Gitmeli miyim yardım edin lütfen ..

Riyma

So WTF ?
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2013
613
102
73
Hayırlı akşamlar , sizlere bir şey danışmak istiyorum . Ben bir dernek evinde kalıyorum toplamda 6 kişiyiz. Bursumla beraber kiram 180 tl oluyor . Evden ayrılmam halinde bursum kesilecek. Kalacak yer bulamadığımdan biraz apar topar oldu bu eve yerleştim normalde hiçbir kurum altında yaşamak istemiyordum . Evdeki kızlardan 1 tanesiyle ciddi anlamda sorun yaşıyorum kız sözde ev görevlisi olduğundan yaşıt olmamıza rağmen evin ağası gibi davranıyor sanki onun evinde kalıyormuşuz gibi. Dedikodu , yalan , iftira , zarar verme planları her şey var . Anne babası daha önce bu dernekte çalışmış o yüzden kızı şikayet etmekte bir işe yaramıyor .
Hem kızla anlaşamıyorum , hem bir yere bağlı olmak istemiyorum .
Yeni bir ev buldum kızlardan birini tanıyorum ve seviyorum . Bunlar 4 kızlar .
kira olarakta 250 vericem arada 70 tl gibi ciddi bir fark var .
Ama kişi sayısı düşüyor bu dernek evindede herşeyi pek bir rahat kullanıyorlar faturalar çok yüksek geliyor su 90 elektrik 90 doğalgaz 360.
Şimdi ev değiştirdik eski ev güneş görmüyordu bu ev hem güneş görüyor hemde yalıtımlı .
Yine 6 kişiyiz ama bir ihtimal faturalar düşecek lakin ben o şirret kızla aynı evde olacağım .
Yeni evde hem fatura daha yüksek olacak hem kızlardan birinin erkek arkadaşı varmış ve erkek arkadaşı sürekli kızla beraber kalıyormuş evine çok nadir gidiyormuş ama ev halkına dahil değil yani kira faturalar 3 e bölünüyor.
Şimdi ben kapalı olduğum için sürekli tedirgin olacağım banyoya geçerken mutfağa geçerken evde açık gezdiğimden yada odamdan çıkarken giyineceğim ama kendi evinde sürekli kapalı gezmekte ne kadar rahat olur bilmiyorum .
Evi tavsiye eden arkadaşla konuştum , çocuk kesinlikle odadan çıkmıyor biz onu hiç görmüyoruz sorun olmaz evde rahat gezersin diyor.
Çok islami hassasiyeti olan insanlar değil bu elbetteki beni ilgilendirmez ama mesela ben sabah namazına uyandığımda oda arkadaşım uyuyor olacak belkide uykusu bölünecek ..
İki arada bir derede kaldım karar veremedim...
Bu evede yeni taşınmıştık üstelik bir daha taşınacağım yani .
Bu evde kaldığım oda arkadaşımı seviyorum iyi anlaşıyoruz. 2 kişi kalıyoruz aynı odada diğer evde de 2 kişi olacağız ama oda küçük dolayısıyla yatak sığmaz çekyat var ama baya yumuşak onu yatak olarak kullanabilirsin dedi ama benim bel fıtığım var genç olmama rağmen bazen ciddi boyutta rahatsızlık verebiliyor sancılaırm oluyor sağ tarafa dönemiyorum hiç yani dikkat etmem gerekiyor.
İki açıdanda karşılaştırıyorum eksileri artıları var ama karar veremiyorum.
Kaldığım derneği de hiç sevmiyorum -.-
arada zorunlu faliyetlerimiz oluyor diğer ev tamamen bağımsız bunlarda olmamış olacak yani ..
Maddi açıdan karşılaştıramıyorum yeni evin faturalarını görmediğim için ..
Siz olsanız napardınız ?
Taşınayım mı taşınmayayım mı ?

bahsettiğin evlerde anlaşamıyorsan eğer evin değiştiriliyor diye biliyorum gerekli yerlere söylemediniz mi ? veya tartışın tartışınca da değişiyor galiba ? erkegin odadan çıkmaması imkansız lavabosu var, banyosu var vs si var illaki karşılaşacaksınız sana ters geliyorsa sorun olur diye tahmin ediyorum. ama bir taraftan da özel evin rahatlığı var kimsenin emri altında yaşamıcaksın. bence bir hafta felan kal duruma bak arkadaşlarından rica et yaşayabilir misin görmüş olursun.

Herkes yerinden memnun gibi dolayısıyla kimse yer değiştirmek istemiyor
Ya erkek arkadaşının olması arada uğraması beni ilgilendirmez ama sürekli bir kalma durumu elbetteki ters geliyor ben rahat edemem yani o şekilde ...
konuştuğum arkadaşımda rahatsızdı sürekli burda beleşten geçiniyor hem kalıyor hemde fatura kira 3 e bölünüyor diye.
Bahsettiği kız en başta evi tutmuş dolayısıyla o evdede o kendi evi gibi davranıyormuş .

Siz bu anlaştığınız arkadaşla başka eve çıkamazmısınız
Diğer kız ve erkek arkadaşı olmadan

Son düzenleme:

hayır ben sizi kasetmiştim yani seni başka bir eve alsalar söyleseniz..
beleşten geçinen bir varsa o sıkıntı olur ben sana söylüyüm.. ben de yaşadım böyle durum zamanla insanın canını sıkıyor enayimiyim ben diye soruyorsun kendi kendine..

yo anladım onu işte zaten epi topu 3 evi var diğer 2 evdeki kızlarda yer değiştirmek istemiyorlar biriyle .

yo anladım onu işte zaten epi topu 3 evi var diğer 2 evdeki kızlarda yer değiştirmek istemiyorlar biriyle .

anladım şimdi. başka özel evde kalan arkadaşın yok mu. anladığım kadarı ile bunları da çok iyi tanımıyorsun bir tavsiye etmiş gibi. ama tavsiye ile de hareket etme.

canım bahsettiğin evlerde kalmış biri olarak yazıyorum bende sorunlar yaşayıp çıkmıştım ama orada tanıştığım arkadaşlarımla bence kendi düşüncendeki birileriyle çıksan daha iyi olur o evde yapabileceğini zannetmiyorum daha mutsuz olursun bence biraz daha bekle kendin gibi olan arkadaşınla apart tarzı bir yerlere çıkabilirsin acele etme Allah yardımcın olsun..

anladım şimdi. başka özel evde kalan arkadaşın yok mu. anladığım kadarı ile bunları da çok iyi tanımıyorsun bir tavsiye etmiş gibi. ama tavsiye ile de hareket etme.

yok bunlarıda çok iyi tanımıyorum .
birini tanıyorum aşıırı değil ama genelde sevdiğim bir arkadaşım bir sene beraber okumuştuk .
diğer 2 kızı bilmiyorum .

Son düzenleme:
yok bunlarıda çok iyi tanımıyorum .
birini tanıyorum aşıırı değil ama genelde sevdiğim bir arkadaşım bir sene beraber okumuştuk .
diğer 2 kızı bilmiyorum .

müsade ederlerse bir hafta kal, yakından görmüş olursun sana göre mi değil mi. ben de eve çıkacağım da öyle yapmıştım karar vermeme yardımcı olmuştu o bir hafta.

Son düzenleme:
müsade ederlerse bir hafta kal, yakından görmüş olursun sana göre mi değil mi. ben de eve çıkacağım da öyle yapmıştım karar vermeme yardımcı olmuştu o bir hafta.

aslında dediğiniz çok mantıklı ama bir sorayım müsade ederler mi bilmiyorum ..
maddi açıdan ne düşünüyorsunuz ?

yani beklersem hazirana kadar sıkıcam işte dişimi sonrasında ev bulabilir miyim tekrar bilmiyorum ..
beklemekte bir seçenek tabii
Allah razı olsun canım teşekkür ederim .

aslında dediğiniz çok mantıklı ama bir sorayım müsade ederler mi bilmiyorum ..
maddi açıdan ne düşünüyorsunuz ?

ben dernek evinde de kaldım özel evde de kaldım. dernek evinde bir ay kaldım sonra atıldım zaten tabi dernek evi maddi açıdan daha iyiydi sabit bir para veriyorsun ama özel ev öyle değil sabit para vermek yok. ayrıca özel evde arkadaşların vs gelse o gün özel harcama yapılıyor.
bende senin gibi bir ay dernekten sonra üç kişilik bir eve çıktım. çıktığım ay iyiydi sonra git gide katlandı.

Son düzenleme:
Biraz daha sabredip bi yandan da arayışta olun bence
Ordan oraya taşınmak düzen bozmak kolay değil
Şuanki yerinizden daha iyi bir yer bulmadan çıkmayın biraz tahammül edin kıza
Ben olsam erkek arkadaşın olduğu eve geçmem

üniversite döneminde özel evde kalmış biri olarak kesinlikle ve kesinlikle 4 kişilik erkek arkadaşla kalıncak evi tavsiye etmem.. çünkü yağmurdan kaçarken doluya tutulmuş gibi olcaksın..şimdi oda da durması hiç çıkmaması sorun değil gibi görsende aynı evin içine girdiğinde sorun olcak..ha sürekli de şuan bulunduğun evde kal diyemem bahsettiğin evi çok çok iyi anladım..ama henüz 1. sınıfmışsın odandaki arkadşınla da problemin yokmuş sık biraz dişini sana uygun arkadaşlar bulmaya çalış ve bi kaç arkadaş kendiniz ev tutun.. yani ben olsam kesinlikle gitmeyi düşündüğün evi kabul etmezdim..kii ordaki insanları da tanımıyosun ve bi kaç ay geçmeden orda belki burdakinden daha fazla sorunların olabilcek.. o yüzden o kız hiç yokmuş gibi davran diğerleriyle aranı bozma.

zaten bir kız yüzünden tekrar taşınıcak olmakta sinirimi bozuyor

Şimdi sizin canınızı sıkan evde 4 kişi yaşayıpta faturaların 3 bölünmesini. Yoksa evde 3 kızın arasında bir erkeğin yaşaması mı eger fatura konusu canınızı sıkıyorsa çok haklısınız faturaların 4 bölünmesi gerek ,evde yabancı bir erkeğin olması sizin hareketlerinizi kısıtlayacaktır sizin dediğiniz gibi ya dişinizi sıkıp şuan kaldığınız evde kalacaksınız yada başka arkadaşlarla başka eve bakacaksınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…