merhaba kızlar,
biz yani annem ameliyatını oldu çıktı. sizlere bu durumu anlatayım.
daha önce söylemiştim ameliyat yalova devlet hastanesinde Özay Özkaya hanım oldu. doğrusu gördüğüm genç güzel hatta yeni mezun hemşire olduğunu sandığım bir tip idi =) sonra doktor olduğunu anlayınca "yok canıımmmm, bunun tecrübesi ne kadardır ki" diye düşünmedim değil. ama kadın maşallah çok marifetli parmaklara sahipmiş. baktığım izlediğim duyduğum operasyonlardan çok daha değişik birşey yaptı. ters t yok,sadece meme başında aşağı bir çizgi var. çizgileri çizdiğinde acaba sadece dikleşecek mi diye düşündük ama şuan sonuç ortada. normalde giydiği hırkalar şuan bol geliyor.
doktor hanım bir harikalar yapmış. annem ayna karşısında duruyor. yandan önden arkadan her yerden bakıyor
az önce banyoda onları izliyordu titreye titreye geldi, çünkü donmuş onları izlerken
bu arada ameliyat çarşamba günü oldu,bu gün 4.günü. ameliyat odadan çıktığı andan giriş anına kadar 4buçuk saat sürdü. fakat ameliyathaneye girdikten snra epey bi oyalamışlar orada. çizim tekrarı falan yapılmış. sanırım 3 buçuk saat falan sürdü. ayılması da zaten en az yarım saat alıyordur.. ameliyattan sonra 3. günü sabahtan çıktı.
beklemek epey sıkıntılı tabiki
çıktıktan sonra ağrısı çok fazla olmadı. zaten ağrı kesici serum sürekli kolunda idi. ağrı oldukça bastığı bir düğmesi vardı çok ilgimi çekti neler neler yapmışlar =)
direnleri vardı. direnler 3. günün sabahında çıktı. çok fazla kan gelmedi. birisi direnlerin çıkarıldığı sırada çok acıdığını yazmıştı,annemde ondan çok korkmuştu. fakat okuduğu ayetel kürsiden ötürümü nedir hiç duymamış bile. tereyağdan kıl çeker gibiydi diyor. sonda da takılmadı.
annem en çok ameliyat sonrası 45 dercelik açı ile oturur pozisyonda yatmak zorunda kaldığından şikayetçi idi. onunda geçerli sebebi var popom acıyor diyor olmasından. hiç göğüslerim acıyor ağrıyor demedi ama gece boyu popom ağrıdı dedi =) sırt üstü yatmaya allerjisi var. önceden o koca memeleri yayar ve onların üstünde yatardı. nasıl yapıyordu o işi ben bilmem
neyse annem mutlu,ben mutlu,babam mutlu :) sanırım kahverengi siyah giymekten kurtardık:)
aa bu arada annem 3. günü fatura ödemeye gittik.yanlız arabayı anneme kullandırmadım,kollarını çok kullanmasın diye.oradan iş yerine uğradık .
4. günü yani bugün hava çok güzel olduğu için pikniğe gitti :) semaverde çay yapmış,hastanede yatmak onu çok bunalttı,o iki üç günde neler yapardı neler... o kaybettiği havayı almak için gitmiş. bir iki birşey dikmiş sabahtan. uzanmamak şartı ile yemek yapmış.
gayet iyi,pazartesi kontrolü var. inşallah herşey iyi olmaya devam eder. iyileşme çok kısa sürede olur.