annene gitme, haklıyken haksız duruma düşme, eşin eve geldiğinde soğuk davran, konuyu açacak olursa ona aynen şunları söyle :
"ablanla ilgili konuşmak istemiyorum, çünkü ben ne desem sen ya inanmıyorsun, ya da niye idare etmiyorsun havasına giriyorsun.. ben senin ablanın nazını, gazını, lafını çekmek zorunda değilim, senin ablan yüzünden aramızda olanlara bak, ablan iyi insan olsa aman kardeşim evinde mutsuz olmasın diye düşünür bir hatam olsa bile susar sana yansıtmaz ama o kadar kötü ki hiç bir şey olmadığı halde çok şey var havasına girip senin gözünde beni kötülemeye çalışıyor ve sen benim kocam bu oyuna geliyor evin huzurunu kaçırıyorsun, ablanla istediğin kadar ilgilen ama benden bu saatten sonra ablanla ilgili hiç bir adım bekleme ! benim evimin huzurunu kaçırmak isteyen kendi öz ablam dahi olsa siler geçerim"
sen bu lafları söylerken lafını kesecek olursa : "ben söyleyeceklerimi bitirmedim, madem beni suçlu buluyorsun önce beni dinleyeceksin" diye sustur ve lafına devam et.
önemli not: kocanla aranı bozup onları mutlu etme.. sen mutlu ol ve bunu onların gözlerinin içine sok !
sevgiler..