• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Göbek deliği temizliği

Kizilciksurubu

Guru
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2012
242
31
298
Kızlar göbek deliği içini kulak çubuğu ile temizliyorum ama yeterli gelmiyor.sabunlamak veya kiri yumuşatmak için krem sürmek zarar verir mi?kulak çubuğu ile temizledikten sonra ağrı oluyor o nedenle tahriş etmekten korkuyorum.zarar vermeden nasılsınız temizleyebilirim

Ağrıması çok normal. Tahriş olmasından korkuyorum demişsiniz ama zaten tahriş etmişsiniz. Banyoda liflenmek yeterlidir.

Nasıl yani ya insanlar göbek deligini ayrı birşeyle temizliyor mu bide, kulak gibi değil ki orası banyo yaparken lifliyorsunuz zaten.

Bende göbek deliğinin sık sık temizlenmesinin o bölgedeki sağlıklı bakterileri öldürdüğünü biliyorum sayısını hatırlamıyorum ama 1000-1500 civarı sağlıklı bakteri oluşuyormuş o bölgede, sadece banyoda biraz köpüklü ve ılık suyla temizlenmesi yeterli kulak çöpü vs çok çok kirli görmedikçe bence uğrasmayin zarar verebilirsiniz

Kızlar göbek deliği içini kulak çubuğu ile temizliyorum ama yeterli gelmiyor.sabunlamak veya kiri yumuşatmak için krem sürmek zarar verir mi?kulak çubuğu ile temizledikten sonra ağrı oluyor o nedenle tahriş etmekten korkuyorum.zarar vermeden nasılsınız temizleyebilirim
Budaya kadar sorduğunuza göre çok önem verdiğiniz bir konu ama bu kadar önemi hak etmiyor emin olun. Diğer konularda nasılsınız bilmiyorum ama takıntı gibi bu. Ben duş alırken vücudumun her yerine su değsin diye parmağımı şöyle bir geçiririm ama kulak çubuğu falan bunlar müdahaleye girer ve uzun süre yapıldığında tahriş eder. O bölgenin iltihaplaasini mikrop kapmasini, tedavi için kapı kapı gezmeyi istemezsiniz diye düşünüyorum çünkü basit bir bölge değil sonucu kötü olur. Kısacası GÖBEK DELİGİNİZİ RAHAT BIRAKIN. Göbek deliginizi temizlemek istediğiniz zaman bastırmak için cam falan silin, toz alın. Bunlar daha normal

Tahriş edip iltihap kaptıracaksınız. Bu kadar uğraşmayın. Sıcak suyla yıkanırken köpüklenirken orayı da lifleyeceksiniz bitecek

Back