glucophage ile hamile kalanlar var mı?

doktorum yumurtalıklarımda kist oluştugunu söyledi
ve normalde 18.mm beklerken boyut 10.mm miş
bana bu ilacı verdi takip ettiğim kadarıyla kesitisiz kullanımda baya bi faydası varmış
yalnız ben zaten çok zayıf biriyim kilo vermekten korkuyorum
ve bu ilacı kullanıp hamile kalanlar arkadaşlar varsa şunu sormak istiyorum glucophage ilacın yanında yumurtalıkların gelişmesi ve hamile kalabilmek için aldıkları başka ilaç varmı ve bende kist var acaba bu ilacın kistlere yararı olacakmı ???

Bende uzun zamandır glucophage 850 kullanıyorum pko için dr. vermişti 2 yada 3 sene önce yasmin ile birlikte 6 ay kullanıp doğum kontrol hapını bıraktırdı o zamanlar glucophage düzenli kullanmamıştım işe yaramıyor diye bir de o zamanlar çok kiloluydum 90 kiloydum ama 1 sene öncesine kadar tekrar başladım ve hala kullanıyorum kullandığımdan beri de adetlerim düzenli tabi 2 seneye yakındır da diyet yapıyorum ve şu an 51 kiloyum benim merak ettiğim şey acaba zayıfladım diye mi adetlerim düzene girdi yoksa glucophage sayesinde mi düzene girdi? Birde bu ilacı ne kadar kullanmak doğru bilen var mı siz ne kadar kullandınız uzun süreli kullanmak sakıncalı mı sizce? Sorularıma cevap verirseniz çok sevinirim arkadaşlar.

Bende uzun zamandır glucophage 850 kullanıyorum pko için dr. vermişti 2 yada 3 sene önce yasmin ile birlikte 6 ay kullanıp doğum kontrol hapını bıraktırdı o zamanlar glucophage düzenli kullanmamıştım işe yaramıyor diye bir de o zamanlar çok kiloluydum 90 kiloydum ama 1 sene öncesine kadar tekrar başladım ve hala kullanıyorum kullandığımdan beri de adetlerim düzenli tabi 2 seneye yakındır da diyet yapıyorum ve şu an 51 kiloyum benim merak ettiğim şey acaba zayıfladım diye mi adetlerim düzene girdi yoksa glucophage sayesinde mi düzene girdi? Birde bu ilacı ne kadar kullanmak doğru bilen var mı siz ne kadar kullandınız uzun süreli kullanmak sakıncalı mı sizce? Sorularıma cevap verirseniz çok sevinirim arkadaşlar.

tüü maşallahhhh:nazar:90dan 51e benim dr um zayıslamanın pkoda çok etkisi var demişti hareketli sağlıklı beslenme bile pkoyu ortdan kaldırabilir demişti ama ilacında etkisi vardır.nasıl başardınnnn kilo işini bende pkoluyum ve diyete başladım.75dim 70 oldum ama 1 aydır veremiyorum nedenn yaa ilk başladım 20 günde gitti 5 kilo ama gerisi gelmiyor egzersizde yapıyorum dikkatte ediyorumm..:(((aslında kendimden memnunum ama sırf hastalığım için mecbur yapıyorum

tüü maşallahhhh:nazar:90dan 51e benim dr um zayıslamanın pkoda çok etkisi var demişti hareketli sağlıklı beslenme bile pkoyu ortdan kaldırabilir demişti ama ilacında etkisi vardır.nasıl başardınnnn kilo işini bende pkoluyum ve diyete başladım.75dim 70 oldum ama 1 aydır veremiyorum nedenn yaa ilk başladım 20 günde gitti 5 kilo ama gerisi gelmiyor egzersizde yapıyorum dikkatte ediyorumm..:(((aslında kendimden memnunum ama sırf hastalığım için mecbur yapıyorum

Sıkı diyet yaptım sporla aram pek iyi değil ama yürüyüş yaptım haftada 3-4 gün diyetimi hiç bozmadım protein ağırlıklı yiyecekler yemeye özen gösterdim böylecede gitti kilolar şimdi korumaya çalışıyorum 1 kilo alıcam diye ödüm kopuyor malum pko yüzünden çok kolay kilo alabiliyoruz.İnşallah sende zayıflarsın azmin elinden hiç bişey kurtulmaz yeter ki vazgeçme.

Sıkı diyet yaptım sporla aram pek iyi değil ama yürüyüş yaptım haftada 3-4 gün diyetimi hiç bozmadım protein ağırlıklı yiyecekler yemeye özen gösterdim böylecede gitti kilolar şimdi korumaya çalışıyorum 1 kilo alıcam diye ödüm kopuyor malum pko yüzünden çok kolay kilo alabiliyoruz.İnşallah sende zayıflarsın azmin elinden hiç bişey kurtulmaz yeter ki vazgeçme.

inşallah yaa bebiş için bunu yapmam lazım evlimisin peki bebiş vamı?bu ilacı bana vermişti doktorum ve ben gerizekalısı bunu almadım kullanmadım işime gelmedi düzenli içemem diye 7 ay önce vermişti belkide şimdi bebişim vardı hüüüüü:((

Nişanlıyım evlenince çok sorun yaşamam inşallah o yüzden şimdiden yapabileceklerimi yapıyım diye glucophage içmeye başladım daha ne kadar kullanıcam bilmiyorum çok uzun süreli kullanmanın sakıncası var mı onuda bilmiyorum kaş yapıyım derken gözümüzden olmayalım malum şeker ilacı bu. Bu ilaçla hamile kalan çok arkadaş var forumdan okuduğum kadarıyla sende diyetini yap bu ilacı da kullan bakarsın bebişin olur Allahtan umut kesilmez.

merhabalar arkadaşlar bende aranıza yeni katılanlrdanım :)
ben ilk başta durumumu anlatmak istiyorum ben 1,5 senelik evliyim 22 yaşındayım vajınısmus hastasıydım ama yendim :52: 3 ay oldu yeneli doktora kontrole gittim herhangi bir intihap varmı rahmim nasıl durumda die ama hamilelik düşünmüyordum doktorum bana hamile kalmak istersen eşinle konuş (eşim çoçuk hastası yani çok istiyo )Glucophage die bir ialcım var onu kullanıp 3 ayda hamile kalabileceğimi ve zayıflamama da yardımcı olacağını söyledi bende eşimle görüştüm tabi bayıldı bende çoçuk için karar verdim ve bu hafta doktorumuza gittik ilacı verdi tahliller verdi ama sonuçları gösteremedim :( burada okuduklarıma görede mide bulantısı yapıyormuş bugün benim 2.günüm ama akşamları alıyorum yemekten sonra mide bulantımda olmadı eğer olursa biterim çalışıyorum çünkü :(
yani yan etkisi varmı çok tedirginim birde hamileilik için ilişki düzeni nasıl olmalı bu ilacı kullanıp da hamile kalanlar yazabilirmi aklımda birsürü soru var yaa yardımcı olun bana ne olur :1:

Arkadaşlar ben bişey sormak istiyorum glucophage 850 mg bu hapı yanlız başına kullanmak yeterlimi yoksa yanında mutlaka yumurtalıkları uyarıcı haplar falanda kullandınızmı. Yanlızca bu hapı kullanıp hamile kalan varmı acaba ????

Arkadaşlar ben bişey sormak istiyorum glucophage 850 mg bu hapı yanlız başına kullanmak yeterlimi yoksa yanında mutlaka yumurtalıkları uyarıcı haplar falanda kullandınızmı. Yanlızca bu hapı kullanıp hamile kalan varmı acaba ????

canım bazı arkdaşlar sadecde bu ilaçla hamile kalmış bazılarıda bunun yanında yumurta uyarıcı klomen vs gibi ilaçlar kullsnıp hamile kalmış bu biraz bünyeye biraz da doktrun tedavi yöntemine göre

bu ilacı doktor bana 3 sene önce vermişti bekarken ama hiç kullanamadım,aşırı mide bulşantısı yaptı. şimdi bebek istiyorum ama doktor vermedi bu ilacıç serophene verdi.acaba söylesem mi doktora bu ilaçtan versin diye?*

merhaba arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım glokofen kullanmaya yeni başladım ne mide bulantım nede iştahsızlık var tam tersi iştahım arttı kilo almaya başladım moralim çok bozuk birde vucutum aşırı derecede ödem topluyor pko hastasıyım aranızda benim gibi olan varmı yardımcı olursanız sevinirim:1no2:

Bende yeni kullanmaya başladım ama beni çok rahatsız etti miğde bulantım çok oluyor vücudumda dediğiniz gibi şişmeye başladı daha önce 3 hamilelik geçirdim ama sonuç alamadım eşimde bir sıkıntı yok sıkıntı benden kaynaklandığı için zaten psikolojik olarakda çöküntü içindeyim kendimi çıkmazda hissediyorum..ilaçla ilgili çok araştırma yaptım inşallah bu sefer sonuç alırım sizde moralim çok bozuk diyince aynı şeyleri yaşadığımızı düşündüm beni anlayacak bir insana o kadar çok ihtiyacım varki tarih baya geçmiş gerçi inşallah sonuç almışsınızdır ve bana bir umut olursunuz..

Arkadaşlar glucophage ile hamile kalan var mı bende kullanıyorm 4aydr. Maşallah adetlerm düzeldi devamında hamile kaçırmışım bilgisi olan yazsın lütfen

Merhaba arkadaslar. Bende diyete basladim 3 hafta once 4 kilo verdim. Sonra baktik ki sekerim varmis diyetisyenim bu haptan verdi. Hamile kalmami engelleyen buymus megersem. Kadin dogumcum hic bu testi yapmamisti. Belki yapsaydi suan hamileydim :( 3 ay klomen catlatma ignesi vuruldum bosu bosuna.
Insallah bende bebisime kavusurum bu hapla. Aksama baslicam icmeye. Ilk hafta sabah aksam yemek aralarinda daha sonra sabah aksam tok dedi.
Bakalim bendede bulanti yapicakmi.

Merhaba arkadaslar. Bende diyete basladim 3 hafta once 4 kilo verdim. Sonra baktik ki sekerim varmis diyetisyenim bu haptan verdi. Hamile kalmami engelleyen buymus megersem. Kadin dogumcum hic bu testi yapmamisti. Belki yapsaydi suan hamileydim :KK43: 3 ay klomen catlatma ignesi vuruldum bosu bosuna.
Insallah bende bebisime kavusurum bu hapla. Aksama baslicam icmeye. Ilk hafta sabah aksam yemek aralarinda daha sonra sabah aksam tok dedi.
Bakalim bendede bulanti yapicakmi.
Ben de bu ilacı 9 Aydr kullanıyorum. Senin glikoz ve insülin direncine mi bakıldı? Kaç çıktı?

Ben de bu ilacı 9 Aydr kullanıyorum. Senin glikoz ve insülin direncine mi bakıldı? Kaç çıktı?
9 aymii cok olmus be canim. Hamilelik olmadimi hic ?
Homa_ır indeksi 3.65 cikti.
Insulun direnci yani.
Bana 3 ay kullanicaz yeticek dedi diyetisyenim. 3 haftada 4 kilo verdim. Seker oldugu icin nornal insanlardan daha zor kilo veriyormusum ve daha cok acikip tatli istiyomusum. Sanirim bu ilac bunu duzeltiyo ayni zamanda yumurtlamayi da. Bendede pko var

9 aymii cok olmus be canim. Hamilelik olmadimi hic ?
Homa_ır indeksi 3.65 cikti.
Insulun direnci yani.
Bana 3 ay kullanicaz yeticek dedi diyetisyenim. 3 haftada 4 kilo verdim. Seker oldugu icin nornal insanlardan daha zor kilo veriyormusum ve daha cok acikip tatli istiyomusum. Sanirim bu ilac bunu duzeltiyo ayni zamanda yumurtlamayi da. Bendede pko var
Benimde pko var Aralık ayında gluopchage +klomen ile hamile kaldım. Ama düştü malesef

Bi sebebi yokmuş sağlıksızms . Vücutta atmış. Canım ınsulun direnciyle şeker birbirinden farklı şeker hastası değilsin sen
Glukoz açlık 90 referansi 65_115 araligiymis
Insulin aclik 16.6 referansi 0.00_28.4 arasiymis

Bunlar normalde bi oteki yuksek. Seker yokmu yani anlamadim :)

Back