• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

göğüs arasından göbeğe tüy yolu hatta kıl yolu :(

keşke göğüsünü çekip koymasaydın sorun olabilir neyse doğum kontrol hapı kullan derim kesinlikle kılları azaltıyo ve geç çıkartıyo 6 ay kullan eğer faydası olmazsa lazer epi.yaptırırsın
%80 hormon bozukluğu var belli doğum kontrol hapının faydasını görürsü kıl açısından ama kilo yapabilir

halimi tam görsünler o na gore cvplar yazılsın dıye koydum cnm haklısın aslında

dogum kontrol hapının bı ters etkısı olmazmı hanı evli degılım ılerde cocuk dogurmaya engel fln oluyomus dogum kontrol hapı kullanmayın dıyolar genelde.. evet hormon bozuklugu var ama doktorada gıdemıyorum dedıgım gıbı saglık sıgortam yok malesef :( kilo yapsın yapsın kıloyada cok ıhtıyacım var ztn zayıfım bıraz.... 1.60 boy 48 kılo :(

görüntü hirsutizmi andırıyor.
doktora gitmeden rastgele k.doğum hapı kullanmayınız lütfen.
bu durumun sebebi çeşitli hormon tahlilleri ve usg ile tespit edilir.herkeste sebepler aynı değildir.
Bazı arkadaşlar kılları almayın ,sarartın demiş ama buda ne şekilde bi çözüm olabilir bilemiyorum,tabi kişisel tercihe kalmış bişeydir ama kılların sadece renginde bi değişiklik olmuş olur.
çeşitli lazer epilasyon yöntemleri(forumda tecrübeli arkadaşların yorumları yol göstermiş olur)yada lazere alternatif kıl azaltıcı ürünler kullanılmalı diye düşünüyorum.
evliliği filan bırakın insan önce kendini iyi görmek istiyor,kendinizi psikolojikmen estetiki açıdan iyi hissetmeniz gerekiyor evvela.
PKO Biyokimyasal özellikleri:
-açlık insülin artışı
-insülin direncinde artış
-artmış testesteron
-artmış androstenedione
-LH artar
-LH/FSH oranınında artış
-TNF alfa artar
-DHEAS artar
-C-Reactive Protein artar
-homosistein artar
-prolaktin artar
-trigliserid artar(kilo probleminin nedenlerinden biridir)
-MMP-9/MMP-2 artar
-VEGF artar
-5 alfa reduktaz aktivitesi artar(kadınlarda ve erkeklerdeki erkek tipi kellik problemine sebep olur)
-estron(E1) artar
-estron/estradiol (E1/E2) artar
-ACTH artar
-aldosteron artar(bazı kişilerde hiperhidroza sebep olabilen bir durum)

-magnezyum ,omega-3 yağ asitleri pkos tedavisinde takviye olarak kullanımı tavsiye ediliyor.
-egzersiz (35-40 dk) -insülin direncini azaltmada etkili olduğu biliniyor.
-yüksek lif içeren besinler testesteronu azaltır.
-saw palmetto -> finasteride benzer etkileri olduğunu düşünülen bitkidir,5alfa reduktaz enzimini inhibe eder.
-"N-Asetil-Sistein "güçlü bir antioksidandır.MMP-9,MMP-2,TNF alfayı ve VEGF'i engeller.
-yeşil çay ;yine MMP-9,MMP-2TNF alfa yı bastırır
-keten tohumu;SHBG seviyesini artırır(pko'da SHBG düşüyor)
-soya izoflovenleri; pkos ta etkili olduğu düşünülüyor ,adet düzensizliklerini önleyebiliyor.
-tarçın
-hayıt bitkisi......LH veFSH ı düzenliyor.

cok rahatsızım cnm yaa ama doktorada gidemiyorum cunku saglık sıgortam yok:14: kesın hormonlarım bozuk:14:[/QUOTE]

canım eğer 18 yaş altındaysan yaptırabilirsin. bendede var aynı problem ama hormonlarımda hiç bşy yok senin gbiyim bnde ve lazere başlaycm en kısa zmnda...

watolina doğum kontrol hapı kullanmak için evli olmaya gerek yok bence sen pkosun zaten belirtilerin onu gösteriyo bi araştır ama en sağlıklısı bi kadın doktoruna gitmen o sana doğru ilacı vericek hormonlar düzene girsin diye bende kullandım çokta faydasını gördüm doğum kon.hapının ilerde çocuk olmaz fasa fiso inan ilacıı kullanmaya başladığından beri kılların daha geç çıkıcak ve daha seyrek çıkıcak üstelik kiloda yapar ben 5 kilo aldım mesela
beni dinle hemen kadın doktoruna git senin karnına ultrasonla bakıcak kist varmı diye eğer varsa o tüylenmeye sebep kistler ilaçla kistleri eriticek
hem gitmezsen ilerde yüzündede kıl çıkabilir canım :50:

watolina doğum kontrol hapı kullanmak için evli olmaya gerek yok bence sen pkosun zaten belirtilerin onu gösteriyo bi araştır ama en sağlıklısı bi kadın doktoruna gitmen o sana doğru ilacı vericek hormonlar düzene girsin diye bende kullandım çokta faydasını gördüm doğum kon.hapının ilerde çocuk olmaz fasa fiso inan ilacıı kullanmaya başladığından beri kılların daha geç çıkıcak ve daha seyrek çıkıcak üstelik kiloda yapar ben 5 kilo aldım mesela
beni dinle hemen kadın doktoruna git senin karnına ultrasonla bakıcak kist varmı diye eğer varsa o tüylenmeye sebep kistler ilaçla kistleri eriticek
hem gitmezsen ilerde yüzündede kıl çıkabilir canım :50:

canım baktımda şöyle bir benim adetim çok düzenlidir çok şükür... bende yalnızca tüylenme var :( en iyisi doktora gitmek evet ama işte çok pahalıya patlayacak ve ben çalışmıorum :( bu arada 23 yaşındayım

bence eczaneye git yasmin doğum kontrol hapını al doktorda onu verir büyük ihtimalle bi zararı yok sadece kilo yapabilir eczacı nasıl kullanıcağını anlatır

Aynı problem bendede var ben göbek kısmını uzun zamandır ağda ile alıyorum en sonda sir ile almaya başladım ve tamamiyle azaldı diyebilirim yazın zaten ayda bir mutlaka ağda yapıyorum orayıda hemen alıyorum çok iyi oluyor..sir ağdayla almak çok kolaylık bence..
Malesef göğüs kısmında bendede var onlara dokunamıyorum ancak nası hallederim onuda bilmiyorum...:78:

keşke göğüsünü çekip koymasaydın sorun olabilir neyse doğum kontrol hapı kullan derim kesinlikle kılları azaltıyo ve geç çıkartıyo 6 ay kullan eğer faydası olmazsa lazer epi.yaptırırsın
%80 hormon bozukluğu var belli doğum kontrol hapının faydasını görürsü kıl açısından ama kilo yapabilir

Aynı durum bende de var 10 tane hormon testi yaptırdım normal çıktı doktor genetik doğuştan gelen bir özelliğin dedi aile de tüyü birilei var mı dedi? Başta babam çok tüylüdür annemde tüylü ama öyle göbeğinde göğsünde yok. Bana da doğum kontrol hapı verdi 4 aydır kullanıyorum incelme filan yok ama alınca sanki daha geç çıkıyor. Lazer yaptırabilirsin dedi. önümüzdeki sonbaharda lazere başlıcam bende kış boyu bitsin diye.

bence eczaneye git yasmin doğum kontrol hapını al doktorda onu verir büyük ihtimalle bi zararı yok sadece kilo yapabilir eczacı nasıl kullanıcağını anlatır

Böyle tedavi amaçlı uygulamarda genelllikle diane35 veriyor doktorlar canım yasmine göre biraz daha fazla östrojen içerdiği için.

diane daha etkili ama her bünye kaldıramıyo ama yasmini herkes kolay kullanabilir

Bünyeden bünyeye değişiyor o canım burda okudum yasmini kaldıramayan çok yan etkisini gören bünye de var mesela. Ben diane35 kullanıyorum 4 aydır hiç bir problemim olmadı diyebilirim. 1 ay daha kullanıcam sonra tekrardan bir doktora görünücem.

ılac fala bilemıyorum ama gobektekılerı almaktan baska carem kalmadı galıba :26:

su dolunay zamanı alıyım falanda barı azalsın.. gogus ucumu goren yok nasılsa sımdılık dursun bakalım napım :14: gogus aram off orayıdamı alsam sirle napsamki:14:

canim soracagim soru ne kadar alakali olur bilemem ama goguslerin boyutu nasil, kucuk mu buyuk mu? hormon duzensizlikten gogusler kucuk olabilir..

canim soracagim soru ne kadar alakali olur bilemem ama goguslerin boyutu nasil, kucuk mu buyuk mu? hormon duzensizlikten gogusler kucuk olabilir..

yok cnm gögüslerim normal vucuduma gore zayıfım ben ama 80 takıyorum işte 80-85... adetim cok duzenlıdır cok sukur.. baska nasıl anlasılır bılmıyorum :( ama bu tüylerden cok rahatsızım gobegımı alcam ama benım gobegımde full tüylu orta kısımdakı yol dahada belırgın sadece sımdı gobegı alsam cok komık gorunur amaan napcam bılmıyorum :(

bende de aynı sorun var yaa cok sınır bozuculr ozellkle meme ucunda uzun bıde sıyah :47: ama ben bıkeresnde denedm dekolte ıcın sır agda da sıvılce gıbı oldu gercı gectı sonra ama goruntusu kotu oluo oyzden sımdı sarartmaya basladm o bırz dha ıyı oluo .. yuzum gobegım gogus herbıyer kıll bıktım vallaaa ya :43:

ya arkadaşlar bu sorun için hangi bölüme gtmek lzm kadın doğumamı yoksa dermatoloğamı? cevap verrseniz sevinirm. bendede son zmnlarda cıkmaya başladı eskiden okdr belirgin dgldi smdi baya belrgnlesmis kıllar :(

watolina, yayinladigin resimler hakkinda karismaksizin kucuk bir uyari da bulunmak istiyrm, "bir derdim var" bolumunde arkadasin biri resimlerin calintigini soylemis, baska bir forum sitesinde gorulmus, aklima da sen geldin, benden sana soylemesi, herkes kendi yayinladigi resimlerden sorumlu.. sadece uyarmak istedim, gerisi sana kalmis.

ya kızlar ben napcam bılmıyorum artık bıldıgın ınce bı yol gecıyo gobegımden ya :(
gogus aramda azdı sımdı baya arttı ve 3 4 tanesi uzuyo ve simsiyah :( onları sirle kendım alıversem üstünede limon tuz uygulasam nası olur artarmı sizce?
:5::5:
Bu sorun için Bor madenlerinden yapılan nano borvit tüy dökücüyü kullanabilirsin. bir kaç kullanımda tamamen kurtulursun .bendede benzer sorun vardı şimdi rahatım. sir ağda canımızı yakıyor..ama bor madenli ürün tamamen yok ediyor

:21:

Back