Bugün tam 5. haftam. Sabah fark ettim ki; hafif yüzüstü yatıyorum.

düzeldim hemen. Ama asıl şaşırtıcı olan yatabiliyor olmam. Çünkü meme uçlarında hassasiyet çoktu. Ama cuma günü dikişlerin tamamı toplandı (erimeyen, kalan 8-10 tane bişey) demek ki onlar rahatsız ediyormuş.
Simran_
en hala kremlerimi sürüp meme ucuna gelecek şekilde gazlı bez koyuyorum. Çünkü sürülen tüm krem iç çamaşırına bulaşınca ne anlamı kalır.
Benim sürecim şı şekilde oldu: Salı günü ameliyat oldum. 11:00de girdim 15:00 te çıktım. Totalde iki memeden 1300gr alındı. O gün bandajlı geçirdim. Çarşamba sabahı geldi drenlerimi çekti. Batikon, gazlı bez ve bant 3lüsü ile pansuman yaptı. Öğlen medikal sütyenim takıldı. Çıkartıcam seni dedi. Ben istemedim. Hem küçük çocuğum var hem de olası bi komplikasyona falan olur vs diye yatmak istedim.
Perşembe günü öğlen pansumanımı yaptı. çıkışımı verdi. dikkat edeceklerimi söyledi. (Aşırı yukarı doğru uzanmak, yerden eğilirek veya yukarı uzanarak eşya kaldırmak ve yüzüstü yatmak, ağır kaldırmak..) Zaten perşembe günü saçımı tepeden toplayıp her işimi (wc vs) yapıyordum. Ptesi gel dedi.
Ptesi gittim. Meme ucu çevresindeki bantları (ince şerit bantlar) çıkardı. alt kısımdaki bantlar dursun dedi. 2 adet merhem verdi. (balaban ve fucitec) meme ucu çevresine sür bunları, çarşamba gel. o zamana kadar banyo yok dedi.
Çarşamba gittim. meme altındaki bantları da çıkardı. Artık yıkanabilirsin kremlerini sürüp gazlalı bezle kapat, bantlamana gerek yok. ilk 1 ay başka sütyen takma (sporcu bile) ptesi gel yine dedi.
Ptesi gittim. (ameliyatın 13.günü) gayet güzel iyileşiyorsun. Artık kısıtlama hayatını sınırlarını aşmadan yapabildiğin her şeyi yapabilirsin; yanlız yüzüstü yatmak yok dedi.
ertesi gün arkadaşlarla isftar yapmak için buluştuk. Biraz gezdim ve çok az (1-1,5kg) poşet taşıdım. Ertesi gün sol memenin alt kısmında hafif renk değişmesi farkettim. ayrıca sertleşmişti de. çarşamba günü foto çekip yolladım. Merak etme normal. sol memen daha çok uğraştırdı bizi normal. ama için kalmasın ptes gel yine dedi.
ptesi gittim (20.gün) o zamana kadar azalmıştı tabi morumsu-yeşilimsi yer. Normal ama yinede dedi. kremlerimi değiştirdi (fucidin ve Fito ve Noskar -iz kremi-) fucidin antibiyotikli krem zaten. Noskar en son kullanılacak dedi. Ayın !inde gel kalan dikişlerini alayım dedi. İş yoğunluğu sebebi ile gidemedim. 8 Haziranda Hem 1 aylık kontorle hem de dikişler için gittim.
Biraz kabuklaşıp düşmeyen, derin dikişler de toplandığı için 2-3 gün daha antibiyotikli krem sür. kabukları kaldırdık çünkü daha hızlı iyileşsin diye dedi. Zaten o gün o yerlerden hafif akıntı oldu. Bugün son kez antibiyotiklimerhem sürdüm. Yarından itibaren Fito ya geçeceğim.
10.günden foto koymuştum. Bunlar da bugünden. Ama fotolar flaşlı. Yanıltmasın. Normal ışıkta izler bu kadar koyu renk değil.