Gobek kordonunda tek arter ve diyabet

pengush

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2010
39
5
86
İstanbul
Merhaba Arkadaslar,

Su an 23. haftaya girmek uzereyim ve 20. haftada yapilan detayli ultrasonda bebisimin gobek kordonunda iki yerine tek arter oldugu ortaya cikti. Bebekte nerdeyse %50 olasilikla anomali olabilirmis ama simdilik ne ultrasonda ne kalp ekosunda bir sorun gorulmedi. Bir anomali olmasa bile bebekte ileriki aylarda gelisme geriligi olusabilirmis. Normalde cok da canimi sikmam ama 12. haftada bende bir seker problemi oldugu da ortaya cikti. O kadar ciddi boyutlarda degildi ve simdilik diyet ve sporla kontrol altinda ama gobek kordonundaki bu sorun olunca ki diyabetli annelerde daha cok rastlaniyormus, acaba dedim sekerim mi bu probleme yol acti? Buna yol actiysa baska problemlere de yol acmis midir?

Acaba daha once boyle bir problem yasayaniniz var mi?

Herkese mutlu hamilelikler...

arkadaşım geçmiş olsun Rabbim şifa versin. birazdan aynı durumda olanlar yazmaya başlar.bu konuda hiç bi bilgim yok. bizde sizden öğrenicez

bende sata gore 20 haftalik hamileyim 2 gun once girdigim detayli ultrasonda gobek kordonunda iki yerine tek arter oldugu gorundu ama bebegimin gelisimi bi hafta onden gittigi icin hic onemsemeedim nasilsa dedim hersey yolunda.ertesi gun internetten arastirdim onemsenmiyecek kadar ufak bisey olmadigini anladim ve gittim doktora hemen eko"ya aldilar beni allahtan hic bisey cikmadi ama bu ilerisi icin bi garanti vermio kalbinde sorun olmazmis ama bobreklerinde olabilir dedi doktor...suan gelisimini sik sik takip edecegiz baskada yapacak bisey yok.Ama bugun beni cok korkuttu bu arada bende seker problemi falan da yok aama benim bebegim kiz, kiz fetuslarda daha sik gorunuomus.oyle iste,Allahin izniyle sizde bende sag salim bebegimizi kucagimiza aliriz insallah....

Figenmus, benim bebisim de kiz ve evet kiz bebeklerde daha sik goruluyormus. Bizim bebek de 20. hafta kontrolunde nerdeyse 1 hafta ileriden gidiyordu, ama asil onemli olan bundan sonrasi. Haftaya bizim 24. hafta kontrolumuz var. Bakalim minik kizim ne kadar buyumus olacak... Sonuclari buraya yazarim.

Yabanci forumlarda cok gordum iyi sonla biten durumlari, o kadar cok kadin bebisim sapasaglam dogdu demis ki... Bir bilimsel calismada da, eger hamilelik boyunca ulrtasonda bir sorun gorulmezse, bebek dogdugunda sorunlu olmasi olasiligi cok cok dusuk minvalinde bir seyler yazmislar. Kontrollerde bir sey cikmasin diye dua ediyorum.

Insallah ikimiz de bebislerimizi saglikla kucaklarimiza aliriz.

insallah canim iyi haberlerini bekliorum,ben yurtdisinda yasiorum suan turkiyedeyim pazar gunu tekrar gidicem ve orda devam edicem kontrollerime insallah bendede sendede bi sorun cikmaz...

Hemen bir guncelleme yapayim: Bugun rutin doktor kontrolumuz vardi. 24+4 itibariyle herhangi bir sorun ya da gelisme bozuklugu yok! Insallah geri kalan kontroller de boyle gecer ve saglikla bebisimizi kucagimiza alliriz. Ama bu haftaya kadar da bir sorun olmadigi icin Allah'a sukurler olsun!

benimde dun kontrolum vardi hic bi sorun yok masallah hala 1 hafta onde gidio herseyi cok normal ve o kadar cok hareketlendiki o hareket ettikce ben coookk mutlu oluyorum.canim senin icinde cok mutlu oldum insallah sonuna kadar boyle devam eder....

merhaba pengush gecen hafta doktor kontrolum vardi doplere girdim yeniden ve kordonda 2 arter 1 ven gordu doktor yani 2.arterde ortaya cikti.doktor bazen boyle olabilir damar kuculebilir buzusebilir ve daha sonra tekrar uzayabilir dedi.yani suan hersey yolunda gorunuo gelisimi de ayni 1 hafta onde gdio.sen bir kere daha girdinmi doblere girmediysen bi gir bence....

figenmus cok sevindim su utangac arterin yeniden ortaya cikmasina! Benim rutin doktorum ve detayli ultrasonu yapan ayni kisi, ayni makinede kontrol ediyor rutin muayenelerini de (ben daha bastan riskli gebelikler doktoruna -perinatolog- baslamistim, sanki birseylerin ters gidecegini sezinlermis gibi). 24. hafta kontrolunde tam hatirlamiyorum ama sanki damarlari yeniden kontrol etmisti.

Seninki gibi hikayeleri okumustum daha once, dogumdan sonra bile aslinda iki arter oldugunu ogrenenler oluyormus.

Bizim rutin muayenimiz de yarin. Heyecanla bekliyorum, insallah hersey bizim cephede de normaldir.

insallah canim bi sorun cikmaz.doktordan sonra sonucu yazarsan sevinirim....

iyi akşamlar bizim oğlumuzunda bi damarı eksik gözüktü 4 hafta sonra tekrar gelin bakalım dedi doktor ama henüz iki hafta oldu
iki hafta sonra tekrar kontrolümüz var ama doktorumuz bebekte hiçbir sorun olmadığını belki kendisinin göremediğini eğerki bi sorun olsaydı şimdiye kadar organlarda falan gelişim bozukluğu olacağını söyledi
endişelenilcek bişey yok dedi

Doktordan geldik. Ne yazik ki karin cevresindeki gerilik artmis. 4 hafta once 1 hafta 6 gun geriyken simdi 2 hafta 4 gun geriye dusmus. Bas cevresi gecen seferki gibi haftasiyla uyumlu, femur uzunlugu ise yine gecen seferki gibi 2 hafta ileri. Toplamda sadece 1 gun geri gibi gozukuyor ama karin cevresinin durumu gelisme geriligi tanisi koydurtuyor. Sukur ki bunun disinda hala daha bir sorun yok. Doktor ayrintili olarak bebegin tum vucuduna bakti nerdeyse. 1 saat ultrasonla incelendi. Sonrasinda da NST cekildi. Bundan sonra her hafta NST'ye girecekmisim. 2 hafta sonra da yeniden ultrasonla inceleme yapilacak. Boyle giderse karni daha da mi geriye dusecek diye ikirciklenmiyor degilim. NST'den sonra doktorla gorusemedim ama hemsire bol bol dinlenin dedi. Bundan sonra yatip dinlenmeye daha ozen gosterecegim. Ben bir de diyabet diyetindeyim ama kirmizi ete daha fazla yer vermeyi dusunuyorum, bakalim yarari olacak mi.

karin cevresindeki gerilik nelere sebep olabilio canim cok bilmiorum ama genel anlamda 1 gun geriden gelmesi cok onemli bisey degil...bana kalirsa hersey normal olacak insallah.ama onemli olan senin ne dusundugun ben ilk duydugumda hic korkmadim hep icimden bi ses hersey normal olacak diyodu hic kotu bisey yakistiramamistim dusunememistim ve sonucunda hersey normala dondu sende hep iyi seyler dusun inan iyi dusunmek cok onemli bisey...

ıyımser olmak her zaman ıÇın ıyıdır :))
bebıŞlerımız saĞlıklı olarak doĞacak ve yaŞayacaklar :)))

Evet evet, onlarin keyfi simdilik yerinde diye dusunmek lazim. Bizim kiz oyle kipir kipir ki, surekli tekmeler, yer degistirmeler... "Cocuk oyun oynuyor iste iceride" diye seviniyorum:)

bizim oğlanda aynı hiç yerinde durmuyo tekme yumruk sağlı sollu indiriyor karnıma :))
bazen acaba ikizde biz mi yanlış gördük diye şüpheye düştüğüm bile oluyo

evet kızlar bebişler nasıl :))
benim oğlum gatyet sağlıklı ama biraz acele ederek dünyaya geldi
bi damarının eksik olmasına rağmen 36 . haftada 3060 gr olarak doğdu
gününü bekleseydi veya 3 damarıda olsaydı ne olurdu bilemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…