-
- Konu Sahibi PilatesGuru
Katılıyorum kapsül kontraktür en azından birkaç aya hemen belli olup çıkartılıp yerine yenisi takılabiliyor uzun vadede sağlık için bir sorun da teşkil etmiyor.aynen öyle yazdıklarının hepsi doğru. Bll de vücutta yabancı bir cisim ne girerse girsin düz pürtüklü salin dolgulu vs farketmiyo hepsinde oluyo, ama bia alcl şuana kadar henüz düz yüzeyli protezlerde gözlenmemiş, ama doktorlar düz yüzeylilerde de kapsül kontraktür riskinden bahsediyolar. benim danıştığım bir hekim şey demişti lenfoma olacağına kapsül kontraktürü olsun daha iyi demişti. haklı kesinlikle
Yeterli araştırma yoksa daha bile kötü olabilir o zaman...merhaba,
yag transferinin zararlari konusunda henuz bir arastirma bulunmuyor ve ilerde getirebilecegi zararlar henuz bilinmiyor:
Fat Grafting
burada da yasanabilecek komplikasyonlar anlatilmis:
(PDF) Complications of Fat Grafting
PDF | Recent technical and scientific advances in fat grafting procedures and concepts have improved predictability of fat grafting. Large-volume fat... | Find, read and cite all the research you need on ResearchGatewww.researchgate.net
Evet Ferruh bey. Bu haberler çıktığında en azından arayıp bilgilendirebilirdi. Çok güvenerek gitmiştim ama büyük bi hayal kırıklığı oldu benim için. Ben zaten ömür boyu kullanmayı düşünmüyorum 5 senede bi yeniletecektim. Şu an tam iki sene oldu. Eğer bi aksilik çıkmazsa kontrollerle 3 sene idare ederim inşallah. Ama araştırcam bilerek taktıysa cezai yaptırımı da varsa peşini bırakmaya niyetim yok.Şu an sizde de mi aynı marka var?sizin de doktorunuz ferruh beymiş sanırım. benim ki de ferruh beydi. ferruh bey meme konusunda çok deneyimli ve güzel işler çıkaran birisi evet.ameliyatımda çok konforlu geçmişti ki ben tek başıma ameliyat oldum hastaneden tek çıktım.Şunu anlayabiliyorum FDA onaylı bir protezdi bu allergan hekimlerde buyüzden mentora göre daha uygun fiyatlı olduğu için tercih ediyorlardı bence. buraya kadar herşey normal hekimin herhangi bir hatası yok. Ancak allergan hakkında ciddi boyutlarda ( diğer pürtüklü protezlerde de düşükte olsa var) böyle bir lenfoma teşhisi yapılmışken ve uyarılarda bulunulurken özellikle ABD nin ulusal kapsamlı kanser ağı NCCN de bia alcl hakkında teşhisten tedaviye kadar detaylı bir anlatım ve açıklama varken, erken teşhis edilirse sadece protezin kapsülüyle birlikte çıkarılması yeterken geç dönem farkedildiğinde kemoterapi radyoterapi vs multidisipliner bir tedavi gerektiği falan birsürü detay bilgi var. Ben hekimimden şunu beklerdim : bir şikayetiniz yoksa çıkarılmasına gerek yok diyip,yada size dediği gibi çok abartıyorlar demesi yerine allerganı çok yapan birisi olarak bu konuyu detaylıca araştırıp bilgi sahibi olup hastaları ona tedirginlikle ulaştığında en azından yol gösterici olabilir yada usg MRı isteyip detaylı olarak takip edebilir. protez etrafında sıvı olmaz kitle olur yeni başlangıç halinde olabilir daha şikayetin olmaz ama teşhis için kafadan konuşmasını anlamıyorum. eğer ankaradaysanız prof sühan ayhan ile bu konuda bir görüşüp muayene olun eminim o mr ve usg gibi tetkikler isteyip sizi daha detaylı bilgilendirecektir. ben sühan bey plastik cerrahi başkanlığı yaptığı için onunla iletişime geçmiştim kendisi beni baya bilgilendirmişti sağolsun.
bilgiler için çok teşekkür ederim. Birkaç doktora danışmayı düşünüyorum. Umarım bir rahatsızlık yaşamayız.Ben birkaç gündür yağ enjeksiyonunu araştırmaya başladım kendi dokum vücudumda sorun yaratmaz diye. Burada bir arkadaş kanser riski oluyor deyince biraz bakındım da uzmanlar şimdilik böyle bir bağlantı görmediklerini söylüyor. Özellikle de kök hücreli bir tedavi olmazsa, kanser riski olmaz diye umuyorum. Gerçi arkadaşların bahsettiği ve okuduklarımdan anladığım kadarıyla çok daha zahmetli bir süreç. Ama BII nedeniyle silikonlarını çıkaranlar toparlamak amaçlı genelde bunu yapıyor istersen iyice bir araştır bu yöntemi komplikasyonlarıyla, tedavi süreciyle birlikte.
Canım sen ondan bahsedince ben de bugün biraz araştırma yaptım lenfoma ve implantlarla ilgili. İlk lenfoma vakası 1997'de tespit edilmiş. 2006'da 63 kişide varmış ama FDA bunu zararsız bulmuş çok nadir bir durum olduğu için. 2011'de kesin olarak ilişki onaylanmış ama çok nadir olduğunu konuşulmuş yine. 2016'da Dünya Sağlık Örgütü, 2017'de de FDA kabul etmiş. Hatta Türk Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği 2017'de bir açıklama yapmış (Açıklama). Yanlış anlamadıysam o zaman riskler çok da anlaşılmamış, nadir olduğu için biraz küçük görülmüş. Allergan de ürünlerini taa 2019 Temmuzunda geri çekmiş. Bu nedenle de sanırım protezi takan insanlar doktorlarından çok Allergan şirketine dava açıyor. İstersen bunu farklı doktorlarla da konuşup neler yapabileceğini bir öğren. Doktoruna da belki pürüzsüz implantla değiştirip değiştiremeyeceğini sor, pürüzsüzlerde BIA-ALCL vakası görülmemiş şu güne kadar diye anladım ben. Ama bununla birlikte, benim sözünü ettiğim göğüs implantı hastalığı (BII) protez tipi ayırt etmeden çıkıyor maalesef
Bir de ben görüşmede mentor marka diye ısrar ettim ama o beni allergan diye ikna etti. Çok araştırarak ve güvenerek gitmiştim şu an çok korkuyorum. Canım sen de herhangi bir problem var mı?sizin de doktorunuz ferruh beymiş sanırım. benim ki de ferruh beydi. ferruh bey meme konusunda çok deneyimli ve güzel işler çıkaran birisi evet.ameliyatımda çok konforlu geçmişti ki ben tek başıma ameliyat oldum hastaneden tek çıktım.Şunu anlayabiliyorum FDA onaylı bir protezdi bu allergan hekimlerde buyüzden mentora göre daha uygun fiyatlı olduğu için tercih ediyorlardı bence. buraya kadar herşey normal hekimin herhangi bir hatası yok. Ancak allergan hakkında ciddi boyutlarda ( diğer pürtüklü protezlerde de düşükte olsa var) böyle bir lenfoma teşhisi yapılmışken ve uyarılarda bulunulurken özellikle ABD nin ulusal kapsamlı kanser ağı NCCN de bia alcl hakkında teşhisten tedaviye kadar detaylı bir anlatım ve açıklama varken, erken teşhis edilirse sadece protezin kapsülüyle birlikte çıkarılması yeterken geç dönem farkedildiğinde kemoterapi radyoterapi vs multidisipliner bir tedavi gerektiği falan birsürü detay bilgi var. Ben hekimimden şunu beklerdim : bir şikayetiniz yoksa çıkarılmasına gerek yok diyip,yada size dediği gibi çok abartıyorlar demesi yerine allerganı çok yapan birisi olarak bu konuyu detaylıca araştırıp bilgi sahibi olup hastaları ona tedirginlikle ulaştığında en azından yol gösterici olabilir yada usg MRı isteyip detaylı olarak takip edebilir. protez etrafında sıvı olmaz kitle olur yeni başlangıç halinde olabilir daha şikayetin olmaz ama teşhis için kafadan konuşmasını anlamıyorum. eğer ankaradaysanız prof sühan ayhan ile bu konuda bir görüşüp muayene olun eminim o mr ve usg gibi tetkikler isteyip sizi daha detaylı bilgilendirecektir. ben sühan bey plastik cerrahi başkanlığı yaptığı için onunla iletişime geçmiştim kendisi beni baya bilgilendirmişti sağolsun.
Canım bi de bu usg MR ı nerde çektirebiliyoruz. Devlette çektirebiliyor muyuz?sizin de doktorunuz ferruh beymiş sanırım. benim ki de ferruh beydi. ferruh bey meme konusunda çok deneyimli ve güzel işler çıkaran birisi evet.ameliyatımda çok konforlu geçmişti ki ben tek başıma ameliyat oldum hastaneden tek çıktım.Şunu anlayabiliyorum FDA onaylı bir protezdi bu allergan hekimlerde buyüzden mentora göre daha uygun fiyatlı olduğu için tercih ediyorlardı bence. buraya kadar herşey normal hekimin herhangi bir hatası yok. Ancak allergan hakkında ciddi boyutlarda ( diğer pürtüklü protezlerde de düşükte olsa var) böyle bir lenfoma teşhisi yapılmışken ve uyarılarda bulunulurken özellikle ABD nin ulusal kapsamlı kanser ağı NCCN de bia alcl hakkında teşhisten tedaviye kadar detaylı bir anlatım ve açıklama varken, erken teşhis edilirse sadece protezin kapsülüyle birlikte çıkarılması yeterken geç dönem farkedildiğinde kemoterapi radyoterapi vs multidisipliner bir tedavi gerektiği falan birsürü detay bilgi var. Ben hekimimden şunu beklerdim : bir şikayetiniz yoksa çıkarılmasına gerek yok diyip,yada size dediği gibi çok abartıyorlar demesi yerine allerganı çok yapan birisi olarak bu konuyu detaylıca araştırıp bilgi sahibi olup hastaları ona tedirginlikle ulaştığında en azından yol gösterici olabilir yada usg MRı isteyip detaylı olarak takip edebilir. protez etrafında sıvı olmaz kitle olur yeni başlangıç halinde olabilir daha şikayetin olmaz ama teşhis için kafadan konuşmasını anlamıyorum. eğer ankaradaysanız prof sühan ayhan ile bu konuda bir görüşüp muayene olun eminim o mr ve usg gibi tetkikler isteyip sizi daha detaylı bilgilendirecektir. ben sühan bey plastik cerrahi başkanlığı yaptığı için onunla iletişime geçmiştim kendisi beni baya bilgilendirmişti sağolsun.
bende 1yıl önce sol memede 2 odakta çok şiddetli ağrım olmuştu ama bebeğimi emzirdiğim için süt kanallarıyla alakalı olduğunu düşünüp umrsamadım. şuan sol koltuk altımda hafif bi ağrı var ve kolumda uyuşukluk hissediyorum. 3 ay önce usg ve mr çektirdim önce sıvı birikimi var dedi doktor sonra mrdan sonra yok dedi kafam karıştı. pazartesi tekrar usg çekileceğim başka biryerde yazarım buraya inşallah geç kalmamışımdır.Bir de ben görüşmede mentor marka diye ısrar ettim ama o beni allergan diye ikna etti. Çok araştırarak ve güvenerek gitmiştim şu an çok korkuyorum. Canım sen de herhangi bir problem var mı?
devlette çektirebilirsini tabiki ama ben özel bir hastaneye gittim hematoloji bölümüne ordan doktora durumu anlattım ve mr istedi öyle çekildim bir ücret ödemedim.Canım bi de bu usg MR ı nerde çektirebiliyoruz. Devlette çektirebiliyor muyuz?
5 yılda bir değiştirmek mantıksız ve sağlıklı birşey değil neden böyle istiyorsunuz? bu lenfoma ortalama 5-10 yıl sonra ortaya çıkıyormuş tabi daha erkende olabiliyor. 2 yıl olması senin için büyük avantaj aslında. meme usg çekil eğer bir sıkıntı görürlerse sıvı birikimi yada silikon yakınında kitle gibi ozaman değerlendirlmesi örnek alınıp cd30 ve ALK bakılması gerekiyor. peki ferruh bey size başka ne söyledi ? yani açıklama olarak fazla abartıyorlar mı dedi? koltuk altından mı olmuştunuz?Evet Ferruh bey. Bu haberler çıktığında en azından arayıp bilgilendirebilirdi. Çok güvenerek gitmiştim ama büyük bi hayal kırıklığı oldu benim için. Ben zaten ömür boyu kullanmayı düşünmüyorum 5 senede bi yeniletecektim. Şu an tam iki sene oldu. Eğer bi aksilik çıkmazsa kontrollerle 3 sene idare ederim inşallah. Ama araştırcam bilerek taktıysa cezai yaptırımı da varsa peşini bırakmaya niyetim yok.Şu an sizde de mi aynı marka var?
İnşallah bir şeyin çıkmaz. Peki protez takılalı ne kadar oldu?devlette çektirebilirsini tabiki ama ben özel bir hastaneye gittim hematoloji bölümüne ordan doktora durumu anlattım ve mr istedi öyle çekildim bir ücret ödemedim.
Değiltirmekteki amacım bu markada yırtılma sızma oluuormuş diye okudum o yüzden hemde önümüzdeki yaza düğünüm olacak bebek falan olduktan sonra da değiştiririm diye düşündüm. Dr. Çok sakin internetteki bilgileri aktardı zaten iki günde benim araştırdıklarımdan fazla hiçbir şey demedi. Şu an silikonsuz bir kadının meme kanserine yakalanma oranı %12 dedi. Meme kanseri olma ihtimalin daha fazla Düşün bu protez sen de var diye sen de hemen lenfoma olacaksın diye bir şey yok dedi. Panik olma dedi elle muayene etti. Ama usg falan hiçbir şey istemedi5 yılda bir değiştirmek mantıksız ve sağlıklı birşey değil neden böyle istiyorsunuz? bu lenfoma ortalama 5-10 yıl sonra ortaya çıkıyormuş tabi daha erkende olabiliyor. 2 yıl olması senin için büyük avantaj aslında. meme usg çekil eğer bir sıkıntı görürlerse sıvı birikimi yada silikon yakınında kitle gibi ozaman değerlendirlmesi örnek alınıp cd30 ve ALK bakılması gerekiyor. peki ferruh bey size başka ne söyledi ? yani açıklama olarak fazla abartıyorlar mı dedi? koltuk altından mı olmuştunuz?
ahhhh ah gerçekten sinir oluyorum ben insan hayatı bukadar önemsiz değil. kendi çocuklarında yada kendilerinde böyle birşey olsa ne yaparlar acaba. Allah korusun tabi kimseye yaşatmasın böyle şeyler. elle muayenenin buna tanı konmada hiçbir etksii yok ki. çok saçma bir örnek bu evet meme kanseri riskimiz var ama birde silikonluyuz diye lenfoma riskimizde var. benim 4 yıl oldu silikonları taktıralı. bebeğimde oldu emzirdimde 2 yıl. usg yi kendin git çektir ve radyologa anlat durumu ben bu sebepten dolayı silikonlarımı kontrol amaçlı usg çektirmek istiyorum. sıvı birikimi veya yabancı bir kitle oluşumu varmı diye de. en azından için rahat etsinDeğiltirmekteki amacım bu markada yırtılma sızma oluuormuş diye okudum o yüzden hemde önümüzdeki yaza düğünüm olacak bebek falan olduktan sonra da değiştiririm diye düşündüm. Dr. Çok sakin internetteki bilgileri aktardı zaten iki günde benim araştırdıklarımdan fazla hiçbir şey demedi. Şu an silikonsuz bir kadının meme kanserine yakalanma oranı %12 dedi. Meme kanseri olma ihtimalin daha fazla Düşün bu protez sen de var diye sen de hemen lenfoma olacaksın diye bir şey yok dedi. Panik olma dedi elle muayene etti. Ama usg falan hiçbir şey istemedi
Peki bu bİnşallah bir şeyin çıkmaz. Peki protez takılalı ne kadar oldu?
canım sen bu konuda baya bilgilisin. Benim daha iki gün önce haberim oldu. O yüzden sana sormak istedim şu an ben silikonu çıkarttırıp daha iyi bir markayla değiştireyim mi yoksa kontrol dahilinde bekleyim mi? Çıkar yol bulamadım kafayı yicem.ahhhh ah gerçekten sinir oluyorum ben insan hayatı bukadar önemsiz değil. kendi çocuklarında yada kendilerinde böyle birşey olsa ne yaparlar acaba. Allah korusun tabi kimseye yaşatmasın böyle şeyler. elle muayenenin buna tanı konmada hiçbir etksii yok ki. çok saçma bir örnek bu evet meme kanseri riskimiz var ama birde silikonluyuz diye lenfoma riskimizde var. benim 4 yıl oldu silikonları taktıralı. bebeğimde oldu emzirdimde 2 yıl. usg yi kendin git çektir ve radyologa anlat durumu ben bu sebepten dolayı silikonlarımı kontrol amaçlı usg çektirmek istiyorum. sıvı birikimi veya yabancı bir kitle oluşumu varmı diye de. en azından için rahat etsin
FDA neden toplatmış ozaman allergan ı hani diğerleri değilde neden allergan. cevaplar hiç tatmin edici değil.Değiltirmekteki amacım bu markada yırtılma sızma oluuormuş diye okudum o yüzden hemde önümüzdeki yaza düğünüm olacak bebek falan olduktan sonra da değiştiririm diye düşündüm. Dr. Çok sakin internetteki bilgileri aktardı zaten iki günde benim araştırdıklarımdan fazla hiçbir şey demedi. Şu an silikonsuz bir kadının meme kanserine yakalanma oranı %12 dedi. Meme kanseri olma ihtimalin daha fazla Düşün bu protez sen de var diye sen de hemen lenfoma olacaksın diye bir şey yok dedi. Panik olma dedi elle muayene etti. Ama usg falan hiçbir şey istemedi
ben şahsen ilk öğrendiğimde allerganı çıkartıp mentor pürtüklü taktırmayı düşünmüştüm ama iyice araştırdıkça ingilizcemde olduğu için baya detaylı araştırabildim ve bende fizyoterapistim bazı bilgileri kolay anlayabildiğimi düşünüyorum. şuan ya tamamen çıkarttıracağım yada eğer taktırırsam mentorun pürüzsüz yüzeyli silikonunu taktıracağım. şuana kadar çünkü pürüzsüz yüzeyli olanlarda lenfoma teşhisi alan yok. senin yerinde olsam ne yapardım öncelikle usg mr kontrolü eğer bir sıkıntı yoksa eğer çocuk düşünmüyosan 2 yıl kadar takip altında beklerdim yılda 1 usg çektirip sonra çocuk düşünmeden önce çıkarttırırdım. çünkü allah korusun çıkarttırmadınız diyelim 1 yıl sonra hamile oldunuz hamileyken böyle birşeyle karşılaşırsanız çokk çok daha kötü ve zor olur.Peki bu b
canım sen bu konuda baya bilgilisin. Benim daha iki gün önce haberim oldu. O yüzden sana sormak istedim şu an ben silikonu çıkarttırıp daha iyi bir markayla değiştireyim mi yoksa kontrol dahilinde bekleyim mi? Çıkar yol bulamadım kafayı yicem.
Önümüzdeki yaza düğün yapcam bir sene de çocuk yapmam heralde. O zaman en mantıklısı benim bu sene içinde değiştirmem olacak. Ben de öğretmenim ve okullar hazır kapalıyken olsam aradan çıkarsam diye düşündüm. Virüs varken yaparlar mı o da meçhul. Peki çıkarıp takmayı aynı anda yapıyolar mı ayrı ayrı ameliyat mı?ben şahsen ilk öğrendiğimde allerganı çıkartıp mentor pürtüklü taktırmayı düşünmüştüm ama iyice araştırdıkça ingilizcemde olduğu için baya detaylı araştırabildim ve bende fizyoterapistim bazı bilgileri kolay anlayabildiğimi düşünüyorum. şuan ya tamamen çıkarttıracağım yada eğer taktırırsam mentorun pürüzsüz yüzeyli silikonunu taktıracağım. şuana kadar çünkü pürüzsüz yüzeyli olanlarda lenfoma teşhisi alan yok. senin yerinde olsam ne yapardım öncelikle usg mr kontrolü eğer bir sıkıntı yoksa eğer çocuk düşünmüyosan 2 yıl kadar takip altında beklerdim yılda 1 usg çektirip sonra çocuk düşünmeden önce çıkarttırırdım. çünkü allah korusun çıkarttırmadınız diyelim 1 yıl sonra hamile oldunuz hamileyken böyle birşeyle karşılaşırsanız çokk çok daha kötü ve zor olur.
aynı anda yaparlar. ama çıkartırken tüm kapsülün temizlenmiş olması gerekiyor yoksa çıkartsanız bile böyle bir risk devam eder. oyüzden iyi bir hekim bulmak şart. virüs varken yaparlar yapıyorlar şuan ameliyatÖnümüzdeki yaza düğün yapcam bir sene de çocuk yapmam heralde. O zaman en mantıklısı benim bu sene içinde değiştirmem olacak. Ben de öğretmenim ve okullar hazır kapalıyken olsam aradan çıkarsam diye düşündüm. Virüs varken yaparlar mı o da meçhul. Peki çıkarıp takmayı aynı anda yapıyolar mı ayrı ayrı ameliyat mı?
Çok teşekkür ederim yardımların içinaynı anda yaparlar. ama çıkartırken tüm kapsülün temizlenmiş olması gerekiyor yoksa çıkartsanız bile böyle bir risk devam eder. oyüzden iyi bir hekim bulmak şart. virüs varken yaparlar yapıyorlar şuan ameliyat
tabiki yazarım. bende 3 aydır bu konuyla uğraşıyorum araştırıyorum yanlış bir karar vermemek için ama başka sorunlarlada uğraştığım için biraz zor oluyor işteÇok teşekkür ederim yardımların içinŞu an mentor pürüzsüz olanı araştıracağım ve yarın usb çektirip Bu hafta karar vereceğim. Bu süre içinde yeni bir şeyler öğrenirsen yazar mısın?
Evet yanlış bir karar vermemek lazım hakkımızda hayırlısı olsuntabiki yazarım. bende 3 aydır bu konuyla uğraşıyorum araştırıyorum yanlış bir karar vermemek için ama başka sorunlarlada uğraştığım için biraz zor oluyor işte