Gitme Zamanı.. :(((

M e g

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2008
72.780
118.855
yoruldu…
uyuyor artık…

huzursuz küçük sıçramalar, iç çekişleriyle başlayan dönüşler ve terli bir yatak eşlik ediyor O’na, uyumaktan çok sızmak denebilecek bu küçük zaman parçalarında.

terliyor…
geniş anlında büyüyen ter damlacıkları önce yavaş, yavaş kayıyor, sonra hızlanıp, şakaklarındaki ağarmasını beraber yaşadığımız saç tellerinde yavaşlayıp yatağımızı düşüyor. yatağın bana ait bölümünde de sıkıntılı bir nem var son zamanlarda ve sıklıkla…

uzun ve sıcak bir eylül gecesi…
eylülün serin zamanlarında beraber olamayacağımız çoktan anlaşılmıştı zaten…
biraz daha zaman var belki …
belki de tam zamanı …

İstanbul adalarını gören evin az ilerisinde, cadde ile evi ayıran çimenlikten alkollü ve yüksek perdeden sohbetler ulaşıyor açık pencereden içeri. yolun diğer kenarındaki sokak köpeklerinin ciddiye alınmayı bekleyen ulumaları ve boş sahil yolunda hız yapan arabaların gürültüleri eşlik ediyor, terk zamanlarına…

çalışma zamanı, yemek zamanı, eğlence zamanı, sevişme zamanı olduğu gibi bir de gitme zamanı var işte… gidebilme zamanı…
her şeyin bir sonu, her yolun bir ayrımı, her kararın bir zamanı…
karar…
en zor zaman parçası…

O’nu terk edeceğim düşüncesi bile alkole ve tütüne teslim olmasına yetiyor son zamanlarda. alkole ve tütüne rağmen sevdiğim adam.
nefret ettiğim alkol ve tütün kokusuna rağmen sabahlara kadar uykusunda izlediğim, yatağını paylaştığım, göğsünde uyuduğum adam.

güzel bakan bir çift göz,
sevgi dolu bir dokunuş,
hayatıma anlam katan birkaç kelime…

adım en çok onun dudaklarına yakışır,
tenim en çok onun eleri altında mutlu olur,
en huzurlu uykularım onun nefesiyle beslenir…
uzun sayılabilecek bir beraberlikti bizimkisi… uzun yıllara yayılan bir mutluluk…
babam, dostum ve sevgilim oldu benim… giderek her şeyim.
tekdüze görünse de onlarca, yüzlerce yaşanmışlık. binlerce gün, on binlerce saat…

başkaları ile paylaşmak zorunda kaldığım geceler olsa da…
aşk böyle bir şey belki de…
kenara çekilip beklemek…
kıskansan da bir biçimde senin olduğunu, sürekliliği olduğunu, vazgeçilmez olduğunu bilmek ve bu düşüncelerin serinliğinde –ama yalnız- kıvrılıp uyumaya çalışmak.
aşk böyle bir şeydi belki de…

uyuyor…
tüm umutların sehpanın üzerinde duran ilaçlara bağlandığı,
“yapılabileceklerin” bittiği,
gözlerin ve ellerin “umutsuzluğa” esir olduğu çaresiz zaman parçaları…
son bir kez göğsünde uyusam, huzursuz soluk alışlarını izlesem bir süre…
belki çenesine küçük bir öpücük…
hani veda busesi dediklerinden…

ardımdan gözyaşı dökecek tek kişiyi terk ediyorum…
gitmem daha az acıtır O’nu…
kaybolmam umudu canlı tutar bir süre…
ve “gitti” diye anlatır soranlara…

kalınca sonuç değişmeyecekse, gitmek en iyi çözümdür her zaman..

alkol muhabbetleri bitti, sokakların köpekleri bu gecelik ev sahipliği yapacak kuytuluklar buldu kendine… sahil yolundaki araba yarışları dışında güvenli artık dışarısı… güvenli olmasa ne olur ki? bir iki sarhoş tacizini, bir iki köpek saldırısını umursamayacak kadar umutsuz bir vaka…

gidebilme zamanı…
bahçeyi geçerek, yolun kenarına kadar ilerlemek gerek…
yolu geçince, deniz kenarındaki kayalıklarda son birkaç saatimi geçirebilirim, rahatsız edilmeden.

soğuk burası… daha önce hiç bilmediğim, yaşamadığım kadar soğuk. oysa ben sıcağı severim, sıcak mekanları, sıcak dokunuşları, sıcak seslenişleri…
ama her şeye rağmen güzel birliktelikti.
aradığım sevgi ve sıcaklığı bulabildiğim…
anlamlı bir on altı yıl.

kimileri için bir ömür !

gücüm tükeniyor artık…
dalgalar eşlik ediyor son saatlerime…
belki de gıpta edilecek bir final !
dalgalar kadar dirençli ve güçlü olamıyoruz hiçbir zaman…
dalgalar kadar sürekli, dalgalar kadar………

bir anı olarak kalacağım, bir birliktelik…
yaşanmışlıklar, hatıralar, giderek bölük pörçük hatırlanan, bir ömrün küçük parçacıkları… puzzle dağılacak yavaş yavaş…
her geçen gün bir parçayı daha yok edecek beyninin kıvrımlarından…
O’da gittiğinde silinecek her şey…
sonsuzluğun içinde, yaşam denen bir an…

sonrası…

sonrası yok işte…
ben sadece bir kediyim…
ben sadece bir kediyimm...
ben,sadece bir kediyimmm...

Gitme Zamanı-Erol Onur
alıntıdır..

kedilerin bu davranışına hayranım. nankör derler ama hiç de değil bu asil hayvan ölürken bile yanlız ölmek kimseyi üzmek istemez nedense..
her kedi gider mi gerçekten merak ediyorum.
çok severim kedileride onların özgür kedine hasdünyası bambaşka...

çok güzel bir yazı yüreğine klavyene sağlık meg ..:)

okuduğun için ve ben teşekkür ederim arkadaşımma.s.

rica ederim ne demek:)

hayvanlarla ilgili böyle güzel paylaşımlar olurda okunmaz mı:) ben teşekkür ederm

tecavüze uğrayan köpek haberini okudunuz mu?

rica ederim ne demek:)

hayvanlarla ilgili böyle güzel paylaşımlar olurda okunmaz mı:) ben teşekkür ederm

tecavüze uğrayan köpek haberini okudunuz mu?

okudum evet az önce,çookk üzücü çookk kahredici bu biçarelerin durumlarımafoldumben
bende ekledim bir haber,o da çok üzücü ama,o pisicik artık mutlu en azından.. artık...

Son düzenleme:
okudum evet az önce,çookk üzücü çookk kahredici bu biçarelerin durumlarumafoldumben
bende ekledim bir haber,o da çok üzücü ama,o pisicik artık mutlu en azından.. artık...

zaten haber bölümün güzel haberler ekleyemiyoruz gündem hep kötü klava:

evdeki yada dışarda ki köpeğin kedinin ölümüne çok üzülüyorum sonrada kendime kızıyorum. sokakta sanki rahat yaşıyolarda ölünce yasını tutuyorum diye. kalsalar bir dert gitseler bir dert.
Allah biz hayvan severlere hepsine yetişebilme fırsatı versin.:Saruboceq:

sokaktaki dişileri yakalayıp vete götürüp kısırlaştırtmak gerek..
başka çare yok galiba.. çoğalmalarının önüne geçebilsek bari..

kesinlikle tüm kedi köpekler kısırlaşıp üreme dursun artık bu nesil tükensin. eziyet görmezler hiç değilse.
itilaflar bir taraftan anlayışsız komşular insanlar açlık hayat şartları birde insanlarların tcavüzü işkencesi bir canlı hayatı bu kadar ucuz olmamalı.

sokakta bu kadar yaşam mücadelesi veren, ki buna sebep; insanoğlunun onların doğalarının tamamına el koyması (arabalar,betonlaşma,kötü muamele vs vs vs..),bir de gidip petshoplardan paralar verilip satın alınan ''cins kedi köpek'' .. nasıl bir merak bu anlamam,bizim dünya güzeli tekirimiz sarmanımız varken hemde..
sokaktan kurtar,bir can yoldaşı istiyosan kendine dimi..

keşkee canım. keşkeeee...
sokaktan almasak ta en azından üretmesek hele de bilinçsizce üretmesek o da yetecek. çoook çalışıp çook öğreneceğimiz şeyler var.

o petshoplardaki canlar ticari amaçlarla,çoğaltılıp satılıyolar devamlı..
talep var çünkü..
üretilen bızdıklar da,oralarda uygun olmayan,mikrop dolu kafeslerde vitrinde bekliyolar..
yaaa hepsi biçare yaaa,hepsii işte,sıkılıyorum bu duruma üzülüyorum çokkk((((((((((

sokaktaki dişileri yakalayıp vete götürüp kısırlaştırtmak gerek..
başka çare yok galiba.. çoğalmalarının önüne geçebilsek bari..

Canım hakLsın kısırlaştırma tek çare. Ama o çözümde de can sıkıcı şeylerle karşılaştım. Gezici mobil veteriner aracı altı ayda bir geliyor, hayvanları kısırlaştırmaya. Ancak topladıkları hayvanları bir kafesin içinde bekletiyorlar, sırası geleni alıp kısırlaştırıp geri dışarı bırakıyorlar. Hayvan kenarda ayılıp yoluna devam ediyor. Ancak aldıkları hayvanları ait oldukları yere değil, aracın yanına bırakıyorlar. Bu araç gelip gittikten sonra, ben alışkın olduğum hayvanları göremiyorum. Aksine yeni çevreye alışamayan, şaşkn şaşkın gezinen köpekler görüyorum. Kimisi yiyecek bulamıyor, kimisinin dikişleri tutmuyor, yaralı yaralı geziyor. Zaten bir kaç gün sonra da tamamen kayboluyorlar !
Yani demem o ki yaptıkları iş de iş olmuyor O canların en azından bir iki saat bakıma ihitiyacı var. Sanki aşı vurur gibi, sıradaki gelsin diyorlar. Kimi hayvanları bir önceki gün yakalayıp ertesi sabaha bekletiyorlar tek bir kafeste ! Daha saymayım.
Ama ne oluyor, canım belediyem, hayvanlarımızı kısırlaştırıyor, onları koruyor !!

bu hiç uygun deil tabii arkadaşım,katılıyorum.. böyle olmaz,ameliyat sonrası 1 gece vette kalmalılar sokağa bırakılmadan önce..meliyat yerinin mikrop kapmaması gerek..
biçok veteriner kliniği,kısırlaştırma kampanyası kapsamında,sokak hayvanlarını ücretsiz olarak kısırlaştırıyor..
ben böyle yapıyorum kısırlaştırma olayını,kampanyadan yararlanıyorum yani..
bazı kedi sitelerinde bu kampanyanın duyuruları yapılıyor..

Miyavlar.Com - Kedi ve Kedi Dostlarının Sitesi mesela
www.köpekistan.com

Son düzenleme:

o petshoplarda wc yapmasınlar diye aç susuz yavrular kafes içinde korkuyla satılmayı bekliyolar çok acı.
evlerde de bilinçsiz üretim çok fazla birde şu var benim köpeğimi beğeniyosun ayy çftleştirin bi yavrusuda bizim olsun bilmem kimde istiyo sonra hayvan sahibi heveslenip çifleştiriyor 9 tane yavru olunca birazı eşe dosta birazı satılık sonra biz bakamamıyoz bahçeye orda bilinçsiz çiftleşme her yer köpek bir daha. birde benim rottla senin pitt çiftleşsin bakalım ne çıkacak deney yapıyoruz yani...
üretim dursun... 3 dişi sahibiyim kesinlikle çiftleştirmem.
üretim gerçeğinnde petshopları atlıyorum hep. oradan sahiplenmedim köpeklerimi kimseye de tavsiye etmem lmaz:

sahipsiz canları yuvalandırma amacı taşıyan ve kedi köpek sahiplerinin paylaşım yeri olan siteler var..
o sitelerde kısırlaştırma kampanyaları da var..
mesela o sitelerde,cins kedi arama ilanları yasaktır..
evdeki cins kedisine köpeğine eş arama ilanları da yasaktır..
barınaklara kulübe kampanyası vardır..
ücret olayı kesinnnlikle yoktur..
amaç,sadece sokaktaki canlara,barınabilecekleri yuvalar bulmaktır..
veterinere sorun köşesi de mevcuttur..
hayvan sahipleri için,çok faydalı olduklarını düşünüyorum..

o sitelerde yuva bekleyen çok bebek var,en güzeli oralardan edinmek bence..

Kesinlikle canım, o bebişlere bakarken içim gidiyor. Şimdilik geçiçi evde oturduğumuz için, konu komşu derdine TeKircan'ıma arkadaş alamıyorum. Şöyle keyifli keyifli onlar oynarken ben de izliyorum- hayallerimde-

evdeki bızdığa bi akadaş fikri çok iyi fikir bence de arkadaşımm,yapışık ikiz gibi geziyolar evde,kanka oluyolar yanii:içelim:

çok zor hayvanların halide hayvanseverin hali de.
çıkmaza giriyoruz sürekli.
bahsettiğin siteleri biliyorum meg. bende üyeyim köpekistana ve bir çok köpek sitesine ama artık aktif olarak girmiyorum. çok kapsamlı çok güzel faydalı siteler. hayvanseverlerin örgütlenmesi birbirine dayanışması gerçekten çok güzel. en azın iyi ki birbirimizi bulduğumuz ortamlar var.:1hug:

evet arkadaşımmolumunekankayizsmile

nişanlım evlenince köpek almak istiyo,ama hep bu pskoloji beni evcil bir hayvan beslemekten uzaklaştırıyo!
köpek,kedi,balık,kuş farketmez..yokluğuna nasıl alışırım die düşünüyorummafoldumben
senelerce kendisine yarenlik eden sevimli dostların yokluğuna dayanan hayvanseverleride tabrik ediyorum vallabenneyaptımki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…