Gideceğim dumlupınara o olacak..

PapatyamsiHatun

Dum spiro spero
Kayıtlı Üye
19 Mart 2015
2.114
1.832
133
Selam kızlar.
Sormak istediğim bi kaç soru var. 2016 ösym tercih kılavuzunda bazı özel üniversitelerde burssuz seçeneği gözükmüyor. Sadece tam burslu, %50 burslu, %25 burslu seçenekleri var, burssuz seçeneği yok, bunun sebebi nedir ki acaba ?

Bir diğer sorum ise şu; sıralamam çok düşük geldi. İçler acısı resmen. Bu sene soruların inanılmaz kolay olması bunun sebebi sanırım. Yoksa normalde geçen yıl bu netlerle aşağı yukarı 200 bindeydim, özel üniversitede burssuz psikoloji istiyorum, bu sıralamada istediğim tüm okullara yetiyordu. Ama bu yıl 390 binlere düşüverdim. Huzursuzum keyifsizim ama yapacak bi şey yok, bu yıl girmek zorundayım artık. Çünkü ben ders çalışmıyorum yani, 50 yılda beklesem değişmeyecek anladım
Soruma geliyorum, benim istediğim okullar 220-250 bin civarında alıyor. Acaba bu yılki durum göz önünde bulundurularak bu sıralamalar düşürülür mü ? Yada riske atıp sadece bu okulları yazsam tercihime, en kötü alınmasam, ek tercih zamanında girebilir miyim bu okullara ? Kızlar hiç bir bilginiz yoksa tamamen tahmin üzerinden yürümeyin ki ona göre yanlış bi adım atmayayım. Bilgisi yada tecrübesi olanlardan cevap bekliyorum...

Not: Kızlar yalnızca İstanbuldaki özel üniversiteleri tercih edebilirim.

Son düzenleme:
Dimi.. Ay, atıcam kendimi biyerlerden Ek tercihte benden daha yüksek puanlılar yazmazsa ? Yani mesela 5 kişilik kontenjanı kaldı, yazdım, daha yüksek puanlı yazanda yok, o zaman ?
Yani beniö bildiğim o Zaman da olmaz. Çünkü okul bi sınır koyuyor mesela 250 binle kapattı ya ekmkomtenjan 290 a bine kadar olur diyor. Ama ben mezun olalı 4 yıl oldu değiştiyse bilmiyorum canım

Yurtdışında okusan, mesela polonya. cok aşırı pahalı değil. türkiyedeki özel üniversitelerin maddi boyutu ile rahat rahat yurtdışında okunur kalınır yenir içiilir. :)

hangi yıl kaç bin düşmüş bunlara bak , mesela 2015 te şu kadarsa 2016 da şu kadara düştüyse ona göre kıyasla .

Siralamalari universitelee ya da osym belirlemiyor. Olaylarla ne alakasi var ki siralamalar dussun ? Tamamen orayi tercih edecek ogrenci profiline bagli. Belki kimse tercih etmeyecek ve girebileceksin.

Yurtdışında okusan, mesela polonya. cok aşırı pahalı değil. türkiyedeki özel üniversitelerin maddi boyutu ile rahat rahat yurtdışında okunur kalınır yenir içiilir. :)
Polonya değil ama amerika aklımdan geçti bi ara. Bilmiyorum ya, bi kaç firma araştırdım, aramayı düşünüyorum bi ara hobi olarak
Çok yüksek bi ihtimal değil gözümde tabi. Yerimde yurdumda kalmak gibi olmaz.. Yapabilir miyim yapamaz mıyım bilmiyorum.

hangi yıl kaç bin düşmüş bunlara bak , mesela 2015 te şu kadarsa 2016 da şu kadara düştüyse ona göre kıyasla .
Sınav sıralamaları mı, okul sıralamaları mı ?
Şunu söyleyebilirim, sınavın çok zor olduğu bir dönem sıralamaları çok yükseltmişlerdi. Doğru orantıyla bu yıl düşmesi lazım

Siralamalari universitelee ya da osym belirlemiyor. Olaylarla ne alakasi var ki siralamalar dussun ? Tamamen orayi tercih edecek ogrenci profiline bagli. Belki kimse tercih etmeyecek ve girebileceksin.
Evet onu öğrendim biraz önce net olarak. Onda sorun yok. Bi sınır koyulmuyormuş, tercihler belirliyor bi nevi.

Özel üniversitelerin ücretli olanları genelde baya düşüyor. Başka il tercihin yoksa zaten ücretli olanları yazacaksın burslularda düşmez ama ücretli de yaz hepsini. en kötü ihtimal ek yerleştirmede gelir zaten

amerika cok cok aşırı pahalı. o parayla türkiyede 2 defa eğitim alırsın. hemde ozel universitelerde.

Danışmanlık veren şirketlere mail atarsanız yardımcı olmaya calısıyorlar. bi kere oyle bi mail atmıştım. bi iki hafta sonra dönüş yapmışlardı.
varsa da yakınlarda gidip danışmanlık şirketlerinden bilgi alabilirsin. görüşme ücretli değil diye biliyorum.

Bazı özel okullar kendi okullarını tercih eden öğrencilere tercihlerinden dolayı yüzde 25 burs veriyorlar. O yüzden burssuz seçeneği olmayabilir. Benim fikrim belirledikleri fiyatın üstünde fiyat koyup burs veriyor izlenimi vererek aynı fiyata geri çekiyorlar yönünde.
Bu yıl bütün sıralamalar alt üst oldu. Bu belirsizlik içinde devleti kazanamayanlar özellere yönelebilir. Bu tehlike var.
Sizin sıralamanız istediğiniz yere göre baya geride kalmış. Önünüzdeki binlerce kişi tercih etmeyecek ve sıranın size gelmesini bekleyeceksiniz. Ama İstanbul gibi bir yerde şansınız daha da azalıyor.
Siz tabi ki tercih yapın. Bu size bir zarar sağlamaz. En düşük yerleri yazın. Hatta başka alternatiflere bakıyorsanız onların özel okul puanlarını da araştırın. Tercih edin. (İlla gitmeliyim dediğiz için böyle yazıyorum. Bana kalırsa bir sene daha denemek iyi olur.)

Bende senin gibi düşünüyorum. Ek tercihlerine baktım geçen yılın. İstediğim okullarda mutlaka açık kontenjan kalmış.
Bu yıl sıralamaların böyle olduğunu göz önünde bulundurursak banada olur gibi geliyor. Olsun ya..

Burssuz özel çok tercih edilir mi ki ya.

10 bin dolar civarı okul fiyatları yıllık. Burayla aynı geliyor aşağı yukarı. Ama haklısın orda kalmak yaşamak falan burda 2 kereyle eşit olur.

Burssuz özel çok tercih edilir mi ki ya.
Kendi alanım olmadığı için sıralamalarına bakmamıştım. Şimdi gözden geçirdim, sıralamaları baya gerideymiş zaten. Sizin sıralamanızın bile gerisinde olanlar var. Baktığım sitede 2015- 2016 yazdığı için bu bilgiler eski yıllara ait değildir diye umuyorum.

Üsküdar Üni. Psikoloji (İngilizce) (Ücretli) 36 36 TM-3 239,13561 435.000 276,85230

Işık Üni. Psikoloji (İngilizce) (Ücretli) 39 39 TM-3 236,69234 447.000 302,04989

Okan Üni. Psikoloji (Ücretli) 62 62 TM-3 242,25732 420.000 327,88989

Murat Hüdavendigar Üni. Psikoloji (Ücretli) 40 40 TM-3 239,64211 433.000 337,95564

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…