glucophage ile hamile kalanlar var mı?

blackdress

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2008
45
0
86
45
Sivas
Arkadaşlar ben glucophage ile hamile kaldım ve doğumda ölümden döndüm çok kanamam olmuş.Bana bu hapı proföser vermişti.Benim doğum doktorum jinekologdu.Doğum doktorum bana glucophagenin kan tablosunu bozduğunu ve bu yüzden doğumumun çok zor olduğunu söyledi.Ama proföser olan doktorum glucophage ile kanamanın ilgisi olmadığını söyledi.İkinci bebeğime hamile kalmaktan çok korkuyorum.Çünkü beni ölmek değil bebişlerimi yalnız bırakmak korkutuyor.bu konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlarımın yardımlarını bekliyorum.

canım prof dr doğru söylemiş glu. kanama ile bir ilgisi yok ben artık gide gele bu konularda uzman oldum bende kullanıyorum bu ilaç sadece metabolizmal dengemizi korumak için veriliyor eğer adet düzensizliği ve kilo problemi varsa yumurtlamaya yardımıcı olup gebe kalmayı kolaylaştırsın diyede kullanılabiliyor tabi ilacı kullanırken eğer kişi kilolu ise mutlaka diyet yaparak yumutlamayı desteklemesi lazım çok şanslısınki bir bebeğin var allah bağışlasın..........

canım prof dr doğru söylemiş glu. kanama ile bir ilgisi yok ben artık gide gele bu konularda uzman oldum bende kullanıyorum bu ilaç sadece metabolizmal dengemizi korumak için veriliyor eğer adet düzensizliği ve kilo problemi varsa yumurtlamaya yardımıcı olup gebe kalmayı kolaylaştırsın diyede kullanılabiliyor tabi ilacı kullanırken eğer kişi kilolu ise mutlaka diyet yaparak yumutlamayı desteklemesi lazım çok şanslısınki bir bebeğin var allah bağışlasın..........

canım dr um kilo vermem için bana da aynı ilacı verdi 1 aydır kullanıyorum yaklaşık 7 kilo verdim fakat diyet yapmadım daha doğrusu bilinçli özel bi diyet yapmadım daha önce de yaptığım gibi sadece daha az yedim yumurtlamayı desteklemek için nasıl bir diyet önerirsin birde diğer arkadaşlardan cevap almadım yumurtlama takibi nasıl bişey ne zaman yapılıyo lütfen bilgi verirmisin:1no2::sm_confused:fisfisfis

ben de 1 aydır glifor kullanıyorum ama hiç kilo vermedim..aksine aldım..ilk zamanlar iştahım kapalıydı ama şimdi gayet iyi..yumurtlamayı desteklemsi için alıyorum ben de..biraz kilo vermem de gerekiyormuş..

canım dr um kilo vermem için bana da aynı ilacı verdi 1 aydır kullanıyorum yaklaşık 7 kilo verdim fakat diyet yapmadım daha doğrusu bilinçli özel bi diyet yapmadım daha önce de yaptığım gibi sadece daha az yedim yumurtlamayı desteklemek için nasıl bir diyet önerirsin birde diğer arkadaşlardan cevap almadım yumurtlama takibi nasıl bişey ne zaman yapılıyo lütfen bilgi verirmisin:1no2::sm_confused:fisfisfis

slm münibe diyetten kastım az yemekti zaten yumurtlamayı desteklemek için özel bir diyet hiç duymadım yumurtlama takibine gelince önce adet düzensizliğin varmı varsa yumurtlama probleminde var demektir bu teşhis konduktan sonra dr sana yumurtlamayı sağlayıcı bir ilaç verir adetinin 5. ve 9. günleri arasında kullanırsın (yada dr nasıl öngörürse o şekilde) sonra adetinin 12. ve 13. gününde gidersin ultrasonla bakılır kaç tane yum. olmuş ebatları ne vs eğer yumurtalar uygunsa dr un öngörüsüne bağlı olarak çatlatma iğnesi olursun sonrada gün aşırı ilşkiye başlanır gebe kalınabilirse ne ala ben şimdi tamda bunları yaşıyorum inşallah başarılı olurum yardımcı olabildimse sevinirim sevgiler......

selam kızlar bende glifor kullanıyorum. bu ilacın yumurtalara,kiloya ve birçok şeye etkisi olduğu doğru ancak bu ilaç esasında bir tür şeker ilacı. doktorların bu ilacı benim gibi hamile kalmayı isteyen ama kolay başaramayan kadınlara vermelerinin sebebi de pko. bende pko liyim. bu ilacın etkisi pko yüzünden metabolizmamızda oluşan yanlışlıklardan insülinin direncini kırmak,azaltmak. bu vesileyle yumurtlamamız daha normal oluyor. bende kilo vermek yerine tam tersi bu ilacı kullanmaya başladığımdan beri kilo aldım.
seçko yumurta takibi ve çatlatmayı çok güzel anlatmış. bende aynı dönemdeyim şuan.

slm supremunvale ne zamandır bu tedaviyi görüyorsun merak ettim benim iğnemi pzt yaptılar reglime 10 gün kaldı bekliyorum artık. bende pko luyum adet gördüğüm ilk günden beri böyle ve ne yazıkki tam bir tedavisi yok inşallah yaş geçmeden hepimiz anne olabiliriz......

slm supremunvale ne zamandır bu tedaviyi görüyorsun merak ettim benim iğnemi pzt yaptılar reglime 10 gün kaldı bekliyorum artık. bende pko luyum adet gördüğüm ilk günden beri böyle ve ne yazıkki tam bir tedavisi yok inşallah yaş geçmeden hepimiz anne olabiliriz......

seçkocum ben pko tedavisine 18 yaşımdan beri devam ediyorum ama bu şeker ilacına başlayalı üç ay falan oldu. bu ay ilk defa çatlatma iğnesini yapabildik. 26sında yapıldı iğnem, bakalım şimdi bekliyoruz. inşallah allah hepimize annelik duygusunu tattırır. kaç yaşındasın bilmiyorum ama benim henüz yaş korkum çok ciddi boyutta değil. gerçi bizim gibi pkolu hastalada nekadar erken anne olunursa okadar iyi ama kısmet işte. sen kaç yaşındasın? kaç yıldır tedavi görüyosun??

canım 27 yaşındayım pko için 12 bebek için 2 aydır tedavi görüyorum am evet bir pko lu olarak erken anne olmakta fayda var ben bir tesadüf eseri zamanında kayınvalideminde pko olduğunu öğrendim kadıncağızın 7 sene çocuğu olmamış dr tam tedaviye başlayacakken kendiliğinden gebe kalmış eşim doğduktan sonra ise adet düzensizliği şikayeti kalmamamış ve 1.5 yıl sonra 2. çocuğuna gebe kalıvermiş böyle şeylerde var hayatta darısı başımıza

Arkadaşlar ben glucophage ile hamile kaldım ve doğumda ölümden döndüm çok kanamam olmuş.Bana bu hapı proföser vermişti.Benim doğum doktorum jinekologdu.Doğum doktorum bana glucophagenin kan tablosunu bozduğunu ve bu yüzden doğumumun çok zor olduğunu söyledi.Ama proföser olan doktorum glucophage ile kanamanın ilgisi olmadığını söyledi.İkinci bebeğime hamile kalmaktan çok korkuyorum.Çünkü beni ölmek değil bebişlerimi yalnız bırakmak korkutuyor.bu konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlarımın yardımlarını bekliyorum.

canım bende glucophage kullandım ve bıraktıkdan 4 ay sonra hamile kaldım sezeryanla oldu kanama ile ilgilide bir sorun yaşamadım...

slm münibe diyetten kastım az yemekti zaten yumurtlamayı desteklemek için özel bir diyet hiç duymadım yumurtlama takibine gelince önce adet düzensizliğin varmı varsa yumurtlama probleminde var demektir bu teşhis konduktan sonra dr sana yumurtlamayı sağlayıcı bir ilaç verir adetinin 5. ve 9. günleri arasında kullanırsın (yada dr nasıl öngörürse o şekilde) sonra adetinin 12. ve 13. gününde gidersin ultrasonla bakılır kaç tane yum. olmuş ebatları ne vs eğer yumurtalar uygunsa dr un öngörüsüne bağlı olarak çatlatma iğnesi olursun sonrada gün aşırı ilşkiye başlanır gebe kalınabilirse ne ala ben şimdi tamda bunları yaşıyorum inşallah başarılı olurum yardımcı olabildimse sevinirim sevgiler......

a.sa.s.gerçekten çok yardımcı oldun teşekkürler

merhaba arkadaşlar. benim de pko ile ilgili sorunum var. adetlerim düzensiz. dr geçen ay glukofen verdi. bu ilaç glukophage ile aynı değil mi? ama bende pek bi değişiklik olmadı. sanki kilo alıyorum. birde şişkinlik oluyor. yani acayip bir gaz sancısı yaşıyorum. acaba ondan mı kaynaklanıyor. kafam çok karşıkfisfisfis

merhaba arkadaşlar. benim de pko ile ilgili sorunum var. adetlerim düzensiz. dr geçen ay glukofen verdi. bu ilaç glukophage ile aynı değil mi? ama bende pek bi değişiklik olmadı. sanki kilo alıyorum. birde şişkinlik oluyor. yani acayip bir gaz sancısı yaşıyorum. acaba ondan mı kaynaklanıyor. kafam çok karşıkfisfisfis

slm canım evet ikiside aynı ilaç ben 1.5 yıldır kullanıyorum kilo verdim ilk kullanmaya başladığımda mide bulantısı yapmıştı okadar ama pko da çok faydasını gördüm

merhaba arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım bendede pko vardı dr banada glucophage 850 mg ilk hafta günde 1 kere içtim şimdi sabah akşam yemek arasında 3 ay kullanacam acaba kullanıpta faydasını gören varmı cok aşırı derecede mide bulantsı yapıyo

merhaba canım ben de kullanıyorum ve çok fayda gördüm. beraber doktora gittiğim arkadaşım hamile ve ben de aşılama sonucumu bekliyorum. ama biz az dozla başlayarak artırdık. bi akşam bi sabah içiyorum yumuşlara çok fayda sağladı. eğer rahatsız ediyosa seni dozunu yavaş yvaş arttırabilirsin bence

merhaba arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım bendede pko vardı dr banada glucophage 850 mg ilk hafta günde 1 kere içtim şimdi sabah akşam yemek arasında 3 ay kullanacam acaba kullanıpta faydasını gören varmı cok aşırı derecede mide bulantsı yapıyo

canim kesinlikle kullanmalisin..baslarda evet mide bulantisi yapiyor ama sadece bönye alisana kadar,sonra geciyor merak etme..bulaninca agzina tuzlu bi kraker atmani öneririm..pcos icin en iyi yöntem metformin tedavisi sakin birakma oke?ayrica hamis kalma sansinide elbette artiriyor...yerimseniben

Arkadaşlar ben 2 kez glucophage ile hamile kaldım ilki erken doğum 2. şimdi 3 aylık hamileyim darısı sizin başınıza inş. ilk başlarda miğde bulantısı ve ağrısı yapıyo hamile kalıncada ik ay kullanılıyo benim 1 haftam kaldı bırakmaya hamileliktede çok miğde ağrısı yapıyo

Arkadaşlar yanlış yazmışım hamileliğin 3. ayına kadar kullanılıyo kullanılmazsa düşük oluyomuş die duydum .

Back