Göcmenlerimizin Göcüs Hikayeleri

aysima81

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2007
1.009
16
43
merhabalar ben bundan dort sene once geldim buraya simdi uc yasinda bi oglum var.geldigim gun hamile kaldigim icin okula gidemedim meslek yapamadim .sonra simdi yine hamileyim31 haftalik .herseyde bir hayir vardir diyorum.burda en zor olan sey yannizlik ailesinin insanin yaninda olmayisi sizlerin oykusu nasil:kahve:

merhaba aysima .benimde iki buçuk yaşında ve yedi aylık iki tane oglum var.doguma az kalmış hayırlısı olsun.nasıl gidiyo cinsiyet bellimi

ben doğduğumdan beri burdayım ya babam 18 yasında gelmis buraya sonra yazın trye gittiğinde annemle tanısmıss sonrada benn iste:)

Aysimacim ben esimle internette tanistim o 20 yil once gelmis yaz tatilinde gelene kadar nerdeyse 1 yil msn de konustuk ama evlilik dusuncemiz yoktu yazin 6 hafta beraber gecirince karar verdik evlendik ama oturum alamadim 1 sene ben ist evde esim almanyadaki evde tek basimiza oturduk bu arada ben hamile kaldim hamileligim istanbulda gecti ama doguma 2 hafta kala vizemi aldim ve burda yaptim dogumumu su an 4 yasimda oglum var kindergartena gidiyor ben almanca ogrenmek icin ugrasiyorum su an calismiyorum evdeyim burda aileden kimse yok ama bu ara tr den geldiler yalniz diilim
allah bagislasin oglunu kizinida kolay bi dogumla sag salim alirsin kucagina insallah.

cokokiz bayiliyorum forumda yazilarina cok tatlisin dur bi rep verim sana kelebegin artsin:)))

gene iki dakka girdim kismeyi goremedim optum hepinizi ozledim

bende esimle ortak bir tanidigimiz sayesinde tanistim. birimizden hoslandik ve bir yil telefonla ve arada iki kere yanima geldi öyle görüsebildik ve sonra evlendik 3 yildir evliyiz bir kizimiz var 1,5 yasinda ve cok mutluyum dediginiz gibi sadece yalnizlik kötü burada ama dil sorunu cözüldügünde onunda ortadan kalkacagini biliyorum ve umutla o günü bekliyorum sonucta yalniz bir adada degiliz yeni dosluklar arkadasliklar da edinebiliriz.dünyanin heryeri ayni nasilsa yeterki mutlu olmayi bilelim

ben doğduğumdan beri burdayım ya babam 18 yasında gelmis buraya sonra yazın trye gittiğinde annemle tanısmıss sonrada benn iste:)

ne guzel sen dogustan burda oldugun icin sorun yasamiyorsundur bizim gibi canim .bu arada babam iyiki tr gitmis bak annenle evlenmis sen olmusun::emir_bebek:sırnaşık şey

canim oykun cok guzel.inan okurken bir nevi kendimi buldum sabir dimi herseyin basi.bende esimle gorucu usulu tanisip birbirimizi sevdik.iki sene nisanli kaldik .vize sorunlari yasadik .senin gibi insanin ozamanlarda neler cektigini iyi bilirim zaman hic gecmez .hele vize geldiginde ucarsin esine kavusucagina bi taraftanda arkada biraktiklarin uzer insani.oglunu allah bagislasin insallah bende dil ogrenmeye calisiyorum ama pek vaktim yok benimkide kindergartena gidiyo.canim .insanin bide burda yanniz olmasi cok zor.esinle ne kadar mutlu olursan ol.bir yanin turkiyede kalbin inan izne gidince esimi evimi ozluyorum.buraya gelincede ailemi.sanirim .bu hep boyle olucak.ama oglum dogana dek cok kotuydum burda alisamadim dil sorunlari.oglum dogunca sanki bende dogdum burda,o benim herseyim.tanistigima memnun oldum canim a.s.

bende esimle ortak bir tanidigimiz sayesinde tanistim. birimizden hoslandik ve bir yil telefonla ve arada iki kere yanima geldi öyle görüsebildik ve sonra evlendik 3 yildir evliyiz bir kizimiz var 1,5 yasinda ve cok mutluyum dediginiz gibi sadece yalnizlik kötü burada ama dil sorunu cözüldügünde onunda ortadan kalkacagini biliyorum ve umutla o günü bekliyorum sonucta yalniz bir adada degiliz yeni dosluklar arkadasliklar da edinebiliriz.dünyanin heryeri ayni nasilsa yeterki .
aslinda aramizda pek fark yok hayatlarimiz arasinda ya ben basta buraya adapte olmakta zorluk cektim .ama oglum dogdu dunyam deyisti.mutluyum sukur allahima.ama yureyimde bi yer vatanim ailem diye sizliyo.kimsesizlik yannizlik cok zor.sanirim sen benden once alistin buraya cok guzel.en kisa zamanda dil sorununu cozersin insallah.kizinida allah bagislasin tanistigima memnun oldum kizinla esinle mutluluklar dilerim cokkkkkkkkkkkkkkkka.s.

Aysimacim ben esimle internette tanistim o 20 yil once gelmis yaz tatilinde gelene kadar nerdeyse 1 yil msn de konustuk ama evlilik dusuncemiz yoktu yazin 6 hafta beraber gecirince karar verdik evlendik ama oturum alamadim 1 sene ben ist evde esim almanyadaki evde tek basimiza oturduk bu arada ben hamile kaldim hamileligim istanbulda gecti ama doguma 2 hafta kala vizemi aldim ve burda yaptim dogumumu su an 4 yasimda oglum var kindergartena gidiyor ben almanca ogrenmek icin ugrasiyorum su an calismiyorum evdeyim burda aileden kimse yok ama bu ara tr den geldiler yalniz diilim
allah bagislasin oglunu kizinida kolay bi dogumla sag salim alirsin kucagina insallah.

cokokiz bayiliyorum forumda yazilarina cok tatlisin dur bi rep verim sana kelebegin artsin:)))

gene iki dakka girdim kismeyi goremedim optum hepinizi ozledim

sizin de ilginç ve güzel olmus bu arada çok tesekkür ederim cnm:) sende çok tatlısına.s.
aysima81 haklısın iyiki tanısmıslar:)

sizin de ilginç ve güzel olmus bu arada çok tesekkür ederim cnm:) sende çok tatlısına.s.
aysima81 haklısın iyiki tanısmıslar:)

nerden nereye dimi allah onlari mesutn etsin.internet artik ne guzel hayirlarada nasip olmaya basladi.Şeniz

hatize balik burcdasim benim iyimser arkadasim gorusemedik bu ara ama az kaldi valla soz:))su dil sorunu ortadan kalksa cok cok iyi olacak.
oglani doktora goturucem su hiperaktiflik derdinden bu gun cok gerginim vakit gecmek bilmiyo bi bakim dedim bi kac gundur kindergartenda sorun yasiyoruz vaktim olsun detayli yazicam.Kafam bozuk gunde 5 saat uykuyla duruyoum evin isi bittimi almanca kitabim elimin altinda iki satir ogrenemeye calisiyorum zaman gecmiyor kurs hala baslamadi basiretim amma baglanmis ya neyse kendi kendime bogulmamak icin yuzme ogrenir vaziyetteyim su an birde hizli konusabilsem su almancayi bi kac kisiyi anasindan dogduguna pisman edicem az kaldi.Hep su almancayi ogrenmeden cocuk yapmayin diye tavsiye eder oldum valla kindergartenda hakkimizi korumak icin ne hale geldim dun:KK43:((
Aysimacim bi ara sana detayli anlatirim evlilik hikayemi canin roman dinlemek isterse:)))))allah bagislasin hepimizin kuzularini

canimya inan bende senin gibiydim cocuk yapmayin diye millete tavsiye eder olmustum inan.ben bu sene aslinda tam bir dil okuluna haftada bes gun bes saat gidecektim kucukte bir ise girip okul masraflarimi cikaracaktim.esim sagolsun planlarimi duyup guluyodu meyerse maksati baskaymis.neyse bebeyim olduguna pisman deyilim herseyde hayir vardir .ama hayallerimden yilmis deyilim.canim benim oglumda cok hareketli kindergartende bizde sorunlar yasiyoruz .oncelikle kindergartena almadilar oglumu .sorunu biraz gec konustu diye .sonra terapi konusma terapisi yani aldirmak icin canimiz ciktiya.oylelikle gitti .simdi cok guzel konusmaya basladi ama surekli cagirip duruyolar sunuda aldirin bunuda ay deliricemya .yani pek cok sorunla bogusuyoruz burda .canim insallah sorunlarinizi yenersiniz sizde ama sakin yilma.bir gun bizde istedigimiz yerlerde olucaz insallah .:enbuyukkk:a.s.

bende burda yeniyim.hadi bende anlatayım hikayemi.
eşimle 1998 de tanıştım.o zamanlar ingilizce öğretmeniydim.evlenince mecburen mesleğimi bırakmak zorunda kaldım.2002'nin sorunda buraya geldim.ilk yıllar gerçekten çok zordu.sonrasında kursa başladım ve kendime oyanalacak birşeyler buldum.tam çocuğa karar verdiğim zaman babamı kaybettim.gurbetin en acı tarafı buymuş işte......
geçen sene kendi isteğimle almanca sınavına girdim ve çok iyi bir puanla diplomamı aldım.hayatımda şuan herşey yolunda gibi gözüksede hiçbirşey vatanımda olduğu gibi olmuyor.
yinede hayat devam ediyor...ve ben yüzümden gülümsememi eksik etmemeye çalışıyorum.
kızlar mutlaka ve mutlaka almancayı öğrenin..........:nazar:

selam gurbetciler bende 2003 de buraya geldim insan ilk zamanlar alisamiyor ama zamanla alismak zorunda ´kaliyorsun gurbetlik cok zormus ben bunu ogrendim hayat cok zor ben su an almanca kursuna gidiyorum oda ayri bir dert oturumu seneye bakalim suresiz yapmak istiyorum 5 senelik olunca veriyorlarmis galiba bakalim ne olacak kendinize iyi bakin

canimya inan babani kaybetmene cok uzuldum gurbette burda yani.acin bin kat daha buyumustur .allah rahmet eylesin babana.ama yilmayim azimle almanca ogrenmene cok sevindim .tabiki bunun senin turkiyede eyitimin iyi olmasida avantajin.bende gelince almanca okuluna baslicaktim .evlendigim gun hamile kaldim hadi biraz buyusun kindergartene baslasin derken .uc sene bekledim tam baslamasina alti ay varken hamile kaldim kazayla bundada bi hayir vardir dedim .ama hayallerimi sonlandirmadim simdi 31 hafta dort gunluk hamileyim yakinda bir kizim daha olucak onuda biraz buyutuyim derken bayabi zaman gecer sanirim ama istedigim eyitimi allahin izniyle almaya calisicam yoksa ne kendime nede cocuklarima yeterli olabileceyime inanmiyorum.insallah seninde saglikli bir bebeyin olur diliyosan .oykunu okurken tanimama ragmen bayabi saygi duydum size.insanin amaclarini yapabilmesi kaldigi ulkeye adapte olmaya calismasi cok guzel.gurbetlik hic bitmicek bir haster canim .ama evladin olursa onla meskale oldugun icin onunla gulmeyi asevinmeyi ogreniyosun bir nevi terafi gibi oluyor insana.ama vatanim gibisi yok tabi seni cok optum .benimle paylastigin icin tesekkur ederim oykunu inanki .yanniz olmadigimi bilmek yazilari okumak bana guc veriyor :enbuyukkk:a.s.

selam gurbetciler bende 2003 de buraya geldim insan ilk zamanlar alisamiyor ama zamanla alismak zorunda ´kaliyorsun gurbetlik cok zormus ben bunu ogrendim hayat cok zor ben su an almanca kursuna gidiyorum oda ayri bir dert oturumu seneye bakalim suresiz yapmak istiyorum 5 senelik olunca veriyorlarmis galiba bakalim ne olacak kendinize iyi bakin

benimde buraya geleli dort seneyi biraz gecti .hernekadar alistim desemde hala adapte olamadim tam .yureyim isinamadi hep bir yanim vatanimi istiyor ailemi.hele annemin turkiyede olmasi cok zor geliyo bana.almanca kursuna gitmen cok guzel ben bir ay gidebildim sadece sakin yilma almanca ogren benim hic vaktim yok ogrenmeye ama .oglumda ogreniyorum bende cok ilginc dimi.bu arada canim yaniliyosun tam oturum alman icin besyili doldurman gerekmiyo.ben en son yabancilar subesine iki yil once gittim .orda habersizce beni sorguya tuttular adin ne yasin kac kac cocugun var .alisverise nerelere gidiyosun falan.meyerse sinavmis sonra dedilerki tamam git oturumunu aldim tam oturum yani geleli iki sene olmustu.sende alirsin insallah canim :1hug:

Selam bende 97 de evlenip geldim.Alistinmi derseniz bazen öyle bi zaman geliyoki herseyi birakip gitmek istiyorum özellikle yazlari türkiyeyi tvde gördükce ailemdende kimse yok burda bir ablam avusturyada bende burada nasip iste 1 oglum 1 de kizim var.Simdide 25 haftalik hamisim hayirlisi:enbuyukkk::emir_bebek:

sevgili aysima,
cevabın beni çok duygulandırdı.buraya üye olalı daha birkaç gün olmasına rağmen kendimi çok huzurlu hissetmeye başladım.paylaşmak gerçekten çok güzel.bebişin için çok sevindim.inşallah hayırlısıyla,sağlıkla dünyaya gelir.sonrası için planlarını lütfen gerçekleştir.şartlar ne olursa olsun bir şeyi başarmak çok güzel bir duygu.almanca zor bir dil.insan yaşadığı yerin dilini bilmeyince kendini eksik hissediyor ama biraz çabayla başarılıyor inanki.hem ilerde çocuklar okula başladığı zaman çok işine yarayacak göreceksin.herşey gönlünce olsunnnnnnnnnnnnŞeniz

X