- 5 Ekim 2013
- 613
- 102
- 73
Hayırlı akşamlar , sizlere bir şey danışmak istiyorum . Ben bir dernek evinde kalıyorum toplamda 6 kişiyiz. Bursumla beraber kiram 180 tl oluyor . Evden ayrılmam halinde bursum kesilecek. Kalacak yer bulamadığımdan biraz apar topar oldu bu eve yerleştim normalde hiçbir kurum altında yaşamak istemiyordum . Evdeki kızlardan 1 tanesiyle ciddi anlamda sorun yaşıyorum kız sözde ev görevlisi olduğundan yaşıt olmamıza rağmen evin ağası gibi davranıyor sanki onun evinde kalıyormuşuz gibi. Dedikodu , yalan , iftira , zarar verme planları her şey var . Anne babası daha önce bu dernekte çalışmış o yüzden kızı şikayet etmekte bir işe yaramıyor .
Hem kızla anlaşamıyorum , hem bir yere bağlı olmak istemiyorum .
Yeni bir ev buldum kızlardan birini tanıyorum ve seviyorum . Bunlar 4 kızlar .
kira olarakta 250 vericem arada 70 tl gibi ciddi bir fark var .
Ama kişi sayısı düşüyor bu dernek evindede herşeyi pek bir rahat kullanıyorlar faturalar çok yüksek geliyor su 90 elektrik 90 doğalgaz 360.
Şimdi ev değiştirdik eski ev güneş görmüyordu bu ev hem güneş görüyor hemde yalıtımlı .
Yine 6 kişiyiz ama bir ihtimal faturalar düşecek lakin ben o şirret kızla aynı evde olacağım .
Yeni evde hem fatura daha yüksek olacak hem kızlardan birinin erkek arkadaşı varmış ve erkek arkadaşı sürekli kızla beraber kalıyormuş evine çok nadir gidiyormuş ama ev halkına dahil değil yani kira faturalar 3 e bölünüyor.
Şimdi ben kapalı olduğum için sürekli tedirgin olacağım banyoya geçerken mutfağa geçerken evde açık gezdiğimden yada odamdan çıkarken giyineceğim ama kendi evinde sürekli kapalı gezmekte ne kadar rahat olur bilmiyorum .
Evi tavsiye eden arkadaşla konuştum , çocuk kesinlikle odadan çıkmıyor biz onu hiç görmüyoruz sorun olmaz evde rahat gezersin diyor.
Çok islami hassasiyeti olan insanlar değil bu elbetteki beni ilgilendirmez ama mesela ben sabah namazına uyandığımda oda arkadaşım uyuyor olacak belkide uykusu bölünecek ..
İki arada bir derede kaldım karar veremedim...
Bu evede yeni taşınmıştık üstelik bir daha taşınacağım yani .
Bu evde kaldığım oda arkadaşımı seviyorum iyi anlaşıyoruz. 2 kişi kalıyoruz aynı odada diğer evde de 2 kişi olacağız ama oda küçük dolayısıyla yatak sığmaz çekyat var ama baya yumuşak onu yatak olarak kullanabilirsin dedi ama benim bel fıtığım var genç olmama rağmen bazen ciddi boyutta rahatsızlık verebiliyor sancılaırm oluyor sağ tarafa dönemiyorum hiç yani dikkat etmem gerekiyor.
İki açıdanda karşılaştırıyorum eksileri artıları var ama karar veremiyorum.
Kaldığım derneği de hiç sevmiyorum -.-
arada zorunlu faliyetlerimiz oluyor diğer ev tamamen bağımsız bunlarda olmamış olacak yani ..
Maddi açıdan karşılaştıramıyorum yeni evin faturalarını görmediğim için ..
Siz olsanız napardınız ?
Taşınayım mı taşınmayayım mı ?
Hem kızla anlaşamıyorum , hem bir yere bağlı olmak istemiyorum .
Yeni bir ev buldum kızlardan birini tanıyorum ve seviyorum . Bunlar 4 kızlar .
kira olarakta 250 vericem arada 70 tl gibi ciddi bir fark var .
Ama kişi sayısı düşüyor bu dernek evindede herşeyi pek bir rahat kullanıyorlar faturalar çok yüksek geliyor su 90 elektrik 90 doğalgaz 360.
Şimdi ev değiştirdik eski ev güneş görmüyordu bu ev hem güneş görüyor hemde yalıtımlı .
Yine 6 kişiyiz ama bir ihtimal faturalar düşecek lakin ben o şirret kızla aynı evde olacağım .
Yeni evde hem fatura daha yüksek olacak hem kızlardan birinin erkek arkadaşı varmış ve erkek arkadaşı sürekli kızla beraber kalıyormuş evine çok nadir gidiyormuş ama ev halkına dahil değil yani kira faturalar 3 e bölünüyor.
Şimdi ben kapalı olduğum için sürekli tedirgin olacağım banyoya geçerken mutfağa geçerken evde açık gezdiğimden yada odamdan çıkarken giyineceğim ama kendi evinde sürekli kapalı gezmekte ne kadar rahat olur bilmiyorum .
Evi tavsiye eden arkadaşla konuştum , çocuk kesinlikle odadan çıkmıyor biz onu hiç görmüyoruz sorun olmaz evde rahat gezersin diyor.
Çok islami hassasiyeti olan insanlar değil bu elbetteki beni ilgilendirmez ama mesela ben sabah namazına uyandığımda oda arkadaşım uyuyor olacak belkide uykusu bölünecek ..
İki arada bir derede kaldım karar veremedim...
Bu evede yeni taşınmıştık üstelik bir daha taşınacağım yani .
Bu evde kaldığım oda arkadaşımı seviyorum iyi anlaşıyoruz. 2 kişi kalıyoruz aynı odada diğer evde de 2 kişi olacağız ama oda küçük dolayısıyla yatak sığmaz çekyat var ama baya yumuşak onu yatak olarak kullanabilirsin dedi ama benim bel fıtığım var genç olmama rağmen bazen ciddi boyutta rahatsızlık verebiliyor sancılaırm oluyor sağ tarafa dönemiyorum hiç yani dikkat etmem gerekiyor.
İki açıdanda karşılaştırıyorum eksileri artıları var ama karar veremiyorum.
Kaldığım derneği de hiç sevmiyorum -.-
arada zorunlu faliyetlerimiz oluyor diğer ev tamamen bağımsız bunlarda olmamış olacak yani ..
Maddi açıdan karşılaştıramıyorum yeni evin faturalarını görmediğim için ..
Siz olsanız napardınız ?
Taşınayım mı taşınmayayım mı ?