• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gitmeli miyim?

ciceklientari

Guru
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2014
3.114
6.048
408
Selam hanımlar,

Bundan uzun bir süre önce kuzenimle ( erkek) ayni sitede oturmaya başladık.
Şuan burda değiller , taşındılar.

Taşınmalarından bir buçuk yıl önce eşiyle aramız açıldı.
Sebep; benden menfaatinin kesilmesi , işinin bitmesi sonucu araya mesafe koymaya çalışması ,bende bunu kabul etmeyip ( sadece gördüğü yerde merhaba merhaba selam veriyordu ) her şeyi kestirip attım. Selam vermedim , hiç konuşmadım. Kavga, tartışma, kötü söz hiçbirsey yok. Bunun öncesinde her işine yardım eder, gel deyince ikiletmezdim. Ondan böyle bir şey beklemediğim için üzüldüm ama konuşmaya kalkarsam ağır konuşurum diye hiç yüz göz olmadan kesip attım.

Daha sonraları eşi yani kuzenim de benimle konuşmadı ama geçenlerde bir ortamda karşılaştığımızda beni öptü, ben tepki vermedim ,kızımla konuştu. Konuşmasa konuşmazdı o an böyle bir mecburiyeti yoktu.
Sanırım Allahaısmarladık demeden gittiği (taşındığı) için vicdan yaptı, bilemiyorum.

Bu süre zarfında dayım (kuzenimin babası olan) başka bir şehirden buraya çocuklarını ziyarete geldi. Bana geldiğini haber vermedi, karşı binada olmasına rağmen bir kahve içmeye olsun uğramadı.
Burada olduğunu bile tesadüfen başka birinden duydum, hiç karşılaşmadık.
Ben gidemezdim konuşmadığımın birinin evine. Onlar burada yokken bekar kızlarıyla bile ilgilenmiş, yemek taşımış biri, yeğeni , akrabası olarak ondan ben geldim diye bir telefon, bir 5 dakika uğramasını bekledim çok birşey mi bekledim bilmiyorum ama bu durum gerçekten çok gücüme gitti.

Asıl sorunum şu ki ; şimdi dayım kalp ameliyatı olacak. Benim bulunduğum şehirde bir hastanede yatıyor.
ziyaret etmeli miyim?
Gitmek istemiyorum ama annem dünyanın yüzbin türlü hali var sen yine de bir görün diyor.
Ayrıca dayımda eşi de öyle çok hatır gönül bilen biri de değil.

Aslında bu gibi şeylere çok önem veririm. Akrabalarımı, sevdiklerimi üzmemeye dikkat ederim, onların özel zamanlarında canla başla yanlarında olurum ama bunu gerçekten istediğim içimden geldiği için yaparım.
Güzel zaman geçirmeye, mutlu olmaya mutlu etmeye çok açık biriyim ama bu beni bazı insanların gözünde nasıl olsa çiçeklientari kin tutmaz, küs kalmaz, unutur, küs olsa bile ihtiyacımız varsa arasak gelir konumundan öteye götürmüyor. Böylece de kalp kırıklıklarım dikkate alınmıyor gibi hissediyorum.

Ayağım çekmiyor, gidesim yok ama aması var işte.
Kararsız kaldım, arada kaldım bilmiyorum.

Eğer gidersem de sadece annem, dayımın kızlarından biri ( onu çok severim) ve bişey olursa vicdan azabı duymayayım diye gideceğim ama bu bana dürüstçe gelmiyor.

Yazım anlatım hatam olduysa kusura bakmayın.
Biraz uzun oldu.
Okuyan akıl veren herkese şimdiden çok teşekkürler.

Kesinlikle gitmelisin. O büyük ve sen hastalık durumunda onu mutlaka sormalısın.
Yarın Allah korusun senin de başına gelebilir. Basit şeyler için böyle önemli mevzuları arada kaynatmayın.

iyide misafir gelen dayınızmış sizin gitmeniz gerekiyordu zaten.. onun size gelmesi değil.. kuzeninizde sizi öpmüş kızınızla ilgelenmiş vs.. sizin yaptığınıza pireye kızıp yorgan yakmak denir..
Miafirlige geldigi yer konusmadigim kuzenimin evi siz olsaniz gider miydiniz o eve
Kuzenim de cani istedi konusmadi cani istedi konustu sizce kabul edilir biseymi
Yani boyle bir muameleye karsi nasil davranirdiniz
Hadi bunu gormezden geleyim kuzenim burada otururken esinden cekindi konusmadi diye dusuneyim
Dayima bu yaptigini yakistiramadim
Cunku annem geldiginde tek tek onun cocuklarini arar sorar ziyaret eder

Miafirlige geldigi yer konusmadigim kuzenimin evi siz olsaniz gider miydiniz o eve
Hadi bunu gormezden geleyim kuzenim burada otururken esinden cekindi konusmadi diye dusuneyim

çok haklısın bende ikilemde kalırdım yani
Ama şu bir gerçek dünya fani yapılan kötülük ne ise elbet karşılıksız kalmaz
Siz allaha havale edin görmezden gelin gene sınırlı ve seviyeli olun ama genede bir geçmiş olsuna gidin
Varsın onlar sormasın hatır gönül bilmesinler insanlık sizde kalsın

konuşmuyorsam gitmezdim elbette ama sonuçta hoşgeldine gitmek bana düşerdi ya .. gitmemek benim tercihim olduğu için dağa küsmezdim onu diyorum.. gelmedi vs diye.. kimbilir belkide dayınızda size kırgındır bir hoşgeldine bile gelmedi diye..

Karşındakinden çok büyük bir kazık yemediysen doğru olduğuna inandığın şeyi Allah rızası için yapacaksın zaten, karşılık bekledeğin için ya da ne düşünürler diye değil.

Bir de bişeyleri içinde bu kadar büyütmektense, hazır yeri geldiğinde konuşmaktan yanayım ben. İnsanız, yanlış anlaşılmalar oluyor. Sorun küçükken konuşulsaydı belki de hiç bu kadar büyümeyecekti zaten.

Karşındakinden çok büyük bir kazık yemediysen doğru olduğuna inandığın şeyi Allah rızası için yapacaksın zaten, karşılık bekledeğin için ya da ne düşünürler diye değil.

Bir de bişeyleri içinde bu kadar büyütmektense, hazır yeri geldiğinde konuşmaktan yanayım ben. İnsanız, yanlış anlaşılmalar oluyor. Sorun küçükken konuşulsaydı belki de hiç bu kadar büyümeyecekti zaten.
Kuzenimin esi kendini saf haşa melek gibi tanitan bi tip
Onun menfaati bitince herkesi silip attigini cook sonra ogrendim ben
Baskalarina da yapmis o zaten oyle dediler
Onun yaptigi umrumda degil zaten suan
Benim uzuldugum kuzenimle dayimin yaptigiydi aslinda
Onun agziyla bana tavir alinmis hissiydi yasadigim
Ben cok doluydum o sira
Konussam yakar yikardim ama ya sonra pisman olursam diye yapmadim
Sonra o soyleyemediklerim icten ice beni yedi orasi ayri tabi

Birde aile yapimizda o kucuk o gelsin o buyuk ben gideyim diye bisey yok
Biryere gittigimizde aile buyukleri kucuklerin evlerini ziyaret eder
İlk o gelsin vs.gibi bir beklenti yok

Canom yaa gidersen hiçbirsey kaybetmezsinn kısa resmi bi ziyaret gibi düşünn ama gitmezsen her konuda kaybeden sen olursun kimseninn deilsede annenin hatrına git dayın olark deil annenin kardesi olarak gör..

Kuzenimin esi kendini saf haşa melek gibi tanitan bi tip
Onun menfaati bitince herkesi silip attigini cook sonra ogrendim ben
Baskalarina da yapmis o zaten oyle dediler
Onun yaptigi umrumda degil zaten suan
Benim uzuldugum kuzenimle dayimin yaptigiydi aslinda
Onun agziyla bana tavir alinmis hissiydi yasadigim
Ben cok doluydum o sira
Konuşsam yakar yikardim ama ya sonra pisman olursam diye yapmadim
Sonra o soyleyemediklerim icten ice beni yedi orasi ayri tabi
Bende öyle çok hazır cevap değilim ama yeri geldiğinde de söylemek lazım. Öyle başkasının üzerinde değil ama kendi yaşadığınız somut örneklerden, yarı şaka yarı sitemli laf çarpmalı.
Sonra insanların rengi belli oluyor zaten :)

Canom yaa gidersen hiçbirsey kaybetmezsinn kısa resmi bi ziyaret gibi düşünn ama gitmezsen her konuda kaybeden sen olursun kimseninn deilsede annenin hatrına git dayın olark deil annenin kardesi olarak gör..
Annem sabah arayip git dediginde biraz çıkıştim gitmem diye
Annemler beni zaten boyle yapti herkese koş herkese git yardim et
Bu bahsettigim geline aman yardim et, cocugu kucuk, buyutun beraber, seninki buyudu, arabayla biryere giderken gotur getir cok sevap vs.
Tamam sevdigim icin yaptim
İstedigim icin yaptim ama zoruma gitti iste
Annemin arkadasi elin cocugunu buyutme herkes dogurduguna baksin cok istiyosan kendin dogur kendi bebegine bak dedi hic umursamadim bile
Bundan sonra x teyzeyi dinliycem zaten ;)

Burdaki yorumlara bakilirsa gidicem gibi gorunuyor

Ruyamda da rahmetli dedemi gordum pek iyi degildi
Ruyamdan etkilenip ustune birde annemle bu konuyu konusunca actim konuyu
Yoksa bunun oncesinde gitmemekte kararliydim

Dayını arayıp sana davet edebilirdin pekala

Onların evinde kalıp da küs olduğuna gitmek istememiş olabilir

Boşverin bunları kalp ameliyatı gidin geçmiş olsun deyin gelin

Back