olmak isteyenlere yardımcı olmak amacıyla yazıyorum.Uzun araştırmalar sonucu Gazi üniversitesi’nde hoca olan bir doktora gittim 400 tl muayene ücreti ödedim ve ameliyat için 16000 tl istedi ve ameliyatın detaylarını anlattı muayene etti.Bu fiyat bana çok yüksek geldi,daha sonra bu forumda Ankara Üniversitesi’nde meme küçültme olan birini okudum ve Ankara Üniversitesi hastanesinde Doç.Dr. Burak Kaya dan randevu aldım.Kendisi yurtdışından yeni dönmüştü.Hastaneye 110 tl muayene ücreti yatırdım,Burak hoca o kadar sıcak ve ilgiliydi ki gözüm kapalı ona ameliyat olmaya karar verdim,diğer doktordan çok daha güzel muayene etti ve meme ölçülerimin ameliyata uygun olduğunu söyledi.Yaşım genç olduğu için süt damarlarını %70 ihtimalle koruyacağını söyledi. 2 hafta sonraya ameliyat günü aldım,ameliyattan 3 gün önce yine aynı yerde tahlillerimi ücretsiz yaptırdım.Ameliyat için sadece 1350 tl hoca farkı ödedim ,2 gece hastanede kaldım,özel oda farkı 250 tl civarında ödedim.120 tl civarı hastaneden alınan sporcu sütyenine ödedim.Toplamda 2000 tl yi geçmedi ödediğim para.Hastane çalışanları son derece ilgiliydi odalar eski ama gerekli herşey var çok rahat ettim.Burak hoca ve asistanlar sık sık kontrole geldiler.Ameliyat sonrası çok ağrım olmadı,verilen ilaçlar ağrıları kesmeye yetti,2 gün sonunda sütyeni takıp taburcu ettiler.1.hafta ve 1. Ay kontrollerine gittim,her şey yolunda çok şükür.Mememin şeklinden de gayet memnunum,doktorumu gözü kapalı herkese öneririm,beklemeden ameliyat olmanızı da öneririm,1 hafta sonra ağır kaldırmadan hayatıma döndüm abartılacak bir zorluğu yok.
Merhaba arkadaşım bende 3 hafta sonra Burak Beye ameliyat olucam cok iyi e ilgili bir insan. ama görüşmeden kafama takılan seyler oldu. Ben ameliyat olmuş sarkık bir meme gösterdim oda normal olduğunu söyledi. bu aklımdan hiç çıkmıyor. Sizin göğsünüz nasıl oldu sarkıklık var mı? Dikişleriniz var mı? Birde yeterince küçüldü mü sizce ? Lütfen bana cevap verir misiniz günüm az kaldı cok stresliyim. sizce sakıncası yoksa fotoğraflarınıza bakabilrmiyim? Benim için çok önemli. Çok teşekkür ederim.

Ama Ölçünüz küçülür mü derseniz açıkçası sanmıyorum, benim başta nasılsa hala aynı boyuttalar sadece sert değiller.
demişsiniz ya ben de aynı şekilde düşünüyorum. Ben de küçük memeleri daha çok beğeniyorum daha kibar duruyor her şey. O yüzden revizyon bi ameliyat olmak isterim çünkü ben daha çocuk bile doğurmadım sonra başa sarıcakmışım gibi hissediyorum. Revizyon ameliyatlar umarım ücretli değildir :KK43:
Tekrar bir küçülme ameliyatına girmek gerçekten zor olur, umarım gerek kalmaz.
Cm olarak kendinizi ölçtünüz mü, göğüs altı ve tam göğsün üstünden ölçüleriniz şu an ne?
Ben de doğum yapmadım, düşünmüyorum ama geçen çok küçük göğüslü birinin 2 doğumdan sonraki halini gördüm, içi bomboş bir deri parçasıydı ve görüntü baya kötüydü, doğum her türlü memeleri yıpratıyor maalesef, küçük ya da büyük farketmiyor

Merhaba arkadaşım bende 3 hafta sonra Burak Beye ameliyat olucam cok iyi e ilgili bir insan. ama görüşmeden kafama takılan seyler oldu. Ben ameliyat olmuş sarkık bir meme gösterdim oda normal olduğunu söyledi. bu aklımdan hiç çıkmıyor. Sizin göğsünüz nasıl oldu sarkıklık var mı? Dikişleriniz var mı? Birde yeterince küçüldü mü sizce ? Lütfen bana cevap verir misiniz günüm az kaldı cok stresliyim. sizce sakıncası yoksa fotoğraflarınıza bakabilrmiyim? Benim için çok önemli. Çok teşekkür ederim.
Benim ameliyatım yeni, fotolarımı da görmüşsündür, inan ki senelerce, ben de senin endişelerini taşıyıp bir türlü ameliyat olamadım, ameliyat olmasına rağmen hala sarkık duran memeler, yara izi çok berbat olan memeler, dikişleri pot pot yamuk memeler, bu yüzden de hep soğudum, ameliyat olmadım, öyle olacaksa büyük kalsın dedim.
Sonra bir arkadaşımla konuşurken onun da ameliyat olduğunu öğrendim . Sağolsun hemen açtı gösterdi. :) benim olduğum doktora 6 sene önce bu ameliyatı olmuş, kendisi de son 2 senede mide ameliyatı olup 25-30 kilo verdi. Memelerini gördüğümde hala dimdiklerdi. İzler belli belirsizdi. Ben zaten bu durumdan dolayı doktoruma ameliyat olmaya karar verdim. Kendisiyle de konuştuğumda başka örnekler gösterdi. O zaman dedim ki ben hep yanlış örnekler görmüşüm. Yanlış doktorlara gitmişim. Sarkmaması için göğsümdeki dokuları kaburgama diktiğini, doğum olmadığı sürece de böyle kalacağını söyledi,
He sarkacak mı onu zamanla göreceğiz, ama en azından içime en sinen doktora oldum. Hatta bu ameliyatı 10 sene düşünüp, bu doktorla görüştükten 10 gün sonra ameliyatımı oldum :)
Tek sıkıntı ben daha küçük isterdim belki zamanla küçülecek bilemiyorum. Boyunutunu iyi düşünün .
İz konusu ise kişinin teniyle alakalı, ama beyaz tenliler daha şanslıymış.
Uzun uzun yazdım ama içinize sinen doktora gidin, önceki ameliyatlarına bakın, beğenmezseniz de olmayın. çok zor değil ama çok kolay bir operasyon da değil,

Back