- 5 Temmuz 2010
- 3.274
- 1.060
- 373
- Konu Sahibi asminreina
slm bende aynen dual plan kesı meme altı, 400cc ye yakın bır buyukluk ıstıyorum..doktorunuz kımdı? yuvarlak-damla arasında kararsızım, dualın ucu kalkık oluyormus, damla zaten oyle ıyıca havaya kalkık olursa dıye endıselenıyorum...yuvarlakta da bır duz gıbı yuvarlark var bırde tam yuksek-high profıl var, o ıkısı arasında kararsızım...dual planın spor yapmaya engelı var mı?
canım benım doktorum ızmırde cenk tokat..ben dual planden memnunum..protesın ust kısmı kasaltında kaldıgı ıcın kasustune gore daha yumusak bır gecıs saglıyo..yanı portakal gıbı bı gorunum olusmuyo..kasustu yuvarlaktada eger vucudunun kaldıramadıgı buyuklukte bı protez secımı yapılırsa ıkı tane top gıbı bır gorunum olusur..onun dısında kasustundede yuvarlagın guzel durdugu arkadaslar var..
dual plande oyle aman aman bı kalkıklık yok o konuda endıselenme.dık bı durusu var o kadar..
yuvarlagında uc cesıdı var bırı low dıgerı moderate ve hıgh profıl olmak uzere..farklarıysa atıyorum low profılın ılerıye dogru yukseklıgı 3 se ,moderate ın 5 high profılınde 7 cm yanı o cesıtler protezın yukseklıgıyle alakalı..
yok dual spor yapmana engel degıl..ben 2. aydan sonra kosuya basladım bır yıldan sonrada agırlık calıstım hıc bı engelını gormedım..yanı spora engel bı durum yok
damla ve yuvarlaga gelecek olursakta genelde cerrahların cogu yuvarlagı secıyo..kımı damlanın ust kısımları bos olan bırıne uygun olmayacagından dolayı kımısıde damlanın donme rıskınden dolayı yuvarlagı tercıh edıyo..mesela meme dokusu olan bırınde damla guzel durabılır ama sıfır dumduz hıc meme dokusu olmayan bırınde beklentıyı karsılamaz.. ornegın benım eskı halım dumduzdu ve bende damla kullanılsaydı ustlerım bos kalacaktı ve benı memnun etmeyecektı..doktorumda hastası cok ıstemedıkce damlayı kullanmıyo..bı bıldıgı vardır ve o yusden yuvarlak secıyodur dıye bende yuvarlagı tercıh ettım..amelıyat oncesı yuvarlak taktıran bı kac arkadasıda gorunce yuvarlak daha mantıklı geldı..