Yöresel Tarif Gılnış -- chırdıgış

Yöresel Yemekler

Phi1618

askim~ben~bebegimiz
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2009
697
0
96
- Yurtdışı
Super bi cecen yemegi. Cerkesler de cok iyi bilir. Yalniz bu yemegi yemeden once bilmeniz gerekenler:
1- Ne kadar kalabalik olsaniz o kadar iyi
2-Ayri tabaktan yenmez herkes ortadan tepsiden yer
3-Evi asiri bi sarimsak kokusu alabilir
4-ilk defa yiyecek olanlar kendilerini kaybedip abartabilirler yaninda leps(haslama suyu) icilmezse baya siskinlik yapip rahatsizliklara yol acabilir :)
5- Ben catali bi hamura bi ete batirip arkasindanda sarimsakli corbadan icerek yemeyi tercih ediyorum.(degisik yeme yontemleri olusturulabilir)
6- Kirmizi etle de yapilabilir orjinali kurutulmus kaz etiyle yapilir ama bulmak cok zor...

Buğday unu: 1 Kg
Tuz: Yeteri kadar
Su
Sogan: 1 bas
Tavuk: 1 Orta Boy
Corbalar icin:
Sarimsak: 3-4 dis
Salca: 1.5 yemek kasigi

Sogan (istege bagli 1 bas)

-Once tavugu tuzla ovun ve haslayin. Haslarken icine 1 sogani 4 e bolup atin.

-Tavuk haslanirken un su ve tuzla kulak memesi kivamindan biraz daha sert bi hamur yapin.

-Hamurdan parcalar alip yuvarlayin ve bas parmak kaligindan biraz daha az olacak sekilde acin(elinizle bastirarak yapabilirsiniz)

-Bu daire seklindeki hamurlari parmak kaliginda seritler halinde kesin ve bu seritleri yuvarlayin silindir seklinde uzun seritler haline gelecek

-Bu seritleri enine iki parmak kaliginda kesin.Kestiginiz hamurlarin altini cok az unlayip isaret ve orta parmaginizla bastin kendinize dogru cekerek kendi etraflarinda donmesini saglayin. icleri oyuk olacak hamurun kolay pismesi icin.

-Tum hamuru bu sekilde yapin. haslanan tavugu alip tavuk suyunun icine 1-2 bardak su katin ve kaynatin(soganlari almayi unutmayin).

-Kaynayan tavuk suyuna yaptiginiz hamurlari atin ve agzi acik sekilde haslayin.

-Bi taraftan hasladiginiz tavugu cok kucuk olmamak kaydiyla didikleyin. (Parca parca da ayirabilirsiniz)

-Haslanan hamurlari genis bi tepsiye alin ustune didiklediginiz tavuklari dokun.

Corbalar:
1. Corba: 3-4 dis sarimsagi tuzla dovun (daha fazla da olabilir) bi kaseye alin ve ustune hamurlarin da haslandigi tavuk suyundan ilave edin.

2.Corba: tereyagi ve salcagi kavurun (sogan da kavurabilirsiniz) bi kaseye alin ve ustune haslama suyundan ilave edin.

Corbalari hamur ve tavuk doktugunuz tepsinin ortasina yerlestirin.

Afiyet Olsunnnn...

3.jpg

Resim www.kafkasfederasyonu.org dan alinmistir...

bayılırım böyle değişik yemeklere.yapmayı denicem ama şu hamurdaki katla,çek,uzat,kes kısmı biraz karışık geldi.yapılışına resim koysaydın daha iyi olurdu.

Çook ilginç,ama süper görünüyor,bende severim değişik tadları,teşekkürler canıımmopuyorumnanaktan

denefff senin peşine takılmış geziyorum gibi oldu ama bi aktif ikimiz kaldık galiba :)
gılnışı nerden biliorsunnnn çeçen misin yoksa sen de:)

avatarını simdi gordumm sorumun cevabını aldım..
ahh ahh konur mu bu resimler bu saatte acım zaten :S
6 ucagıyla izmire gidicem annemlerin yanına biraz daha şu resimlere bakarsamkaydirigubbakcemile3

avatarını simdi gordumm sorumun cevabını aldım..
ahh ahh konur mu bu resimler bu saatte acım zaten :S
6 ucagıyla izmire gidicem annemlerin yanına biraz daha şu resimlere bakarsamkaydirigubbakcemile3

aneeem izmirde mi annenlerrr gel gel annen uyuyosa ben yapiim sana:) izmirdeyim bende su an
:sm_cool:

cerkesim canimm cecen misin sen :) ayy cok severim cecenleriiopuyorumnanaktan

aynen canımm ben de çerkesleriyerimseniben
zaten resmini gormustum anladım guzellıgın sebebınıa.s
yalnız su gılnıs resımlerıne hala baktıkca kıvranıyorummmcokacimcoook

Saol canim sende supersin valla :nazar: napakk kanimizda var sositososito
valla sorma ben daha 2 gun once yedim yarin yine yapasim var 100 kilo olacam yakinda bu gilnis yuzundennn

heheh evetttbayanssulusmile
ahh ahh ben ne zamandır yıemıormm ıst ellerınde
:çok üzgünüm:

atla gel izmire benim de yapmak icin bi bahanem olsun:) esim iranli o bile bagimlisi oldu cecenleri sevmemin nedenlerinden biri de de bu yemektr saolun valla buyrunnnnnnnnn

ayhhh girme kanımaa bu aksam gelıordum ne güzell izmire
zaten nahlet proje ödevi sagolsun bırakmadı
hayatımı kaydırdı su saat oldu baykus gibi ayaktayım hala
tamamm ama geldgm gibi kapındayımmcokacimcoookcokacimcoook

ayhhh girme kanımaa bu aksam gelıordum ne güzell izmire
zaten nahlet proje ödevi sagolsun bırakmadı
hayatımı kaydırdı su saat oldu baykus gibi ayaktayım hala
tamamm ama geldgm gibi kapındayımmcokacimcoookcokacimcoook

Bilmez miyim sukur ki kurtuldum ben odev rapor sinav 3geninden. Darisi basina.
buyur canim:) ama bi kac kg almayi goze alarak gel bu evden velibah gubate fitcin yemeden cikmaz zor biraz

bana bişey olmaz bünye alıstı artık:)
gılnıs,kurzunuş,fıtçın,şipsi yi 4 gün üst üste yiyebilen bir bünyeye sahibim artık :D :D

denefim ellerine sağlık datlım..bu hakikaten orjinal bir yemek..benim eşim de ıraklı..onlarda da var bu tepsiden hep birlikte yeme kültürü..bu yemeği de sevecektir eminim...ama deneme maksatlı benim için de yaparmısın..ben de izmirdeim deeeaklinialirimsmile

paylaşım için teşekkürler bitnm opuyorumnanaktan

tabi canim yaparim ne demekk toplanin gelin hepiniz 2 kisi zevki cikmiyo zaten bole 9-10 kisi olcak kii tepsi tepsi yencek...

esin sever kesinn bende esimin arkadasi geldiginde yapmistm yine Irakliydi o da ya o nasil bi yemedir adam ilk defa yiyodu ama piz pes ettik o son kirintisina kadar mideye indirdi hatta bittikten sonra ilk 5-10 dk hala yiyebilecegini fln soluodu ama sonra :CüvCüv: bu hale geldi :roflol:

bu da benim en son yaptiim girnis esim foto cekmemi bile bekleyemedi cokacimcoook

$IMG_2537.webp

tabi canim yaparim ne demekk toplanin gelin hepiniz 2 kisi zevki cikmiyo zaten bole 9-10 kisi olcak kii tepsi tepsi yencek...

esin sever kesinn bende esimin arkadasi geldiginde yapmistm yine Irakliydi o da ya o nasil bi yemedir adam ilk defa yiyodu ama piz pes ettik o son kirintisina kadar mideye indirdi hatta bittikten sonra ilk 5-10 dk hala yiyebilecegini fln soluodu ama sonra :CüvCüv: bu hale geldi :roflol:

bu da benim en son yaptiim girnis esim foto cekmemi bile bekleyemedi cokacimcoook

Eki Görüntüle 44839

hem o güzel yüreğine hem de ellerine sağlık canımcığm..inşallah tanışmak nasip olur gerçekten..opuyorumnanaktan

Back
X