gogsu yara olupta emzirenler:(

bebeğim 13 aylık olduktan sonra yara oldu bende bepanthen fito fayda vermedi o kadar kötü oldu ki fucidin impetex bile işe yaramadı en son kenacort pomad kullandım o işe yaradı bi de lansinoh ..

Yara kapandi artik garmastan kullandm duzenlu bir de kalkanlar ISE yaradi gibi ama hala cok hassasiyet var emince cok sizliyor taboo sonrasi da devam ediyor...bu da gecse oh diycem...

Ben ekim de dogum yaptim hala tam olarak gecmedi ustune birde mastit(meme intihabi) oldum . Antibiyotik kullandim iki hafta kadar. Garmastan ,lansinoh kullandim ama catlak gecmedigi gibi yarik oldu oyle kaldi . Size en onemlisi tavsiye edecegim tek sey sutunuzu bebek emdikten sonra sagmaniz. Ben bunlar basima geldikten sonra yapmaya basladim. Sut dugumlenirse eger gecmek bilmiyor

Yara kapandi artik garmastan kullandm duzenlu bir de kalkanlar ISE yaradi gibi ama hala cok hassasiyet var emince cok sizliyor taboo sonrasi da devam ediyor...bu da gecse oh diycem...

Merhaba canım, kalkanların işe yaramasına gercekten çok sevindim :) , dediğin gibi o hassasiyet 1 1,5 hafta kadar daha devam etmişti bende de ama yara olduğu zamanki gibi bi acı hissetmiyordum yani o acının yannda solda 0 kalıyordu :)
. Yara iyileşti diye göğüs bakımını ihmal etme, her emzirme sonrası ılık pamukla temizlediğimde ılıklık sızısında azaltıyordu bende bi dene istersen.

Merhaba canım, kalkanların işe yaramasına gercekten çok sevindim :) , dediğin gibi o hassasiyet 1 1,5 hafta kadar daha devam etmişti bende de ama yara olduğu zamanki gibi bi acı hissetmiyordum yani o acının yannda solda 0 kalıyordu :)
. Yara iyileşti diye göğüs bakımını ihmal etme, her emzirme sonrası ılık pamukla temizlediğimde ılıklık sızısında azaltıyordu bende bi dene istersen.
Ay canim cok saol sizi da gecse tamamen gecti deyip rahaylayacagim insallah...sevindirdin beni...1.5hafta beklerim

o kadar sancı çektim, üstüne apar topar sezaryen ve sonrasındaki iyileşme dönemi fakat bu meme ucu acısı gibisini tadmadım ben de. 10 doğum daha yaparım meme acısına karşılık gelmez sanıyorum. Öncelikle Allah yardımcın olsun. Benim tosunum da 3,5 aylık daha 1,5 aydır emzirmenin tadına varıyorum 2 ay süründüm desem yeridir. Ağlaya ağlaya emzirdim, saatlerini sektirmedim. Bağırırım bebek korkar diye etrafımdakilere önümden çekilin diyerek ayaklarımı yere vuruyordum canımın acısını almak için, amaaaaan ne zor günlerdi hatırlamak bile göğsümü sızlatıyor.
Kadın doğumcuma danışmıştım kontrolde, 3 çocuk doğurduğunu üçünde de yaşadığın ne yapılsa da o acıların çekildiğini söylemişti, hakikaten öyle oldu fakat şunu tavsiye edebilirim. Göğüs pedimin göğüs ucuma denk gelen kısmına zeytinyağı damlatıyordum 2 damla parmağımda hafiften yayıyordum, bi de yıkamaya gerek olmayan kremden sürüp zaman zaman uçlarını havalandırıyordum. Benim gözlemlediğim göğüs ucum sürece alıştı ve iyileşti, yaptığım şeyler sadece anlık rahatlamalar sağladı.
Bir de şu kahverengi kısım önemli gerçekten, ben mememin ucunu yaklaştırıp ağzını açtırıyordum, en çok açtığı vakit parmağımda sıkıştırdığım mememi sokuyordum ağzına :)) ucu ne kadar ağız içinde kalırsa o kadar iyi :)
Uzun lafımın kısası acını yürekten paylaşıyor ve Allah'tan sabır, şifa diliyorum arkadaşım.

o kadar sancı çektim, üstüne apar topar sezaryen ve sonrasındaki iyileşme dönemi fakat bu meme ucu acısı gibisini tadmadım ben de. 10 doğum daha yaparım meme acısına karşılık gelmez sanıyorum. Öncelikle Allah yardımcın olsun. Benim tosunum da 3,5 aylık daha 1,5 aydır emzirmenin tadına varıyorum 2 ay süründüm desem yeridir. Ağlaya ağlaya emzirdim, saatlerini sektirmedim. Bağırırım bebek korkar diye etrafımdakilere önümden çekilin diyerek ayaklarımı yere vuruyordum canımın acısını almak için, amaaaaan ne zor günlerdi hatırlamak bile göğsümü sızlatıyor.
Kadın doğumcuma danışmıştım kontrolde, 3 çocuk doğurduğunu üçünde de yaşadığın ne yapılsa da o acıların çekildiğini söylemişti, hakikaten öyle oldu fakat şunu tavsiye edebilirim. Göğüs pedimin göğüs ucuma denk gelen kısmına zeytinyağı damlatıyordum 2 damla parmağımda hafiften yayıyordum, bi de yıkamaya gerek olmayan kremden sürüp zaman zaman uçlarını havalandırıyordum. Benim gözlemlediğim göğüs ucum sürece alıştı ve iyileşti, yaptığım şeyler sadece anlık rahatlamalar sağladı.
Bir de şu kahverengi kısım önemli gerçekten, ben mememin ucunu yaklaştırıp ağzını açtırıyordum, en çok açtığı vakit parmağımda sıkıştırdığım mememi sokuyordum ağzına :)) ucu ne kadar ağız içinde kalırsa o kadar iyi :)
Uzun lafımın kısası acını yürekten paylaşıyor ve Allah'tan sa şifa diliyorum arkadaşım.

Cok saol canim benim de şu an cok sukur iyi...senin de dediğin gibi bu bir süreç belki de....neler yapmadım ki....kalkanı hala kullanıyorum temas etmesi ağrıtıyor hala....o ağrı dayanılmaz...Annelik boyle Bisey iste her sey çocuklar icin....

Çatlak, tıkanıklık dolu olsa sıkıntı boş olsa ayrı sıkıntı. Daha 40 gündür emziriyorum ama gercekten cok zahmeti. Annemde cok çekmiş zamanında ben de ona benzediğim icin önlemler aldım. Pompa aldım. Tıkanmamalı icin bol bol emzirip sağdım. Catlamamasi icin dogumdan iki ay once basladim kremlere. Çıkmayan meme ucu icin aparatlar aldım ama nafile. Hiç biri kurtarmadı catlakda oldu. Meme ucumda duzlesti. Mememde tıkandı. Ki en zoruda özellikle gece memeleri boşalttıktan sonraki ağrı ve batma. Ne yatabiliyorum ne de bir tarafimdan digerine donebiliyorum. Doktorum meme yapımdan kaynaklandığını söyledi. Her gördüğünde emzirebiliyor musun diye soruyor mememe bakarak :) destekli emzirme sütyenleri aldım cok büyük oldukları icin. Ama her şey yine olacağına vardı.

Kızlar yazdıklarınızı şöyle bi göz attım yeminle göğüs uçlarım acıdı :)) bende aynı şeyleri yaşadım gerçekten çok zor acil şifalar diliyorum herkese.bence en kötüsü de bu muhteşem duyguyu yaşayamıyor olmak bebeğinin elinden tutup onu seyretmek yerine acıdan kıvranıp ağlıyorsun.ben 2 ay boyunca yaşadım bunu ilaç falan fayda etmedi daha sonra göğüs ucuna takılan bi silikondan bahsetti arkadaşım göğüs ucu olmayan ve yara olanlar icinmis onu kullandım 1 hafta o şekilde iyileşti sonra çıkardım rahatça emzirdim bebeğimi.2 ayda öyle devam ettim ama sonra bıraktı kızım çok uğraştım ama almadı çok isterdim hala emiyor olmasını.

canım benimde aynısı olmuştu, emziremiyordum sürekil ağrım vardı sızlıyordu cileydi cidden anlıyorum seni hemde çok iyi...
sütüm akyordu sürekli üstüm başım batıyordu bişey giyemiyordum temas edince acıyordu dayanılmaz bir şeydi...
göğüs pedi almaya gittiğmi bi gün mağazadaki satış görevlisi bana göğüs kalkanını önerdi Nukun aldım canım çok da memnun kaldım, akan sütüde topluyor boşa gitmemiş oluyor, üstüne bişey temas etmediği için canım yanmıyor cok rahatlatıcı bişey
tabi çatlak kremleriyle de desteklemen gerekiyor tedavini
çok zordur canım biliyorum

dikkat et

Ben de maalesef aynı acıları yaşadım. Benim bi göğsümün ucu içine doğru o yüzden ilk başlarda onu emziremedim hep tek göğsümü emzirdim. Sonra bigün memeden bıraktırırken çeksem çıkar sandım ama bebeğim damağıyla sıkınca emdiği tek göğsüm yara oldu. Bi süre kanayarak emzirdim sonra sağdım. Biraz daha güçlenince çenesi diğer göğsümü emmeye başladı budefa da tek onu emzirebildim derken 3 aylıkken memeyi bıraktı :( Şimdi tekrar hamileyim ve en korktuğum şey emzirme sorunu yaşamak:( Bana en iyi ilaç lansinoh geldi

Ben bir ay ağlayarak emzirmis biri olarak tecrübelerini patlasiyim daha yeni eltime uyfulattim ve çok başarılı bir yöntem kesin tedavi yani
1-asla sabun şampuan degmiycek yaptığımız en büyük hata bu dikkat edin banyodan sonra daha çok acir neden sabundan dolayı
2-mutlaka göğüs pedi kullanın
3-eczaneden adı verlmiyo galiba yıkanmasına gerek olmayan bitkisel bi krem var baş harfi L olan ondan kullanın
Benimki ilerlemisti böyle düzeldi eltiminki baslamistiki uygulamaya başladı hemen iyileşti yani tavsiye ederim faydasını gören olursa yazsın lütfen

ben de ilk günler aynı sorunu yaşamıştım emzirme kabus oluyordu. ilk sütü pompa ile çekip emzirdim böylece hem acı azaldı hem de 1 hafta içinde çatlaklar iyileşti. tabi çatlak kremi de kullanmaya devam ettim.

ben de ilk günler aynı sorunu yaşamıştım emzirme kabus oluyordu. ilk sütü pompa ile çekip emzirdim böylece hem acı azaldı hem de 1 hafta içinde çatlaklar iyileşti. tabi çatlak kremi de kullanmaya devam ettim.
bende pompayla sagdim birde emzirmeden once mutlaka bir göğsünuzu sütle ıslatın oyle emzirin mutlaka gogus pedi kullanin bella bee kremi tavsiye ederim silmenize de gerek yok bir de arada havalandırmak lazim pompa en az acitan lansinohun manuel pompası mükemmel bir ürün. Benim süt
stazi olan tikanmis gogsumden bile süt getirdi o kadar iyi fiyati da iyi

Merhaba kızlar. İlk bebegimde 40 gün çektim ikincide iki buçuk ay sürdü . İlkinde papilla diye krem iyi geldi sonra ikincide aradık bulamadık. İkincide de lansinoh garmastan bepanten madecassoll zeytin yağı balmumu karışımı göğüs kalkanı kantarın yağı yani herşey denedim. Ağlayarak disimi sıkarak emzirdim. Sonra earth mama angel baby nipple butter crem i netten duydum ve o geçirdi. Çok şükür geçtikten sonra sutumde daha çok arttı. Yurt dışında çok kullanıliyor.

Back