gogsu yara olupta emzirenler:(

gsmpy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2009
322
0
96
Ankara
Tum acilara ragmen emzirmeye calisiyorum 1 aylin oglum ve sag gogsum bir turlu iyilesmedi catlak degil artik yarik:(bir hatta vetmedim cok kotuydu diye son bir haftadir veriyorum ama aglayarak het cektiginde yarama jilet buried gibi sizliyor ceken bilir tabi...pompalamakta nereye kadar dedim Asiri kizarikluk yapti...birde yara gogsum devamlu akiyor ustum batiyor resmen digeri oyle degil gogsu surekli akan varmi....

Tum acilara ragmen emzirmeye calisiyorum 1 aylin oglum ve sag gogsum bir turlu iyilesmedi catlak degil artik yarik:(bir hatta vetmedim cok kotuydu diye son bir haftadir veriyorum ama aglayarak het cektiginde yarama jilet buried gibi sizliyor ceken bilir tabi...pompalamakta nereye kadar dedim Asiri kizarikluk yapti...birde yara gogsum devamlu akiyor ustum batiyor resmen digeri oyle degil gogsu surekli akan varmi....

oldu canım bnde de oldu 15 gün yogun sekılde sürdü yanı bagıra bagıra emzırdım kanadı resmen mememin ucu parcalandı ıkı üç parca oldu agladım nerdeyse bebegımı itelemek gelıyodu içimden acıdan öldüm ama azalarak gectı senın gıbı olmadı bı de o gögsün neden akıyo bılıyomusun canım tam boşalmıyo içinde kı süt sagsanda boşalmaz bebegının ıyıce çekmesı lazım bebek çekınce süt kanallarının rahatladıgını ıyıce boşaldıgını hissedıyosun çok zor ama eger acıya acıya bıle emzırmessen o gögsundekı süütün çekılır acısada azıcık daha sabret canım bnmde hergun uyanırdım kı pijamalarım nevresım çarsaf ıslanırdı akardı hep sütlerım hele gögsünü falan sıkıstırmış olursan tüm akıyo.....

Hic umudum yok canim ya...sanki hic iyileşmeyecek 1 ayı gecti tık yok:( 10dk emiyor bu göğsümü tam bosalmiyor bu sürede demekki galiba benim gerginliğimi hissediyor diyorum ondan daha cok emmiyor....bakalım artik dua edip duruyorum .....

Hic umudum yok canim ya...sanki hic iyileşmeyecek 1 ayı gecti tık yok:( 10dk emiyor bu göğsümü tam bosalmiyor bu sürede demekki galiba benim gerginliğimi hissediyor diyorum ondan daha cok emmiyor....bakalım artik dua edip duruyorum .....

ayy bende çok çektim,içim sızlıyodu resmen ama sabrettim napıyım..pompa daha çok can yakıyo ya..şey vardı göğüs kalkanı kullanıyomusun bilmiyorum,o biraz rahatlatabilir..bende bazen kullanıyodum artık danayamıcak hale geldiğim zamanlarda,rahatlatıyodu biraz yan..geçti çok şükür tabi 1 ay kadar falan sürdü..kimisindede olmuyo işte..peki başka krem falan kullanmıyomusun,ayva çekirdeğide çok iyi gelirmiş sağlık ocağındaki doktor sölemişti,bide lansinoh lanolin verdi,düzenli kullanımda çok faydasını görmüştüm

canım bunda 20 gün öncesine kadar bende aynı dertde idim ağlayarak emziriyordum ama bir arkadaşım sağolsun bişey tavsiye etti hemen uyguladım 2 günde bişi kalmadı 2 ayvanın çekirdekklerini çıkart yarım çay bardağı suyun içine at ve beklet o jel kıvamına gelecektir onu hemen göğsüne uygula o iyice emildikten sonra dalin vazalin sür hiç bişeyin kalmaz 2 güne mutlaka dene derim ben çok zor durum allah yardımcın olsun ama sonrasında hiç bişicik kalmıyo

ben hala doktora gitmedinse hemen gitmeni tavsiye ederim,hic bu kadar eziyete luzum yok,emzirirken kullanılan bir antibiyotik ve bir pomad yazacaktır ve en cok 3 gune acıların yaraların azalacaktır.pomadlar arasında en cok faydasını gordugum germastan ama ilk gunlerde yani durum cok kotuyken antibiyotikli bir krem kullanmıştım,sonrasında germastanla devam ettim ki hala ara ara kullanırım.Yara gogsunun surekli akması gogsun boşalamamısından degil buyuk ihtimal,meme ucu komple zedelendiyse sut geldiginde durmadan akıyordur ve bu durumun ciddiyetini gosteriyor,hemen doktora.cok gecmiş olsun.

elifim dogdugunda bende yasadim hatta yaranin uc kabuklari kizimin agzina yapisiyordu agriyi saymiyorum bile
ben lazer yaptirdim cok az isida lazer tutuldu yeminle ilk seansta iyilesme basladi 4 kez yaptirdim hala sukur rabbime daha yara olmadi

Öncelikle hepinize Cvp verdiğiniz icin teşekkür ediyorum Allah çocuklarınızı bağışlasın ...yazdıklarımızın hepsini denedim inanın garmastan antibuyitikli krem iğne hap ayva çekirdeği .....ayva çekirdeğini gul suyuyla yaptım ama cok sürmedim bugün tekrar yapayım...hepsi bir yana kaynanamun dirdirindan biktim

LANSİNOH merhem bana çok iyi gelmişti yazılışı sanırım böyleydi

Yara olan gogsum Asiri aktığı icin sutyen takmaya başladım ama o zamanda nemli kalıyor açıkta kalıp kuruması daha iyi sanki...ama öbür turlu cok akıyor kac defa üst değiştirmekten biktim Simdi ped değiştiriyorum hele sağlam olandan başlayınca sarıl saril akıyor ziyan oluyor yazik ...dua edin bana şu emzirme sorunlarım geçsin cok yıprandım.....
t

aynı sıkıntıları çok yakın zamanda yaşamış biri olarak dualarım seninle inşallah çabuk atlatırsın.ben ne denediysem olmadı fayda göremedim bi zaman sonra kendiliğinden iyileşti

1 ay gogus yarası çekmış olarak size tavsiyem kantoron yağı ve zeytinyağını karıştırarak duzenli olarak surun benım 3 gunde gectı. neler neler kullanmıstım hıcbır faydası olmamıstı emzırmek resmen bır ıskence gıbıydı. ama sımdı muhtesem bır duygu ...

aynı sıkıntıları çok yakın zamanda yaşamış biri olarak dualarım seninle inşallah çabuk atlatırsın.ben ne denediysem olmadı fayda göremedim bi zaman sonra kendiliğinden iyileşti

Cok saol canim...insallah gecer bakalım....sen açık mi bırakıyorsunuz kurusun diye yoksa ped koyup kapatiyormuydun...ne yapmam lazım kafam karıştı kuruması iyi bence ama kaynanam söyleniyor KAPAT diye

1 ay gogus yarası çekmış olarak size tavsiyem kantoron yağı ve zeytinyağını karıştırarak duzenli olarak surun benım 3 gunde gectı. neler neler kullanmıstım hıcbır faydası olmamıstı emzırmek resmen bır ıskence gıbıydı. ama sımdı muhtesem bır duygu ...

Peki sadece onu mu sureyim devamlı ben her defasında Bisey sürüyorum bepantane fito krem lanolin ama sürekli ayni surmuyorum elime ne gelirse....peki sen kapatiyormuydun sürdükten sonra...ben kapatınca gogsum devamlı aktığı icin ıslak kalıyor

8 günlük anneyim =) kızımı ilk gün emzirmeye başladım tabi ilk başlarda acemililkten yara oldu.lanolin kullandm ama pek fayda görmedim.şimdi kakao yağı kullanıorum tamamen iyileşti.

1 aydan fazla çektim ben emzirirken ağlıyordum acıdan hiç dayanılacak gibi değildi. kan nasıl akardı böyle, tamamı kabuk tuttu sonra nerdeyse. emzirdikten sonra 1 2 damla kendi sütünle temizle, bir de ben lansinoh göğüs ucu kremi aldım o kreme duacıyım. o krem sayesinden kendime geldim. temizlenmesi de gerekmiyor emzirmeden önce ama yine de ben sıcak suyla siliyordum. emzirirken de ucundan değil tüm kahverengi bölümle ver. zaten tüm yaralar hep göğüs ucuyla vermemizden. o kremi tavsiye ederim, pahalı olabilir ama değer. umarım bir an önce iyileşirsin. güle güle sevgiyle büyüt bebeğini :)

online takipten bakarken yazmadan edemedim bende 1 ay çektim o illetti ne deşem şonuç yok en şonunda yengemim tavşiyeşi ile her emzirmeden önce ve şonra ve aklıma geldikçe hakiki zeytin yağı şürdüm öyle bi şürdüm geçmedi demiyecekşin ama her an şürdüm diyebilirim bebeğede faydalı hiç korkmabir kaşeye koymuştum aşla şürmeden emzirmezdim o oldu 2 gün şonra şankim o acıları ben çekmedim şap diye geçti

online takipten bakarken yazmadan edemedim bende 1 ay çektim o illetti ne deşem şonuç yok en şonunda yengemim tavşiyeşi ile her emzirmeden önce ve şonra ve aklıma geldikçe hakiki zeytin yağı şürdüm öyle bi şürdüm geçmedi demiyecekşin ama her an şürdüm diyebilirim bebeğede faydalı hiç korkmabir kaşeye koymuştum aşla şürmeden emzirmezdim o oldu 2 gün şonra şankim o acıları ben çekmedim şap diye geçti

Canim şu marketlerde satılan sızma olur dimi peki sana da sorayim açık mi bıraktın yoksa sutyen takip kapattin mi?

1 aydan fazla çektim ben emzirirken ağlıyordum acıdan hiç dayanılacak gibi değildi. kan nasıl akardı böyle, tamamı kabuk tuttu sonra nerdeyse. emzirdikten sonra 1 2 damla kendi sütünle temizle, bir de ben lansinoh göğüs ucu kremi aldım o kreme duacıyım. o krem sayesinden kendime geldim. temizlenmesi de gerekmiyor emzirmeden önce ama yine de ben sıcak suyla siliyordum. emzirirken de ucundan değil tüm kahverengi bölümle ver. zaten tüm yaralar hep göğüs ucuyla vermemizden. o kremi tavsiye ederim, pahalı olabilir ama değer. umarım bir an önce iyileşirsin. güle güle sevgiyle büyüt bebeğini :)
Cok saol canim...oğlum kahverengi bölümü almiyor çoğu zaman ağzını tam açmıyor cok AC degilse sanki tadına bakıyor bir e miyor çekiyor emiyor çekiyor

8 günlük anneyim =) kızımı ilk gün emzirmeye başladım tabi ilk başlarda acemililkten yara oldu.lanolin kullandm ama pek fayda görmedim.şimdi kakao yağı kullanıorum tamamen iyileşti.
Sabun şeklinde olanı duydum iyi diye bulamayınca cok sey deniyorum zaten diye ustelemedim....offff oyle sorunsuzrahatca emzirmeyi o kadar cok ozledimki bu arada benim ikinci çocuğum ilkinde bu sorunu hic yasamamistim

Back