• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Giyim mağazasında çalışacağım ama tecrübem yok fikir ve tecrübelerinizi yazar mısınız

denizkabugu

Evli, mutlu, ...
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2007
725
5
96
Diğer
Üniversite mezunuyum ama henüz hiç bir işte çalışmadım yani iş tecrübem yok

Bir yakınım giyim mağazasında iş buldu bana orda çalışcam ama ne yapcam ne etcem bilmiyorum

Bişey bilmediğimi de farkettirmemem lazım ve iyi olmam lazım

Nasıl iyi bir satıcı ya da iyi bir çalışan olabilir giyim mağazında ve nasıl kurnaz olabilirim

İki bayan daha çalışıyor orda ama ben yeni başlayacam

Biraz korkum var :uhm:

öncelikle ne mezunu oldugunu merak ettim cnm:uhm:
giyim magazasında çalışmak için bence gereklı olan en önemli şey güler yüz yerimsenibenmüşteriye karşı yaklaşımınız sıcak olmalı güler yüzlü olup da alıcının sempatisini kazandıktan sonra gerisi çorap sökügüdür zaten tabi bu benım için böyle......
sırf çalışanından dolayı almadıgım çok elbise oldu mesela kazak bakıcam bir iki tane çıkarıyor model ama çıkarırken mubarek sankı kufrediyor böyle biryerden ölsem de alamam ben şakkıdı
umarım çok başarılı olursun canım...

kendin bir giyim mağazasına gittiğinde görevli kişiden ne bekliyorsan bunu
yapmalısın canım bence :)

güleryüz,ilgi çok önemli..
ancak ilgi çok fazla olmamalı (şahsen burnumun dibinden ayrılmayan
satış görevlilerinden çok hoşlanmıyorum.
Tamam yardımcı oldun biraz rahat bırak da
karar vereyim di mi :icecream:)

2 yıl collezionda bi 1 2 ay kadar da lcw da çalıştım canım güleryüz çok önemli kendi sıkıntını asla belli etmiceksin satışların yüksek olması lazım yoksa müdür burnunda bitiyor ama ben şirket ti bizim magaza o yusden eger bayilikse yada şahsa ait ise okadar zorlanmassın canım

öncelikle ne mezunu oldugunu merak ettim cnm:uhm:
giyim magazasında çalışmak için bence gereklı olan en önemli şey güler yüz yerimsenibenmüşteriye karşı yaklaşımınız sıcak olmalı güler yüzlü olup da alıcının sempatisini kazandıktan sonra gerisi çorap sökügüdür zaten tabi bu benım için böyle......
sırf çalışanından dolayı almadıgım çok elbise oldu mesela kazak bakıcam bir iki tane çıkarıyor model ama çıkarırken mubarek sankı kufrediyor böyle biryerden ölsem de alamam ben şakkıdı
umarım çok başarılı olursun canım...

kamu yönetimi mezunuyum canım

hiç kurnazlığım da yok

gözü açık biri de değilim

ne yapacam bilmiyorum

kendi bölümümden bir yeri kazanana kadar boş durmaktansa özel bir yerde çalışmak istedim

tşk ederim canım

canım kamu mezunsun
daha farklı alanlarda iş bulamadın mı?

Birçok yere başvurdum canım ..

Bankacılık olsun, yönetcilik konularında olsun birçok yere başvurdum..

Henüz başvurduğum yerlerden ses seda çıkmadığı için ve boş durmak beni çok yıprattığı

için bir süre böyle bir yerde çalışayım diye düşündüm ...

Birçok yere başvurdum canım ..

Bankacılık olsun, yönetcilik konularında olsun birçok yere başvurdum..

Henüz başvurduğum yerlerden ses seda çıkmadığı için ve boş durmak beni çok yıprattığı

için bir süre böyle bir yerde çalışayım diye düşündüm ...

anladım çok ii yapmışşın canım
okuldayken zaten pazarlama,satış vs..
bazı dersler görmüşşündür onların faydası olacağını düşünüyorum
bir de satışta bir laf vardır
''üründen önce kendini pazarlamalısın''konuşman düzgün,
kılık kıyafetin özenli yani onların tabiriyle prezentabl olmak gerek
bunu da güleryüz ve ürün bilgisiyle birleştirince hallolur herşey
ayın en çok satan elemanı olman dileğiyle canım
allah yardımcın olsun bir de unutmadan söyleyeyeim
acemi olduğunu çaktırmamaya çalış(aksi halde tecrübeyle sabittir:jeyyar:)

anladım çok ii yapmışşın canım
okuldayken zaten pazarlama,satış vs..
bazı dersler görmüşşündür onların faydası olacağını düşünüyorum
bir de satışta bir laf vardır
''üründen önce kendini pazarlamalısın''konuşman düzgün,
kılık kıyafetin özenli yani onların tabiriyle prezentabl olmak gerek
bunu da güleryüz ve ürün bilgisiyle birleştirince hallolur herşey
ayın en çok satan elemanı olman dileğiyle canım
allah yardımcın olsun bir de unutmadan söyleyeyeim
acemi olduğunu çaktırmamaya çalış(aksi halde tecrübeyle sabittir:jeyyar:)

işte acemi olduğumu nasıl belli etmemeye çalışcam

ya da bu konu hakkında nasıl hemen bilgilencem of kurnaz olmam lazım

çok tşk ederim canım

işte acemi olduğumu nasıl belli etmemeye çalışcam

ya da bu konu hakkında nasıl hemen bilgilencem of kurnaz olmam lazım

çok tşk ederim canım

canım bence bu kişisel bir yetenek
yani rahat geniş ol biraz
bilmediğini belli etme zaten
2 haftaaya kadar kalmaz acemiliğin
alışırsın hemen,insanları iyi takip et
sürekli bir takipte ol
diğer çalışanları müşterileri,işverenleri...
kim ne giymiş ne yapmış,konuşmaları
iyi takip et,yani uzun lafın kısası iyi bir
gözlemciolmaya çalış bir de kendine güven
geçen gün bir sitede bir yazı okumuştum
insanlar çalıştıkları süre zarfında ilk 90 günkü hal ve
tavırlarıyla hatıranırlarmış...

hangi işte çalışırsan çalış güleryüz tatlı dil ama satış bölümünde özellkle giyim bölününde çalışanların ve bayana da hitap ediyosa bu bölüm iki katı sabır ve güleryüze ihtiyacı var bence..çünkğ bildiğimiz gibi bizler genelde çok kararsızız.tüm tezgahı ve hatta yeri geliyor vitrini bile bozdurabiliyoruz:(konuşkan olmalısın...ve tavsiyelerde bulunabilmelisin mesela bir etek almaya girene ona yakışır bi bluz kazak vs de satabilmelisin.biraz da pinokyo olman gerekebilir işin gereği yani yalan sölemen hani şu batan geminin malı yada aynı model vs bi ünlünün üstünde de vardı yada bunlar şimdi moda gibi.sürekli bunları satıyoruz gibi:tomato:ama aşırı gitmeden tabiki:lepi:
işinde başarılar dilerim canım dilerim hayırlı olur ve hemen üst kademelere yükselirsin
herşey gönlünce olsuna.s.

canım galiba ben biraz fazla yorum yaptım ama
birşeyi daha paylaşmak istedim
bayanlara özellikle dikkat et
sanırım biz bayanlar bazen fazla kaprisli oluyoruz
ve beğenmiyoruz birşeyleri
beni bir arkadaşım sırf bayanlar yüzünden satış işini bırakmıştı
amacım seni korkutmak değil uyarmak yanlış anlama
olur mu bitanem,başını çok ağrıttım k.bakma
kal sağlıcakla..

canım galiba ben biraz fazla yorum yaptım ama
birşeyi daha paylaşmak istedim
bayanlara özellikle dikkat et
sanırım biz bayanlar bazen fazla kaprisli oluyoruz
ve beğenmiyoruz birşeyleri
beni bir arkadaşım sırf bayanlar yüzünden satış işini bırakmıştı
amacım seni korkutmak değil uyarmak yanlış anlama
olur mu bitanem,başını çok ağrıttım k.bakma
kal sağlıcakla..

yok canım ne kusuru olur mu öyle şey

yardımın ve fikirlerin için çok tşk ederim a.s.

canım merhaba.10 yıl satış elemanlıgı yapmış biri olarak sana söyleyecek çok şeyim var aslında.yani tecrübe edindirecek...ama en önemlilerini söyleyeyim.müşteri içeri girdiginde buyrun hoşgeldiniz deyip gülümsemen
müşteri içeri girdiginde buyrun hoşgeldiniz deyip gülümsemen birinci şart.
ikincisi ne çok sıkacaksın müşteriyi,ne de serbest bırakacaksın.
müşteriden müşteriye fark vardır bunu unutma.kimisi herşeyi sorar durmadan yardımcı olmanı ister,
kimisi de başından gitmen için türlü bahaneler arar.
en önemlilerinden birisi de MÜŞTERİYE ASLA YOK DENMEZ.
müşteri magazayla alakası olmayan birşey sormasının dışında ne sorarsa sorsun içeri buyur etmeye çalış ve içeride de modellerimize bakabilirsiniz şekline.
ben tezgahtarlıktan çok şeyler ögrendim,insanları daha iyi tanımayı,sabırlı olmayı vs...bir malı satmaya çalışırken kendini kasma.son derece rahat ol,müşteri senin sadece satma çabasında oldugunu hissederse o an sogukluk olur.yani nasıl ki biz bir magazaya gittigimizde üzerinizde kötü duran ve çok bariz kötü duran bir ürünü çok güzel oldu yakıştı gibi kelimelerle satmaya çalışan bir tezgahtar durumuna düşmemen için söylüyorum.satışta dürüstlügünü sezdirmen gerek müşteriye.
şimdilik bu kadar canım.merak ettigin bişey olursa yardımcı olmaya calışırım.çok asırı uzun olacak çünkü daha yazarsam.yerimseniben

kendin bir giyim mağazasına gittiğinde görevli kişiden ne bekliyorsan bunu
yapmalısın canım bence :)

güleryüz,ilgi çok önemli..
ancak ilgi çok fazla olmamalı (şahsen burnumun dibinden ayrılmayan
satış görevlilerinden çok hoşlanmıyorum.
Tamam yardımcı oldun biraz rahat bırak da
karar vereyim di mi :icecream:)

yazmak istediğimi çok güzel ifade etmisin a.s.

insanları bunaltma, mağzanın içinde kovalar gibi adım adım takip etme bide devamlı nasıl bişey düşündünüz diye sorma

başarilar dilerim umarım geçici bir süreç olur ve inşallah yakın zamanda okuduğun bölümde iş bulursun

benim arkadaşlar gibi tecrübem yok ama şunları söyliyeyim::

elbette acemilik çekeceğin bir dönem olur,atlatırsın.ilk girişinde her çalışan alışma müddeti sunar.her hatanda kendini kötü hissetme...

ben ambar mağazalarını çok seviyorum.hele ümraniye şubesinde bir görevli bayan var,bayılıyorum.o varsa bayağı birşeyler alıyorum,o yoksa hemen çıkıyorum....

beni görünce seviniyor.bir ay öncesinden bile gelsem neler aldığımı hatırlıyor.zevkimi ilk günden bildi.ben gelince koşa koşa tam kafama ve bedenime uygun ürünler çıkarıyor.aklımda olayan şeyleri hooop alıvermişim...

kıza inanamıyorum.hiç yorgun görmüyorum.başkaları akşam olsa da gitsek diye sabırsızlanıyorlar. ya da sevmediğim bir şeyi bana zorla satmaya çalışıyorlar.yakışmayan bir şeyi "aaaa süper oldu" demiyorlar mı ...ama o bayan yakışmadı ise hemen çıkartıyor.bayılıyorum ona....

Mango, zara,coton,pull and bear, bershka ... gibi büyük mağazalrda part time calışmak istiyorum. öğrenciyim
ve daha önce hiç iş tecrübem olmadı. bu işte çalışan arkadslar varsa çalıştıkları yeri, çalışma saatlerini ve aldıkları ücretleri yazabilir mi lütfen. yardımınızı bekliyorum (:

Back