geçmiş olsun,bende sağ ve sol meme olmak üzere 5 tane fibro adenom,1 adette solid kitle kistim vardı,birini aldırdım,patolojide temiz çıktı kaldı geriye 5 tane (benim bildiğim kadarıyla,çünkü 1 yıldır kontrole gitmiyorum),kötü huylu değiller.fakat takipteyim,belli bir boyuta gelince ameliyatla çıkartıyolar memeden,çünkü ilaçla falan gidecek birşey değil bu kitleler,şuan büyüdüler,bir kısmı fındık büyüklüğünde bir kısmı biraz daha büyük,alınmaları lazım fakat doktor bir çocuk doğur emzir dedi,çünkü kitlenin ikisi süt bezleri üzerinde,ameliyat süt bezlerime zarar verebilirmiş,dokunmadılar.sonuçta şuan hamileyim,doğum yapıp çocuğumu emzirdikten sonra bunları tek tek alıcaklar,hamilelik döneminde memelere ağrı yapıyor hassaslaştığı için artık sabredicem,mesele kitle olunca paylaşmak istedim,senin kitle tam olarak neredeymiş? öncelikle sağlık.bazı memeler kistik yapıya sahip oldukları için böyle kitle gibi sorunlar çıkarabiliyor benimkiler gibi.eğer sendeki fibroadenomsa kendiliğinden geçecek birşey değil o,fibroadenom biraz sert esnek bir doku.eğer basit kistse ufalıp kaybolma şansı var,fakat solid kistse (katı) oda kendiliğinden gitmiyor,ama bunların hepsi zararsız kitleler,korkulacak birşey değil,sen estetik tarafıylada ilgili olduğun için yinede farklı bir doktora danış derim,doktorsitesi'nden sorabilirsin hem genel cerrahi hemde plastik estetik cerrahi uzmanlarına.hatta bir kaç farklı uzmana ayrı ayrı sorup öyle karar verebilirsin yapmak istediğine.benim bildiğim genel cerrahlar memede kitle durumunda memeye herhangi bir müdahalede bulunulmamasını öneriyorlar,yinede farklı görüşler alıp araştırmak lazım.