giderden gelen koku

blue_ismyheart

evlenince düzelmez...
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2011
10.944
9.685
248
herkese merhaba.birkaç ay önce bahçe katı çok severek aldığımız ve oturduğumuz bir evimiz var.ilk defa bahçe katında oturuyoruz ve bazı sıkıntılar olacağını tahmin etmiştik ama bunu beklemiyorduk.
banyodaki yerdeki gider kapağından koku geliyor hem de çok fena..giderin kapaklı olanından aldık,üzerine cam kapaklar var ya ondan koyduk ama bana mısın demiyor..evim mis gibi şahane oldu her yeri ama banyo kapısını açamıyoruz resmen..ebeveyn banyosunda hiç böyle bir durum yok..
yardımcı olacak ,çözüm üretecek birileri varsa çok sevinir hatta minnettar kalırım..:)

Gider olduğuna emin misiniz belki bir yerlerde açıklık falan olabilir .

Gider olduğuna emin misiniz belki bir yerlerde açıklık falan olabilir .
duşun içindekinden mi geliyor dedik,orası için de kapaklı bişey aldık taktık..bu sayede koçtaştaki tüm ıvıs zıvırları öğrendik:)
o da fayda etmedi..gelen koku da değişik böyle küf gibi değişik bişey.

Bir tesisatçıya sorsanız tam olarak adını bilmiyorum ama bu şekilde bahçe katlarına giderlerin içine kapak konuluyormuş asıl amacı fare vs gelmesinş engellemek içinmiş ama belki kokuyuda keser diye düşündüm... Öyle bir yerleri kırmadan takıyorlarmış ayrıca belki bir çözüm olur

Canim ayni problem bizde de vardi, gideri tika posetle, üstüne de guzel kokulu islak mendil tika koku gelmiyor oyle, kullanirken de cikarmak gerekiyor tabi.

arkadasin dedigi gibi posetle tikadim bende
ustunde kapak ve o cam suslerden koydum
hatta kapagin icine naftalin doktum su top top olanlardan kesildi koku

Duşteknesinin altına da bakın bazen ordan su birikip koku yapabiliyor.Birde gidere şu lavabo açıcılardan döküp sıcak du dökerek hem açılmasını sağlayın hemde o koku yapan pislikler gider.

aslında eve taşınmadan epey tadilat yapıldı evde sucu falan da geldi ama o zaman bilmiyoduk bu kadar koku olacağını..
bir sorayım bakalım ustaya dediğinizi.mantıklı geldi,teşekkür ederim.

Canim ayni problem bizde de vardi, gideri tika posetle, üstüne de guzel kokulu islak mendil tika koku gelmiyor oyle, kullanirken de cikarmak gerekiyor tabi.
sabah içine çimento mu döksem diye düşündüm poşet de mantıklı olabilir.
banyoyu silsem de olur yıkamadan ,yeter ki koku geçsin..sağolun öneri için.

Bizim evde de var bu sorun. babam tesisattan anlıyor, dedi ki o tür giderlerin içine dirsek gibi ibirşey konuyormuş tuvalet gideri gibi. İçinde bir miktar su kaldığı için koku çıkmıyor. Bizimki klozete çok yakın ve dirsek olmasına rağmen klozetin sifonuna bastığımızda oluşan anafordan o su da gidiyor ve koku oluyor. Belki de sizinde öyledir veya dirseksiz boru koymuşlardır.

bizimki de klozetin hemen yanında.evet olabilir onu bilmyiorum tabi nasıl bir boru olduğunu..bunun için kırmak lazım tabi değil mi yerleri?
burdaki önerileri deneyip,en son olmazsa artık kırılsın napalım diyeceğim.

Evet tek çaresi kırmak. Ben kirada olmasam yaptırırdım da çıkıcam zaten evden.

Boruyu ters U şeklinde mi ne taktıran gerekiyor sanırım. Tam emin Değilim de öyle bir şey. Özellikle rüzgârlı havalarda bazen ben de alıyorum o kokuyu. Oda spreyi şimdilik işe yarıyor.

Evet tek çaresi kırmak. Ben kirada olmasam yaptırırdım da çıkıcam zaten evden.
olmazsa kırdırıcam mecburen durulacak koku değil ki biz aile olarak koku delisiyiz zaten..işin kötüsü şu ki müteahhit sağolsun banyoyu ,duvarla beraber en büyük değişik fayanstan yapmış.kırılırsa tüm banyo mecbur baştan yapılacak.

Boruyu ters U şeklinde mi ne taktıran gerekiyor sanırım. Tam emin Değilim de öyle bir şey. Özellikle rüzgârlı havalarda bazen ben de alıyorum o kokuyu. Oda spreyi şimdilik işe yarıyor.
devamlı duran kokularım var,arada pıstlayandan aldım falan ama o kokuyu bastırmıyoru bir türlü.olmazsa mecbur boruyu değiştiricez artık.

Benim banyom da wc de böyle
İnşallah bi çözüm bulursun bi de ben 5. Katta oturuyorum yani.

S borusu mu ne öyle bişey o borunun adı
Nedense her taşındığım evde aynı sorun oluyor şu tuvaletlerde

bu sorun eve yeni taşındığımda bizdede vardı.
ne çamaşırsuyu dökmüşümdür koku kesilsin diye.
birgün kk da dolanırken bir arkadaş yazmış.gidere alabildiğince kalın tuz döktüm.elimlede bastırıp sabitledim.gerçekten koku kesildi.sürekli yıkama ben banyoyu silerim.yıkadığım zamanlarda yenilerim tuzu.
ilk döktüğünde klozete duşa ve el lavobosunada dökmeni ve buraları bir süre bekletip öyle akıtmanı tavsiye ederim.gider sabit kalsın farkı göreceksin.

Müteahhit değişik fayanslarla uğraşacağına 3 kuruş fazla verip s borusu alsaymış. Şimdiki yeni binaların görünüşü güzel ama malzemeler dökülüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…