gogsu yara olupta emzirenler:(

bende aynı dertten çekmiş biri olarak dua ediyorum en kısa zamanda iyileşirsin.hayatımın en zor ggünleriydi desem yalan olmaz.kızım 2 aylık oldu ve hala tam iyileşmedi meme uçlarım.denemediğim ilaç kalmadı.zeytinyağı,kantaron,karbonat,ayva aklınıza ne gelirse.bir de iltihaplandı 1 hafta antibiyotik kullandım sonra bephanthen plus başladım 1 tüp bitti 2.de yavaş yavaş yara kapanmaya başladı.tabi bu arıada 2 ay geçiverdi.öyle yavaş iyişeştiki sanki değişen hiç bişey olmuyomuşgibigeliyodu.banyo yapmak yürümek uyumak bile işkenceydi.heleki emzirme saatleri kabus:(((ama bu yüzden sütüm azaldı.bebeğime mama vermek zorunda kaldım.şimdi ağrılarım azaldığı için stütüm arttı tekrar.allahan şifa diliyorum bu sorunu çeken herkese.tabi kendimede...

bende aynı dertten çekmiş biri olarak dua ediyorum en kısa zamanda iyileşirsin.hayatımın en zor ggünleriydi desem yalan olmaz.kızım 2 aylık oldu ve hala tam iyileşmedi meme uçlarım.denemediğim ilaç kalmadı.zeytinyağı,kantaron,karbonat,ayva aklınıza ne gelirse.bir de iltihaplandı 1 hafta antibiyotik kullandım sonra bephanthen plus başladım 1 tüp bitti 2.de yavaş yavaş yara kapanmaya başladı.tabi bu arıada 2 ay geçiverdi.öyle yavaş iyişeştiki sanki değişen hiç bişey olmuyomuşgibigeliyodu.banyo yapmak yürümek uyumak bile işkenceydi.heleki emzirme saatleri kabus:(((ama bu yüzden sütüm azaldı.bebeğime mama vermek zorunda kaldım.şimdi ağrılarım azaldığı için stütüm arttı tekrar.allahan şifa diliyorum bu sorunu çeken herkese.tabi kendimede...

Canim ya resmen ayni şeyleri yasamisiz ben de hepsini denedim hatta 2 kutu antibiyotik yetmedi 14 tane iğne yaptırdım hafif azalma var ama hala silikon olmadan emziremiyorum hep dua ediyorum bende Allah kimseye yasatmasin...

Peki sadece onu mu sureyim devamlı ben her defasında Bisey sürüyorum bepantane fito krem lanolin ama sürekli ayni surmuyorum elime ne gelirse....peki sen kapatiyormuydun sürdükten sonra...ben kapatınca gogsum devamlı aktığı icin ıslak kalıyor

bende aklına gelebılecek butun kremşerı surmustum en pahalısından en ucuzuna kadar rastgele dınledııgm bır radyoda bır kısı kantoron yagı ve zeytın yagı kılıc yarasına bıle ıyı gelır demıstı ayrı ayrı kullandım faydası olmadı bende karıstırdım ve gunde 2-3 defa surdum acıkcası ıyılestırecegını hıc dusunmedıgım ıcın duzenlı olarak surmedım ama ertesı gun baktıgımda resmen gozle gorulecek sekılde kapandıgoını farkedınce baska hıc bır sey surmedım ve gercekten 3 gunde kapandı yaram resmen aglayarak emzırıyordum bence sende dene ve baska hıc bır sey surmene gerek yok sonucunu merak edıyorum bana bıldırırsın artık:1:

Canım ben kakao yağı kullandım her emzirmeden sonra sürdüm bebek emmeden önce sabunlu suyla yıkadım çok kısa sürede iyileşti yaralarım

Benim kuzucum genelde kahverengi bölgeyi degil sadece ucunu alıyor ne yapsam ağzını daha fazla acmiyor ondan yara oldu zaten bir de bir göğsünden emzirirken diğeri akıyor özellikle yara olan ilk onu versem bile yirmi dk ense diğerine geçince akmaz diyorum ama yine

10cc kadar akıyor...normalde gün boyu bile akıyor üst değişmekten biktim..var mi bu sorunu yaşayan...

Benim kuzucum genelde kahverengi bölgeyi degil sadece ucunu alıyor ne yapsam ağzını daha fazla acmiyor ondan yara oldu zaten bir de bir göğsünden emzirirken diğeri akıyor özellikle yara olan ilk onu versem bile yirmi dk ense diğerine geçince akmaz diyorum ama yine

10cc kadar akıyor...normalde gün boyu bile akıyor üst değişmekten biktim..var mi bu sorunu yaşayan...

slm benim sol göğsüm tam 50 günü geçmesine rağmen ara ara hep yara oldu. ben çok ağrı olup emziremediğim dönemlerde ağrı olan göğsü hep sağdım diğer göğsümü verdim .sağdığım sütü de chicconun anne ucu olan cam biberonla verdim. yara olduğu için zaten oradan süt akıyo canım. benim kullanmadığım pomat kalmadı taki garmastan pomatı kullanana dek. bence en hızlı ve en iyi şekilde o geçiriyor. bide ben bebeğime bir öğün sağ göğsümü bir öğün sağdığımı verdim sende böyle yapabilirsin. bu pomatla 2 günde acısı ve ağrısı bitti hemen emzirdim yine .üstelik benim ikiye ayrılmıştı ucu. kolay gelsin canım inşallah hemen düzelir..

Kullandım garmastani da ama...sen tek kullandın sanırım peki açıkta mi bıraktın yoksa hemen pedle kapattin mu ..

eczanede merhemi var,sor al baştan kullansaydın keşke o acıyı çekmeye değmez.ben de bilemedim.çok kötü çatlak oldu bende kanardı, oğlumun ağzı hep kan olurdu.emziremez hale geldiğimde de hem kan hem süt birlikte damlardı.off off niye hatırlattın o günleri bee.ama kremi çok etkili.

eczanede merhemi var,sor al baştan kullansaydın keşke o acıyı çekmeye değmez.ben de bilemedim.çok kötü çatlak oldu bende kanardı, oğlumun ağzı hep kan olurdu.emziremez hale geldiğimde de hem kan hem süt birlikte damlardı.off off niye hatırlattın o günleri bee.ama kremi çok etkili.

Senin dediğin merhem hangisi canım

canım korkutmak gibi olmasın ama ben 3 ay çektim dr. gittim acıdı dr. halime çok kötü olmuş dedi.karbonatlı su kullanıyordum öle demişlerdi ama işe yaramadı.benim tenimin hassaslığından kaynaklanıyomuş.bir gece 40 derecenin üstünde ateşlendim göğsümde süt düğümlenmesi olmuştu göğsüm yara olup arada bir emzirdiğim için yerlere vura vura ağlaya ağlaya bebeğimi emzirrmiştim ki boşalsın diye o acılar doğumdan daha zor gelmişti.rabbim kimsenin başına vermesin çeken bilir. sanada çok geçmiş olsun.dr bana 3 türlü ilaç vermişti 2 sini dönüşümlü biri her seferinde bildiğimiz teremcil di

canım korkutmak gibi olmasın ama ben 3 ay çektim dr. gittim acıdı dr. halime çok kötü olmuş dedi.karbonatlı su kullanıyordum öle demişlerdi ama işe yaramadı.benim tenimin hassaslığından kaynaklanıyomuş.bir gece 40 derecenin üstünde ateşlendim göğsümde süt düğümlenmesi olmuştu göğsüm yara olup arada bir emzirdiğim için yerlere vura vura ağlaya ağlaya bebeğimi emzirrmiştim ki boşalsın diye o acılar doğumdan daha zor gelmişti.rabbim kimsenin başına vermesin çeken bilir. sanada çok geçmiş olsun.dr bana 3 türlü ilaç vermişti 2 sini dönüşümlü biri her seferinde bildiğimiz teremcil di

Offff...ben de diyorum doğum bile daha kolay! Simdi yeni bi yol buldum bütün kremleri kafama göre suruyodum ya artik oyle yapmıyorum tek tek düzenli kullanacağım bakalım ne olcak garmastan ile başladım gece surmuyorum yıkamak zor oluyor diye o zaman da milkway lanolin sürüyorum yoruldum inanın...

offff...ben de diyorum doğum bile daha kolay! Simdi yeni bi yol buldum bütün kremleri kafama göre suruyodum ya artik oyle yapmıyorum tek tek düzenli kullanacağım bakalım ne olcak garmastan ile başladım gece surmuyorum yıkamak zor oluyor diye o zaman da milkway lanolin sürüyorum yoruldum inanın...

aynn canım, düzenli kullan birde bakalım inş. En yakın zamanda geçer.

Merhaba benim 2 meme ucumda yara olmuştu internetten okuduğum , deneyimli annelerin tavsiye ettiği herseyi denediğim halde yaralar geçmedi.Meğer sorun meme uçlarının nemli kalmasından kaynaklanıyormuş. Göğüs kalkanı kullandıktan sonra yaralar düzelmeye başladı. Göğüs kalkanı ile hem meme uçların korunacak ve sürdüğün merhem vs. Etkisini gösterecek hemde akan sütlerini biriktirebileceksin gün içinde akan süt miktarını görünce kalkan kullanmadan önce ziyan olan sütlerim için baya üzülmüştüm şimdi gün içinde birikenleri poşette topluyorum belli Cc ye gelince tarih atıp buzluğa kaldırıyorum sanada kullanmanı tavsiye ederim,

Canim tavsiyen üzerine bugün göğüs kalkanlarini aldım bana nasil kullandığını anlatirmisin üzerinde günde 45dk takın diyor ama kullanım amacı yara olduğundan devamlı takmak gerekmezmi oyle takınca şutu keser diyo bazıları ben sabahtan beri çıkarmadım uyuyuncada deliksiz olanı takacagim..beni aydinlatirsan sevinirim...cok saol...

Canim tavsiyen üzerine bugün göğüs kalkanlarini aldım bana nasil kullandığını anlatirmisin üzerinde günde 45dk takın diyor ama kullanım amacı yara olduğundan devamlı takmak gerekmezmi oyle takınca şutu keser diyo bazıları ben sabahtan beri çıkarmadım uyuyuncada deliksiz olanı takacagim..beni aydinlatirsan sevinirim...cok saol...

Valla ben butun gun takiyorum canim sadece yatarken cikartip kaynar suda bekletiyorum temizlik icin. sutumun azalmasi gibi bir sorun yasamadim. zaten takmadigim zamanlardada sutum akiyordu gogus pedinde birikiyordu ziyan oluyordu.yani o sut zaten taksanda takmasanda akiyor. ayrica dogum sonrasinda hastaneden bilgilendirme icin ev ziyaretine gelen hemsirede sadece gogus kalkani kullanmami onermisti ben kullandigimi soledigimde, gunde sadece 45 dk takilmali vs gibi bi uyari yapmadi oyle bi durum olsa muhakkak bilgi verirdi diye dusunuyorum.
umarin seni aydinlatabilmisimdir ve insallah bende gosterdigi etkiyi sende de gosterir ve kuzucugunu keyifle emzirirsin :)

Mrb, bnmde goguslerim çok fena yara olmuştu.denemediğim kremde kalmamıştı.zeytinyağı filanda fayda etmedi.sonunda ablam eczanede bi ilaç yaptırdı.onu surdum ama ayni zamandada garmastan i kullandım.hangisi iyi geldi bilmiyorum çok şükür geçti.ne yazıkki tekrar yara olmaya başladı.geçen gun gittiğim avm nin emzirme odasında rastladığım bi anne bana gogus pedlerini kullanmamami onların yara yaptığını söyledi.onların yerine tulbent koy ki hava alsın, pedler arkası kapalı olduğundan hava almıyor nemden yara yapıyor dedi.şimdi tulbent kullanıyorum.gerçekten iyi geldi.sadace dışarı çıkarken ve gece yatarkan ped kullanıyorum oda akmasın diye.

Valla ben butun gun takiyorum canim sadece yatarken cikartip kaynar suda bekletiyorum temizlik icin. sutumun azalmasi gibi bir sorun yasamadim. zaten takmadigim zamanlardada sutum akiyordu gogus pedinde birikiyordu ziyan oluyordu.yani o sut zaten taksanda takmasanda akiyor. ayrica dogum sonrasinda hastaneden bilgilendirme icin ev ziyaretine gelen hemsirede sadece gogus kalkani kullanmami onermisti ben kullandigimi soledigimde, gunde sadece 45 dk takilmali vs gibi bi uyari yapmadi oyle bi durum olsa muhakkak bilgi verirdi diye dusunuyorum.
umarin seni aydinlatabilmisimdir ve insallah bende gosterdigi etkiyi sende de gosterir ve kuzucugunu keyifle emzirirsin :)

Cok saol canim...brb de devamlj taktiim sıkıyor gibiydi bir de sızdırdığı oldu sutyenimi gevsrttim daha aşağıda duruyor artik baskısı azaldı yaramda daha iyi olcak insallah..

Back