• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Göğüs ağrısı :(

Aynı şikayetleri 3 aydır yaşıyorum.
24 yaşındayım ve bekarım.
Sol kolumdan başlayıp sağ göğsüme doğru uzanan ağrı
Sol ve sağ koltuk altı ağrısı
sol kolda parmak uçlarına kadar uyuşma.
Bir ay önce genel cerraha gittim.
EKG, ultrason, röntgen, tahlil istedi.
Ultrason çekilirken monitore baktım sağ göğsümde bir şey yoktu sol göğsümde daha koyu bir şeyler gördüm ve o an çok korktum. Tabi ki doktor bir şey söylemedi.
Tüm tahlillerin çıkması gerekliydi.
Tahilllerin hepsi çıktıktan sonra çok şükür ki bir şey olmadığını öğrendim.
Sadece sol lenf bezlerinde önemsiz bir şey var, mühim değil dedi.
Nörolojiye sevk etti.
Nöroloji beyin tomogrofisi istedi. Sonuç yine bir şey yok.
Üşütmeden kaynaklı olabileceğini söylediler.
Göğsümde ki ağrı geçti ama sol kolum ara sıra ağrıyor.
Bu arada bir doktor ile yetinmedim.
Sonuçları toplamda 3 ayrı doktor inceledi.
Bir şey çıkacağını sanmıyorum.
İçini ferah tut.
Hiçbir zaman ihmal etme.:KK54:

Aynı şikayetleri 3 aydır yaşıyorum.
24 yaşındayım ve bekarım.
Sol kolumdan başlayıp sağ göğsüme doğru uzanan ağrı
Sol ve sağ koltuk altı ağrısı
sol kolda parmak uçlarına kadar uyuşma.
Bir ay önce genel cerraha gittim.
EKG, ultrason, röntgen, tahlil istedi.
Ultrason çekilirken monitore baktım sağ göğsümde bir şey yoktu sol göğsümde daha koyu bir şeyler gördüm ve o an çok korktum. Tabi ki doktor bir şey söylemedi.
Tüm tahlillerin çıkması gerekliydi.
Tahilllerin hepsi çıktıktan sonra çok şükür ki bir şey olmadığını öğrendim.
Sadece sol lenf bezlerinde önemsiz bir şey var, mühim değil dedi.
Nörolojiye sevk etti.
Nöroloji beyin tomogrofisi istedi. Sonuç yine bir şey yok.
Üşütmeden kaynaklı olabileceğini söylediler.
Göğsümde ki ağrı geçti ama sol kolum ara sıra ağrıyor.
Bu arada bir doktor ile yetinmedim.
Sonuçları toplamda 3 ayrı doktor inceledi.
Bir şey çıkacağını sanmıyorum.
İçini ferah tut.
Hiçbir zaman ihmal etme.:KK54:
geçmiş olsun sizede sevindim iyi olmanıza,umarım benimde birşey çıkmaz çünkü annemi kaybettiğimden beri doktor gördümmü panik atağım tutuyor çok zor bir süreç yaşadık.
Bir aydır bu nedenle direndim ama yoruldum bu streside çekmekten

geçmiş olsun umarım birşey çıkmaz sizinde,teyzemle telefonda bile konuşsam ağrım artıyor.
Tamam psikolojik tarafı mutlaka var ama böyle yaşama sevincimi söndürdü bu ağrı
Sizde kitle yada başka belirtiler varmı.
Fibrokist iki kadından birinde varmış,belki böyle birşeydir.
Ondada adet döneminde ağrı çoğalırmış benimki tam tersi o dönem ağrı yok
Benimkinin de adet dönemi ile alakası Yok , geçen ay ki adetten önce başlamıştı hala artarak devam ediyor , tüyleirmş diken diken eden bir ağrı , teyzende kitle varmıydı nasıl teşhis edildi

Kist olabilir canım, milimetrik dahi olsa basınçtan dolayı ağrı sızı yapıyor memede. Bizzat yaşıyorum. Endişelenmene gerek yok.

Benimkinin de adet dönemi ile alakası Yok , geçen ay ki adetten önce başlamıştı hala artarak devam ediyor , tüyleirmş diken diken eden bir ağrı , teyzende kitle varmıydı nasıl teşhis edildi
evet teyzemde kitle vardı göğsünde dıştan bakınınca farkedilen bir şişlik ve memesinde çukur oluşmuştu,memesini komple aldılar koltuk altındaki lenflere kadar temizlediler.
Kemotetapi görecek kötü huylu çıktı onun tümörü.
Teyzem yaşlı 73 yaşında

geçmiş olsun sizede sevindim iyi olmanıza,umarım benimde birşey çıkmaz çünkü annemi kaybettiğimden beri doktor gördümmü panik atağım tutuyor çok zor bir süreç yaşadık.
Bir aydır bu nedenle direndim ama yoruldum bu streside çekmekten
Teşekkür ederim.
Size de çok ama çok geçmiş olsun :)
Dediğim gibi tahlil sonuçlarını beklerken ümidimi kesmiştim ultrasonda gördüklerimden sonra.
Ama sonuçta biz doktor değiliz bilemeyiz.
Belki çok basit bir şey ancak siz gerçekte ne olduğunu öğrenmediğiniz sürece kendinize psikolojik olarak eziyet edeceksiniz.
Ya hastaysam ya değilsem. Öyleyse ne yapabilirim nasıl baş ederim gibi.
Kendinize bunu yapmayın, güzel anlarınızı zehir etmeyin.
Öyle ya da böyle hayatta mücadele etmek için varız.
Dediğim gibi bir şey çıkacağını sanmıyorum.
Güzel düşünün, güzel olsun.
Tekrar geçmiş olsun.:KK36:

Teşekkür ederim.
Size de çok ama çok geçmiş olsun :)
Dediğim gibi tahlil sonuçlarını beklerken ümidimi kesmiştim ultrasonda gördüklerimden sonra.
Ama sonuçta biz doktor değiliz bilemeyiz.
Belki çok basit bir şey ancak siz gerçekte ne olduğunu öğrenmediğiniz sürece kendinize psikolojik olarak eziyet edeceksiniz.
Ya hastaysam ya değilsem. Öyleyse ne yapabilirim nasıl baş ederim gibi.
Kendinize bunu yapmayın, güzel anlarınızı zehir etmeyin.
Öyle ya da böyle hayatta mücadele etmek için varız.
Dediğim gibi bir şey çıkacağını sanmıyorum.
Güzel düşünün, güzel olsun.
Tekrar geçmiş olsun.:KK36:
Teşekkür ederim Hoppa

Bir buçuk yıl önce annemi pankreas kanserinden kaybettim,bir ay öncede teyzem meme kanseri oldu ve memesi alındı.
Aslında benim rahatsızlığım teyzemin hastaneye yattığı gün başladı,eve döndüm ve şiddetli bir meme ağrısı yaşamaya başladım uyuyamıyordum bile tek taraftaydı.
Psikolojik olduğunu düşündüm ve doktorada gitmekten korktum.
Gezmekte,yada bir işle meşgulsem birşey yok oturdummu başlıyor böyle acıda değil bir tuhaf ağrı hissi.
Göğsümde ele gelen kitle yada hiçbirşey yok.
Bir kaç gündürde koltuk altımda ve köprücük kemiğimde ağrı oldu yine kitle vs yok ama sürekli delirtiyor beni bu psikoloji.kürek kemiği omuz ve kolumdada ağrı uyuşma oluyor.
Ne koltuk altında nede memede kitle yada anormal bişey yok.
Bu durumu yaşayan oldumu,yarın doktorada gideceğim karar verdim.
Kötü hastalığı malesef çok yakınen yaşadığım için doktor fobim var ve hiçbişey olmasa bile kafamdaki senaryolar nedeniyle daha çok hasta oluyorum düşündükçe.
Bu şikayetleri yaşayıp sonuç olarak ne teşhis aldınız, paylaşırsanız sevinirim.
Başınız sağolsun. Size de geçmiş olsun Fibrokist olabilir başıma gelmişti sanki mememin ucuna iğne batiriliyormuß gibi dayanılmaz bir ağrı oluyordu o zaman bebeğimi de emziriyordum acıdan ağlıyordum cerrah bana 3 aylık bitkisel bir hap vermişti.İlacı kullandıktan 1 hafta sonra ağrılarım dinmişti.

Birde çikolata,kola ve kahveden,uzak durmanız lazım.

Başınız sağolsun. Size de geçmiş olsun Fibrokist olabilir başıma gelmişti sanki mememin ucuna iğne batiriliyormuß gibi dayanılmaz bir ağrı oluyordu o zaman bebeğimi de emziriyordum acıdan ağlıyordum cerrah bana 3 aylık bitkisel bir hap vermişti.İlacı kullandıktan 1 hafta sonra ağrılarım dinmişti.
sağolun.
Fibrokist çıkarsada bende bitkisel kürler denemeyi düşünüyorum.
Malesef benim vücudumda çok kist var,yuurtalığımda çikolata kisti,troidimdede sağ ve sol tarafta kist ve nodüller var.
Umarım dahada başka yerde kist olmamıştır.
İçim baloncuk oldu suya düşsem batmayacağım neredeyse.
Memedeki ağrı sanırım başka bir yerdeki ağrıyla kıyaslanamayacak derece stresli.
Geçmiş olsun sizede umarım komple geçer.

sağolun.
Fibrokist çıkarsada bende bitkisel kürler denemeyi düşünüyorum.
Malesef benim vücudumda çok kist var,yuurtalığımda çikolata kisti,troidimdede sağ ve sol tarafta kist ve nodüller var.
Umarım dahada başka yerde kist olmamıştır.
İçim baloncuk oldu suya düşsem batmayacağım neredeyse.
Memedeki ağrı sanırım başka bir yerdeki ağrıyla kıyaslanamayacak derece stresli.
Geçmiş olsun sizede umarım komple geçer.
kola ve kahve tüketmiyorum ama çikolata çok olmasada yerim malesef,hiçmi tüketmemek gerekli
Canım Erkan Topuz Fibrokistleri olan hanımlar bunları tüketmemeli diyor.

kola ve kahve tüketmiyorum ama çikolata çok olmasada yerim malesef,hiçmi tüketmemek gerekli
Benim sağ mememden az miktarda süt de geliyor , prolaktin testi yapıldı ama yüksek denmez , bilmiyorum neler olduğu ultrasonda çıkacak

fibrokist tanısı konulursa hiç tüketmem çikolatada ne yapayım sağlıktan önemli değil sonuçta
Peki memenizde iğne batırılmış yada tuhaf bir yanık ağrısı gibi mi ağrınız.

Back