- 10 Ağustos 2020
- 34
- 13
- 37
-
- Konu Sahibi PilatesGuru
Cevabınız için teşekkür ederim. Dışarıdan gözlemleyen bir insan olarak bu konuda benim de izlenimim o yönde oldu. Piyango gibi kime çıkacağı belli olmuyor sanki. Kapsül Kontraktürü gibi hemen oluştuğunda ne olduğu anlaşılıp tespit edilebilse riski alıp hemen ameliyat olurum diyorum. Ama izlediğim videoların bazılarında yıllar boyu silikon takıp da aniden 5./6. senesinde bu semptomları yaşamaya başlayan birkaç kişiyi görünce epey tedirgin oldum.Aynı şekilde benim de kafamı çok kurcaladı bu konu. YouTube’da breast implant illness yazdığınızda birçok kişin bu konuda video çektiğini silikonlarını çıkarttırdığını göreceksiniz. Memnun olan yok mu? Var. Sanırım biraz şans işi. Ama gerçek olduğuna inanıyorum.
Paylaşımınız için teşekkürler ve çok geçmiş olsun. Umarım en yakın zamanda sağlığınıza kavuşursunuz ve hiçbir ağrınız kalmaz.Eklem agrisi kas agrisi sebebiyle tedavi goruyorum.omuz tendonlarim iltihaplanmis.sag omuz kendi kendine tetik noktalari olusturuyor kuru igneleme nöral terapi goruyorum.doktorumun dediği ilk sebebi protezler...tedavi bitiminde cikarip cikarmamaya karar vericem
Gercekten gereksiz bi atraksiyon bu slikon olayi ona karar verdim.vucudun dogasiyla oynamaya gelmiyor.dakkasına tepkisini veriyor.neticede yabanci bi madde giriyor vucuda.keske hic yaptirmasaydim diyorum.tamam güzelmi güzel ama sağlık daha güzel.yaptirmak isteyenler bence 100 sefer oturup düşünsün.benim bu hastaliklardan haberim yoktu.yaptirdiktan sonra ögrendim egerki bilgim olsaydi asla yaptirmazdim.Paylaşımınız için teşekkürler ve çok geçmiş olsun. Umarım en yakın zamanda sağlığınıza kavuşursunuz ve hiçbir ağrınız kalmaz.
İnsanlar silikonlarını çıkarınca genellikle semptomları azalıyor ya da tamamen ortadan kalkabiliyormuş ama çok zor bir karar. Muhtemelen ben de sizin yerinizde olsam tedavim bittikten sonra bir karar alırdım, önce sorunun sistemik bir problem olup olmadığını görmek için.
Haklısınız. Sanırım vücut silikonu vücuddan atılması gereken yabancı bir nesne olarak algılıyor, vücuttan atamadığında da her bireye göre değişiklik gösteren tepkiler veriyor. Normal sağlık amaçlı dize veya vücuda takılan medikal implantlar bile vücutta otoimmün hastalıklarla ilişkilendirilebilirken, bu konularda hastalara yeterli bilgilendirme yapılmaması gerçekten üzücü.Gercekten gereksiz bi atraksiyon bu slikon olayi ona karar verdim.vucudun dogasiyla oynamaya gelmiyor.dakkasına tepkisini veriyor.neticede yabanci bi madde giriyor vucuda.keske hic yaptirmasaydim diyorum.tamam güzelmi güzel ama sağlık daha güzel.yaptirmak isteyenler bence 100 sefer oturup düşünsün.benim bu hastaliklardan haberim yoktu.yaptirdiktan sonra ögrendim egerki bilgim olsaydi asla yaptirmazdim.
Tag enjeksiyonu kalıcı bir yöntem olmamakla birlikte kanser olasılığını daha arttıran ve yol açan ir yöntemHaklısınız. Sanırım vücut silikonu vücuddan atılması gereken yabancı bir nesne olarak algılıyor, vücuttan atamadığında da her bireye göre değişiklik gösteren tepkiler veriyor. Normal sağlık amaçlı dize veya vücuda takılan medikal implantlar bile vücutta otoimmün hastalıklarla ilişkilendirilebilirken, bu konularda hastalara yeterli bilgilendirme yapılmaması gerçekten üzücü.Ne yazıkki doktorlar bu konuda gerekli bir bilgi vermiyor ve bu konu üzerine türkçe kaynak bulmak da imkansıza yakın. Benim de silikon taktırmaya karar verdikten birkaç hafta sonra haberim oldu. Pandemi olmasaydı ben de çoktan bıçak altına yatmıştım bu makaleleri görmeden.
Ben de geçen haftalarda bir arkadaşımdan yağ enjeksiyonu diye bir operasyon duydum, henüz çok araştırmadım ama belki o daha sağlıklı bir opsiyon olabilir biraz onu araştırcam.
Yağ enjeksiyonu en dogalı.eger yeterli yaginiz varsa ki bende yoktuHaklısınız. Sanırım vücut silikonu vücuddan atılması gereken yabancı bir nesne olarak algılıyor, vücuttan atamadığında da her bireye göre değişiklik gösteren tepkiler veriyor. Normal sağlık amaçlı dize veya vücuda takılan medikal implantlar bile vücutta otoimmün hastalıklarla ilişkilendirilebilirken, bu konularda hastalara yeterli bilgilendirme yapılmaması gerçekten üzücü.Ne yazıkki doktorlar bu konuda gerekli bir bilgi vermiyor ve bu konu üzerine türkçe kaynak bulmak da imkansıza yakın. Benim de silikon taktırmaya karar verdikten birkaç hafta sonra haberim oldu. Pandemi olmasaydı ben de çoktan bıçak altına yatmıştım bu makaleleri görmeden.
Ben de geçen haftalarda bir arkadaşımdan yağ enjeksiyonu diye bir operasyon duydum, henüz çok araştırmadım ama belki o daha sağlıklı bir opsiyon olabilir biraz onu araştırcam.
Emin misiniz...Tag enjeksiyonu kalıcı bir yöntem olmamakla birlikte kanser olasılığını daha arttıran ve yol açan ir yöntem
Yüzde 40 da benim işimi görür aslında.Yağ enjeksiyonu en dogalı.eger yeterli yaginiz varsa ki bende yoktuyag enjeksiyonu yaptirin.yaglarin yuzde 60 ı eriyor.sansiniz varsa kalani sizinle omur boyu duruyor eger yoksa oda eriyor malesef.yag enjeksiyonundada şöyle bir sorun var yag alinan yerlerde dalgalanma olabiliyor malesef.hep goruyoruz instagramda doktorlar paylasiyor lipo yapilmis bolgeleri hepde dalgalanmayan kisileri koyuyorlar yani hep basarili sonuclar.bir taneside dalgalanan kisiyi koymuyor.
Kanser riskini ben hic duymadim acikcasi boyle bir makalede okumadim.evet dalgalanma oluyo malesef.birde o kalan yuzde 40 ında erime ihtimali var.zaten bi yag enjekte ediyolar 6 ay sonra bidaha yapiyorlar.ayrica bu sure zarfinda kilo vermemenizi soyluyorlar.yani oda uzun bi süreçEmin misiniz...ben kendi dokumuzu kullandığımız için sağlıklı olduğunu sanıyordum ama hiç düzgün araştırmamıştım...
Yüzde 40 da benim işimi görür aslında.Benim göğüs dışında tüm vücudum inatçı yağ açısından zengin maalesef ama lipo yapınca dalgalanma olduğunu bilmiyordum dediğiniz gibi instagram sayfalarındaki fotoğraflarda hiç göstermiyorlar işin bu kısmını. İyisi mi bu konuyu biraz araştırayım. Öbür arkadaş da kanser riskinden söz etmiş, çok araştırmadan bu işe balıklama dalmasam iyi olacak
açıkcası çokkkkk isteyerek olduğum bu meme büyütme ameliyatımdan şuan aşırı pişmanım hayatımdaki en cahilce ileriyi düşünmeden yaptığım işti galiba. şuan deli cesareti diyorum bunları öğrendikten sonra. herkes için hayırlısı buaralar sürekli kafam bunlarla meşgul sürekli düşünmek acaba mı demek çok kötü bir hispürtüklü meme protezlerinin lenfoma ( bia alcl olarak yazarsanız türk plastik cerrahi derneğinin bir açıklaması var bu konuda) riski var.zaten yeni yeni ortaya çıkmış ve teşhis edilmiş. ben silikonlarımı çıkarttırmak için bir doktorla görüştüğümde bana şey demişti türkiyede 4 kişi meme silikondan dolayı lenfoma teşhisi konuldu tedavileri yapıldı henüz başka yok dedi.en yaygın olarak allergan marka protezlerde olduğu için onların üretimi durduruldu. vücutta eklem protezi kalp kapakçığı vs olan kişilerde herhangi girişimsel işlem yapılacağı zaman diş tedavileri dahil öncesinde antibiyotik kullandırılıyor. meme silikonu olan hastalarda da bunun yapılması gerektiğini söylemişti bir doktor bana mesela ama bu konuda bilgi veren kimse yok.
allergan protezleri olan veya pürtüklü protezlerin olan arkadaşlarım okumasını tavsiye ederimBreast Reconstruction Surgery: Types, Cost, and More
Learn more about breast reconstruction, including types of reconstruction, if it’s right for you, when you can have it, and how to find a plastic surgeon.www.breastcancer.org
Bende seninle ayni duygulari paylasiyorum.sacma sapan kendimize eziyet etmisiz.gereksiz yere.keske 9 ay oncesine donebilsem.açıkcası çokkkkk isteyerek olduğum bu meme büyütme ameliyatımdan şuan aşırı pişmanım hayatımdaki en cahilce ileriyi düşünmeden yaptığım işti galiba. şuan deli cesareti diyorum bunları öğrendikten sonra. herkes için hayırlısı buaralar sürekli kafam bunlarla meşgul sürekli düşünmek acaba mı demek çok kötü bir his
hiçbir şikayetiniz yoksa endişe etmenize gerek yok.2 yıl önce takıldıysa allergan değildir ancak her ihtimale karşı meme silikonu taktırdım tamam geçti bitti dememelisiniz. yılda 1 kez mutlaka usg ile kontrol ettirmelisiniz.Bunu bugün duydum ve acayip korktum. 2 sene önce takıldı ama hiçbir şikayetim yok çok da memnunum ne yapcam bilemedim
keşke bende 4 yıl öncesine dönsem. şuan anne olduğum için daha çok korkak oldum herşeyden.siz kime olmuştunuz antalyada ameliyatınızı?Bende seninle ayni duygulari paylasiyorum.sacma sapan kendimize eziyet etmisiz.gereksiz yere.keske 9 ay oncesine donebilsem.
O da çok zorlu bir sürece benziyormuş anlattıklarınıza bakılırsaKanser riskini ben hic duymadim acikcasi boyle bir makalede okumadim.evet dalgalanma oluyo malesef.birde o kalan yuzde 40 ında erime ihtimali var.zaten bi yag enjekte ediyolar 6 ay sonra bidaha yapiyorlar.ayrica bu sure zarfinda kilo vermemenizi soyluyorlar.yani oda uzun bi süreç
Silikon protezin tetiklediği lenfomadan haberim olmuştu. Sizin dediğiniz gibi belli bir markanın pürtüklü protezlerinde meydana geliyormuş sanırım. Sizinki onlardan değildi umarım. Bu implantı takanlar firmaya haklı olarak dava açmışlardı, böyle bir durumda yüklü bir tazminat almayı hak ediyorlar.pürtüklü meme protezlerinin lenfoma ( bia alcl olarak yazarsanız türk plastik cerrahi derneğinin bir açıklaması var bu konuda) riski var.zaten yeni yeni ortaya çıkmış ve teşhis edilmiş. ben silikonlarımı çıkarttırmak için bir doktorla görüştüğümde bana şey demişti türkiyede 4 kişi meme silikondan dolayı lenfoma teşhisi konuldu tedavileri yapıldı henüz başka yok dedi.en yaygın olarak allergan marka protezlerde olduğu için onların üretimi durduruldu. vücutta eklem protezi kalp kapakçığı vs olan kişilerde herhangi girişimsel işlem yapılacağı zaman diş tedavileri dahil öncesinde antibiyotik kullandırılıyor. meme silikonu olan hastalarda da bunun yapılması gerektiğini söylemişti bir doktor bana mesela ama bu konuda bilgi veren kimse yok.
Göğüs İmplantı Hastalığından mı bahsediyorsunuz yoksa Behin Hanım'ın bahsettiği lenfomadan mı? Lenfoma vakası belli bir modelde ortaya çıkıyor anladığım kadarıyla. Eğer o protezi takmıyorsanız endişe etmenize gerek yok arkadaşın dediği gibi 2 sene önce piyasadan çekildi sanırım o ürün. Ama implantınız aynı modelse(muhtemelen düşük ihtimal) doktorunuzla bir konuşun isterseniz çıkarmak için.Bunu bugün duydum ve acayip korktum. 2 sene önce takıldı ama hiçbir şikayetim yok çok da memnunum ne yapcam bilemedim