• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

göğsüm acayip şişti, ne yapmam lazım:(

poncikellazey

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2021
325
280
23
27
Selam. Kızımı dün anne sütünden ayırdım..dün göğsüm acayip şişti biraz elimle boşalttım..Şuan tas gibi oldu göğsüm dokunamıyorum bile..Ne yapmam lazım şuan? Annem kendiliğinden geri gidecek birsey yapma dedi ama duramıyorum ağrıdan..Ne yapmalıyım ? Sizler ne yaptınız bu durumda ?

Selam. Kızımı dün anne sütünden ayırdım..dün göğsüm acayip şişti biraz elimle boşalttım..Şuan tas gibi oldu göğsüm dokunamıyorum bile..Ne yapmam lazım şuan? Annem kendiliğinden geri gidecek birsey yapma dedi ama duramıyorum ağrıdan..Ne yapmalıyım ? Sizler ne yaptınız bu durumda ?
Mastit bile olabilirsin dikkat et. Eğer çok ağrın varsa doktora gidebilirsin ilaç ile sütün çekilmesini sağlayabiliyorlar

Sicak-soguk kompres iyi gelirdi. Bir de ben az az sagardim. Yani normalde 100ml sagiyorsam emzirmeyi birakirken 30ml fln sagardim rahatlatmak icin.

Taze nane koyabilirsin göğsüne. Beyaz lahana yaprağı koymakta iyi geliyor ama bulunmaz sanırım bu mevsimde

Mastit olursunuz ya sagın az az

Lahana yapragi iyi gelir.. ayrica birden kesilmez😯😐 yavas yavas biraktirmak gerekmez mi?
Ben yavaş yavaş bıraktırdım ve sütüm az diyordum ve mastit oldum çok kötüydüm . Oğlum geceleri emmek için ağlıyordu kucağıma alırken ölüyorum zannediyordum o kadar kötüydü

Konu sahibi geçmiş olsun canım bende sizin gibi olmuştum . Gece 20:00 emzirdim sütüm tamamen bitti ve o gece kestim sabaha kadar emzirmedim öğlene senin gibi oldum ve mastit oldum . Doktora gittim ilaç kullandım duşta çok az şekilde 2 kere filan sağdım sone yavaş yavaş çekilip gitti çok acı çektim oğlum da bende

Ben yavaş yavaş bıraktırdım ve sütüm az diyordum ve mastit oldum çok kötüydüm . Oğlum geceleri emmek için ağlıyordu kucağıma alırken ölüyorum zannediyordum o kadar kötüydü
Ya o agri resmen sirt agrisida yapiyor.. birden birakinca sut cok gelirken cok dolu dolu olur.. ama az sutun varsa daha kolaydir.. o yuzden benim sut cok degildi ama yinede gunduz biraktirdim sonra gece biraktirmistim.

Ya o agri resmen sirt agrisida yapiyor.. birden birakinca sut cok gelirken cok dolu dolu olur.. ama az sutun varsa daha kolaydir.. o yuzden benim sut cok degildi ama yinede gunduz biraktirdim sonra gece biraktirmistim.
Bende önce sağ göğsümü bıraktırdım çünkü oğlum zaten orayı emmekte zorluk çıkarmıştı 40 I çıkmadan önce meme reddi yaşamıştık psikolojik olarak etkilenmiştim ben ilk o tarafı bıraktırdım keserken . Sonra gündüzleri kestim ardına geceleri . Ama yine de mastit oldum oğlum 22 aylıktı bıraktığımız zaman

Bende önce sağ göğsümü bıraktırdım çünkü oğlum zaten orayı emmekte zorluk çıkarmıştı 40 I çıkmadan önce meme reddi yaşamıştık psikolojik olarak etkilenmiştim ben ilk o tarafı bıraktırdım keserken . Sonra gündüzleri kestim ardına geceleri . Ama yine de mastit oldum oğlum 22 aylıktı bıraktığımız zaman
Oo masallah iyi emmis oglun.. sutun demek bolmus canim..

Oo masallah iyi emmis oglun.. sutun demek bolmus canim..
Valla savaş verdim sorma 🥹çok güzel emiyordu 40 I yakınken sağ göğsümü istemedi . Hep o uyurken emzirdim o tarafı ama ilk başta ısrar ettim filan . 4. Ayda kg alımı bi yavaşlamıştı doktor mama verelim biraz dedi eve geldik hiç abartmıyorum piyadaki tüm marka mamaları denedik hiç birisini içmedi . O gece üzüntümden sütüm kesilme noktasına geldi oğlum aç kaldı . Sabah doktoru aradım bana diyor ki pek gerek yoktu ki niye abartın bu kadar (olayı abartan kendiydi) yeniden lohusa olup süt üretmek için çalıştık 🤣
5. Ayda ek gıdaya başladık 9. Ayda oğlum red etmeden sakince emdi netice de 22 ay emdi hiç mama yemeden büyüdü🤣 bende ağlayıp durdum uzun süre sütüm az diye 🤣 anneannem dedi ki birde sütün çok olsa ne olacaktı acaba mastit oldun diyordu .

Benimde öylesi yeni bıraktık ertesi gün dayanamadım uykusunda verdim bir rahatladimki sonra ikigune bir verdim ongun böyle yaptım çok rahat ettim bir aydır vermiyorum şuanda dolu ama rahatsiz etmiyor bu arada gogusde duran süt bozulmaz genelde öyle derler vermeyin pis diye

Ben de oğlumu kestim 6 ay önce bir hafta şişlikten ağrıdı duramadım mastit olcam diye korktum. Bi tanıdığım bana asma yaprağı yapıştırmamı söyledi. Çok komik geldi ama çaresiz kaldım yapıştırdım inanamazsın akşamdan sabaha baya rahatlamıştım iki gün asma yapraklarıyla gezdim sarma kokusuyla 😁 iki günde hem ağrısı azaldı hem şişliği indi mucizevi bi şekilde sütüm çekildi. Dene gör bak anında etki ediyor

Ben de oğlumu kestim 6 ay önce bir hafta şişlikten ağrıdı duramadım mastit olcam diye korktum. Bi tanıdığım bana asma yaprağı yapıştırmamı söyledi. Çok komik geldi ama çaresiz kaldım yapıştırdım inanamazsın akşamdan sabaha baya rahatlamıştım iki gün asma yapraklarıyla gezdim sarma kokusuyla 😁 iki günde hem ağrısı azaldı hem şişliği indi mucizevi bi şekilde sütüm çekildi. Dene gör bak anında etki ediyor
Nasil olacak peki buzlu haşlanmış falan mı yoksa normal mi

Arada miğde bulantısı yapar mı bide kasık ağrısı gibi

Benimde öylesi yeni bıraktık ertesi gün dayanamadım uykusunda verdim bir rahatladimki sonra ikigune bir verdim ongun böyle yaptım çok rahat ettim bir aydır vermiyorum şuanda dolu ama rahatsiz etmiyor bu arada gogusde duran süt bozulmaz genelde öyle derler vermeyin pis diye
Bir gün bırakıp tekrar emzirmek bebeği zehirlermi acaba

Back