• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maske Tarifleri Gliserin Mucizesi.. Kesinle oku!

Evde Yapılabilen Doğal Cilt Bakımları Kolay yüz maskesi, Basit Kolay Cilt Maskeleri , Yüz Maskesi, sivilce maskesi, en iyi maske tarifleri, cilt lekeleri, en iyi yüz maskesi, yüz temizleme maskesi, ev yapımı doğal yüz maskeleri, cilt beyazlatma, evde yapılan yüz maskeleri, siyah nokta
kızlar tarifi denedim ama çilek yagı yerine nar çekirdek yagı kattımm ve yatmadan önce sürdümm sabah kalktıqımda cildim düzeldi sanki...tavsiye ederimm

gliserini ellerim için almışdım çok katı bir yağ damlalığı var genede damlamıyor gülsuyunla seyreltcem evdede lavanta yağım var acaba bunu koysam ne gibi etkileri olur çilek esansını alana kadar lavantalıyı denesem çünkü bu aralar saçım için baya bi yağ aldım bi çilek kalmış onuda burda okudum denemek isderim tabi menekşe yağı var saçım için ama cilde olmaz gül yağım var rosense gül suyum var ama ben

gülsuyu
gliserin
lavanta yağı (siz çilek esansı koymusunuz 5 damla bende bundan 5 damla koysam)

bu karışım sizce uygunmu lavantanın cilt içinde kullandığını duymuşdum bu arada cildim yağlı gibi karma çıkıp kaybolan sivilce lekeleri var siyah nokta var yani akneler mevcut lavanta akneye iyi geliyor diye duymuşdum tabi kayısı limon yağıda iyi geliyormuş iyice kafam karışdı

Son düzenleme:
gliserini ellerim için almışdım çok katı bir yağ damlalığı var genede damlamıyor gülsuyunla seyreltcem evdede lavanta yağım var acaba bunu koysam ne gibi etkileri olur çilek esansını alana kadar lavantalıyı denesem çünkü bu aralar saçım için baya bi yağ aldım bi çilek kalmış onuda burda okudum denemek isderim tabi menekşe yağı var saçım için ama cilde olmaz gül yağım var rosense gül suyum var ama ben

gülsuyu
gliserin
lavanta yağı (siz çilek esansı koymusunuz 5 damla bende bundan 5 damla koysam)

bu karışım sizce uygunmu lavantanın cilt içinde kullandığını duymuşdum bu arada cildim yağlı gibi karma çıkıp kaybolan sivilce lekeleri var siyah nokta var yani akneler mevcut lavanta akneye iyi geliyor diye duymuşdum tabi kayısı limon yağıda iyi geliyormuş iyice kafam karışdı

Gliserin katı bir yağ değildir, yoğun bir yağdır.
Damlalığı olan şişelerden yağ zaten kolay kolay akmaz bu gliserine özel bir durum değildir.
Gliserinde tıpkı badem yağı gibi, fındık yağı gibidir.
Yoğunluğu hemen hemen aynıdır bunlarla.

Lavantanın cildi yenileme özelliği vardır, kullanabilirsiniz.
Limon yağıda gözenekleri açar ve sivilceleri önler.
Sizin isteiğinize kalmış bir durum bu.

Gliserin katı bir yağ değildir, yoğun bir yağdır.
Damlalığı olan şişelerden yağ zaten kolay kolay akmaz bu gliserine özel bir durum değildir.
Gliserinde tıpkı badem yağı gibi, fındık yağı gibidir.
Yoğunluğu hemen hemen aynıdır bunlarla.

Lavantanın cildi yenileme özelliği vardır, kullanabilirsiniz.
Limon yağıda gözenekleri açar ve sivilceleri önler.
Sizin isteiğinize kalmış bir durum bu.

bedem yağım damlıyorda gliserin mık damlamıyor bende zaten kapakla bir ölçü koydum aynen sizin gibi yalnız lavanta yağım biraz fazla kaçdı ama sonuç muhteşem kokusu harika oldu gül suyu ile karışıncada tavsiye ederim ellerimede sürüyorum memnun kaldım :16:

Son düzenleme:
bedem yağım damlıyorda gliserin mık damlamıyor bende zaten kapakla bir ölçü koydum aynen sizin gibi yalnız lavanta yağım biraz fazla kaçdı ama sonuç muhteşem kokusu harika oldu gül suyu ile karışıncada tavsiye ederim ellerimede sürüyorum memnun kaldım :16:

Memnun kalmana çok sevindim canım.
Benim yağlarım bitti, ben de gidip en kısa zamanda gliserin, lavanta yağı, kayısı yağı vs alıcam.

merhaba kardeşim.ben bi hafta önce falan senin bu gliserin gül suyu çilek yağı karışımını okudum hodan yağı kullanmaya başlamıştım geçen hafta ordan özendim kurcalarken forumu senin konuna rastladım.neden bilmiyorum normalde daha önce hiç böle denemelerim olmadı çünkü inanmam ama senin bu mevzu bana çok inandırıcı geldi.ancak bir şeye takıldı kafam ölçülerdeki kapak diye bahsettiğin o kapak ne kadar miktarlık?vallahi bak bugün daha yeni geldim çıktım dışarı hepsini aldım dediklerinin :D yapıcam ama miktarını anlamadım tam

bu verdiğiniz tarif roaccutane kullananlarada iyi gelirmi yüzüm çok kızardı acıyo bide :(((

bende geçen kış roaccutane kullandım ve ergenliğimde başlayıp asla çözüm bulamadığım sivilcelerimden ve yoğun yağlı cildimden o ilaç sayesinde kurtuldum.fakat bu aralar yine minik minik sivilceler çıkıp geri gidiyo.kimi insanlar iki kere tedavi olabiliyormuş bu ilaçla.karışıma gelince ben de kullanırken cildin kızarması soyulması kuruması vs çok yaşadım.ilaç zaten gözeneklerini fln temizlicek.ben adece nemlendirici bir krem ve güneşten korunmak için kış da olsa bir koruyucu kullanmaya çalıştım.ilerleyen zaman içerisinde ellerinde egzama bile olabilir ben kirli bir ortamda çalışıyodum ve ellerim bir ayı aşkın süre egzama oldu ama geçti sıkıntı yok.ilacı kullan.çok bişey kurcalama.doktoruna danışmadan kafana göre iş yapma zaten cildin gittikçe hassaslaşıcak problem olur başına.

annem dün yüzüme bakıp cildin baya düzeldi gliserin işe mi yaradı ne :53: dedi :52:
ben sadece gliserin kullanmyorum yalnız, yüzümü yıkadıgımda hemen gülsuyu sürüyorum cildi sıkılaştırıyo.
kullandııgm krem de biraz özel, cild yenileyici. sanırım o yüzden cok sükür bi ay öncesine göre cok iyi yüzüm maşallah:nazar:

evet böyle yazmıştım :)

at hangı krem o :) sıvılce ızlerıne ıyı gelıyor mu )

değerli hanımlar bende bu formülü uygulamaya başladım.
geçen sene roaccuttane kullanmıştım.sivilcelerim vs süper geçmiş hatta burnumdaki siyah noktalarım gözeneklerim fln yokolmuştu.ama bu sene yine ufak tefek başlamıştı ki bu formülü gördüm ve başladım.benimde bir çok kişi gibi aynen özellikle burun ve yanaklarım yani t bölgem daha fazla yağlı.önceki cevaplarda gördüğüm kadarıyla gliserin bazı arkadaşlarımız için şikayet konusu olmuştu.bende gliserini kullanmadan sadece 5 damla çilek yağıyla 2 kapak gülsuyunu karıştırıp kullanmaya başladım.sabah akşam fıs fıs hesabı :D oldu yani aynen dedikleri gibi ilk kullanımın ertesi günü sivilceler (minik bir kaç taneydi) sönmüştü.gülsuyu süper düzenliyo yağı.ama bir kaç saat geçince yine yağlanmaya başlıyo.onu da belirteyim ama netice iyi gibi görünüyo.cildiniz hassas falansa benimki gibi yada çekinceniz varsa gliserinsiz bir deneyin derim baktını geçmiyo basın gliserini gitsin :D

değerli hanımlar bende bu formülü uygulamaya başladım.
geçen sene roaccuttane kullanmıştım.sivilcelerim vs süper geçmiş hatta burnumdaki siyah noktalarım gözeneklerim fln yokolmuştu.ama bu sene yine ufak tefek başlamıştı ki bu formülü gördüm ve başladım.benimde bir çok kişi gibi aynen özellikle burun ve yanaklarım yani t bölgem daha fazla yağlı.önceki cevaplarda gördüğüm kadarıyla gliserin bazı arkadaşlarımız için şikayet konusu olmuştu.bende gliserini kullanmadan sadece 5 damla çilek yağıyla 2 kapak gülsuyunu karıştırıp kullanmaya başladım.sabah akşam fıs fıs hesabı :D oldu yani aynen dedikleri gibi ilk kullanımın ertesi günü sivilceler (minik bir kaç taneydi) sönmüştü.gülsuyu süper düzenliyo yağı.ama bir kaç saat geçince yine yağlanmaya başlıyo.onu da belirteyim ama netice iyi gibi görünüyo.cildiniz hassas falansa benimki gibi yada çekinceniz varsa gliserinsiz bir deneyin derim baktını geçmiyo basın gliserini gitsin :D

Aslında en büyük sorun zaten şu; cildimizi temizlesekte 2.3 saat sonra gene yağlanıyor.
Ve bunun bir çözümü yok maalesef ki.
Ben kaç maske denedim kaç ürün denedim ama en fazla 2 saat sonra gene aynı.

pamuk sekeyım anladıgım kadarıyla sen bu yag konusunda uzmansın :21:bu glısırenlı karısımı denıcem ama bnım cıldım sıvılce ve sıvılve lekeleri var:14:hangı koysam karısıma bırde saclarımda kuru ve yıprandı boyadan:2:hanı soyle hem cıldıme hem saclarıma ıyı gelecek bı yag soylesen:27::52:

pamuk sekeyım anladıgım kadarıyla sen bu yag konusunda uzmansın :21:bu glısırenlı karısımı denıcem ama bnım cıldım sıvılce ve sıvılve lekeleri var:14:hangı koysam karısıma bırde saclarımda kuru ve yıprandı boyadan:2:hanı soyle hem cıldıme hem saclarıma ıyı gelecek bı yag soylesen:27::52:

Bademyağı
Kuru ciltlerin en büyük doğal ilacı... Acı ve tatlı badem çekirdeğinin karışımından elde edilir. Cildi yumuşak tutar. İnce ve duyarlı ciltler için çok yararlı. Tatlı bademyağı, tarih boyunca güzellik için kullanılmış. Hala en çok aranan ve kullanılan maddelerden biri. Yüzdeki lekelere, siyah noktalardan dolayı gözenekleri genişlemiş, kuru, ihmal edilmiş, pullanmış ciltlere çok yararlı. E vitamini ve mineraller bakımından zengin olan bu yağı, hem cildin hem de saçların (E) vitamin gereksinimini giderir. Özellikle soğuk havalarda dış etkenlerden kolayca etkilenen kuru ciltlerin özel bakıma ihtiyacı var. Hava soğudukça cilt daha da kurulaşıyor. Bu etkileri yok etmek için en iyi ürün bademyağıdır. Her gece yüzünüze badem yağı sürebilirsiniz.

Ayrıca pratik başka yararları da var. Birkaç damla bademyağını bir parça pamuk üzerine damlatıp akşamları makyaj temizlemede de kullanabilirsiniz. Makyajı çıkarma, cildi temizleme açısından oldukça idealdir.

Susamyağı
Susam yağının en büyük özelliği vitaminler, mineraller, antioksidanlar ve lesitin açısından çok zengin olması... Özellikle E, A ve B kompleks vitaminleri içerir. Mineral olarak demir ve kalsiyumca zengindir. Sesamol, besamolin ve sesamin antioksidanları da yer alır. İçerdiği Omega 9 oranı ve antioksidanlar nedeniyle ısıya, tere ve ışığa karşı dayanıklıdır. Cilde sürülmesinden sonra güneş ışığı altında uzun süre bozulmadan kalabilir. İçindeki doğal lesitin ve antioksidan maddeler yağın derinlere kadar emilmesini sağlar. Böylece cildin yaşlanmasını engellenir.

Muhtelif cilt sorunlarının yanı sıra, mantar enfeksiyonlarını da engeller. Saç ve tırnak için de etkilidir. Doğrudan saç diplerine ve tırnaklara tatbik edilebilir. Saçlar bu yolla güçlenir ve beslenir. Özellikle kepekli ve mantar enfeksiyonlu saçlara çok iyi gelir. İçindeki kalsiyum dolayısıyla, vitamin eksikliği olan ve kırılan tırnakların dostudur.

Kozmetik ve masaj amaçlı kullanımlarda ise allerji riski yok denecek kadar azdır.

Zeytinyağı

Antik çağlardan bu yana zeytinyağı ile güzellik arasında yakın bir ilişki göze çarpıyor. Eski dönemlere ait belgelerde de bu özellikler ortaya çıkar. Eski toplumların belgelerirde cilde iyi gelmesi, kırışıklıkları önlemesi, sivilceleri tedavi etmesi, deriyi yumuşatması ve saçları gürleştirip parlaklık vermesi gibi bilgilere sık sık rastlanır. Sağlık ve güzellik kaynağı olan bu yağ hem yemeklerde tüketilerek yarar sağlıyor hem de cilde tatbik edilerek güzellik kazandırıyor. Genel olarak doku ve organlar üzerinde önemli etkilere sahip. Bu yağın yararlarını şöyle sıralayabiliriz:

• Cilde ve saçlara çok faydalı. Besler, korur ve yumuşatır. Saç dökülmesini durdurmak için 1 yumurta sarısı karıştırılır. Bu karışımı, saç diplerine sürüldükten 1 saat sonra yıkanır.
• Dövülmüş sarımsak ile karıştırılmış zeytinyağı, kuruyan, sertleşen derinin yumuşamasını sağlar.
• Saçlara canlılık kazandırmak için birkaç kaşık zeytinyağı ile saç diplerine masaj yapılır. Daha sonra ılık havluya sarıp, yarım saat beklenir ve yıkanır.
• Dişlere yapılan masaj, dişlere sağlamlık ve beyazlık kazandırır.
• Birkaç damla limon-bal karışımı kırışıklıkları önler. (Haftada iki kez yapılabilir.)
• Kaya tuzu ile karıştırılır. Pürüssüz bir cilt elde etmek için, bu karışımla kol ve bacaklar ovulur.
• Zeytinyağı limon ile karıştırılarak cilde sürülür, cildi korur. Güneşle birlikte böyle bir ten iyi bir renk alır.
• Ciltteki kuruluğu gidermek için bir elma ezilir. Zeytinyağı ile karıştırılarak on dakika yüzde tutulduktan sonra ılık suyla yıkanır.

Bu yağları hem saç hem cilt için kullanabilirsin canım.
Benim bu ilk sayfada verdiğim tarifide saçın ve cildin için kullanabilirsin.

2 kapak gliserin
Şişenin yarısına kadar su ( İyi su, saçın içinde kullanıcaksan )
Yarım kapak badem yağı
Ve isteğine göre 1 kapak aromatik bir yağ.
Mesela böğürtlen olabilir.
Cilde iyi geldiği gibi saçada iyi gelen bir yağ.

Back
X