• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gitmek mi zor yoksa kalmak mı :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi Ultio
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Ultio

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2011
8
0
36
İstanbul
selam kızlar şuan içinde bulunduğum durum hem geçmişimi hem de geleceğimi etkiliyor.2 senedir birlikte olduğum ve uğrunda herşeyimden vazgeçebileceğim biricik sevgilimle çıkmaza girmiş durumdayız :(( ne yapmam gerektiğini bile bilmiyorum ve karar vermek için 5 günüm var.2 sene çok uzun gibi görünse bile kısacık hissettiriyor.sevgilim askerde ve gelmesine 1 sene var uzaklıktan kaynaklanan bir sorun değil aramızdaki benim uzun süre sorgusuz sualsiz ona inanmam ve ne söylese ne yapsa kabul etmem.2 kere bırakıp gitti ve aylar sonra geri döndü ikisinde de kabul ettim sebebini bile sormadım.yaptığım aptallıktı belki de.tanıdığımız herkes birbirimiz için yaratıldığımızı söylese de ben artık eski büyülü aşka inanmakta güçlük çekiyorum.bugüne kadar ne yaptıysa tamam dedim ve kırgınlıklarımı bile çok fazla belli etmedim.o benim ilk aşkım bazen babam bazen kardeşim.ilişkimizde anne görevini üstlendim çoğu zaman hatta öyle anlar oldu ki kendi derdimi yok sayıp ona koştum.sevmek bunları göze almaktır biliyorum ve yaptıklarımdan pişman değilim ama artık çok yoruldum.ona göre herşey mükemmel zaten ona sorsanız abartan kişi ben oluyorum hep.ona göre her şey uzak olduğumuz için böyle ama okları kendime çevirdiğimde artık mutlu olamadığımı fark ediyorum yine de onsuz olmaktan korkuyorum. bütün ailem ve onun ailesi biliyor ilişkimizi askerden geldiğinde nişanlanıcaz diyor sürekli ama bana pek fazla seçenek bırakmıyor.o lise mezunu askere gitmeden önce sürekli bi işi vardı ama geldikten sonra ne yapacağı belli değil.Ben üniversite mezunu olacağım Allah kısmet ederse ve bu sorunlar derslerimi de çok fazla etkiliyor.Artık ne yapacağımı şaşırdım dışardan bakıldığında mutlu,dertsiz görünsem de içimde çok fazla kırıldım.Askerde diye gitmek istemiyorum bir şans daha vermek istiyorum ama o şansın sorumluluklarının da üstüme bineceğinin farkındayım,düşünme yetimi kaybetmiş durumdayım.yalvarırım bana bir fikir verin :14:

ultio bence bu düşünceelerni sevgline anlat duygularından emin olamadıgını düşünmek istediğini vs falan söle ve iyice düşün öle karar ver 5 gün gibi kendini kısıtlama

Nıcın 5 gun ıcınde karar vermenız gerekıyor?
Yanına mı gıdeceksınız?
Ayrılıklarınız nıcın olmustu, bu da onemlı bır ayrıntı.
Kuskularınızı, kırgınlıklarınızı, gelecege daır endıselerınızı bılmesı gerekıyor sevgılınızın.

Sayın elefera

5 gün sonra arayacağını ve bir karara varmam gerektiğini söyledi.Ayrılıkların ikisi de tek taraflıydı hep aniden bırakıp gitti aylar sonra geri geldi.Ve açıklama da yapmadı.üstüne gittiğimde de kaçıyor zaten.Düşüncelerimi anlattığımda herşey güzel olacak diye kestirip atıyor.

Sayın ayse2

evlilik planlarını o kurmaya başladı ben değil.mezuniyetimi beklemeden evlenmek istiyor ve ben karşı çıkıyorum.mezuniyetimden 2 sene sonra kendi ayaklarımın üstünde durabildiğimde evlenmek istediğimi söyledim defalarca.aile arasında söz taktık onu bile zoraki yapmış gibi konuşuyor şimdi.yeri geldiğinde sevgisini çok fazla belli ediyor zaten sevgisinden de eminim ama bazen öyle şeyler yapıyor ki bi oyunun içindeymişim gibi hissediyorum.

Ultıo,

Askerde oldugunu soyledınız, sevgılınızın.
Bana kalırsa, karar vermek ıcın bu denlı acele etmeyın.
Aslına bakarsanız sahsı deneyımlerım ayrılmanızdan yana olur,
lakın herkes benım deneyımlerımı yasayacak dıye bır kaıde yok.
Sadece bılmenızı ısterım kı,
oncesınde nedensız (nedenı olsa dahı acıklama yapmadıgı) ayrılıklarınızın olması,
benı dusundurdu ve kanaatımce sevgılınız askerlık gunlerının daha eglencelı gecmesını arzu edıyor, sızınle ılıskısını yuruterek.
Teskeresını aldıktan sonra, bır ayrılık daha soz konusu olabılır.
Fakat dedım ya, bana aldanmayın, bunlar benım sahsı fıkırlerım.
Yalnızca karar vermek ıcın bu denlı acele etmeyın, gıdısatına bırakın derım.
Kendınızı ayrılık veya sureklılık ıcın programlamanız yanlıs bır tutum olur.

2 kere bırakıp gitmiş
ona tekrar nasıl güveniceksiniz
bana kalırsa okulunuzu bitirin acele etmeyin evlilik için
hem neden hep onun istediği zaman bişeyler olmak zorunda
( ayrılmak yada 5 gün içinde tekrar birlikte olmak barışmak )
bırakın biraz zamana , düşünün
5 günde verilecek karar değil
bence

Son düzenleme:
Elefera
Ayrılık kararı vermek benim için gerçekten çok zor şuan sağlığım,psikolojim altüst olmuş durumda.Yaşadığımız güzel günlerin hatırına zamana bırakmak en doğru karar gibi görünüyor.Arayacağı günü bekleyeceğim ve o güne kadar mümkün olduğunca az düşüneceğim onu.Yalanlar söyleyip söylemediğini bilmiyorum çünkü 2 senelik ilişkimizin ilk senesinde her fırsatta ben çok iyi bir yalancıyım ve insanları kandırabilirim demişti.Bunu bana yapıp yapmadığını bilmiyorum.Ama eğer kaderde ayrılık varsa karşı çıkamam yazgıma.Vicdanıma bu kadar çok yenik düşmek zor geliyor bazen.

ANLADIM_HERSEY_SENSIN
teşekkür ederim düşüncelerini paylaştığın için.zaten ben hemen evlilik niyetinde değilim önümde daha senelerim var ama ona kalsa bugün evleniriz.karşı çıktığımda ciddi olmadığımı şaka yaptığımı düşünüyor.ona kıyamayacağımı çok iyi biliyor.güvensizlik zaten sorunlarımdan biri.şakayla karışık seni aldatsam ruhun duymaz dediği zamanlar da oldu.bazı anlarda sanki zorla benimle birlikteymiş gibi hissediyorum.pişman olacağım hiçbir şey yaşamadım çok şükür ama ayrılırsak eğer 2 senenin etkisini silmek zor olacak.kafam çok karışık şuan. :14:

canim benimm seni o kadar iyi anliyorumki :29: o kadar fedakarlikda bulunup kocaman sevgin ile bogup simartiyorsunki karsi taraf bir o kadar acimasiz oluyor ve sen yinede sevmekden vazgecmiyorsun zaman gecip arkana dönüp baktiginda onun aslinda sana hic bir adim bir yakinlik göstermedigini görüyorsun ne aci insanin boynu bükülüyor su an bu kadar yorgun bitkin hissederken kendini ilerki senelerin yoluna girmesi icin onun cabasi senin icin en ufak yakinlik sana umut vericektir ama her ufacik olumsuz hareketide sirtina saplanan bir hancer gibi canini yakicaktir
bu durumda kalmak insana sanki imkansiz gibi gelsede gitmek cok cok daha kolay inan bana
Hersey gönlünce olmasi dilegimle :71:

Caramelim :93:
her kelimende hislerimi anlatmışsın teşekkür ederim :29:
tanıdıklarım askerde olduğu için ayrılma diyor ama benim gözlerinin önünde ne hale geldiğimi görmek istemiyorlar ne yazık ki...iyi dileğin için tekrar teşekkür ederim umarım Allah'ım en yakın zamanda doğru yolu görmemi sağlar.

Sahsi deneyimlere dayanarak soyluyorumki Caramelim hakli..
Caramelin yazdiklarini tekrarlamayacagim ama eklemek istediklerim var:
Bir insan sevdigi kisi oyle goz nuru gibi tutyorki ona hafif birsey olsa dunyalar basina yikiliyor mus gibi oluyor.. fedakarliklar sevgini aynasidir ama bu tarz davranislar beynin yani akilin sana soyledikleri degil ama duygularin istedikleri yani kalbin sesini dinlemis oluyorsun. Kalbten gelen, icten gelen duygular ne kdr hos ve sicak gorunsede bazen insana cok fena aci veriyor. Bu sebep'ten bir iliskiye baslamadan once veya yuruturken veyahut sonlandirirken mantik'tan daha cok aklini dinlemeni tavsiye ederim. Insan iki yuzludur biri kalbin aynasidir digeri de aklin, zeka'nin aynasidir. Iliskide saglam ve saglikli adim atmak icin de aklin'la mucadele etmelisin. Dogru sonuçlara varabilmek için iki tarafli yani kalbten ve akildan gelen dusunceleri tahtaya koyarak ve hangi sekilde davranirsan hang sonuclara veya problemlere ulasirsin gibi mutefekilli ve adaletli uygulaman gerekir BENCE. Senin durumunda da biraz zaman gerekir, istersen sevgilinden zaman iste, askerligi bitesiye kdr bir zaman mesela ve bu surecte ikinizde dusun. Sen kendini ruhunu toparlamaya calisirsin, birbirinizden ayrilin demiyrm eger gercekten sevgi varsa kalbleriniz ztn her beraber olur ama saglikli dusunmek icin bazen zaman ve uzlet gerekiyor.. boyle ce sevigliniz askerligi bitince ya bu iliskini devamini istersiniz yada farkina vararsiniz ki bu ilisiki noktalandirilmali..

sanki ben yazmışım bunları inan çok örtüşüyor yasadıklarmz Aİlen karşı çıkmadı mı onla beraber olmana?
benim inancım şu yönde:ayrılırsan bu senn için çooook daha fazla hayırlı olacak ama senn ilk sevgilin oldu için sürekli aklına yaşadığınz o güzel günler geliyor değil mi? duygusal davranıyrsun sonra..

Caramelim :93:
her kelimende hislerimi anlatmışsın teşekkür ederim :29:
tanıdıklarım askerde olduğu için ayrılma diyor ama benim gözlerinin önünde ne hale geldiğimi görmek istemiyorlar ne yazık ki...iyi dileğin için tekrar teşekkür ederim umarım Allah'ım en yakın zamanda doğru yolu görmemi sağlar.

Sen baskalarin dedigine bakma annen dahi olsa sen kendi yasadiklarini hissetiklerini kendinden baksa hickimse anlayamazda bilemezde.
Beni ben gibi kabul ediyormu?
Bu adam beni mutlu etmek icin caba sarf ediyormu,el üstünde tuttup bana deger veridigini bana Hissetirebiliyormu?
Söyledikleri söz verdiklerinle yaptiklari birbirine örtüsüyormu?
eger bu sorularin hepsinin cevabini rahatlikla cevabini verebiliyorsan kendini kandirmadan (ihtimallerle konusmadan)
Yapman gerekeni zaten bilirsin :34:

sanki ben yazmışım bunları inan çok örtüşüyor yasadıklarmz Aİlen karşı çıkmadı mı onla beraber olmana?
benim inancım şu yönde:ayrılırsan bu senn için çooook daha fazla hayırlı olacak ama senn ilk sevgilin oldu için sürekli aklına yaşadığınz o güzel günler geliyor değil mi? duygusal davranıyrsun sonra..

ailemin karşı çıkmasını gerektirecek bi durum olmadı aramızda.ilk sevgilim değil ama ilk aşkım.6 senedir tanıyorum 2 senedir beraberiz.

Sen baskalarin dedigine bakma annen dahi olsa sen kendi yasadiklarini hissetiklerini kendinden baksa hickimse anlayamazda bilemezde.
Beni ben gibi kabul ediyormu?
Bu adam beni mutlu etmek icin caba sarf ediyormu,el üstünde tuttup bana deger veridigini bana Hissetirebiliyormu?
Söyledikleri söz verdiklerinle yaptiklari birbirine örtüsüyormu?
eger bu sorularin hepsinin cevabini rahatlikla cevabini verebiliyorsan kendini kandirmadan (ihtimallerle konusmadan)
Yapman gerekeni zaten bilirsin :34:

Askerde olması herşeyi zorlaştırıyor benim için.Askere gideceğini öğrendiğimizden beri değişti ve zaten o süreçte ayrıldık 2 kere.En son konuştuğumuzda romantikti hiç olmadığı kadar ama ben onun davrandığı gibi davranamadım.Sorunun bende olduğunu söyleyip geçiştirdi.

sen üni o lise mezunu çok sorun yaşarsınız söleyim haa nerden biliyo demeyin benim başımada gelmişti sürekli sorun çıkarırlar ama sorun olmadıgını düşünürler..
Allah yardımcın olsun...

selam kızlar şuan içinde bulunduğum durum hem geçmişimi hem de geleceğimi etkiliyor.2 senedir birlikte olduğum ve uğrunda herşeyimden vazgeçebileceğim biricik sevgilimle çıkmaza girmiş durumdayız :(( ne yapmam gerektiğini bile bilmiyorum ve karar vermek için 5 günüm var.2 sene çok uzun gibi görünse bile kısacık hissettiriyor.sevgilim askerde ve gelmesine 1 sene var uzaklıktan kaynaklanan bir sorun değil aramızdaki benim uzun süre sorgusuz sualsiz ona inanmam ve ne söylese ne yapsa kabul etmem.2 kere bırakıp gitti ve aylar sonra geri döndü ikisinde de kabul ettim sebebini bile sormadım.yaptığım aptallıktı belki de.tanıdığımız herkes birbirimiz için yaratıldığımızı söylese de ben artık eski büyülü aşka inanmakta güçlük çekiyorum.bugüne kadar ne yaptıysa tamam dedim ve kırgınlıklarımı bile çok fazla belli etmedim.o benim ilk aşkım bazen babam bazen kardeşim.ilişkimizde anne görevini üstlendim çoğu zaman hatta öyle anlar oldu ki kendi derdimi yok sayıp ona koştum.sevmek bunları göze almaktır biliyorum ve yaptıklarımdan pişman değilim ama artık çok yoruldum.ona göre herşey mükemmel zaten ona sorsanız abartan kişi ben oluyorum hep.ona göre her şey uzak olduğumuz için böyle ama okları kendime çevirdiğimde artık mutlu olamadığımı fark ediyorum yine de onsuz olmaktan korkuyorum. bütün ailem ve onun ailesi biliyor ilişkimizi askerden geldiğinde nişanlanıcaz diyor sürekli ama bana pek fazla seçenek bırakmıyor.o lise mezunu askere gitmeden önce sürekli bi işi vardı ama geldikten sonra ne yapacağı belli değil.Ben üniversite mezunu olacağım Allah kısmet ederse ve bu sorunlar derslerimi de çok fazla etkiliyor.Artık ne yapacağımı şaşırdım dışardan bakıldığında mutlu,dertsiz görünsem de içimde çok fazla kırıldım.Askerde diye gitmek istemiyorum bir şans daha vermek istiyorum ama o şansın sorumluluklarının da üstüme bineceğinin farkındayım,düşünme yetimi kaybetmiş durumdayım.yalvarırım bana bir fikir verin :14:

Al canım aynı dert bende de var malesef ki ne onla oluyor ne onsuz çıkmazdayım

canım bence eğitimini bitir kendi ayaklarının üstünde dur sonra evlen seni iki kere bırakmış bir daha bırakmayacagı ne malum? hadi bir daha bıraktı hemde sen üniyi bitirmeden ne yapcaksın nasıl ayakta durcaksın bence biraz mantıgını konuştur

Nasıl güveniyorsunuz hala bu insana?
Karar verme sürenizi bari kendiniz belirleyin.

Back