Giyim konusunda yaşadığım sıkıntı

Koton’u falan pahalı buluyorsanız aldığınız şeyler dandik dundik, ucuz duran parçalar muhtemelen. Öyle kıyafetleri sevemiyor olmanız normal. Biraz düzgün şeyler alın, hem üzerinizde güzel durur, hem de atmaya kıyamazsınız para verdiğiniz için. Ben de tam tersi, Network’ten İpekyol’dan, Beymen’den aldığım gömlekleri 5-10 senedir giyiyorum. Az olsun, şık olsun. Geçen sene oradan bir kaban aldım, %100 yün. Çok sıcak tutuyor. Kesimi de güzel, ince gösteriyor. Ayrıca iyi para verdim. İstesem de atamam snjdjdkd

Nobetlerde 72 saat aynı kıyafetle yatıp kalkip çalışan ben😂 Son on yıldır işyerinde kombin olayını kafaya takmayı öyle bir bıraktım ki anca temel parcalarim eksilip almam gerekince modadan haberim oluyor...İronik şekilde de son 10 yıldır giyim konusunda öncesinde aldigimdan daha çok olumlu geri bildirim alıyorum...Bence tekstilde kaliteli ama az parçaya harcama yapmak her zaman iyidir, hiçkimse aynı siyah pantolonu, beyaz gömleği kaç kere giydiginizi anlayamaz çünkü proposyonda her zaman ayakkabı çanta ve takı öne çıkar.

e sorun nerde ? nasıl hissediyorsanız, içiniz neye elveriyorsa oyle giyinin. alın ucuz kalitesiz 1 kez giyin atın. bu sizin hayata bakışınızla alakalı. bu bir dert değil.
kimisi de 3 kez alır en iyisini 10 sene giyer. tamamen paraya, hayata bakış acısı ve harcama alışkanlığı.

Ben bir kıyafet aldığım zaman sanki 2-3 kez giyince onun ömrü bitiyor gibi geliyor. Sosyal medyada pek sık fotoğraf paylaşmam ama ayda bir iki kez de paylaşsam bir daha aynı kıyafeti giyesim gelmiyor .
Sanki sürekli onu giyiyormuşum hissiyatı oluyor.
Bu arada evde yeni gibi duran 3-4 yıllık bile var ama giyesim gelmiyor.
Çoğu zaman kaliteli alamıyorum nasılsa hemen sıkılacağım diye dediğim de trendyoldan uygun fiyatlı almak sonra onun da gereksiz ve ucuz gelmesi yakıştıramamakla sonuçlanıyor.
bir tık üstü koton ya da onun üstü zara, mango hiç almadım durumum da kötü değil yani bunları alacak kadar var niye böyle. Daha üstünü bilemeyeceğim durumum anca bu kadar. Pahalı bir şey alırsam da onun yasını tutuyorum gereksiz oldu diye .
Kapsül dolap deniyor ama o da aynısı olmuyor mu en nihayetinde, aynı kazak aynı ceket bluz.
Dolabımı tamamen çıkarıp yenilemek istiyorum ama yenilesem de sonuç aynı olacak gibi.
Giyim dolabımda kullanışsız sanırım tıka basa dolu görünüyor ama çok da bir şey yok cidden çok kıyafet alanlar nereye sığdırıyor bilmiyorum
Sosyal medya bir illüzyon ve en temel iki amacı gösteriş ve bolca tüketim.

Aynı kıyafetle 3-5 fotoğraf paylaşmanın nesi kötü ki? Ben her hafta aynı şeyleri giyiyorum. Veya kimisi tüm kış aynı montu giyiyor.

Bir kıyafeti rengi solana veya yırtık pırtık olana kadsr giyerim. Neden giymeyeyim?

sen bilirsin.az olsun öz olsun yillar gecsede sık ve kaliteli duran seyler bence mantikli.simdiki kizlara bakiyorum hergun farkli farkli 100 tllik badilerle geziyorlar herkes birbirinin kopyasi ve ucuz duruyor.ha durumu olmayana birsey demem.ama cesit cesit giyinmek istiyosan guzel olsun istiyosan baya para dokcen.benim bir kazagim mesela 2 bin lira .sen begenmedin ama haftada 5 kombinimi .cok sık gayette hicte sıkılmıyorum giyerken
Başkaları için değil kendimiz için giyiniyoruz zaten.

Beş kombin bir hafta demek. O da hafta sonu hiç bir yere çıkmayıp evde pijamayla yaşadığınızı varsayarsak ancak. Yıkamaya yetişemez insan. İsraf etmeyelim ama israf etmemeyi de abartmayalım. İkisinin ortası iyidir. Sizinki cimriliğe kaçmış sanki.

sen bilirsin.az olsun öz olsun yillar gecsede sık ve kaliteli duran seyler bence mantikli.simdiki kizlara bakiyorum hergun farkli farkli 100 tllik badilerle geziyorlar herkes birbirinin kopyasi ve ucuz duruyor.ha durumu olmayana birsey demem.ama cesit cesit giyinmek istiyosan guzel olsun istiyosan baya para dokcen.benim bir kazagim mesela 2 bin lira .sen begenmedin ama haftada 5 kombinimi .cok sık gayette hicte sıkılmıyorum giyerken
Ortalama mağazalarda kazaklar 1500-2000 bandında zaten 😂

pazartesi salı diye sıraya da koydunuz mu? 😂😂😂

Ben bir kıyafet aldığım zaman sanki 2-3 kez giyince onun ömrü bitiyor gibi geliyor. Sosyal medyada pek sık fotoğraf paylaşmam ama ayda bir iki kez de paylaşsam bir daha aynı kıyafeti giyesim gelmiyor .
Çoğu zaman kaliteli alamıyorum nasılsa hemen sıkılacağım diye dediğim de trendyoldan uygun fiyatlı almak sonra onun da gereksiz ve ucuz gelmesi yakıştıramamakla sonuçlanıyor.
bir tık üstü koton ya da onun üstü zara, mango hiç almadım durumum da kötü değil yani bunları alacak kadar var niye böyle. Daha üstünü bilemeyeceğim durumum anca bu kadar. Pahalı bir şey alırsam da onun yasını tutuyorum gereksiz oldu diye .
Kapsül dolap deniyor ama o da aynısı olmuyor mu en nihayetinde, aynı kazak aynı ceket bluz.
Dolabımı tamamen çıkarıp yenilemek istiyorum ama yenilesem de sonuç aynı olacak gibi.
Giyim dolabımda kullanışsız sanırım tıka basa dolu görünüyor ama çok da bir şey yok cidden çok kıyafet alanlar nereye sığdırıyor bilmiyorum
Gerçekten peri padişahının kızısın

enteresan

ben genelde aynı şeyi giymem üst üste
ama 1 kere giyince de yıkamam, başka şey giyerim sonra ilk giydiğimi tekrar giyerim başka pantalonla kombinlerim
başka ayakkabı-montla giyerim. giyip çıkardığım şeyleri koymak için ayrı bir köşem olur odada her zaman.
(yaz günü tişörtleri yıkıyorum tabi 1 kere giyince o ayrı da)
neyse bu şekilde yeterince giydiğime kanaat getirince yıkıyorum. genelde benzer renkleri birlikte giydiğim için bari 1 makine ediyor.

dolabım gereksiz şekilde kalabalık ama aslında son yıllarda pek bir şey de almıyorum mesela kaç parçayı verirsem/atarsam o kadar veya daha az sayıda almaya çalışıyorum ki azalsın, artmasın.

ben her iş değiştirdiğimde ülke/şehir ve giyim kodu da değişti (takım elbise giyilen işten kot/tişört giyilen işe, yaz memleketinden kış memleketine vs.). Atmadım da çünkü bir takım olmuş 4-5 bin lira arada mesela toplantıma bişeyime lazım oluyor. Veremem şu anda senede 2 kere giymeye 5 bin lira. ya da mesela y.dışına gidiyorum yanıma yıkamadan o seyahate yetecek kadar parça alıyorum genelde de kat kat şekilde giyiniyorum. uğraşamam orada yıkamakla etmekle bazen bir şehirde yarım gün kaldığım oluyor...yani ben vazgeçemiyorum elimdeki parçalardan kolay kolay.
kapsül gardrop yapıp sadece onu giyebilene helal olsun ne diyim.

Ben ne yaptım böyle senede 2-3 kere giyeceğim şeyleri (abiye, takım, benim için olağan kullanıma fazla şık tarzlarda kıyafetler vs.) ayrı bir dolaba koydum. montlarım ceketlerim filan da vestiyerim müsait, orada duruyor. yoksa burada evler çok küçük, normalde sığmaz ayırınca sığıyor.

kalan şeyleri de arada birbiriyle deneyip kombinlemeye çalışıyorum
mesela 20 sene önce alınmış bir parçayla yeni bir parçayı birlikte giymek, du bir deneyeyim diye sırayla bakmadığım sürece aklıma gelmiyor, mesela o parçayı alıp 3-5 ayrı şeyle bir deniyorum (mesela canımın vakit öldürmek istediği karanlık günlerde) aa diyorum bu bununla güzel oldu. tamam mesela bunu belirliyorum, bi ara giyiyorum böyle arada gece çıkmalık kombinlerin, soğuk hava kombinleri (burada hava nadiren soğuk) filan yaparım, denerim yani. (neden çünkü ben evden çalışıyorum bir yere gitmem genelde aniden gerekiyor, yoksa her sabah giyinip işe giden kadın için muhtemlen durum benim durumum gibi değildir, öyle olsa kıyafetleri kombin yapıp asabilirim, ben sabah insanı değilim ayılamam sabah)

eğer gerçekten o parçaya uygun birşey bulamıyorsam ya onu vermem lazım (e demek giyemiyorum ben onu!). ya da çok güzel, giycem diyorsam o zaman onunla giyilecek alışveriş yapmam lazım. buna karar veriyorum.

muhtemelen elinizin gittiği 1-2 kombin var sürekli onları giyiyorsunuz siz de. değilse hakketen kötü şeyler mi seçmişsiniz? bunu bi düşünün.

Valla 33 yasindayim ve kiyafetlerime montlarima ayakkabilarima cok ii bakarim. Suan dolabimda hala 10 yillik kiyafetlerim ilk gunku gb durur. Cok kiyafetim var fakat surekli alisveris yaptgim icin degil kiyafetlerime ozen gosterdigim icin. Ayni kiyafeti ust uste iki gun giyersiniz ama flarinizi yada takinizi degistirirsiniz farkli gorunur ayni kiyafet.. bir bluzle birden cok kombin elde edebilirsiniz. Ben hc bi zaman kiyafete cok para vermedim hc marka takintim yoktur. İyi kombinlediginizde en ucuz kiyafet bile kaliteli durur. Gosterisliyseniz her giydiginiz yakisir ve sik durur. Ben de ust uste ayni kiyafeti goymeneye ozen gosteriyorum her gun disarda oldugum icin fakat sizinki biraz abarti. Cok sevdigim kiyafetlerim vrdir mesela haftada 1 giyerim mutlaka kendimi daha iyi hissederim. Arada tarzinizi degistirin hep ayni tip giyiiyorsaniz da bu algiyi yaratir.

Zara mango vs de değil daha üst kalitelisini alırım her zaman. Az öz standart kıyafetlerim vardır. Her şeyle kombin edilecek şık kaliteli parçalar alırım. Aldığımı da 10 seneye yakın giyerim. 36 yaşımdayım. Geçen bir temizlik yaptım 8 yıl üstü parçalarla vedalaştım. Bir ara alışveriş yapacağım bütçe ayırmaya çalışıyorum.
Asla ıvır zıvır ucuz kuyafetle dolap doldurmam. Ben hep aynı tip giyinirim sıkılmam tabi. Eskimeyince de hoşuma gidiyor.
Yani sosyal medyadakiler gibi şıkır şıkır olmuyorum aşırı modern dikkat çeken kıyafetlerim yok. Ama tarzımı beğeniyor arkadaşlarım.
Siz sıkılıyorsanız bilemem de imkanım var diyorsanız biraz paraya mı kıysanız. Trendyoldaki ucuz ürünleri almayı acil bırakın. En sık neye ihtiyaç duyduğunuza bakın. Ve o ürünün en kalitelisini alın.

Muhtemelen henüz daha ne tarz giyimin insanısınız onu bile bilmiyorsunuz, alışveriş sitelerinde ucuz diye aldığınız parçalar da dolabınızdakilerle kombinleyemediğiniz almış olmak için aldığınız şeyler, bu durumda dediğiniz gibi dolabınızı yenileseniz de sonuç değişmeyecek.

Öncelikle giyim tarzınızı belirleyin, spor, klasik, bohem, maskülen, feminen vs vs sonra da tarzınıza uygun etek pantolon elbise kazak bluz alın, ama alırken en çok hangisini giymekten zevk alıyorsanız o parçaları alın, misal etek giymekten hoşlanan biriyseniz pantolon giymekten keyif almayabilirsiniz, daha çok elbise giyen biriyseniz etek bluz kombini yapmakta zorlanırsınız gibi gibi.

Aldığınız parçaların görüntüsü rengi trend olmak zorunda değil, sizi içinde mutlu edecek parçaları seçin, seçerken de birbirleriyle kombinleyebileceklerinizi seçin, keza ayakkabı çanta seçerken de dolabınızdakilerle uyumlu olmalarına dikkat edin.

Özel günler önemli davetler için 1-2 parça klasik kıyafet ayakkabı ve çanta alın.

Koton’u falan pahalı buluyorsanız aldığınız şeyler dandik dundik, ucuz duran parçalar muhtemelen. Öyle kıyafetleri sevemiyor olmanız normal. Biraz düzgün şeyler alın, hem üzerinizde güzel durur, hem de atmaya kıyamazsınız para verdiğiniz için. Ben de tam tersi, Network’ten İpekyol’dan, Beymen’den aldığım gömlekleri 5-10 senedir giyiyorum. Az olsun, şık olsun. Geçen sene oradan bir kaban aldım, %100 yün. Çok sıcak tutuyor. Kesimi de güzel, ince gösteriyor. Ayrıca iyi para verdim. İstesem de atamam snjdjdkd
Kaliteli mal her zaman kendisini belli ediyor. 15 yıllık saten bluzla, etnik görüntülü kimono tarzı bir parça var 20 yıllık, asla atmaya kıyamıyorum, kaliteli oldukları için hiçbir şey olmadı, uygun bir kombinle evirip çevirip giyiyorum😬

Bence çok fazla şey almak değil de düzgün ve sevdiğin parçaları almak daha makbul, hepsine illa ki 4-5 bin vermek zorunda da değil fakat çok ucuz da olmamalı, kumaşları da hiç güzel olmuyor ucuz kıyafetlerin, bir kısmı kaliteden ödün vermeden olmak üzere diğerleri orta kalite alınmış parçalarla gayet şık olunabiliyor ama önce tarzını keşfetmesi lazım.

X