Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
devlette sağlık merkezi gibi biyere gittim.hastane bile değil.ama ultrason cihazları vs. var hep.dr un iyi oldugunu duyuyodum zaten.ama bi operasyon gerekse heralde hastanede olur.
kist dedi doktor...
Kistlerin içi sıvı dolu oluyor.tehlikeli olmuyorlar çoğunlukla.Ablamda vardı, içinden sıvı çekerek biyopsi yaptılar.Katı kitleler de tehlike görürlerse tamamını çıkarıyorlar.
Başka bir doktora daha görünmeni tavsiye ederim,zararsız bir kitleye çoğu doktor dokunmuyor.fibrokistik yapıyıms ultrason yapıldı bugun.korkulucak bişey deil ama aldırsanız daha iyi olur dediler.ya iğneyle çekilirmiş yada kesiyle göğüs altından alınırmıs.ilerde agrı yapıp büyüyebilirmis vs.
Başka bir doktora daha görünmeni tavsiye ederim,zararsız bir kitleye çoğu doktor dokunmuyor.
doktora gittim arkadaşlar doktor kötü bişey olduğunu sanmıyorum dedi genç bayanlarda olabiliyormuş fibroadenom şüphesi üzerinde durdu ultrason çektircem o zaman kesinleşicekmiş. ama yine de alınması gerekiyomuş şimdi de onun stresi başladı
arkadaslar benim göğüs ucumda acı yanma ve hassasiyet sanırım ne olduğunu bilmiorum o tür şeyler olmaya basladı dün den beri hiç basınıza geldimi kitle falan yok sanırım kont.ediorum ama anlayamadım korktum ne olabilir acaba ve sadeece sağ göğsümde var
bende de var arkadaşlar,ağrı da yapıyor, üstelik emziriyorum. önümüzdeki hafta dr.a gidecem ama kararsızım özel mi devlet hastanesine mi gitsem iyi olur diye. Lar sen hangisine gittin özel mi devlet mi?
merhaba kızlar bendede aynı sorun var sol göğüsümdeydi fındık kadar genel cerraha gittim hemen alalım tehlikeli olabilir falan dedi ultrason çekildi fibrokist miş hemen alalım dedi sonra başka bi doktora gösterdim prof.oda kesinlikle aldırma yaşın daha çok genç bu tür şişlikler olabilir aldırırsan eğer çoğalır dedi ben aldırmadım sol göğüsümdeki kayboldu şimdi sağ göğüsümde var adet olucağım zaman çok ağrı yapıyo sonra geçiyo şişlik büyümüyo ama aldırıp aldırmama konusunda kararsızım acaba hangisi doğru çokta korkuyorum ama aldırmaktan değil o biyopsiye gidecek sonuç gelene kadar ben yerim bitiririm kendimi inş. kötü bi hastalığa yol açmazlar...
bende de vardı kocamaaan bir kist üzerine yatınca ağrı yapıyordu.Doktorum 6 ay falan beklemeyi gereksiz buldugu ve yaşımdan dolayı mammorafiyi asla çektirmemen gerektiğini söyleyip operasyonla kisti alıp biyopsiye gönderdi.Allaha şükür temiz çıktı.İçinizi ferah tutun 10 kadından 1 inde böyle iyi huylu kistler oluyormuş.'Fibrokistik hastalık' ismi.benim lokal anestezi ile yapıldı operasyonum narkoz verilicek kadar ciddi bir operasyon değil.çok kısa sürdü meme başından kesi yapıldı,ne agrı duydum ne de sonrasında bir şikayetim oldu kısa sürede iyileşiyor zaten ufacık bir yer.Hiç korkmayın yani sadece tedbiri elden bırakmamakta fayda var.