• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Göğüs Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

merhabalar ben ameliyat olalı 1 ay olmak üzere sağ göğsüm tamamen şeklini aldı yumusadı ama sol göğsüm sert ve tam oturmadı dokunduğmda elime boşluklar gelio bilgisi olan yazarsa sevinirim doktorumuda artık ulaşmam mümkün deil ne olur bişiler yazın bilenler korkuyorum

deniz mavi bende arada göğsümde sızlamalar oluyo yanma gibi sonra geçiyo hassaslaşıyo yani sendede oluyomu özellikle göğüs uçlarım

deniz mavi bende arada göğsümde sızlamalar oluyo yanma gibi sonra geçiyo hassaslaşıyo yani sendede oluyomu özellikle göğüs uçlarım

canım onlar zamanla geçiyo sen benden sonra oldun heralde.ama dediğim gibi sağ göğsüm okadar doğal o kadar yumuşakki tam anlamıyla oturdu.ama diğerinde hala boşluk gelio.doktorun masaj verdiğinde banada anlatırmısın ben kafadan yapıorum ama.nese hoşçakal

canım onlar zamanla geçiyo sen benden sonra oldun heralde.ama dediğim gibi sağ göğsüm okadar doğal o kadar yumuşakki tam anlamıyla oturdu.ama diğerinde hala boşluk gelio.doktorun masaj verdiğinde banada anlatırmısın ben kafadan yapıorum ama.nese hoşçakal

cnm benm doktorum 5. gün masajlara başladı masajda en önemli şey silikonu yerinden oynarak zar oluşumunu engellemek onuda anlatıyım sağ elinle sol göğsünü silikonu tutabilecek şekilde mıncıkla diğerinide aynı şekilde yanlız dikkat et morartma:)daha sonra 100 kere günde 3 defa sağ elinle sağ göğsünü solla sol göğsünü yanlarından avuçla ve iki göğsünü birbirine ittir bu masajları yaparsan o baloncuk gibi şeyler kaybolur çünkü bendede var ve masaj yaparak gidiyorlar sen hiç kafana takma önemli deil biliyosunki silikonda en önemli şey kapsüll oluşumu

merhaba arkadaşlar bende ameliyat olalı bir ay oldu, şimdi sadece koltuk altıma doğru hafif şişlikler kaldı doktorum genç hastalarda protezin yukarda kalmaması için sporcu sütyeni takmamaları gerektiğini soyledi ve bana taktırmadı masajda önermedi.
benim göğüslerim çok küçüktü göğüs altı 72cm göğüs çevresi 78cm di şu an gögüs çevresi 92 cm, göğüs altından kas altı damla modeli mentor 375cc protez takıldı gayet doğal ve hoş görünüyolar ameliyat öncesi boyut konusunda olabildiğince büyük istediğimi söylemiştim sonuçtan memnunum ama arada bir 400cc olsa nasıl olurdu acaba diye düşüdüğümde oluyo, ama burda gördüğüm kadarıyla sizlerin protezleri daha küçük kafam karıştı boyut konusunu benmi abartiyorum acaba fisfisfis

merhaba arkadaşlar bende ameliyat olalı bir ay oldu, şimdi sadece koltuk altıma doğru hafif şişlikler kaldı doktorum genç hastalarda protezin yukarda kalmaması için sporcu sütyeni takmamaları gerektiğini soyledi ve bana taktırmadı masajda önermedi.
benim göğüslerim çok küçüktü göğüs altı 72cm göğüs çevresi 78cm di şu an gögüs çevresi 92 cm, göğüs altından kas altı damla modeli mentor 375cc protez takıldı gayet doğal ve hoş görünüyolar ameliyat öncesi boyut konusunda olabildiğince büyük istediğimi söylemiştim sonuçtan memnunum ama arada bir 400cc olsa nasıl olurdu acaba diye düşüdüğümde oluyo, ama burda gördüğüm kadarıyla sizlerin protezleri daha küçük kafam karıştı boyut konusunu benmi abartiyorum acaba fisfisfis

mrb benimde doktorum takamasan daha iyi olur demişti.bende hiç takamadım benim 225cc ilk başlar büyüktü ama şimdi çok normal sadece sol göğsüm hala sert ve boşluklar var.senin nasıl tam oturdumu artık.ama ben masaj yapıyorum deep oceanın dediği hareketleri başladım .onları yapıyorum bence 375 den büyüğü çok olurdu gerçi damlalarda nasıl oluo boytlar bilmiyorum.hşçkl

tam oturmadı cnm sertler hala zamanla doğalı kadar yumuşayacakmış pek hareket ettiremiyorum mesela damlayla yuvarlak protezin cc leri pek fark etmiyodur sanırım sadece yuvarlak protezlerde gogusun üst kısmıda dolgun oluyomuş ben zayıf ve küçük göğüslü olduğumdan doktor yuvarlak protezin doğal görünmeyeceğini söyleyerek tavsiye etmedi şuan 85b sutyen uyuyor ama dekoltede istedigim görüntüyü veremiyorum onuda göğüslerin sertliğine bağladim bakalım zamanla nolucak yerimseniben

queenna,öncelikle çok geçmiş olsun.umarım göğüslerin hem istediğin gibi olur hem de sorunsuz normale döner.sen daha önce kaç beden takıyordun?

tam oturmadı cnm sertler hala zamanla doğalı kadar yumuşayacakmış pek hareket ettiremiyorum mesela damlayla yuvarlak protezin cc leri pek fark etmiyodur sanırım sadece yuvarlak protezlerde gogusun üst kısmıda dolgun oluyomuş ben zayıf ve küçük göğüslü olduğumdan doktor yuvarlak protezin doğal görünmeyeceğini söyleyerek tavsiye etmedi şuan 85b sutyen uyuyor ama dekoltede istedigim görüntüyü veremiyorum onuda göğüslerin sertliğine bağladim bakalım zamanla nolucak yerimseniben

sen tam olarak ne zaman ameliyat oldunki evet gerçekten yumuşuyor benim bir ay oldu ama sol göğsümde kapsül oluşmasından korkuyorum çok boşluklarvar gibi hava gibi bişiler gelio sertlikler ggelio diğeri tam tersine yumusak ne sertlik var ne boşluk geçermi acaba ya çok korkmaya başladım.doktorumda yok.ama yinede bir ayda baya oturdu hareketlermde herhengi bişi yok.hoşçkl

sende korkucak birşey olduğunu sanmıyorum canım daha bir ay olmuş bende boşluk falan yok sadece koltuk altlarım hafif şiş geçen ayın yirmisinde ameliyat oldum sertlikten kastım göğüslerın kıvamıydı onlarda günden güne yumuşuyor senin bahsettiğin türdeki sertliklerde ilk üç ay içinde doğaldır çok kafana takma fazla masajda yapma bence ben hiç yapmıyorum doktorum yapma dedi

arkadaslar kac aydır dusunduum bı konu ayrıca kortugum bi konu bende yuvarlak silikon taktırmayı dusunuorum goguslerım hıc yok gıbı 75 bıle zor dolduruo hmen alt katımda bu ısın uzmanı estetık cerrahı var ama bı turlu cesaretımı toplayamıorum ama sart cok acı cekılıomu bıde kendıme ne kadr surede gelebılırım yaptıran bırılerınden duymak bana cesaret vercek simdiden tesekkurlerr

kraker ben sana söliyim çekiceğim acı en fazla 2 gün ondan snr hafiflemeye ve hareket etmeye başlıyosun hiç merak etme korkulacak hiç bişey yok ben yaptıralı bgn 18 gün oldu ve normal hayatıma geri döndüm.hatta sana şunuda söliyim bazı yaptıranlar hiç ağrı çekmiyo ve 3. gün işe başlıyolar eğer küçükse ve seni rahatsız ediyosa hiç düşünme derim mutalka yaptır çünkü psikolojik olarak harika bi duygu ayrıca bu sene düşünüyosan bu ay tam zamanı vakit kaybetme çünkü yaza bırakırsan işin biras zor

sen tam olarak ne zaman ameliyat oldunki evet gerçekten yumuşuyor benim bir ay oldu ama sol göğsümde kapsül oluşmasından korkuyorum çok boşluklarvar gibi hava gibi bişiler gelio sertlikler ggelio diğeri tam tersine yumusak ne sertlik var ne boşluk geçermi acaba ya çok korkmaya başladım.doktorumda yok.ama yinede bir ayda baya oturdu hareketlermde herhengi bişi yok.hoşçkl

cnm masajlar nasıl gidiyo bi faydasını görüyomusun??ayrıca tekrar sormuşsun boşlukları sana şöyle söliyim ben bu işi acaip araştırdıım ve yeni ameliyat olan bi sürü meme elledim:) hepsinde bu boşluklar var dediğim gibi bu boşluklar silikonla kas arasında kalan havadan oluşuyo ve masajla geçicek hiç kafana takma diyorum aynısı bende de var ve kendi doktorumla birlikte biras pimpirikli olduğum için 3 doktora gösterdim ve azalmaya başladılar yeterki masajı ihmal etme ayrıca masaj yapmayanlarada sakın kulak asma derim çünkü bnm arkadaşta aynı şeyi yaprı 8 ay sonra 2 . derecede kapsül oluştu feci bişey şimdi tekar ameliyat olmak zorunda bide çok uzun oldu ama kapsül dediğimiz şey boşluk deil göğüsünü sıkınca silinkonun tamamının eline gelmesi demek vucut biliyosun silikona karşı koymak için zar oluşturuyo ve masaj yapmassan bu zar kalınlaşıyo.

tesekkurler deep_ocean acıkcası desaretlendım bı sorurm daha olcak ne kadar süre masaj yaptırmak gerekio

krakercim acı her insanın kendi bünyesinin gücüne ve takılan protezin büyüklüğüne göre değişir önemli olan senin bu oprerasyonu gerçekten isteyip herşeye karşı hazırlıklı olman banada 2-3 gün içinde kendine gelir işe bile donebilirsin dediler ama kendi kendime yapabildigim ilk işlerim yedinci günün sonunda başladı malesef ilk 4 5 gün kollarimi hiçbişekilde kullanamadım hareket ettikçe inanilmaz acı cektim yatamadım yattığım yerden doğrulamadım sağa sola donemedim arkama birton yastık koydular biturlu rahat edemedim :) tam anlamıyla onuncu günün sonunda sağlığıma kavuştum. ama daha hastaneden taburcu olmadan buyuk protez kullandığımız için biraz daha sancılı gecirebilirsin diye uyarmıştı doktor deydimi dersen kesinlikle evet bunlar benim basima gelenler dediğim gibi görecelidir herkes için ama benimm sana tavsiyem yine ne olur ne olmaz eger calisiyosan bir hafta on gu ayır kendine ondanda onemlisi o donemle seninle her dakika ilgilenebilicek olan hem fiziken hem ruhen guclu birini bul

3 yol varrmıs bunun ıcın bıde gogus ucundan koltuk altından bıde gogus altını kesıolarmıs 3. sü doktorların en rahat calısabılcagı turdenmıs dıolar . quenna sen hangi yöntremle yaptırmıstın ?

cnm masajlar nasıl gidiyo bi faydasını görüyomusun??ayrıca tekrar sormuşsun boşlukları sana şöyle söliyim ben bu işi acaip araştırdıım ve yeni ameliyat olan bi sürü meme elledim:) hepsinde bu boşluklar var dediğim gibi bu boşluklar silikonla kas arasında kalan havadan oluşuyo ve masajla geçicek hiç kafana takma diyorum aynısı bende de var ve kendi doktorumla birlikte biras pimpirikli olduğum için 3 doktora gösterdim ve azalmaya başladılar yeterki masajı ihmal etme ayrıca masaj yapmayanlarada sakın kulak asma derim çünkü bnm arkadaşta aynı şeyi yaprı 8 ay sonra 2 . derecede kapsül oluştu feci bişey şimdi tekar ameliyat olmak zorunda bide çok uzun oldu ama kapsül dediğimiz şey boşluk deil göğüsünü sıkınca silinkonun tamamının eline gelmesi demek vucut biliyosun silikona karşı koymak için zar oluşturuyo ve masaj yapmassan bu zar kalınlaşıyo.

ya bilmiyorumhala varlar bütün gece korkumdan uyumadım ağladım sabaha kadar bişi olursa diye.kafama takılan diğer göğsüm çok normal yumuşak dediğn gibi elime gelmio silikon ama zar baya hissedilyo.başka masaj öğrenirsen bana söle olurmu.korkum tekrar ameliyat olmak.normalmiş dimi böle olması masaja nezamana kadar yap dedi.ben senden 2 hafta önce oldum ama o yüzden de korkuyom.yinede içimi rahatlattn biraz saol canım öptm

KRAKER valla genel olarak masajı hep yap çünkü dediğim gibi bnm ark. 8 ay sonra zar oluşturdu yani sonuçta masaj dedimiz şey 5 dakika sürüyo bide ayrıca dediğim gibi kesinnn yaptırr hiç korma tekrar sölüyorum bu ameliyat bedemcik ameliyatından bile daha basit bi ameliyat ama sonucuna bakarsan hepsinden güzel:) DENİZMAVİ demek istediğim silikonun eline gelmesi deil beimkide geliyo o zmnla geçicek ancak 3 4 ay sonra tamamen oturucak zar oluşması demek göğüsünü avuçladığın zaman yusyuvarlak silikonun tamamının eline gelmesi sende zar oluştuğunu zannetmiyorum şunuda söliyim zar oluşmasının 3 kademesi var 1.kademegenelde herkesde oluşur 2.kademe nadir olarak oluşur ve ellediğin zaman ağrı yapar 3.kademe hem dışardan şekil bozukluğuna neden olur (iğrenç bişey resimlerine baktım bildiğimiz yamuk)ve acaip derecede ağrı yapar ayrıca deniz mavi nerde oturuyosun eğer istanbuldaysan benim doktoruma gidebilirsin senin doktorun nerde neden ulaşamıyosun??gene çok konuştum:)) son olarak en kötü ihtimalle sende zar oluşsa bile ameliyat dediğim şey seni bayıltıyorlar snr kesmeden göğüsünü sıkarak zarı patlatıyorlar yani ameliyat deil bayıltmalarının nedeni sıktığı zaman acıya dayamassın diye dayanırım diyosan bayıltmıyorlar yani öle kesme biçme silikonu çıkarma diye bişey yok korkma

3 yol varrmıs bunun ıcın bıde gogus ucundan koltuk altından bıde gogus altını kesıolarmıs 3. sü doktorların en rahat calısabılcagı turdenmıs dıolar . quenna sen hangi yöntremle yaptırmıstın ?

evet doğru benimde göğüs altından konuldu. gögüs ucundan calisildiginda süt bezlerine zarar verilmesi ihtimali fazla koltuk altındada asimetri ve göğüs aralığının iyi ayarlanamamasi yani iki göğüs arasının fazla ayrık kalmasi tehlikesi var. hani hem yuvarlak hemde arasindan kamyon gecmis gibi gorunuyor diye yaygın cirkin bi tabir vardirya :) oyle yani cnm. bana göğüs altindan ve anatomik yani anatomiye uygun olan damla modeli protez konuldu en sağlıklı yontem bu bizce cok memnunum dikis izlerinden hic cekinme benim bir ay gecti ama soldular bile cok yaklasmadan gorunmuyolar göğüs altında kalip kayboluyorlar zaten. sende doktoruna danış en doğal görünümlü ve sağlıklı yöntem için sen yuvarlak protez düşünüyorsun sanırım ama kararını vermeden önce iyice araştır bence

selam arkadaşlar.ben plastik cerrahi hemşiresiyim.yıllardır bu işle uğraşıyorum.hepiniiz çok ii anlıyorum.önemli olan cerrah seçiminiz.protez konusuna gelince kesinlikle alttan tercihimiz.

Back